• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumun hemen ardından boşanma

doğum sonrası depresyonu babalar da yaşarmış, eve yeni biri geldi ve bütün ilgi şimdi küçük bey/hanımda...tahtı sallandı, ama herşey bi süre sonra yoluna girer (umuyorum)

(Ozel msj atamıyorum egelifatoş) herşey kısmet. Ben bosanıyorum, inanın böyle daha mutluyum. Bence erkekler sorumluluktan korkup depresyona girmis gibi yapıyor. Acısını da masum cocuk ve esinden cıkarıyor

Daha önce hiçbir sorununuz yokmuydu, doğumdan sonra mı gelişti herşey.benneyaptımki

Nasıl bir yorum bekliyorsunuz bilemedim.

Konunun içeriği yokki.sengözlerimebaksanab

doğumdan sonra erkek için sorumluluk duygusu daha da artar(mış)
en azından kendileri böyle hissederler(miş)
ben de çok problem yaşadım. insan daha fazla nasıl fedakarlık yaparmış, daha fazla ne gibi haklarından feragat edebilirmiş bunu öğrendim. ama kimi insanlar bu süreci güle oynaya atlatıyor. tamamen kişinin duygusal yapısına bağlı bir durum. kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle yaşayın, öyle yapın derim. ama naçizane tavsiye herşey için en az 3 kere düşünerek...
sağlıkla kalın

(Ozel msj atamıyorum egelifatoş) herşey kısmet. Ben bosanıyorum, inanın böyle daha mutluyum. Bence erkekler sorumluluktan korkup depresyona girmis gibi yapıyor. Acısını da masum cocuk ve esinden cıkarıyor

keşke daha açık yazsaydın yaşadıklarını ...ama madem böyle daha mutluyum diyorsun zaten söylenecek bişey kalmıyor o zaman....yine de kızdık eşine....sonuçta her yeni doğum yapmş annenin en çok eşinden desteğe ihtiyacı var

acele etmeden sakin kafayla düşünseniz bebeğinize yazık çünkü henuz yenı doğum yapmıssınız lohusalık zor bi süreçtir. sabır ve ilgi gerektirir eşinizle birlikte bi psikoloğa ya da aile hekimine gitseniz

yine ii düşünün derim sonradan pişman olacağınız bi karar almayın .... tek basına bebek bakıma daha zor olur.

ne gibi sorunlarınız vardı
bebeğiniz kaç aylık
bence hemen karar vermeyin sonuçda masum bir bebein hayatınıda etkilemiş olacaksınız
biraz zaman tanıyın ikinizede

evet lohusayken insanların gerçek yüzünü daha net görebiliyorsun.
bazen düşünüyorum doğuran eşim olsaydı ikimizin bebeğini,
ben onu başımın üstünde taşırdım.
bana yaptıklarını hatırlamak istemiyorum onun için yazmıyorum.
ama bazen yokolmak istediğimi hatırlıyorum:çok üzgünüm:
yinede ortada bir bebek var(hatta bizde iki tane var)ve boşanmak hiç kolay bişey değil.
iyi düşünmek ve emin olmak lazım.

bizdeböyle bir süreç yaşadık 3 yılın üzerine memlekete gittik benim babam hasta annem 65 yaşında 1 kardeşimvar askerde annem tarlada ben bababma bakmam gerekiyordu annemlere gittim kocam tabii dedi babanı hastaneye götürürüz dedi olur dedi kaynanam lara itti adam bir anda değişti yok niye buaya gelmedide bilmem nede laf etmiş kocamla hergün kavga ettik 1hafta boyunca babam dahaçok hasta oldu beni memlekette bırakıp istanbula geldi aradım sordum niye böyle yaptın dedi kimin evindeyseo baksın size bilmem ne ne param vardı ne pulum kaldım öylece neyse bir gün kafamın tası attı ve bindim otobüse geldim istanbula şaşırdı boşanmak sitiyorsan hadi gel boşanalım dedim herkese yoluna dedimşaşırdı beklemiyordu sonra anasına çattı kaynatam tehdit etmiş kaynanamı sen karışmıycaksın diye şimdiaramız iyi gerçekten allah kim neyaptıysa cezasını versin hep kaynanamın kıskançlığı yüzünden şimdi otursun tek başına hiç acımıyorum olan anneme oldu çok üzüldğ çok zor allah yardımcın olsun

25 gün önce doğum yaptım ve ben de eşimden boşanmak istiyorum. Hamileliğimin son aylarında başlayan odunlukları lohusalığımda hat safhaya ulaştı. doğumun üzerinden daha 1 hafta geçmeden "biz şimdi kardeş kardeş yatacakmıyız" diye sordu. sonrasında sürekli cinsellikle ilgili yakındı, bana görevini yapmayan kötü eş muamelesi yaptı. ama bir kez bile halimi hatrımı sormadı, sarılıp canım diyip muhabbet etmedi. sadece cinsellik muhabbeti yaptı. yanımda zayıf kadınları övdü, diğer kadınlara güzel dedi. Tüm bunların üzerine soğuk davrandığım için yine suçlu ben oldum. Evi cehenneme çeviren yine ben oldum. Artık zerre kadar sevmiyorum. bana dokunmasına tahammül edemiyorum. bunları ona anlattıktan sonra bile yağ gibi üste çıktı, kendisini haklı gördü. Ama boşanmayı şimdilik erteledim. bu küçücük çocukla adliyelerde nasıl uğraşayım. onunda zamanı gelecek elbet.

4 aydır sürekli boşanma konusunu düşünüyorum. Bir türlü kurtulamadım. Sanki doğumdan sonra gerçekleri görmüş gibiyim. Dayanamıyorum ya Allah yardımcımız olsun.

Eşime doğumdan hemen sonra dedim ki annenle kalmak istemiyorum hastanede, bana annesini yanında anne sen kal demesin mi off. Ya insan birazcık olsun düşünceli olmaz mı... Bir de ben ameliyatlıyım, anası oğluna bakıyor hasta olmuş.
Hamileyken midem bulanmıyormuş, naz yapıyormuşum, zaten doğru dürüst sohbeti yok, ot gibi evlilik bebek doğmasa ben %100 boşanırdım. Olan çocuğa oldu. Sorumluluk yok. Uzatmaları oynuyoruz bakalım hayırlısı.

ya bu erkeklere ne oluyor bunca fedakarlığı onlar için yapmıyormuyuz benim eşim o yetmedi int chat yapmaya başladı sanki çocuk olunca gezilmez mutlu olunmaz.hayattan zevk almayı bilmiyorlar yuvalarını cehenneme çevriyolar çok muşey istiyoruz tatlı dil güler yüz,bunu yapmak çok mu zor bende çok mutsuzum.rabbim dirlik dzen huzur mutluluk versin hepimize boşansak ne olcak bu salak için okulumdan vazgeçmiştim çoook pişmanın çoooook bide hakediyo gibi 2 de evlat verdim keşkelerle dolu bi hayat işte ahhhhhhhhhhhh keşşşkeee keşşşşşşşşşşkeee

Back