merhaba gülbeşeker geçmiş olsun öncelikle..
ben de çok şükür kilo problemi yok ama doktorlarım bana da bel bölgesinden kilo almamam gerektiğini söylemişti bu durumda kalp daha çok yoruluyor sanırım. sizin rahatsızlığınız doğumsalmıydı?
hamile kalmanız çocuk doğurmuş olmanız benim adıma sevindirici bi haber çünkü doktorlarım bana doğum yapmamın riskli olduğunu söylüyor - daha evli değilim ama evlenmemem için bir sebep sonuçta-
gerçi rahatsızlıklarımız çok farklı ama bu da bi umut sonuçta :)) rahatsızlığınız tam olarak ne anlatabilirmisiniz?
bu arada evrimsus ne yaptın canım var mı gelişme?
tekrar merhaba.
bende herhangi bir gelişme yok.gebelik boyunca beni takip eden doktorumla görüştüm .o da altı ay sonra tekrar çocuk sahibi olabileceğimizi söyledi. öncelikle kendimi hazır olarak hissetmen gerekiyormuş.Bu sadece şansızlıkmış,herkesin başına gelebilirmiş,tekrar aynı şeyi yaşama şansım tabiki diğer hamilelere göre daha yüksekmiş.bunun nedenini tesbit edemezsiniz ,sadece diğer gebeliklerde 5. ayda mutlaka eko çektirin dedi.hamileliğime bağlı herhangi bir problemiminde olmadığını da söyledi.
senin söylediğin şeyi(bendede kalp anomalisinin olabileceği) de sordum.kalp problemin olsaydı hamileliği buraya kadar getiremezdin seni çoktan kaybederdik dedi.
canım sende iyice emin olmadan ,doktorlardan net bir cevap almadan hamile kalma.benim bebeğimin kalp rahatsızlığı çok ağırdı,tabiki seninkiyle kıyaslanamaz ama genede tedbiri elden bırakma.
ben öncelikle kendimi toplamaya çalışıyorum birde altı ayın dolmasını bekliyorum.sezaryan olduğum için öncesi riskli olabilirmiş ama genede 4 ay dolduktan sonra tekrar denemeyi düşünüyorum.şimdilik üç ay bitti.
bendeki değişiklikler bu kadar.
:teytey:
çok geçmiş olsun cimbiş sağlığına kavuşman çok güzel. ama sen yine de dikkat et kendine yaşam şekline falan allah bir daha yaşatmasın canım yerimsenibenbende hamileyken kalbimde delik olduğunu öğrendim.doğumdan 6 ay sonrada ameliyat oldum.şuan şükrediyorum halime
ben ikinci oğluma hamileliğimde biraz hissetmiştim ama hamileleikten zannediyordum...
sonra yaşım ilerledikce arttığın gördüm sıkıntılarımın ...
ilk önce kalp damar cerrahına gittim... ondan öğrendiğim sadece kalpde elektrik görevi gören bir nokta var ve herkalp odacığına teker teker girmesi gerekiyor sende ise direkt 3. odaya atlıyor ve hemen 1. odaya dönüyor dedi...
doğumsalmış..
2 yıl sonra bu defa kardiyolağa gittim esas gitmem gereken yere ekg ve eko sonunda bir de holter takıldı ekoda öğrendiler işte anevrizmayı...
en sıkıntı olan da o..
bu da doğumsal çıktı...anadan doğma yani sonradan olma değilmiş:)zemuszemus
boşveeeerrrr... dr saatli bomba gibi dolanıyorsun ama sen tedbirini al. ilaçlarını vaktinde kullan herşeyi kafana takma... sigara içme (ki içmiyorum 8 -9 yıldır) hayatın tadını çıkar sanki böyle bir sorunun yokmuş gibi davran dedi
bende öyle yapıyorum...
ilk duyduğumda epey etkilendim...
ama sonra alıştım...
fakülteden evime gelen kadar ağladım...
o sırada çalan tüm telefonlarımı meşgule aldım...
ama sonraları alıştım bu duruma...
ÇOCUK DA YAPARIM HASTALIK DA ÇEKERİM YANİ
hastalığımı öğrendikten sonra bir de kızım oldu...
ama dr korktu
ve bana bu son çocuk dedi
bizde doğum ile birlikte kepenkleri indirdik...
artık fabrika üretimi durdurdu...yerimseniben:roflol:
bende 32 yasındayım ve kalbimindelik oldugunu öğrendim doğumsalmış sağ tarafımda büyüme varmış ameliyat diyorlar ama ne yapacagımı bilmiyorum kime ameliyat olcagımıda bilmiyorum bilgisi olan bana yazarmı
Merhaba arkadaşlar
23 yaşımdayım ve doğumsal pulmoner atrezi fallot tetr. kalp rahatsızlığım var şahsen ben benim yaşımda veya yaşıtım sayılacak doğumsal kalp hastası pek görmedim,tanımadım daha çok bebek ve çocuk yaştaki hastalarla karşılaştım. Eğer aranızda doğumsal yada sonradan olan kalp rahatsızlığı olan varsa burada bilgilerimizi paylaşalım.
doktorlarımız
alışkanlıklarımız
ilaçlarımız
yaşam şeklimiz
sosyal yaşantımız.... vs
hepsini burada paylaşalım. kaydirigubbakcemile5 Hepinizi öptümm
selam arkadaşlar bende doğuştan kalp hastasıyım.kalbimde delik,dar damar,ters damar vardı.ilk ameliyatımı 3yaşında oldum başarısız bir ameliyattı. 2. ameliyatımı 11 yaşında oldum başarılı bir ameliyattı fakat 2 sene sonra endokardit denilen enfeksiyon nedeniyle damarım taşlaştı yine ameliyat olmam gerekti 3. ameliyatımı oldum başarısız bir ameliyattı 4. kez ameliyat olmam gerekiyor ben İzmir 'de oturuyorum Ege'de önerebileceğiniz iyi bir cerrah varmı lütfen acil cevap bekliyorum iyi akşamlar...
Merhaba ;
Benimde kızımda kalp rahatsızlığı var şuanda 5,5 aylık.Hamileliğimin 8. ayında ortaya çıktı.Hamileliğimden beri İzmirde bir çok yere gittim.Gezdikçe dahada kötü olduğunu anladım.İlk baş özel bir doktora gittik çok iyi olduğunu söyledıler kalp damarları ters olduğunu ve yaşama şansı olabilirde olamayabilirde demişti riskliydi.Daha sonra İzmirde Alp Alayunt 'un iyi olduğunu duyduk gittik kendısı cerrah tabıkı katı ve olumsuz konuştu bızım elımızdekı rapolara göre.Kendisi Şifa hastanesinde görevli.Daha sonra BEHÇET UZ hastanesine gittik elimizdeki raporları iç göstermedık bebeğimizin sadece damarının dar olduğu ve deliklerin bulunduğunu söyledı.Daha sonra 9 eylül Hatanesine gittik onların aklıda karıştı ama damarların ters olmadığını söylediler.En son Doğum yaptığım yerde Bornova Şifa hastanesindeki Vedide Tavlıya gittik oda net birşey deyemedı.Sonuç olarak damarlar ters değilmiş.Damarın darlığı ve 3 tane delık olduğu söylendı doğduğunda.Morarabılır , zayıf kalabılır dedıler, yorulabılır dedıler şuanda hiç bir belirti yok.6. ayın sonunda çağırdılar.Bakalım artık kısmet hayırlısı.Ama İzmirde Alp alayunt iyi diye söyleniyor.
Ayrıca doğumdan sonra dokuz eylule tekrar gittim bana bir sürü operasyondan bahsettı fakat yok öle birşey onlara kalsa yapılacak deney tahtası gıbı .Stajyerler kitaptan bakarak yorum yapıolar neolduğu bellı değıl.Uzman ise zahmet edıp gelıp bakmıyo bile birde araştırma hastanesi.
Çok gezince akılda bulanıo psikolojiside insanın .
Allahım sana ve burada bulunan tüm arkadaşlarıma acil şifalar versın ...
Merhaba; öncellikle herkese şifa diiyorum. Ben 20 Haftadayım ve bebeğime Fallot teşisi koyuldu. Akçiğere giden damar dar ve koca bir delik varmış vsd dedikleri. günledir ağlıyorum ve şoktayım. doğunca mormarma nöbetlerinle nasıl başa çıkacağım vs vs vs. ayırca herşey bir kenara ameliyat sonrası normal bir cocukluk ve genç hayatı olabilcekmi acaba. piskoljim bozuldu...
Hiç kendını üzme bana daha kötüsünü dedıler kalp damarlarının ters olduğunu söyledıler ve doğduğunda rahatsızlığı aynı sizin gibi bir damarı dar ve 3 delik var biri büyükmüş.Kızımda 5,5 aylık ve maşallah diyim iyi.Bu ayın sonunda kontrolu var.Kilo alımı çok iyi ,morarma vs hiçbirşeyi yok.Sen şuanda kendıne iyi bakmalısın bende senın gibi yaptım daha sonradan hata yaptığımı anladım.En azından kilosu iyi bir bebek dünyaya getirirsen herşey daha iyi olur bu hastalıkta kendıne çok iyi bakman gerekıyor hiç üzme kendını.Belkıde doğduğunda hiçbirşey olmaz.Planlı bir doğum oldu benım kalp rahatsızlığı olduğu için 3,500 doğdu 37. haftada sezeryanla oldu.Normal doğumu bekleyıpte riske atmak istemedık.
Önünde daha çok haftalar var ve kendıne çok iyi bak.
Ay çok sevindim iyi olmasına !!! peki ameliyat için 1 yaşımı bekliyorlar? tanrım yavruna şifa versin! bugün genel durumuna baktırdık Atıl Yüksele gayet iyi sadece benim yüksek tansiyon olabilirmiş takip edilmesi önerildi busefer iyice tırstım....ben gebeliğin bukadar ağır olabileceğini hiç düşünmemiştim:) ne olur bana yaz: dogaserap@hotmail.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?