• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor farkedemediğinden, arkadaşımın bebeği sağlıksız doğdu..

BEBEKKAFA

Yağmur'umu bekliyorumm:)
Kayıtlı Üye
konuyu nereye açsam bilemedim....

2005 den beri tanıdığım ve çok sevdiğim bir arkadaşım var...iyi günümüze,kötü günümüze koşmuşuzdur hep...çok severim kendisini....

benden 4 yaş küçüktür...2005 yılında bilgisayar kursuna giderken tanışmıştık...sohbetlerimiz arasında ben 27-28 den önce evlenmem hayatta derdi ama nasip kısmet benden önce evlendi:) çocuk istiyorlardı olmuyordu,bi şekilde tedaviler falan derken bir kız çocukları oldu......ama bebek doğduğundan beri sağlık sorunlarıyla uğraşıyorlardı.....bebişin kalbi sağda,yumurtalıkları kistli ve akciğerleri sorunlu doğdu....devamlı balgam üretiyordu ciğerleri,hatta evde bir alet vardı oksijen veriyorlardı onunla,sonra küçük bir aletlede burnundakileri boşaltıyorlardı.....:(

öyle böyle derken bebek 1 yaşına geldi.....ve hemen ikinciye hamile kaldığını öğrendi arkadaşım....çok erken olduğu için pek sevinemedi ama sonra benimsedi tabi durumu...

hamileyken bize gelip gittiği oldu,hatta çeyiz hazırlığım için bana çok yardımcı oluyor...

mesela 6 aylık hamileyken geldiğinde karnı 4 aylık gibiydi...fazla büyümüyordu karnı....bende soruyordum doktora gidiyor musun,bebeğin gelişimi nasıl? iyi iyi bir sorun yok diyordu....kendisi çok güler yüzlü,herşeye şükreden bir insandır....

bu arada bebeğin cinsiyetinin erkek olacağını öğrendik...sevindi tabi bir kızı vardı bir de oğlu olacak diye....öyle böyle derken arkadaşım 7 ekimde doğum yaptı.....

birde ne görelim bebek kız.......tabiki bebeğin sağlıklı olması herşeyden önemliydi...ama 9 ay boyunca bebeğin erkek olacağını söyleyen doktor çok tuhafıma gitti....tamam başlarda yanılma payı olabiliyor ama tam 9 ay nasıl anlamaz ki...neyse dediğim gibi sağlıklı olması önemli olan dedik,sürpsiz oldu sadece....

7 ekim perşembe günü doğum yaptı cuma günü hastaneden çıktı arkadaşım..bende bi kaç gün arayamadım fırsat olmadı....geçen hafta bir arıyım dedim nasıllar diye...2 kere aradım cevap vermedi...sonra çağrı attı ben aradım...istanbuldaydık yoldayız dönüyoruz dedi...hımm büyük kızın kontrolümü vardı dedim,onu sürekli istanbula götürüyorlardı çünkü kontrol için...yok dedi bu sefer yeni bebek için.....aa dedim onun nesi varr??

o anlattıkça içim acıdı...ne diyeceğimi bilemedim....

bebeğin omuriliği gelişmemiş,ordaki sinirler dışarda toplanmış...bir bacağı kısaymış...ve belden aşağsında hissizlik varmış:çok üzgünüm: doktor büyük ihtimal bacaklarını hissetmiycek,çişini,kakasını bilmiycek herşeye hazırlıklı olun demiş...:çok üzgünüm:

şok oldum....ne diyeceğimi bilemedim...sadece hamileyken doktor bunu nasıl farketmemiş diyebildim..o da o doktorun gerizekalılığı diyebildi...ama sesi çok kötüydü....çok üzüldüm....

biraz konuşutuk öyle sonra bi ara bana gelsene dedi,canım morale ihtiyacı var tabi...bu hafta nişanlım burda olduğu için gidemedim ama yarın gidicem...ne diycem,nasıl teselli edicem bilemiyorum....çok zor bişey hem anne baba için hemde o bebek için...

internetten araştırdım böyle bir hastalık varmış...omurilik açıklığı diye....iyi beslenmeme ve folik asit eksikliğinden oluyormuş...:çok üzgünüm:

biraz uzun yazdım ama bu konuda konuşmak istedim sizinle...Allah kimsenin başına vermesin böyle birşey...ama bu devirde bu kadar sık kontorller,testler vs yapılırken bunu nasıl farketmez bir doktor anlayamıyorum...daha anne karnındaki 2-3 aylık bebeklere zeka testi bile yapılıyor artık....zaten internette bu hastalığın anne karnında 1 aylıkken görülebildiği yazıyor.....ben onun yerinde olsam mahkemeye veriririm doktoru...
:çok üzgünüm:

anne ile babanın acilen gen haritalarını kontrol ettirmeleri gerekiyor.

yoksa kesinlikle üçüncü bir çocuk düşünmesinler.

yeni bebek galiba "spina bifida" hastası. eğer mümkünse fizyoterapi ile durumu birazcık da olsa düzelebilir.

cinsiyet konusunda bir şey diyemem, bazı bebekler kendilerini gizleyebiliyorlar. belki doktor minik bir parmağı cinsel organ zannetmiştir.

ama hastalık konusunda testlerini yaptırmış olması gerektiğini düşünüyorum.

en azından artık bu aile birçok doktordan görüş almalı bence.

Allah sabır versin.Ne denirki 2 özürlü çocukla.Allahın imtahanı işde

amin...sağolun...

anne ile babanın acilen gen haritalarını kontrol ettirmeleri gerekiyor.

yoksa kesinlikle üçüncü bir çocuk düşünmesinler.

yeni bebek galiba "spina bifida" hastası. eğer mümkünse fizyoterapi ile durumu birazcık da olsa düzelebilir.

cinsiyet konusunda bir şey diyemem, bazı bebekler kendilerini gizleyebiliyorlar. belki doktor minik bir parmağı cinsel organ zannetmiştir.

ama hastalık konusunda testlerini yaptırmış olması gerektiğini düşünüyorum.

en azından artık bu aile birçok doktordan görüş almalı bence.

evet canım spina bifida....bende nette araştırıp buldum...yılda 5000 bebeğin böyle doğduğunu yazıyordu hatta...:1shok:

sanırım birazda rahatlıkla alakalı bişey...çünkü arkadaşım mesela yanlış hatırlamıyorsam 5-6 aylıkken falan doktora gitmediğini söylüyordu..bir şikateim yok niye gideyeim aman boşver diyordu....gerçi birazda maddi durumlailgili....sıkıntılıydılar bu konuda....ama yanılmıyorsam özele gitmesi şart değil hastanelerdede takip ediliyor bunlar gerçi çok detaylmı bilmiyorum ama....

birde bunlar çok yakın olmasada akrabalar....

babasının amcasının bişeysimi ne öyle bişey kocası....hatta soyadları bile aynıydı.....

Ben de çok üzüldüm şimdi, ama anladığım kadarıyla en başta anne ihmal etmiş önce kendisinin sonra bebeğinin sağlığını. Hamile bir kadın, üstelik ilk bebeği sağlıksız doğmuş bir kadın nasıl kontrollere gitmez benim aklım almadı. Durumları kötü olabilir ona bir şey diyemem ama devlet hastanesinden bir doktora düzenli olarak görünebilirdi. Ayrıca durumları kötüydü bazı şeyleri savsakladı diyelim, şimdi çok mu güzel oldu, ard arda doğmuş iki tane tedaviye ve özel bakıma muhtaç bebeği var...

Bu rahatsızlığın sıradan kontrollerle teşhis edilip edilmediğini bilmiyorum, daha detaylı taramaları doktor mu önerir, yoksa anne adayı mı bunu talep eder bunu da bilmiyorum, o yüzden bu konuda net bir yorum yapamıyorum ama görünüşe göre doktor hatası söz konusu. Arkadaşınız umarım bu konuda hakkını arar. Allah yardımcısı olsun, ne denir ki başka.

akraba evliliği fln mı ki üzüldüm çok yazık doktora kızıyorsunuz ama mesela bizim bir tanıdıgada su su testler yapılacak dediler o kadar para veremem ben dedi zeka testi fln yaptırmadı bu durumda doktorun yapabilecegi bişi yok bence

akraba evliliği fln mı ki üzüldüm çok yazık doktora kızıyorsunuz ama mesela bizim bir tanıdıgada su su testler yapılacak dediler o kadar para veremem ben dedi zeka testi fln yaptırmadı bu durumda doktorun yapabilecegi bişi yok bence

Bu zihniyette bir kadın ben de tanıyorum. Bazı testler evet çok pahalı olabilir ama doğacak bir bebeğin sağlığından daha önemli ne olabilir ki? Bu cümleyi nasıl kurabiliyorlar şaşıyorum.

Ama sanırım -gördüğüm kadarıyla- mantık şu: Allah nasip ederse olur, etmezse olmaz... Ama bu kadar kadercilik biraz fazla bence, erken teşhis edip belki bir şeyler yapabilecekken öyle eli kolu bağlı gibi beklenmez ki. Çocuk bu yahu, senin çocuğun, nasıl doğarsa öyle büyüyüp gidecek, bir insan ömrü söz konusu. Parana kıyıp düzgün beslenmedikten veya kontrole gidip sağlığından emin olmadıktan sonra artık hangi para onu normal bir insan yapabilir ki?

Bu zihniyette bir kadın ben de tanıyorum. Bazı testler evet çok pahalı olabilir ama doğacak bir bebeğin sağlığından daha önemli ne olabilir ki? Bu cümleyi nasıl kurabiliyorlar şaşıyorum.

Ama sanırım -gördüğüm kadarıyla- mantık şu: Allah nasip ederse olur, etmezse olmaz... Ama bu kadar kadercilik biraz fazla bence, erken teşhis edip belki bir şeyler yapabilecekken öyle eli kolu bağlı gibi beklenmez ki. Çocuk bu yahu, senin çocuğun, nasıl doğarsa öyle büyüyüp gidecek, bir insan ömrü söz konusu. Parana kıyıp düzgün beslenmedikten veya kontrole gidip sağlığından emin olmadıktan sonra artık hangi para onu normal bir insan yapabilir ki?

artarda 3 cocuk yaptı bu tanıdıgımız aralarında 1 yaş var biriylede 2 bucuk yas var biz yaptır fln dedik ama eskiden annem bana testmi yaptırmıs şimdi hiçbişiyim yok mantıgındaydı bazı insanlar cok cok bencil olabiliyor allah kimsenin basına vermesin öyle bir durum

artarda 3 cocuk yaptı bu tanıdıgımız aralarında 1 yaş var biriylede 2 bucuk yas var biz yaptır fln dedik ama eskiden annem bana testmi yaptırmıs şimdi hiçbişiyim yok mantıgındaydı bazı insanlar cok cok bencil olabiliyor allah kimsenin basına vermesin öyle bir durum

Böyle kadınlar insanı deli ediyor. Kendileri tavşan gibi sorumsuzca ürerler, matruşka gibi boy boy sıraya dizerler, hiç düşünmezler biz bu yavrulara maddi manevi gerekenleri sunabilecek miyiz diye. Ama çocuğu olmayan, kendince haklı sebeplerle çocuk sahibi olmayı istediği şartlara kavuşuncaya kadar ertelemiş kadın görünce de başlarlar "sen doğur Allah rızkını verir", "annelik dünyanın en kutsal şeyi", "çocuğu olmayan kadın, kadın değildir" diye kafa ütülemeye. Sen önce kendi anneliğini sorgula deyince de anlamazlar. Zira iyi-kötü bir çocuk doğurmuş, kısır olmadıklarını ve dolayısıyla güya kadınlıklarını kendilerince cümle aleme ispat etmiş, toplumun kadınlara biçtiği görevi yerine getirmişlerdir, gerisinin önemi yoktur.

Allah önce bilinç versin. Gerisi mutlaka gelir.

Ben de çok üzüldüm şimdi, ama anladığım kadarıyla en başta anne ihmal etmiş önce kendisinin sonra bebeğinin sağlığını. Hamile bir kadın, üstelik ilk bebeği sağlıksız doğmuş bir kadın nasıl kontrollere gitmez benim aklım almadı. Durumları kötü olabilir ona bir şey diyemem ama devlet hastanesinden bir doktora düzenli olarak görünebilirdi. Ayrıca durumları kötüydü bazı şeyleri savsakladı diyelim, şimdi çok mu güzel oldu, ard arda doğmuş iki tane tedaviye ve özel bakıma muhtaç bebeği var...

Bu rahatsızlığın sıradan kontrollerle teşhis edilip edilmediğini bilmiyorum, daha detaylı taramaları doktor mu önerir, yoksa anne adayı mı bunu talep eder bunu da bilmiyorum, o yüzden bu konuda net bir yorum yapamıyorum ama görünüşe göre doktor hatası söz konusu. Arkadaşınız umarım bu konuda hakkını arar. Allah yardımcısı olsun, ne denir ki başka.

canım aslına bakarsan bende annenin ihmal ettiğini düşünüyorum biraz,mesela kendisinde demir eksikliği vardı...bu da çok önemli bişey....önce kendisinin sağlıklı olması,herşeyinin tam olması gerekir annenin....bendede mesela kansızlık var...ama inşallah Allah izin verirse çocuk sahibi olmaya karar verdiğimde hamile kalmadan bütün testlerimi yaptırıp eksik gedik ne varsa tamamlayıp öyle hamile kalmak istiyorum....ha bütün herşeyi yaptın ihmal etmedin ama yinede böyle bir durumla karşılaştın,olabilir tabi,o zaman da işte doktor kontrolleri,bebek için yapılan testler ihmal edilmemeli....maddi durumu olmayanları anlayabiliyorum ama işte dediğim gibi devlet hastanesi falanda yapıyordur bu kontrolleri diye düşünüyorum.....en azından yapmasa bile,çocuk için hayati önem taşıyan testlerin,(zeka testi,down sendromu,omurilik gelişimi..vs) borç harç bi şekilde yaptırılması taraftarıyım.....çünkü gerçekten çooook önemli bir konu bu....bir hayat söz konusu.....

bende hakkını araması taraftarıyım,eğer cidden doktor ihmali varsa....

işte bu da olabilir,evet youknowcum çok haklısın...eğer doktor yapalım dediyse ve o maddi açıdan düşünüp es geçtiyse o zaman doktorluk bi şey yok .....

detayları konuşamadım kendisiyle,yarın öbür gün uğramayı düşünüyorum yanına....gerçi öyle ya da böyle o çocuk artık felçli....:((((

inanın ne diyeceğimi bilemiyorum....yani ölse daha iyi demeye dilim varmıyor....çok zor bir durum....hani anne karnında fark edilmiş olsa,kürtaj seçeneği sunulur aile kabul eder etmez artık onların bileceği iş ama bu çocuk artık doğmuş....doğan bir bebeğede hiç bişey denemez....

Son düzenleme:
kızlar dayanamadım şimdi telefon ettim kendisine....detaylı konuşabilmek için....

öncelikle şunu söyliyim,kendisinin bir ihmali söz konusu değilmiş....ilk 4-5 ay hep gittim doktora dedi....sonra 2 ayda bir gittim dedi.....bu arada sadece bir doktora değil başka doktorlarada gitmiş....fakülte hastanesi,devlet hastanesi ve özel bir hastaneye....ve hiç biri bunu görmemiş...3lü tarama testi,zeka testi herşeyi yaptırdım dedi...

yalnız devlet hastanesinde gittiği doktor sadece bir vitamin hapı ve demir hapı vermiş,folik asit vermemiş...ilk çocuğunda da vermemiş....bu arada ilk çocuğunun doktoru başkaymış....benim bildiğim hamilelerde folik asit doktorların direk ve özellikle verdiği bir hap....böyle bişey mümkün mü yani verilmemesi? bilgisi olan var mı bu konuda?

kısacası kendinin bir ihmali olmamış....özel muayenehanesinede gittim her ay dedi...sadece 6.aydan sonra aralıklı gitmiş...yani bi 6.ay bi 8.ay...bide 9.ayda gitmiş.....ama baştan her ay gitmiş....

böyle diyince hiç bişey diyemedim....kader denen şey bu olsa gerek,bilemiyorum:((

çoook gerçekten çoook üzüldüm:(

Allah şifalar ve sabırlar versin.

keşke zamanı geri getirebilseydik...
folik asit kullanmamış olmasına çok şaşırdım. şimdi bir çocuğum yok. ama korunmayı bıraktığım için folik aside başlattı dr.
fakülte hastanesi bile yanlış yada eksik yapıyorsa yuuh artık...:(

belki suçlanmak istemedği için söylemiş olabilir mi?

bir tanıdığım bebeği kansız. demir şurubu içiriyor. dr. herşeyi normal demiş bebeğin neden böyle oldu bilmiyorum falan diyordu. folikasit kuulandın mı dedim. biraz kullanmış mide bulantısı yaptığı için bırakmış. dikkat etmemiş.

biraz kader kısmet. biraz da bizlerin elinde..
hiç dr. yüzü görmeden hala evde doğuran da var. doktor doktor gezip sorun yaşayan da:(

Allah herkese şifasını versin.

Öncelikle geçmiş olsun

Ama ben de burda doktorla ilgili birşey göremedim açıkcası. Düpedüz ailenin ihmali var.

Tamam maddi olanakları yetersiz olabilir. Ama Bi şekilde testler yapılabilirdi.

5-6 ay doktora gitmemek korkunç birşey.

Bence bu çocuğu istemedikleri için pek de dikkat etmedi anne kendisine

Aa özür dilerim son mesajınızı yeni gördüm.

Doktor seçiminde hata var demek ki.

Ünv hastanesinde polikliniklere falan gittiyse ilgilenmemiş olabilirler.

bunu sadece folik acid kullanmamasına bağlamamak gerekir.
konuyu ilk okuduğumda akraba evliliği aklıma geldi.öyleymişte zaten.keşke evlenmeselerdi.şimdi iki tane hasta çocukları var.
mesela akdeniz anemili iki kişinin evlenmesi yasakken neden akraba evlilikleri için de yasal bir düzenleme yapılmıyor.sonuçları ortada, sakat, hasta bebekler.üstelik 3. yü 4. yü de doğururlar.
bile bile kendilerini ateşe atmışlar.olan zavallı bebişlere olmuş malesef:(

amin...sağolun...

evet canım spina bifida....bende nette araştırıp buldum...yılda 5000 bebeğin böyle doğduğunu yazıyordu hatta...:1shok:

sanırım birazda rahatlıkla alakalı bişey...çünkü arkadaşım mesela yanlış hatırlamıyorsam 5-6 aylıkken falan doktora gitmediğini söylüyordu..bir şikateim yok niye gideyeim aman boşver diyordu....gerçi birazda maddi durumlailgili....sıkıntılıydılar bu konuda....ama yanılmıyorsam özele gitmesi şart değil hastanelerdede takip ediliyor bunlar gerçi çok detaylmı bilmiyorum ama....

birde bunlar çok yakın olmasada akrabalar....

babasının amcasının bişeysimi ne öyle bişey kocası....hatta soyadları bile aynıydı.....

Akrabalar mı????? Eyvah eyvah ne yapmışlar bunlar??Hatta bir hasta bebek arkasından ikinciyi yapmışlar!!!! Üstelik hastanelerde devlet hastaneleri dahil daha 11. haftada 2'li 3'lü test yapıyorlar artık. Ben amniyosentez bile yaptırmıştım bebeğime. Sana düşen görev bu arkadaşını bilinçlendirmen canım. Doktora dava açmaları için ikna et. Gerçi geç gitmiş doktora da ama. En azından tazminat alırlar ve biraz olsun bebeklerinin bakımlarını karşılarlar. Maddi sıkıntıdalar diyorsun baksana...

çoook gerçekten çoook üzüldüm:(

Allah şifalar ve sabırlar versin.

keşke zamanı geri getirebilseydik...
folik asit kullanmamış olmasına çok şaşırdım. şimdi bir çocuğum yok. ama korunmayı bıraktığım için folik aside başlattı dr.
fakülte hastanesi bile yanlış yada eksik yapıyorsa yuuh artık...:(

belki suçlanmak istemedği için söylemiş olabilir mi?

bir tanıdığım bebeği kansız. demir şurubu içiriyor. dr. herşeyi normal demiş bebeğin neden böyle oldu bilmiyorum falan diyordu. folikasit kuulandın mı dedim. biraz kullanmış mide bulantısı yaptığı için bırakmış. dikkat etmemiş.

biraz kader kısmet. biraz da bizlerin elinde..
hiç dr. yüzü görmeden hala evde doğuran da var. doktor doktor gezip sorun yaşayan da:(

Allah herkese şifasını versin.

teşekkürler canım...vallahi bende çok şaşırdım folik asit verilmemesine...yani gerçekten çok tuhaf bir durum....bir değil bir kaç doktora bikaç hastaneye gidiyor ve hiç biri bu durumu farketmiyor,folik asit kullandınmı diye sormuyorlar bile....hoş sorsa ne olur,folik asit hamile kalmadan önce başlanması gereken ve sanırım ilk 2-3 ay falan içilmesi gereken bi ilaç...bebeğin omurilik gelişimi o dönemde oluyor çünkü....

bu arada folik asit mide bulantısı yapmazki....bende kullanıyorum arada,çünkü talesemi taşıyıcısıyım.....

bilemiyorum canım suçlanmamak için mi söylüyor yoksa gerçekten tuhaf bi şekilde 9 ay boyunca bu durum farkedilmedimi....

Öncelikle geçmiş olsun

Ama ben de burda doktorla ilgili birşey göremedim açıkcası. Düpedüz ailenin ihmali var.

Tamam maddi olanakları yetersiz olabilir. Ama Bi şekilde testler yapılabilirdi.

5-6 ay doktora gitmemek korkunç birşey.

Bence bu çocuğu istemedikleri için pek de dikkat etmedi anne kendisine

canım işte son mesajı okumuşsun...arkadaşıma göre onun bir ihmali yok....folik asit vermedi doktor verse içmezmiyim dedi hatta.....

bu arada 5-6 ay doktora gitmedi değil,ilk 4-5 ay hep gitmiş,sonra bi 6.ayda bi 8.ayda gitmiş....bana söylediği bu şu an....özel muayenehanesinede gitmiş....ama hamileyken işte yalan olmasın sanırım böyle 6-7 aylıkken karnı küçüktü hala bende gidiyomusun kontrole demiştim yok gitmiyorum her ay bi şikayetim yokki demişti...bu dediğide herhalde o işte hani 6.ay gitmiş 7.ay gitmemiş falan ya....

istemedikleri için dikkat etmeme gibi bişey düşünemiyorum....sonuçta can bu,evladın,istememiş olsan bile,bile bile sakat çocuk dünyaya getirilmez.....

bunu sadece folik acid kullanmamasına bağlamamak gerekir.
konuyu ilk okuduğumda akraba evliliği aklıma geldi.öyleymişte zaten.keşke evlenmeselerdi.şimdi iki tane hasta çocukları var.
mesela akdeniz anemili iki kişinin evlenmesi yasakken neden akraba evlilikleri için de yasal bir düzenleme yapılmıyor.sonuçları ortada, sakat, hasta bebekler.üstelik 3. yü 4. yü de doğururlar.
bile bile kendilerini ateşe atmışlar.olan zavallı bebişlere olmuş malesef:(

akrabalar ama uzaktan baya derdi....bilemiyorum...uzaktan bile olsa bi kaç kuşak sonra çıkabiliyormuş bişeyler zaten.....boshayallersmile

akdeniz anemiliğinde öyle bişey var evet,iki kişide taşıyıcıysa çocukları %50 mi ne hasta doğuyor....bir kişi taşıyıcıysa çocuk %25 ihtimalle taşıyıcı oluyor...taşıyıcılık hastalık değil bu arada....akdeniz anemisi yani talesemi hastalığı küçük yaşta öldüren bir hastalık.....taşıyıcılıkta ise bir zararı yok sadece çabuk yorulma,halsizlik vs gibi sıkıntıları oluyor ve dönem dönem kan değerleri düşüyor....ben taşıyıcıyım mesela ve bunun içinde folik asit içmem gerekiyor dönem dönem.....

kısacası 2 talesemi taşıyıcısın evlenmesinin hukuken yasak olduğunu bilmiyordum evet sakıncaları aşikar ama yasak olduğunu bilmiyordum ki yasak olması mantıklı,akraba evliliklerinin asıl yasak olması gerektiğine kesinlikle katılıyorum.....o kadar çok örneği varki bunun ama yinede akıllanmıyor insanlar..nasıl bir cesaret anlamak mümkün değil....

gecmiş olsun.okuyunca çok üzüldüm

teşekkürler.....

Akrabalar mı????? Eyvah eyvah ne yapmışlar bunlar??Hatta bir hasta bebek arkasından ikinciyi yapmışlar!!!! Üstelik hastanelerde devlet hastaneleri dahil daha 11. haftada 2'li 3'lü test yapıyorlar artık. Ben amniyosentez bile yaptırmıştım bebeğime. Sana düşen görev bu arkadaşını bilinçlendirmen canım. Doktora dava açmaları için ikna et. Gerçi geç gitmiş doktora da ama. En azından tazminat alırlar ve biraz olsun bebeklerinin bakımlarını karşılarlar. Maddi sıkıntıdalar diyorsun baksana...

canım işte dediğim gibi bir değil bikaç doktora gidilmiş...neyse bakalım yarın gidip konuşuruz uzun uzun.....sanırım doktorluk bi durum yok....çünkü hiçbirinin anlamadığını söylüyor.....akraba evliliği olmasının etkisi büyük galiba...bilmiyorum...

of yaaa allah yardımcıları olsun

sağol canım..aminn

yaa arkadasim su yedigimiz seylere bak doktorlar bas bas bagiriyor..yedigimiz seyleri öyle bir ayarliyorlarki genlerini acayip hastaliklar cikti...doktor diyorki yavas yavas insanlar 20 yilda öldurulebilir gidalarla...kisin domates satiyorlar karpuz bembeya...yazin kis sebzeleri satiliyor....iste genleri bozulmus yiyeceklerden geni bozulan insanlar...Allah dandir hersey...ama canli yayinda ibrahim saracoglunun aglamasina sahit oldum:(ebter tohumlardan baHSEDIYOR:::YEDIKLERIMIZIN GENLERI BOZULUYOR ARKADASLAR tohumlar yurtdisindan getittiriliyor....yazik degilmi insanliga neden tohumlarla oynuyorlarki offffffff offfffffffff

Back
X