• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumun ardindan annemde kalacak olmam sorun oldu..

Bi evlilikle o akraba baglari oyle oluo:-)esim hak versede laf soz problem yani...

Laf söz olur, boşver sen herkesi memnun edemezsin.

Hem k.v mi düşüneceksin kendini mi.Bak arkadaşlar anlatıyor burda, lohusalığı sıkıntılı geçen var.
Annen tüm nazını çeker de kv? Anne kadar olmaz.

Kulaklarını tıka sen.Bebişini sağlıkla kucağına büyütmeye bak :KK66:

Git ananda kal tatlisim :)
Afedersin ama dogumdan sonra pedini degistiremeyen kadinlar var kvaliden mi temizleyecekmis seni oyle bir durumda. Esinin sorun etmeyeceginden eminsen git kal annende ama cahil insanlar illa laf edip uzerldr seni lohusa halinle.

Benim dogumum yaza geliyor kismetse eger rahat bir dogum olursa kimsecikleri istemiyorum yanimda cahil cesareti mi benimki bilmem ama insanlarla ugrasmaktansa sirf bebegimle ugrasirim kendim ogrenirim herseyi diyorum.

Yapılacak şey belli.

Eşiniz herkese bi susun diyecek, kimseye ağzını açtırmayacak.

O olmuyorsa siz tınlamayacaksınız kimseyi.

Eşinizin dik duramaması çok büyük problem, bu tür şeylerle karşı karşıya getirmemeli sizi.

Aslında kayınvaliden halan . Çok da yabancılık çekmezsin. İki tarafta olur yani:KK53:

Bence evinde kal,en rahatı.annen yada halan gelir kalır bir süre.

Konu baya dağildimi ne.Halamn ogluyla evlenmemin nasil oldugunu sormadim ki:-) nerde kalayim,napayim dedim buna cevap verenlere tsk ederim

Bence annende kal
Şimdi söylenirler arkandanda konuşurlar ama sonra alışır giderler ama boyun eğersen hep eğeceksin
Kocan arkanda ise hiç üzülme kocana da anlat kanaman olacak sürekli ped değiştireceksin kvn akraba olsa bile anne gibisi var mı

19yasinda,birbucuk yildir evliyim ve hamileyim ve ist da yasiyoruz.esimin ailesi ve benim ailem baska bir sehirde yasiyor.ilk hamileligim oldugu icin bende esimde tecrubesiziz.Hamileligimin baslarinda annemlede kayinvalidemlede konustum.doguma istanbula bekliyorum yanimda olun dedim.Annem tabiki ucaga atlar gelirim dedi.ve kayinvalidem ben dogum yaparken yanimda kimse yoktu.birsey olmaz biz gelemeyiz,onbes tatilde gelecegiz dogurdun dogurdun.dogmazsa gelemeyiz daha dedi.oglunum okulu sebep sadece onbes tatilde gelebilecegini soyledi.bende peki dedim.Doğum onbes tatil sonu ve dogumda yanimda sadece annem olacakti. buda sadece en fazla on onbes gundu.onunda donmesi lazimdi kucuk kardesim var okullari,babam derken.zaman yaklastikca tecrubesiziz on gun cok az,sonra gun boyu evde yalniz kalacagim,diyerek memleketime gitmeye karar verdim.esimde boylesi daha iyi olur en azimdan kirki cikar sana bakarlar dedi.eşim dönmek zorundaydi,ama bi kac kez ziyaretimize gelecekti.ve ozellikle annemde kalacagimi belirtmeye calistim karsi tarafa.kimseden ses cikmadi.Niyetim hastaneden cikinca ilk onbes annemde kalip sonraki onbes halamda yani kayinvalidemde kalmak
Ve zaman yaklasti.ucak biletini aldik.bugun bi telefon aldimki arayan benim babaannm esimin aneanesi..ne demek annemde kalacakmişim münasip olan kizinda kalmammiş.esim istanbula dönecek zaten ben tek basima annemlerde kalacagim.bi sorum olmayacagini dusunmustum ama oldu.ve olacak gibi.baya agladim.annemde kalmayacaksam niye gideyim.benmi haksizim.munasip olan kv demdemi kalmam?
Ve şunuda dipnot düşmeliyimki,gecen yil onbes tatilde memlekete gittik.4gece benim ailemde kalmamiz buyuk sorun oldu.Heleki yaztatili on gün kv de kalip 3 gün benm ailemde kalacak olmamiza kiyamet koptu.Ve aglaya aglaya gunumuz benimde esiminde zehir oldu.bir gun kaldik.sonra döndük kayinvalidemlere.evleri birbirine yakin olmasina ragmen,babam eşimin dayisi olmasina rağmen...Kv'm oğlumun orda kalmasi uygun değil,sen tek kalabilirsin dedi.bende eşimden niye ayrilayim dedim.Büyük tartişma oldu.Herşeye rağmen yine ayni hataya düştüm.Ama bu sefer eşim dogumda yanimda olmayacaği,ist a dönmek zorunda olduğu için tek başima benim annemde kalmam madem sorun değildi diyerek bu karari aldim.ve laf arasinda annmde olacagimida dedim hep.lakin ne zamanki bileti aldik.Babannem konusmaya basladi ve sevgili kizinda kalmamin uygun oldugunu 40 gun boyunca annemde iki gece kalirsin iste.oyle munasip dedi.Bende o zaman gelmem daha iyi dedim.Düşüncelerimi söyledim.iyi ne yaparsaniz yapin dedi ama sinirle.ve annem gelini oldugu icin beni annemin ögrettigini soyluyor.oysaki kesinlikle oyle degil.Halam yani kv den şimdilik ses yok ama memlekete gidince oda bi laf der sinirlerimi gererlerse ve yine ayni sorunlari yaşarsam....Bu arada eşim şuan bana hak veriyor.Doğum sonrasi annemde kalmami mantikli buluyor.sonucta annen diyor.lakin yaz tatilinde hakli olduğun halde annem cok skştiriyor diyerek arada kalmişti.Annesinide asla kiramamişti,beni ikna etmişti.Bende aglaya aglaya söz dinlemek zorunda kalmiştm.Sabah sekizde annemlere gelip gece birde dönüyorduk.kalmamiz uygun değilmiş ya...Yazin eşim Ne destek oldu diyebilirim nede olmadi...Elh eşimle bi sorunumuz yok ailelerden uzak mutluyuz Lakin şu tatiller öldürecek beni.Sabrim kalmadi..
dogum haftalarimda yada loğusayken, bu sorunlari tekrar yasarsam ne yapacağim...ki yaz tatilinde bu basit olay o kadar büyüdüki birazcik imanim zayif olsaydi coktan hamile hamile o decavitin hepsini atmayi düşünmüştüm...
Velhasil haklimiyim?onlarmi hakli?

Aldigimiz bilete,kurdugum hayallere rağmen Gitmeyeyim mi?Çok bunaldim görüşlerinize ihtiyacim var

Akrabalar sade akrabayken bile cekilmiyor sizin bu sarmal aile yapinizda temelli herkersle uc bes kere farkli derecelerden akraba olmussunuz. Akrabadan hic hoslanan birisi olmadigim vede akraba evliliklerine karsi oldugum icin oncelikle soylemem lazim. Bu sorunlarin bircogunun akraba evliligi yapmanizdan kaynaklandigini da soylemeliyim.
Babanne tabiki kendi kizini ve onun tarafini savunacak her durumda gelini olan anneni yada gelinin kizi olan seni degil. Tam kor cahil zihniyeti su anlattiklariniz, kadinlarda sark kurnazligi laf ebeligi benim laf gecer onun lafi gecmez kavgasindalar. Yazik gencecik cocuklari evlendirip ellerinde oyuncak etmisler.
Bana kalsa hic gitme otur evinde derdim ama belliki cok korkuyorsun cocuk bakmaktan, simdi bu yasta kendin cocukken neden cocuk yaptin dicem o bambaska bir tartismaya yol acacak.
Anladigim kadariyla kocanda yasi kucuk evin yasca buyuk olan kadinlari ikinizi yonetmeye calisiyorlar, ne kadar ayip onlarda kalmayin bizde kalin demek, onun annesi ana da senin ki ne acaba, tam cazgirlik yaptiklari.
Hele lohusa halinle annenin yanindami daha rahat edersin baska bir kadinin mi , onlar seni umursadiklarindan degil de torun annenin (yani muhtemelen hicbirzaman sevedikleri) gelinlerinin evinde kalacak diye gicik oluyorlar. Yoksa bir taraflarindan uydurmuslar o munasip degil lafini.
Kimsenin sozunu dinleme kal annenin yaninda zorla kaldirip goturecek hallerin yok. Ezdirme kendini yasin kucuk diye seni yonetmeye calisiyor cadi teyzeler.

Halanizin ogluyla birbirinize nasi o gozle bakabildiniz.. Bir de annende kal tabi benim de annem gelicek..

Bence bu cocuklari direk aileler evlendirmistir baksaniza yaslar kucuk, tam cahil zihniyeti sanmiyorum kendi istekleriyle evlendiklerini.

Konu baya dağildimi ne.Halamn ogluyla evlenmemin nasil oldugunu sormadim ki:-) nerde kalayim,napayim dedim buna cevap verenlere tsk ederim

annende kal ya da evinde kal ama doğumunda yaninda annen olsun kv değil (halan olması onun bir kv oldugu gercegini segistirmiyor.)
büyükler ne kadar dahil hayatınıza; karıştırtmayın hatta konuşturtmayın benim doğrum bu deyin kesip atın. ben öyle yapıyorum.
ilk çocukta kaç yaşında olursak olalım hepimiz tecrübesiziz aslında. 20 gün birinin yaninızda olmasi fazlasıyla yeter azcık cesaret lazım sadece.
ve annenin evinde annen baban pamuklara da sarsa seni; eşinin yanında kendi evinde olduğun kadar rahat edemezsin.

Sayın konu sahibi yaşın küçük tamam ama emin ol kendi başına halledebilir sin 10-15 gün yanında annen kalırsa kendi kendine yetersin sadece herşey daha yavaş olur hiç ailesi olmayan insanlar var ve kendilerine yetebiliyorlar. Dolabına kolayca yapabileceğin birşeyler hazirlayip koysun annen gelince. eşin sana yardımcı oluyorsa normalde kimse olmasada yaparsınız...

Yapılacak şey belli.

Eşiniz herkese bi susun diyecek, kimseye ağzını açtırmayacak.

O olmuyorsa siz tınlamayacaksınız kimseyi.

Eşinizin dik duramaması çok büyük problem, bu tür şeylerle karşı karşıya getirmemeli sizi.

Ben zannetmiyorum , cunku eside kendi kadardir yasi, belliki evin buyuklerinin ayarladigi bir evlilik, evin buyuklerinin yonettigi de bir evlilik seklinde devam ediyor baksaniza yasli cadi kadinlarin elinde oyuncak olmuslar yazik.

Akrabalar sade akrabayken bile cekilmiyor sizin bu sarmal aile yapinizda temelli herkersle uc bes kere farkli derecelerden akraba olmussunuz. Akrabadan hic hoslanan birisi olmadigim vede akraba evliliklerine karsi oldugum icin oncelikle soylemem lazim. Bu sorunlarin bircogunun akraba evliligi yapmanizdan kaynaklandigini da soylemeliyim.
Babanne tabiki kendi kizini ve onun tarafini savunacak her durumda gelini olan anneni yada gelinin kizi olan seni degil. Tam kor cahil zihniyeti su anlattiklariniz, kadinlarda sark kurnazligi laf ebeligi benim laf gecer onun lafi gecmez kavgasindalar. Yazik gencecik cocuklari evlendirip ellerinde oyuncak etmisler.
Bana kalsa hic gitme otur evinde derdim ama belliki cok korkuyorsun cocuk bakmaktan, simdi bu yasta kendin cocukken neden cocuk yaptin dicem o bambaska bir tartismaya yol acacak.
Anladigim kadariyla kocanda yasi kucuk evin yasca buyuk olan kadinlari ikinizi yonetmeye calisiyorlar, ne kadar ayip onlarda kalmayin bizde kalin demek, onun annesi ana da senin ki ne acaba, tam cazgirlik yaptiklari.
Hele lohusa halinle annenin yanindami daha rahat edersin baska bir kadinin mi , onlar seni umursadiklarindan degil de torun annenin (yani muhtemelen hicbirzaman sevedikleri) gelinlerinin evinde kalacak diye gicik oluyorlar. Yoksa bir taraflarindan uydurmuslar o munasip degil lafini.
Kimsenin sozunu dinleme kal annenin yaninda zorla kaldirip goturecek hallerin yok. Ezdirme kendini yasin kucuk diye seni yonetmeye calisiyor cadi teyzeler.
Akraba evliligi hakkinda ben oyle dusunmesemde,sonraki yazdiklaeiniz dogru.yapmam gereken o ne der kirilirmi die dusunmeden istedigimi yapmak! Tsk ederm.aynen yonetmeye calisiyorlar ve ben boyle olsn istemiyrm

Yaşın ufacık üstüne akraba evliliğiii off Allah.m offf kardeş sayılırsınız siz yaaa nasıl bişey aklım almıyor:KK57::KK57:

Halan kaynanan yani bu devirde ilginç çok ilginç

o vakit baban da eşinin dayısı:KK57:

ve bu kadar yakın akraban olmasına rağmen halan kv delik yapıyor

Yaşın ufacık üstüne akraba evliliğiii off Allah.m offf kardeş sayılırsınız siz yaaa nasıl bişey aklım almıyor:KK57::KK57:

Esim yurtdisinda dogup buyudugu icin,kardes gibi buyumedik.cok akil almayacak gibi degil aslindada akraba olunca tabi sorunlar ciftetelli oluo.sukurki ayni sehirde degiliz.

19 - 1,5 buradan sonrasi icin bir sey diyemem...
Sadece uzerine bir de bebek biraz fazla acele geliyor bana konuyu okuyunca.
Ah gencler ah...

Esim yurtdisinda dogup buyudugu icin,kardes gibi buyumedik.cok akil almayacak gibi degil aslindada akraba olunca tabi sorunlar ciftetelli oluo.sukurki ayni sehirde degiliz.
Onları ciiddiye almak zorunda değilsiniz. Sizin borunuz ötsün onların değil .

Back