bende anneme cok düşkün bırı olduğumdan eger 1 yıl sonra annenızın olduğu sehre atanma sansınız varsa mutlaka bunu kullanın derım....ama böyle bır sansınız olmazsada uzulmeyın bakın annenız yalnız degıl kardesınız varmış..sız atanmışsınız kı annenız emınım sızle gurur duyuyordur sız mutlu olun ona yeter..benım kardesımde başka sehırde atandı evlendı o mutlu olsun bıze yetıyor
ama gıtme sansınız varsa gıdın derım
Anneme düşkünüm, sonuçta benim en yakın arkadaşımdı, evlenmeden önce de birçok şeyi beraber yapardık. Eş durumu tayin ile böyle bir şansım var, çakılı kadro değilim. Annemde diyor ben size karışmam herkesin kendi hayatı, oralar çok güzel. Ama aradan zaman geçiyor bir telefon konuşması, annem ağlamaklı. Tamam ayrı kalalım ama nereye kadar diyor. Üzgün ama yinede sizin için orası daha iyi diyor.
Size katılmıyorum.Kaç yaşında insansınız evli barklı bir bayansınızda.Hayat çok uzun sürekli varolan bağlara tutunarak hayatınızı devam ettiremezsiniz kendinizide zora sokarsınız.Bir polis çocuğu olarak yıllarca il il gezdik.Bir kere annemden böyle birşey duymadım.Bize göre bu tarz şeylerle hayatını yoluna koymaktan geri kalan insanlar zayıf insanlardır.Hayatın getirilerine biraz kulak vermek lazım. Mantıksız davranıyorsunuz.
Polis, asker gibi zorunlu görevle türkiyenin her yerini gezen insanlara gerçekten saygı duyuyorum. şuanda evlerimizde rahatça oturuyorsak o insanlar sayesinde, asla onların yaptıkları fedakarlıklar göz ardı edilemez. Ancak anneciğinizin de istediği ilde yaşama şansı olsaydı bunu kullanmak istemez miydi? evet atandım ama tekrar ailemin olduğu şehire gelme şansım var, eğer olmasaydı mecburen kalıcaktım zaten.
anneni de atandığın yere getıremez misin? sonuçta rahatta olsa orda da özelde çalışıyormuş. Senin olduğun yere gelsin
Annem de diyor geleyim diye ama onun çevresi, arkadaşları vs herkes burada. Hadi geldi diyelim, atandığım yer çok sıcak, annemde tansiyon çıktı genç yaşda olmasına rağmen. Birde erkek kardeşim henüz işe giremedi yeni mezun, onu burada tek bırakıp gelmesi olmaz.
doğdun değil doyduğun yer derler
Bence MANTIK 'lı olanı seçin işleriniz bir şekilde oturmuş düzeni bozmaya gerek yok.
AİLE İLEDE bir şekilde görüşürsünüz bayramlarda seyranlarda inşallah tatillerde...
eşimde diyor ayda en az 1 sefer illa ki geliriz diye. çünkü eşimin iş çevresi burdan ayrılsa bile arada gelip kontrol etmesini istiyor.
Madem ki atanma durumun var hiç kaçırma derim.
1 yıl sonra öyle bir şansım varmış.
değer mi sorusunun cevabı şehirlere ilişkin değerlendirme ile anlaşılır
eşin neden annenlerin olduğu şehirde
yani o evlenmeden de orada mı dii senin için mi geldi
onun işi ailesi arkadaşları vs nerede
yani eşin orada kalıp bir yıl geçirip tayin ile dönmek eşinin düzenini bozmamak için tercih edilebilir
ama annem bana destek olsun vs gibi düşünceler gerçekten önemsiz
kendi ayaklarımız üzerinde durmalıyız, bakın anneniz eşini kaybetmiş halen de kendi ayakları üzerinde duruyor
çevreye alışınca yalnızlık duygunuz biter ama eşinizin de orada ailesi, çevresi vs varsa bekleyin bir yıl ama şehirlerin yaşam standardı yakınsa tabii
Eşim üniversiteden sonra ailemin olduğu şehre yerleşmiş, işe girmiş. Biz tanıştığımızda zaten 10 yıldır falan eşim tek burada yaşıyordu. Ailesi başka bir ilde, aile bağları çok kopuk. Evlendikten sonra iş değiştirdi ama şuanki işinde herkes çok seviyor. Hatta patronu geri dönme ihtimalimize bile çeşitli seçenekler sundu, dönmeyeceksek atandığım ilde işe girmesi için referans oldu. Yapacağı iş aynı iş, firmalar farklı sadece ama bu firmalarda birbirleriyle bağlantılı (birisi taşeron birisi ana iş veren). Gidersek ve eşim orada işe devam ederse ileride yükselme şansı var. Gidersek ve orada çalışmak istemezse, şuanki patronu oraya iş kurup ortaklık teklif etti. Seçenek çok var. Yaşam standartı olarak atandığım yer tatil mekanı akdeniz, ailemin olduğu yer başkent ankara.