Doğumdan sonra toparlanamıyorum konuşacak birini arıyorum

ozguozguozgu

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2023
22
4
31
Herkese merhaba. 5 ay önce doğum yaptım çok ağır bir lohusalık depresyonu atlattım. Geçti sanmıştım ama depresyon geri geldi. 30 yaşındayım. Hissettiğim şeyleri kimseye anlatamıyorum. İntihar dahi etmek geçiyor aklımdan. Benzer süreçlerden geçmiş kişilerle konuşmak istiyorum, içimden geçenleri anlatmak istiyorum. Bana yardım edin lütfen

Kuşum ben lohusa değilim sadece bir insanım , çok depresyon yaşadım anksiyete panik atak krizleri geçirdim çözmek için çabaladım. Çabaladıkça denizin içinde debelenip dibe çökmek gibi çöktüğünü farkettim. Sonra farkettimki bir duygudan kaçmaya çalışmak seni daha kötü yapar o duyguyla yaşamaya çalışmak en doğrusu. Yani kalktın kendini kötü hissediyorsun onla savaşmaktansa otur okey bu da böyle bi gün deyip çayını kahveni alıp geçmesini ve onla yaşamaya başla, zamanla sen ona tepki vermedikçe şiddetini azaltıyor ve sıradanlaşıyor.. kendim böyle yaparak yendim. Şu an canın sıkılıyor ama 3 sene sonra bu güne baktığında “ ne çektimmmm beeee” deyip kendi haline güleceksin unutma 😍

Sizin doğum lohusa psikoloğuna acil gitmeniz ve düşüncelerinizi bir yabancıyla değil ailenizle paylaşmanız gerekiyor ki sizi yalnız bırakmasınlar. Hemen destek alın hemen

Sizin doğum lohusa psikoloğuna acil gitmeniz ve düşüncelerinizi bir yabancıyla değil ailenizle paylaşmanız gerekiyor ki sizi yalnız bırakmasınlar. Hemen destek alın hemen
Maalesef anlatmış olduğum halde yalnız bırakıldım ailem ve arkadaşlarım tarafından. Bu nedenle arayıştayım zaten

Psikiyatrist randevusu aldım 10 gün sonrasına bulabildim ama o zamana kadar dayanamayacak gibi hissediyorum
Merhaba bende 1.5 sene önce doğum yaptım, kabullenmek eski hayatımı geride bırakmak bebeğimle evimle ilgilenmek benide çok yordu. Yaşadıklarınızi anlayabiliyorum kendinizi yalnız ve boşluktaymiş gibi hissediyor insan. Yetemicegini, ne yaparsa yapsın hep birşeyler eksik olacakmış gibi hissediyor. Bazen en yakınlarının ilgisizliği, anlaşilamamak da yoruyor. Yeni bebek demek yeni bir hayat demek, adaptasyon süreci sizi zorlamış olabilir lütfen bir uzmandan yardım alın, ve benimle de paylaşan bilirsiniz sizi dinlerim

X