• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor farkedemediğinden, arkadaşımın bebeği sağlıksız doğdu..

Allah yar ve yardımcısı olsun, büyük sabırlar versin.
Çok zor bir durum...
Benim rahmetli babaannem de 2 evladının gözleri önünde erimesi ile bir ömür geçirdi.
Amcam rahmetli oldu, babam hayatta çok şükür (Rabbim uzun sağlıklı ömürler versin :Saruboceq:)
Sözcüklerin tükendiği nokta işte bu gerçekten.
Allahım imtihanını kolay kılsın inşaallah :Saruboceq:

rabbim acil sifalar verir insallah..allah sabir ve güc versin cok zor bir durum sözün bittigi yer daha ne denebilirki.

yaa arkadasim su yedigimiz seylere bak doktorlar bas bas bagiriyor..yedigimiz seyleri öyle bir ayarliyorlarki genlerini acayip hastaliklar cikti...doktor diyorki yavas yavas insanlar 20 yilda öldurulebilir gidalarla...kisin domates satiyorlar karpuz bembeya...yazin kis sebzeleri satiliyor....iste genleri bozulmus yiyeceklerden geni bozulan insanlar...Allah dandir hersey...ama canli yayinda ibrahim saracoglunun aglamasina sahit oldum:(ebter tohumlardan baHSEDIYOR:::YEDIKLERIMIZIN GENLERI BOZULUYOR ARKADASLAR tohumlar yurtdisindan getittiriliyor....yazik degilmi insanliga neden tohumlarla oynuyorlarki offffffff offfffffffff

evet arkadaşım dediğin noktada da haklısın tabi....artık hiç bişeye güven kalmadı...bizim çocuklarımızı,torunlarımızı neler bekliyor Allah bilir....

ama bu olayın gıdayla tohumla ilgisi olduğunu sanmıyorum....bence arkadaşlarında dediği gibi uzakta olsa akraba olmalarının bi sonucu ve tabi folik asit kullanmamasının......

cok uzuldum canim..
ne diyecegimi bilemedim
sabir dilemekten baska bir sey gelmez elden

canım benim çok sağol....:teselli:öyle gerçekten bende ne diyeceğimi bilemedim...ama kendiside hiç böyle isyan eden biri olmadığından,Allah'ın takdiri diyor yine....hani kendisi ihmal etmiş olsa ona kızıcam ama yapmış yapması gerekenleri,gitmiş kaç tane doktora....ne biliyim işte kadermidir nedir.....allah yardımcıları olsun....

Allah yar ve yardımcısı olsun, büyük sabırlar versin.
Çok zor bir durum...
Benim rahmetli babaannem de 2 evladının gözleri önünde erimesi ile bir ömür geçirdi.
Amcam rahmetli oldu, babam hayatta çok şükür (Rabbim uzun sağlıklı ömürler versin :Saruboceq:)
Sözcüklerin tükendiği nokta işte bu gerçekten.
Allahım imtihanını kolay kılsın inşaallah :Saruboceq:

sağol canım sende.....aminn.....Allah uzun ömür versin babana.....çok kötü bişey...insanlar bilinçlenmiyorda işin kötüsü...hala bi cahil cesaretidir gidiyor,akraba evlilikleri yapılıyor....özellikle baba tarafından yapılan evlilikler çoook tehlikeli....mesela benim 15 yıllık arkadaşımın annesi babasıda teyze çocukları ama 2 kardeşler 2sindede hiçbişey yok çok şükür.....baba tarafı çok sakıncalı.....her türlü risk var ama özellikle baba tarafında çok büyük....

rabbim acil sifalar verir insallah..allah sabir ve güc versin cok zor bir durum sözün bittigi yer daha ne denebilirki.

aminn canım sağolasın....

sağol canım sende.....aminn.....Allah uzun ömür versin babana.....çok kötü bişey...insanlar bilinçlenmiyorda işin kötüsü...hala bi cahil cesaretidir gidiyor,akraba evlilikleri yapılıyor....özellikle baba tarafından yapılan evlilikler çoook tehlikeli....mesela benim 15 yıllık arkadaşımın annesi babasıda teyze çocukları ama 2 kardeşler 2sindede hiçbişey yok çok şükür.....baba tarafı çok sakıncalı.....her türlü risk var ama özellikle baba tarafında çok büyük....

Akraba evlilikleri çok çok tehlikeli gerçekten ama insanlar hala bunun farkına varamıyor ne yazık ki. Benim babam ve amcamın durumu genetik. Babaannem ve dedem akraba değillerdi. Ve işin en garibi babaannemin ve dedemin sülalesinde, kardeşlerinde, kardeş çocuklarında böyle bir hastalık yok. En büyük imtihan rahmetli amcam verdi, babacım da vermeye devam ediyor... Allah'ım kimselere dermansız dert vermesin :Saruboceq:

talihsizim, ne diyebilirim bu devirde her doktora güven olmuyor.okurken okadar üzüldüm ki anlatamam.keşkem ikinci bebeğinde karından su aldırıp kontol ettirseydi. çünkü benim kuzenim öyle yaptırdı. birinci çoçuğu kas hastasıydı.ikinci hamileliğinde karından su aldırdı sağlıklı değilse çoçuğu alacaklardı.çok şükür sağlıklı idi doğurdu.böyle riskli hamilelikde karından su alınıp kontrol ediliyor.acaba akraba evliliği mi var.ama bunları doktoru önermesi lazımdı.çok üzüldüm çooook........

acaba kan uyuşmazlığı mı vardı anne baba da..
iki çocuk birden çünkü...
allah yardımcıları olsun inşallah...

Son düzenleme:
allah kolaylıklar versin ikili test diye bir şey var ilk 3 ay içinde ve 80 lira devlet karşılamıyo özelde yaptırıyosun onda büyük ihtimalle sonuç çıkıyo bebeğin sağlığı hakkında bizde o dönemde sıkıntılıydık ama yaptırdık hemde akraba falan değiliz anneyede bebeğede yazık keşke daha dikkatli olsaydı birde ilk 3 ay folik ve b takviyesi şart ve inan imkansızlıkla ilgisi yok bilinçli olmak
durumum yokkende kedimizin aşılarına 40 lira vermiştim yani bazı şeylerde masraf kaçınılmak bu masraflar olmazsa olmaz gerekli allah acil şifalar kolaylık lar versin bu gerekli şeyleri mutlaka yaptırırım başka şeyden kısarım ama yaptırılmalı

[QUOTE=inci_tanesi;15754627]Akraba evlilikleri çok çok tehlikeli gerçekten ama insanlar hala bunun farkına varamıyor ne yazık ki. Benim babam ve amcamın durumu genetik. Babaannem ve dedem akraba değillerdi. Ve işin en garibi babaannemin ve dedemin sülalesinde, kardeşlerinde, kardeş çocuklarında böyle bir hastalık yok. En büyük imtihan rahmetli amcam verdi, babacım da vermeye devam ediyor... Allah'ım kimselere dermansız dert vermesin :Saruboceq:
[/QUOTE]

:(( amin..... Allah yardımcısı olsun babanın canım...

talihsizim, ne diyebilirim bu devirde her doktora güven olmuyor.okurken okadar üzüldüm ki anlatamam.keşkem ikinci bebeğinde karından su aldırıp kontol ettirseydi. çünkü benim kuzenim öyle yaptırdı. birinci çoçuğu kas hastasıydı.ikinci hamileliğinde karından su aldırdı sağlıklı değilse çoçuğu alacaklardı.çok şükür sağlıklı idi doğurdu.böyle riskli hamilelikde karından su alınıp kontrol ediliyor.acaba akraba evliliği mi var.ama bunları doktoru önermesi lazımdı.çok üzüldüm çooook........

akraba evliliği işte zaten canım...birinci dereceden değil ama akrabalar...evet aslında doktorun bunlarada dikkat etmesi lazımdı...uyarması lazımdı...kimbilir belkide uyarmıştır bilemiyorumki...

acaba kan uyuşmazlığı mı vardı anne baba da..
iki çocuk birden çünkü...
allah yardımcıları olsun inşallah...

kan uyuşmazlığı olsaydı ilk çocukta sorun olmazdı,ikinci çocuk içinde bir iğneler var onun,ilk doğumdan sonra 48 saatmi 72 saatmi o süre içinde oluyorsun o iğneleri ve sorun olmuyor......yüksek ihtimal akraba evliliğnin sonucu bu....
sağol canım.....

çok üzüldüm Allah kuvvet versin.

amin....sağol abla...

allah kolaylıklar versin ikili test diye bir şey var ilk 3 ay içinde ve 80 lira devlet karşılamıyo özelde yaptırıyosun onda büyük ihtimalle sonuç çıkıyo bebeğin sağlığı hakkında bizde o dönemde sıkıntılıydık ama yaptırdık hemde akraba falan değiliz anneyede bebeğede yazık keşke daha dikkatli olsaydı birde ilk 3 ay folik ve b takviyesi şart ve inan imkansızlıkla ilgisi yok bilinçli olmak
durumum yokkende kedimizin aşılarına 40 lira vermiştim yani bazı şeylerde masraf kaçınılmak bu masraflar olmazsa olmaz gerekli allah acil şifalar kolaylık lar versin bu gerekli şeyleri mutlaka yaptırırım başka şeyden kısarım ama yaptırılmalı

çok haklısın....sağlık söz konusu burda...cimrilik yapmak çok yanlış....yoksada bulup buluşturup yapılmalı....ki bunlar öyle uçuk rakamlar değil....hani milyarlar falan gerekir bulmazsın edemezsin ama ararsın yani....

icim acidi okurkenmafoldumben
allah sabir versin

sağol canım..amin....

şu an morali iyi baya...telde görüştüm demin...bugün ona gidecektim sözleşmiştik ama dün ben bi tehlike atlattım acildeydim,bugünde halsizlik var,aradım sonra gelsemmi diye,hazırlık yaptım olmaz gel dedi....:) şimdi gidicem hazırlanıyorum....ama bebeğe bakınca içim acıycak:(((

Allah yardımcısı olsun hem ailenin hemde hemde bebeğin.....Allah herkese sağlıklı çocuk versin inşallah.....düşmanıma vermesin böyle bişeyi....:Saruboceq:

Back
X