Bebek Beslenmesi Doktor artık kızımı memeden kesmem gerektiğini söyledi ama nasıl yapacağım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nurcan3368

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
405
54
323
43
kızım onsekiz aylık gece emecem diye sabaha kadar uyumuyor artık hiç bir yere cıkamıyoruz hemen hemen emmek istiyor doktoruyla konuştum artık kes gece uyuması lazım yoksa gelişimi geriler dedi zaten benimde hayatımı zindan ediyor yaka iğnesi gibi sürekli üstümde ama nasıl yapacağımı bilmiyorum bana yardım edin kızlar

canım ben de oğlumu 2 yaşında kestim memeden ben de çok zor olur diye düşünüyorum ama çok şükür kolay atlattık bi hafta kadar mızmızlandı ama geçti gitti şimdi ise özlemle anıyorum o günleri memeden keser kesmez de odasını ayırdım ben gece uyandığında emmek için yanına gidip pışpışladım yanındayım dedim bi hafta zor geçti ama inan geçiyo sen de başarırsın yani kolaylıklar diliyorum

2 ay oldu kızımı memeden keseli 2 ay önce 18 aylıktı. aynen sizin anlattığınız gibi çok düşkündü ve hiçbirşey yemek istemiyordu. 1. gün sadece salça sürüp gösterdim 3 defa filan gördü. 2.günde anneme gönderdim gece uyanıp ağlamış 1 saat kadar uyutmaya çalışmışlar. sabah almaya gittiğimde istedi pis olmuş dedim o kadar ve o gün emmeden uyumayan kızımı çok rahat bir şekilde ayağımda uyuttum.

kusura bakmayın ama o dr unuz gerçekten dr mu? şu kadar okumuşluğumla 18 aylık bebeğe sütten kes denilmesi kadar yanlış birşey olmadığını biliyorum... hele birde gece sık uyanıyor diye... annesi o uyanıyor çünkü sizi yanında istiyor... beraber uyuyun... bol dokunun bol bol güzelşeyler anlatın ona.... ve lütfen sütten kesmeyin... ha keserseniz emrivaki şimdikinden daha sık kalkacak geceleri haberiniz olsun.

Özellikle erkek bebeklerin, çok da fazla memeye bağımlı kalmaması öneriliyor. 18 aylık olmuş bir bebek hala emiyorsa, büyük bir ihtimal hala emdiği için, diğer besinlerden yeteri kadar faydalanmıyor ve kilo alımı yavaşlıyordur. Eskiden beri memeden ayrımak için, memenin çirkin gösterilmesi ve bebeğin 1-2 gece anneden ayrı bir yerde gecelemesi sağlanır. Bence bebeginizi 1-2 geceligine annenize ya da güvendiginiz birine bırakın.

kesinlikle bu çok yalnış bir yol.memeden ayrılırken bebeğin en çok aneye ihtiyacı var.çocuk içi,n zaten memeden ayrılma çok zor bi durum. birde memeyi bırakırken anneden ayrılırsa çocukta bi tarvma yaratır.çocuğunuza terkedilmiş duygusu aşılarsın.onun o an en çok anneye ihtiyacı var.kolay bi durum değil ama bi şekilde zaten bırakıcak.size Adem GÜNEŞ i tavsiye ederim.memeden bıraktırma sürecinide anlatıyo.çok uzun ve zor bi süreç ama çocuklarımız için buna katlanmak lazım...

arkadaşım dediğinizde haklı olabilirsiniz sık uyansa yine iyi uyumuyor emecem diye ben kendimi düşündüğüm için değil onu düşündüğüm için gece uyuması gerekiyor

bende oğlumu 18 aylıkken kestim memeden limon sürdüm her istediğinde 3 gün zorlandık ama sonra bir problem olmadı ama gece uykusu düzeldimi dersen hayır yine uyanıyor farkeden bişey olmuyor yani aklında bulunsun canım

iki yaşını doldurana kadar emzirmeniz çocuğunuz için daha iyi olur diye düşünüyorum...sizin de bildiğinizi üzere, iki yaşa kadar emzirmenin faydaları saymakla bitmiyor çünkü...hele hele sütünüz varken bebeklerin erken aylarda bundan mahrum edilmesi bana üzücü geliyor....
hem önümüz kış, şu mevsimde sütten keserseniz bebeğinizin vücut direncini de düşürürsünüz..nisan mayıs ayına kadar devam ederdim yerinizde olsam..
ayırırken ise ben pişik kremi sürmüştüm..bembeyaz kaplanmış halde görünce ikna oldu artık emmemeye...ama kesinlikle annenize vs..bırakmanızı önermem..hiç unutamıyorum, sütten kestiğim ilk gece, meme diye ağlarken kokumu içine çeke çeke koynumda uykuya dalmıştı yavrum..o durumdayken bir de sizden mahrum kalırsa daha büyük depresyon olabilir çocuğunuz için..
sağlıklı v mutlu günler bebeğinize ve size..

benim oğlum bıraktığına göre her çocuk bırakır
aktardan sabır taşı alıp azcık ıslatıp memeye sürün işe yarıyo
2 ay oldu keseli akşam meme diye delirdi
verdim emmeye kalktı sonra boyadım uçlarını ispirtolu kalemle
almış kalemi aç ben boyıycam diye çekiştiriyo

ama en önemli şey keser kesmez hapa başlayın ben başlayamadım alamadım hapı
çünkü kestiğimden kocamın haberi yoktu

sonradan aldım

hap 1 aylık haftada 2 tane içiyosun
mesela ptesi perşembe
mide bulantısı yapmıyo
sağlık ocakları yazıyo hapı ama çok iyi bi dr vedi

isim yazmak serbest mi bilemiyorum
adı dostınex.....

faydam olmuştur umarım çok zor şey...

arkadaslar yardım edin oglumu sütten kestım dün dostınex ılacını aldım hemen etkısını gosterır dedıler ama mahvolmus durumdayım gogsum cok şıştı sırf bu acıyı cekmemek ıcın almıstım ılacı sozde ama olmadı sagıp sagmayacagımı bılmıyorum bu ılacı aldıgımda. Bılgısı olan yardım edebılırmı.. Acıllllll

Benim sağlık sorunlarım nedeniyle kızımı 6.ayda sütten kesmem gerekiyordu ama kızım 14.ayda girdi ben halen emziriyorum. 2 yaşına kadar da emzirmeye devam edeceğim. O zaman keseriz diye kadın doğum doktoruma danışmıştım oda hap yazacağım demişti. Bu hap sütün gelmesini engelliyormuş sanırım öyle demişti.

Bebeklerin gece kalkmalarına gelince, ya acıkıyorlar yada susuyorlar. Susayan bebekte su içmek için kalkarmış ve annelerde hemen memelerini verirler. Bende bunu bilmeden önce hemen emzirirdim. Gece yatırmadan öncede ya güzelce emziriyorum yada bisküvili süt yapıp iyice karnını doyurup bir güzelde suyunu içiriyorum. Eskiden 3-4 defa kalkan çocuk şimdi 1 bazen çok nadir 2 kere kalkıyor.
Çocuğun geceleri çok sık kalkması çocuk için gerçekten zararlıymış. Zeka geriliğine yol açarmış. Çünkü geceleri büyüme hormonları salgılanırmış. Uykudan kalkması demekte hormonun salgılanmasını engellemesi demekmiş. O yüzden ne kadar deliksiz uyku çekmesi o kadar iyi. Hele ki 1 yaşından sonra çok önemliymiş.

Ben de 24 aylık kızıma bir hafta önce emmeyi bıraktırdım..
Öncelikle sütü olan herkese 24 aya kadar emzirin derim çünkü inanın sonrasında bebeğinizi bırakın siz bile çok özleyeceksiniz..
Benim kızımda gecede on defa kalkar emerdi, inanın deliksiz uykuya hasrettim 2 senedir, üstelik çalışıyorumda...Ama inat ettim 2 sene emzirdim..

Kesme olayına gelince herkese tavsiye edebileceğim bişi..Kekik yağı...Kızım kadar emmeye düşkün bir bebeği bile 1 kere de kestik kekik yağı sayesinde...Tadı çok kötü gerçekten de ama defalarca başka şeylerle üzmektense çocuğu bir kere kekik yağı sürdüm, bir kere ağladı ve sonrasında her istediğinde acı oldu unuttun mu dediğimde o tadı hatırlayıp vazgeçti...

1 hafta oldu sütten keseli bizim de gece uyanmalarımız azaldı...Bu arada deliksiz uyumak elbette çok önemlidir ama sık uyanmak zeka geriliğine yol falan açmaz öyle olsa en azından kızım 1,5 yaşından beri konuşuyor,şimdilerde ise renkleri biliyor sayı sayıyor ve benim ona okuduğum kitapların hikayelerini kendisi de tekrarlıyor olmazdı..

Doğdu doğalı hem çok az uyur hem de sık uyanır kuzum, doktorumuz bile dert etme bazısı böyle ve kabullenmekten başka yapacak bişi yok diyor :)

arkadaşlar yorum lar için teşekkürler kızımı 21 aylık ken memeden kestim doğru veya yanlış bilmiyorum çünkü sadece gece değil işten geldiğimden andan itibaren başlıyor emmeye tuvalete bile gidemiyordum bu bende çok sinirli bir durum yaptı yemek yapamıyorum yiyemiyorum kocaba ve kızıma karşı çok taammülsüz oldum ve bir gün akşam karar verdim üç gündede halloldu ama kızımın iştahı çok güzel acıldı bir kilo aldı geceleri düzenli uyuyor oda bende şu an çok mutlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…