- 28 Kasım 2010
- 41.893
- 138.889
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evliligim bi problem degil.mutlu oldugumu belirteyim.ist da bi sorun yok.mesele tatil olunca sorun cikio buda bi akilli cozum davranisla ya sonuc bulacak ya tatile artik gelmioz dicez bikip...iste bende ne yapayim diyerek o cozumu sordum...19 - 1,5 buradan sonrasi icin bir sey diyemem...
Sadece uzerine bir de bebek biraz fazla acele geliyor bana konuyu okuyunca.
Ah gencler ah...
19yasinda,birbucuk yildir evliyim ve hamileyim ve ist da yasiyoruz.esimin ailesi ve benim ailem baska bir sehirde yasiyor.ilk hamileligim oldugu icin bende esimde tecrubesiziz.Hamileligimin baslarinda annemlede kayinvalidemlede konustum.doguma istanbula bekliyorum yanimda olun dedim.Annem tabiki ucaga atlar gelirim dedi.ve kayinvalidem ben dogum yaparken yanimda kimse yoktu.birsey olmaz biz gelemeyiz,onbes tatilde gelecegiz dogurdun dogurdun.dogmazsa gelemeyiz daha dedi.oglunum okulu sebep sadece onbes tatilde gelebilecegini soyledi.bende peki dedim.Doğum onbes tatil sonu ve dogumda yanimda sadece annem olacakti. buda sadece en fazla on onbes gundu.onunda donmesi lazimdi kucuk kardesim var okullari,babam derken.zaman yaklastikca tecrubesiziz on gun cok az,sonra gun boyu evde yalniz kalacagim,diyerek memleketime gitmeye karar verdim.esimde boylesi daha iyi olur en azimdan kirki cikar sana bakarlar dedi.eşim dönmek zorundaydi,ama bi kac kez ziyaretimize gelecekti.ve ozellikle annemde kalacagimi belirtmeye calistim karsi tarafa.kimseden ses cikmadi.Niyetim hastaneden cikinca ilk onbes annemde kalip sonraki onbes halamda yani kayinvalidemde kalmak
Ve zaman yaklasti.ucak biletini aldik.bugun bi telefon aldimki arayan benim babaannm esimin aneanesi..ne demek annemde kalacakmişim münasip olan kizinda kalmammiş.esim istanbula dönecek zaten ben tek basima annemlerde kalacagim.bi sorum olmayacagini dusunmustum ama oldu.ve olacak gibi.baya agladim.annemde kalmayacaksam niye gideyim.benmi haksizim.munasip olan kv demdemi kalmam?
Ve şunuda dipnot düşmeliyimki,gecen yil onbes tatilde memlekete gittik.4gece benim ailemde kalmamiz buyuk sorun oldu.Heleki yaztatili on gün kv de kalip 3 gün benm ailemde kalacak olmamiza kiyamet koptu.Ve aglaya aglaya gunumuz benimde esiminde zehir oldu.bir gun kaldik.sonra döndük kayinvalidemlere.evleri birbirine yakin olmasina ragmen,babam eşimin dayisi olmasina rağmen...Kv'm oğlumun orda kalmasi uygun değil,sen tek kalabilirsin dedi.bende eşimden niye ayrilayim dedim.Büyük tartişma oldu.Herşeye rağmen yine ayni hataya düştüm.Ama bu sefer eşim dogumda yanimda olmayacaği,ist a dönmek zorunda olduğu için tek başima benim annemde kalmam madem sorun değildi diyerek bu karari aldim.ve laf arasinda annmde olacagimida dedim hep.lakin ne zamanki bileti aldik.Babannem konusmaya basladi ve sevgili kizinda kalmamin uygun oldugunu 40 gun boyunca annemde iki gece kalirsin iste.oyle munasip dedi.Bende o zaman gelmem daha iyi dedim.Düşüncelerimi söyledim.iyi ne yaparsaniz yapin dedi ama sinirle.ve annem gelini oldugu icin beni annemin ögrettigini soyluyor.oysaki kesinlikle oyle degil.Halam yani kv den şimdilik ses yok ama memlekete gidince oda bi laf der sinirlerimi gererlerse ve yine ayni sorunlari yaşarsam....Bu arada eşim şuan bana hak veriyor.Doğum sonrasi annemde kalmami mantikli buluyor.sonucta annen diyor.lakin yaz tatilinde hakli olduğun halde annem cok skştiriyor diyerek arada kalmişti.Annesinide asla kiramamişti,beni ikna etmişti.Bende aglaya aglaya söz dinlemek zorunda kalmiştm.Sabah sekizde annemlere gelip gece birde dönüyorduk.kalmamiz uygun değilmiş ya...Yazin eşim Ne destek oldu diyebilirim nede olmadi...Elh eşimle bi sorunumuz yok ailelerden uzak mutluyuz Lakin şu tatiller öldürecek beni.Sabrim kalmadi..
dogum haftalarimda yada loğusayken, bu sorunlari tekrar yasarsam ne yapacağim...ki yaz tatilinde bu basit olay o kadar büyüdüki birazcik imanim zayif olsaydi coktan hamile hamile o decavitin hepsini atmayi düşünmüştüm...
Velhasil haklimiyim?onlarmi hakli?
Aldigimiz bilete,kurdugum hayallere rağmen Gitmeyeyim mi?Çok bunaldim görüşlerinize ihtiyacim var
Dogru soyluyorsnz.takmadan oyle davranmam lazim..tsk lerKimseye uzun uzun açıklama yapmayın. Annemde kalacağım deyip kestirip atın. "Annemde kalmayacaksam gelmem" ne demek? Annemde kalacağım o kadar, bitti gitti. Siz izin vermediğiniz sürece kimse sinirinizi bozamaz. Şu dediğiniz şeyleri duyunca "Ahahaha ne komiksin babaanne. Tabii ki annemde kalıcam tontişko. İşim var babaanne kapatıyorum. Hadi öptüm seni" diyecek insanlar var.
Eger esin sana tavr almayacaksa ki oda oyle olmasini istiyor. Bence bu kadar tavizde bulunmamalisin alistirma bu sekilde devamida oyle gelir ve senn yasin gectikce evliliginz yillandikca tahammulun azalr bu sefer. Gitmelisin annene
bende tıksınıyorum akraba evlılıklerınden ama malesef dolu heryerde dayı oglu teyze oglu hala ogluyla evlenenler sankı baska adam kalmadıBi evlilikle o akraba baglari oyle oluoesim hak versede laf soz problem yani...
Eşinin gonlunu alaraktan git ama.. o zamn arkandan kim ne derse desin oda takmazDogru soyluyorsn.tsk ederim.kararimi verdim annemde kalacagim gerisi tin.cok iyi oldu buraya yazmam.konuma cevap vermeksizin elestiri yapanlara ragmen![]()
sonrada cocuklar özürlü oluyor ıste...Sen nerede rahat olacaksan orada ol. Eşinle sen karar verirsin buna. Kafana takmamayı öğrenirsin yakında.
Konu sahibi halasının oğluyla evlenmiş. Bizim sülalede de var böyle bir evlilik. Kız halasının oğluyla, erkek de dayısının kızıyla evlenmiş oluyor.
Birinci derece akraba evliliği şok edici gerçekten?
en ıyısı bende kımseyı ıstemedım gerek bıle yoktu. kvdemde annemde mısafır gibş geldı gıttıler. esım ızın aldı evdeydı yettı . dogum okadar abartılcak bırsey degıl.Git ananda kal tatlisim :)
Afedersin ama dogumdan sonra pedini degistiremeyen kadinlar var kvaliden mi temizleyecekmis seni oyle bir durumda. Esinin sorun etmeyeceginden eminsen git kal annende ama cahil insanlar illa laf edip uzerldr seni lohusa halinle.
Benim dogumum yaza geliyor kismetse eger rahat bir dogum olursa kimsecikleri istemiyorum yanimda cahil cesareti mi benimki bilmem ama insanlarla ugrasmaktansa sirf bebegimle ugrasirim kendim ogrenirim herseyi diyorum.