• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra hemoroid mi oldum acaba?

satinezgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
188
0
46
Denizli
arkadaşlar 12 gün önce normal doğumla bir oğluşum oldu.dikişlerim olduğundan dolayı ıkınmadan tuvaleete çıktım ilk günler. uzun zaman almakla birlikte,çıktım sonunda. dikişlerim büyük ölçüde iyileşti. fakat son 4-5 gündür tuvalete çıkarken çok acı çekiyorum, nasıl anlatsam bilrmiyorum ki ,anüsten kasıklarıma kadar bi acı giriyor böyle kazık gibi valla. zaman zaman da seyrek olmak kaydıyla otururken fln sızlıyor anüs kısmı.

sizlere de oldu mu arkadaşlar, geçer mi, doktora gideyim mi? ıkınmaktan mı oldu acaba doğum sırasında?

senin durum hemoroidten mi bilemem ama ben dogumdan sonra hemoroid oldum.Doktora gittim,hamilelikteki kilo alimi,dogum ve akabinde surekli cocugu kucaginda tasimak sebebiyle olmus dedi.Bende ihtiyacimi giderirken kanama oluyor,hafif bir aci ve normal zamanlarda da ara ara kasinti.Hala sut veridgim icin hic bir tedavi yapilamiyormush,belli basli seylere dikkat ederek beslen dedi,bir yemek listesi verdi o kadar.Sakin kabiz yada ishal olma ikisi de kotu hemoroid icin dedi.Cok canimi sikiyor ama su anda yapacak bi sey yok :( gecmis olsun sana da,doktora bi gorun derim belki hemoroid degildir.

bence hemoroidden ziyade anal fissür yani anüs çatlağı olmuştur. bende oldu ve hala devam ediyor. Kabızlıktan dolayı çatlak oluşuyor, dışkılama sırasında jilet keser gibi acıyor, damlama şeklinde kanama olabiliyor. Sonrasında çok şiddetli ağrı oluyor, yaşayan bilir. Bu ağrılardan dolayı dışkılamaktan çekinilmesinden dolayı kabızlık artıyor. Bu kısır döngüyü kırmanın yolu kabızlıktan kurtulmak. Duphalac şurup kullanabilirsin, ılık oturma banyosu yapabilirsin. Dışkılamadan önce anestol sonra madecasol kullanabilirsin. Ben yeni gittim de doktora :). Geçmiş olsun

bence hemoroidden ziyade anal fissür yani anüs çatlağı olmuştur. bende oldu ve hala devam ediyor. Kabızlıktan dolayı çatlak oluşuyor, dışkılama sırasında jilet keser gibi acıyor, damlama şeklinde kanama olabiliyor. Sonrasında çok şiddetli ağrı oluyor, yaşayan bilir. Bu ağrılardan dolayı dışkılamaktan çekinilmesinden dolayı kabızlık artıyor. Bu kısır döngüyü kırmanın yolu kabızlıktan kurtulmak. Duphalac şurup kullanabilirsin, ılık oturma banyosu yapabilirsin. Dışkılamadan önce anestol sonra madecasol kullanabilirsin. Ben yeni gittim de doktora :). Geçmiş olsun

Bende de doğumdan sonra aynısı oldu aylarca çektim ancak yaşayan bilir anal fissür hemoroid den çok daha fazla acı verici imiş .Doğum yapalı 5 ay oldu hala tam olarak düzelmedi zaten doğumdan sonra çok sık kabız oluyorum tam iyileşmeye başlıyor tekrar yeniliyor.Benim tavsiyem doktora git fitil ve rahatlatıcı krem verir.Valla kızlar doğum yapan kadın yenileniyor vb derler ya bende tam tersi oldu anal fissüründen tırnak batmasına gastrite en sonda geçen hafta safra kesesinden ameliyat oldum. İlk doğumda böyle olduysa ikincide ne olur düşünmek bile istemiyorum.Allah tüm annelerin yardımcısı olsun

kizlar dogumdan sonra bu aciyi ceken varsa kesinlikle karahalil otunu denemezizi tavsiye ederim cok faydasi oldu ALLHA sukur simdi cok rahatim....neler yasadim neler:bbo:

bendede hemoroit var sezeryen doğum yaptım ve doğumdan sonra şikayetim iyice arttı doktora gitmeyede çekiniyorum ameliyat derse:18::18:

hanımlar, sizleri çok iyi anlıyorum... aynı sıkıntıları bende çektim doğum sonrası, karahalile kullanan anne nasıl kullandığını belirtse daha iyi olurdu, çünkü karahalile ishal tedavisinde kullanılır, ama basurada iyi gelir. nasıl diyeceksiniz, kullanım farkından dolayı... dahili kullanılırsa ishali keser, harici kullanılırsa basura ve bir sürü rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir.
ancak aynı sorunu yaşamış bir anne olarak 1 günde basurdan kurtuldum... nasılmı?
yüzde yüz bitkisel bir krem kullandım...(ışık baharat-hemolin krem)
aktarlarda bulabilirsiniz.. bu sorunu yaşan tün annelere allahtan acil şifalar diliyorum.. :46:

Back