Doğumdan sonra göbeğin sarılması

sier

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2009
2.733
10
116
Ankara
Merhaba arkadaşlar.ben de bir anne adayı olarak anne olmuş olan sizlere bi sorum olacaktı.
Normal doğum sonrası eskiler karınlarını sıkı bi şekilde bezle sararlarmış.gerçi şimdi korse tarzı şeylerde var.Normal doğum yapıp karnını saran varmı faydası oluyormu? Sezeryan Doğum yapanlar içinde aynı sorum olacak.yani sezeyanda dikiş olduğu için karın sarma işlemi yapılabiliyomu? Yapılabiliyosa doğumdan ne kadar sonra sarılabilir? Birde doğum sonrası göbeğin kalması doğum şekline bağlımı sizce? yani normal doğum yapanlarda göbek kalması, sezeryan doğum yapanlara göre daha az olur diye bişey sözkonusumu acaba?? Şimdiden cevaplayan ve bilgi veren tüm annelere teşekkürler ))

ıki normal doğum yaptım.Birincisinde sardım hiç korse aklıma gelmedi,ikincisinde korse taktım.Hiç göbeğim yok düm düz , faydasını çok gördüm,eğer sende normal doğum yaparsan kesinlikle tavsiye ederim.Sezeryanda dikiş olduğu için pek uyğun olacağını düşünmüyorum.

Cevabın için öncelikle teşekkür ederim :)
Bende ne kadar korksamda normal doğum yapayım istiyorum ama tabi kısmet artık..şimdiden bişey diyemiyorum bunun için..peki siz doğumdan ne kadar sonra sardınız karnınızı?

cnm 2 ay önce nrml doğum yaptım.annem sardı ama ben dayanamadım.zaten vücut halsiz oluyor.birde sargı sıkıyor.ama korse taktım.korse tam kavramadı galiba büyükmü almışım ne.göbeğim var.gerçi normaldede vardı.biraz vücutla alakalı.

Hımmm anladım cnm saol ) Sezeryandada sarılabiliyomu acaba en azından bi müddet sonra tabii..
Dediğin gibi vücutlada alakalı olabilir tabii..ama ne yapalım önlem işte )

Sezeryanda sarılmıyor.
Normal doğum yapsaydım sarardım bende ama sezeryan olduğum için sarmadım.

Hımmm anladım cnm saol ) Sezeryandada sarılabiliyomu acaba en azından bi müddet sonra tabii..
Dediğin gibi vücutlada alakalı olabilir tabii..ama ne yapalım önlem işte )
bana doktor sarabilirsin demişti... denedim bir kaç gün sardım ama biraz ağrı yapıyor ama dayanılmaz bir ağrı değil ben sıkıldım bıraktım.... ben de hiç göbek kalmadı, yapıyla ilgili galiba... korse takan arkadaşlarım var ve memnunlar kısmetse ben de ikincide korse takacağım

Korkacak birşey yok canım,zaten bebeğini eline alınca tüm ağrıların gidecek bundan emin olabilirsin.:teselli:
Canım ben hemen doğumdan sonra sardım:teytey:

bence vucutla alakalı hemde doğumdan sonra kalmaması imkansız çünkü benim yengem doğumdan sonra öyle bi sardırdı ki kendi gücü yetmedi kocasına sıktırdı bağını bezin ama yinede kaldı yani kendi zayıf göbeği 3 aylık hamile gibi kalıyo yavrum naparsan yap bencekaydirigubbakcemile2

Sezeryanda sarılmıyor.
Normal doğum yapsaydım sarardım bende ama sezeryan olduğum için sarmadım.

Evet sezeryanda bende düşünemiyorum zaten sarılabileceğini..

Cnm sanırım sende normal doğum yaptın dr unda sarabilirsin dediğine göre..evet korseyi bende duydum..memnun olanlar var dediğin gibi.

Korkacak birşey yok canım,zaten bebeğini eline alınca tüm ağrıların gidecek bundan emin olabilirsin.:teselli:
Canım ben hemen doğumdan sonra sardım:teytey:

İnşallah cnm hem korkuyorum hemde normal olsunda istiyorum ne olcak bakalım halim :)
Hemen eve gelir gelmezmi sardın yani cnm?

Ayyy evet biraz yapıylada alakalı olabilir..çünkü herkesin değişiyo..ben sezeryan yapıpta hiç karnı olmayanıda gördüm olanıda gördüm normal doğumdada aynı şekilde..o yüzden bu sarmanın gerçekten faydası varmı diyede merak ediyorum..ama bende eğer normal yaparsam kesinlikle sararım yinede diyorum..biz tedbiri alalımda gerisine yapcak bişey yok zaten napalımm :))

benim yengemde göbeğini sarmadı
2 çocuğu var,sezeryan oldu ikiside
ve göbek yok,53 kilo
bence yapıyla alakalı bişey

benim yengem normal doğum yaptı sardı yinede göbeği vardı ben sezeryan oldum sarmadımda korsede giymedim ne göbeğim var ne kilom tamamen yapıyla alakalı bişey bence

bence tamamen yapıyla ilgılı..normal doğum yaptım oğlum 8 aylık.ve oğlum 5 aylıkken eskı formuma döndüm.şu an hiç bişey kalmadı eskı kıloma döndüm 48.. ve sarmadım hiç göbeğim yok..ben bıle sasırdım normalde göbekten kılo alan bırıyım eyvah kalacak dedım ama kalmadı çok şükür..

arkadasım sezeryanla ıkı dogum yaptı ve peş peşe ne göbek ne başka bısey hiç bişey kalmamıs..tamamen bunyeyle ılgılı....

benim yengemde göbeğini sarmadı
2 çocuğu var,sezeryan oldu ikiside
ve göbek yok,53 kilo
bence yapıyla alakalı bişey

benim yengem normal doğum yaptı sardı yinede göbeği vardı ben sezeryan oldum sarmadımda korsede giymedim ne göbeğim var ne kilom tamamen yapıyla alakalı bişey bence

Saolun arkadaşlar :)) inşallah benimde kalmaz göbek..normalde bünyem yani metabolizmam hızlı çalışır yani yediklerimi yakarım ama göbekten korkuyorum..bakalım kısmet artık..:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…