• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra eski ruh halinize nasıl dönebildiniz?

Lohusa topigi en sevdiğim.

Her doğumdan sonra tatile çıktık, o zaman normale döndüm. İlk 2 yaz bebekleri.
Şimdi doğum yapalı 1 ay olacak ama karda kışta nereye gidelim :)

6 ay devasa zaman. Başkası için bir şey yapmak icin değil ama ben kendimden sıkılırdım, yat yat bekle bekle...

Ama biraz kurtluyumdur biraz karakter meselesi. Ev toplamak için yanıp tutusmanizi beklemiyorum ama kendinize bakmak ve ailenizle keyifli vakit geçirmek bir adım atmaya çalışın
Bunın içim sanırım becerikli hamarat düzenli bir kadın da olmalıyım ama nasıl olacak ki bu

Bunın içim sanırım becerikli hamarat düzenli bir kadın da olmalıyım ama nasıl olacak ki bu

yoo hiç öyle bir gereklilik yok.
sadece kendinizi iyi hissettirecek seyleri yapmaya başlayın yeter.
günlük duş, temiz kıyafetler, seviyorsanız biraz makyaj, güzel bir koku.
evde sevdiğiniz müzik, eşinizle sevdiğiniz bir yerde yemeğe gitmek, güzel bir haftasonu kahvaltısı..
çocuğunuzun gelişimi ile ilgili okuyacağınız kitaplar...
yanı eviniz mobilya dükkanı gibi derli toplu olmak zorunda değil.
3 çeşit yemeğiniz olmayıversin.
camlarınız, halınız kirli kalsın.
zamanla yoluna girer bazı şeyler. ama siz bu zamanlarda mutlu olmak yerine üşenmeyi seçtiğinize pişman olmayın.
eviniz yada temizlik için degil, kendiniz, aileniz ve mutluluğunuz için bir şeyler yapın.

merhabalar
Ben yaklaşık 6 ay önce sezeryan doğum yaptım ücretsiz izindeyim çünkü ailelerden uzak bir şehirdeyiz ve çocuğumu kendim bakmak istedim.
Ama sorunum şu ki ben kendimi çok saldım acayip üşengeç biri oldum aslında kızım o kadar yaramaz bir bebek değil uyuduğu zamanlarda evimi toparlayıp kendime bakabilirim ama ben. Kendime bakmaya çok üşenir oldum kendimden vazgeçmiş gibiyim aslında çok bir kilomda kalmadı 56 kiloyum 52 ile hamile kalmıştım göbeğim ve kalçam var ama spor yapsam sıkılaşır ama İçimden gelmiyor eşimi de çok boşladım adam bir şey demiyor ama geçen gün sen eskiden çok benim süslenirdin daha cıvıl cıvıldın şimdi iyice sus pus her şeye üşenen biri oldun biraz kendini toparlamaya çalışsan falan dedi eşim yardımcı olur eve de çocuğa da ama ben şu loğusalık halinden çıkamadım geçen Kızkardeşimde aynısını dedi abla sen iyice saldın kendini sanki yaşlanmışsın gibi davranıyorsun falan dedi ve ben gece yattığım pijamalarımla gündüzleri evde duruyorum çocuk kusuyor eğer çok fazla kirlenmişse öyle değiştiriyorum üzerimi ben böyle değildim ya her gün duş alıp farklı farklı kıyafetler giyip evde cıvıl cıvıl neşeli olan biriydim.
Benim gibi olup kendini toparlayabilen var mı aranızda bana yardımcı olun.

Ayni durumdayiz 7 bucuk ay oldu ben dogum kilomla hemen hemen ayniyim ve bu xl halime uygun yeni pantolonlar bile almaktan aciz oldugum icin hala hamile pantolonlarini ustune uzun biseylerle giyiyorum daha ne diyeyim? Zaten kolayıma da gidiyor böylesi Evin içinde 7 24 pijama tabi ki..

İyice karamsar içe kapanık her şeyi yapmaya üşenen evde sürekli olayım bir yere çıkmak büyük bir eziyet sanki eskiden çıkmadan önce kıyafetlerimi tek tek ütülerdim giydiklerimi beğenmezsem değiştirirdim ama şimdi eşofmanın üzerine montumu giyip çıkıyorum gerçekten artık kendime gelmem lazım özgüvenim yerle bir
İnanın çok çok normal. Hep böyle devam eder gibi düşünüyorsunuz ama merak etmeyin. Şimdi bebeğiniz de çok küçük olduğu için size aşırı bağımlı. Onun da etkisi var. Bebiş büyüdükçe inşallah siz de toparlayacaksınız.

Promalt içiyorum valla
Hem de 2 aydır her gün
Alıştım mı bağımlı mı oldum nedir buzdolabından soğuk soğuk içince iyi bile oluyo diyebilirim :KK70:
Maltana ya mı dönsem? Ya da hiç içmesem ne olur acaba
Selam,,, promalt işe yaradı mı? Humanayı denem kaç kutu olmadı. Bi de bunu deneyeceğim. İşe yaradı ise kaç günde etkisi oldu acaba?

Ben de babanne moduna girmiştim kızım 2 yaşındayken falan ancak eski ruh halime döndüm, genç olduğumu hatırladım falan derken yeniden hamileyim :KK45:ama bir daha o hallere dönmemeye kararlıyım, bakalım hayırlısı.

Oglan 1 yaşında. Ama eski neşeli gunlerim geri gelmeyecek gibi hissediyorum. Artık kendim icin yaşamıyorum sanki. Oğlumu seviyorum onunla mutluyum ama bi yandan da hiç-bir sey e enerjim yok. Size de yardımcı olamadım ama yazmak istedim içimden geldi

Vakit olduğunda :D
Benimki 13 aylık, eskiden oje çok sürerdim dedim bir kere süreyim bari. Ciddi anlamda 2 hafta çıkartamadım ojeyi :D sürekli unuttum, uyku ve diğer işler ağır bastı.
Bu ruh halinden tamamen çıkmak 2-3 seneyi bulur ki bu da çocuğun yavaştan bağımsızlığını kazanmasına tekabül ediyor.

Aslında 6 ay hiç de uzun bir süre değil, kısacık. Emzirme devam ederken hele... Süslenmek neden? Ev toplamak neden? Hayatınızda toplasanız kaç gün böyle geçecek ki... Hesap yapın; bir ömürde kaç gün? Süslenmeyiverin, pijamayla gezin. Bebeğin tüm dünyası sizsiniz öyle bakın konuya. Yaşlı ya da bakımsız göründüğünüzü düşünen varsa kendi sorunları. Ha siz bundan mutsuzsanız o ayrı. Ama bu süreç sizin. Bırakın akışına.

Alti uzun bir süre. Fazlasiyla dinlenmişsin.
Bebek sakinmiş, esinde yardimci çok şanslısın.
Artik kendine gelme vakti çoktan gelmiş.

sabah kalktığında ilk isin üzerinden pijamaları değiştirip güzel birseyler giy.
Sacini basını düzelt. Göreceksin gerisi kendiliginden gelecek.

merhabalar
Ben yaklaşık 6 ay önce sezeryan doğum yaptım ücretsiz izindeyim çünkü ailelerden uzak bir şehirdeyiz ve çocuğumu kendim bakmak istedim.
Ama sorunum şu ki ben kendimi çok saldım acayip üşengeç biri oldum aslında kızım o kadar yaramaz bir bebek değil uyuduğu zamanlarda evimi toparlayıp kendime bakabilirim ama ben. Kendime bakmaya çok üşenir oldum kendimden vazgeçmiş gibiyim aslında çok bir kilomda kalmadı 56 kiloyum 52 ile hamile kalmıştım göbeğim ve kalçam var ama spor yapsam sıkılaşır ama İçimden gelmiyor eşimi de çok boşladım adam bir şey demiyor ama geçen gün sen eskiden çok benim süslenirdin daha cıvıl cıvıldın şimdi iyice sus pus her şeye üşenen biri oldun biraz kendini toparlamaya çalışsan falan dedi eşim yardımcı olur eve de çocuğa da ama ben şu loğusalık halinden çıkamadım geçen Kızkardeşimde aynısını dedi abla sen iyice saldın kendini sanki yaşlanmışsın gibi davranıyorsun falan dedi ve ben gece yattığım pijamalarımla gündüzleri evde duruyorum çocuk kusuyor eğer çok fazla kirlenmişse öyle değiştiriyorum üzerimi ben böyle değildim ya her gün duş alıp farklı farklı kıyafetler giyip evde cıvıl cıvıl neşeli olan biriydim.
Benim gibi olup kendini toparlayabilen var mı aranızda bana yardımcı olun.
Ben doğum yapalı 3 yıl olacak nerdeyse. Kızım var bir tane. Bende doğumdan 5 6 ay sonra kendimi salmıştım. 50 ile hamile kalıp 73 ile doğuma gidip doğumdan 1 hafta sonra 55 e düşüp 6 ay sonrası 93 e çıkan biriyim. Eşimi boşladım. Kızım beni uyutmuyordu sütüm az geliyordu. Bir göğsümde süt tamamen bitmişti. Kafayı yemek üzereydim. Eşimle tartışıyorduk. Kaynanam iyice eşimi dolduruyordu. Eşim benimle ne zaman ilgileneceksin deyip bana çemkirip odaya kapatıyordu kendini. Benim psikolojimi düşünen kimse yoktu. Kızım emmiyordu. Ben bu sefer sütüm olsun diye bir de eşimle iyi değilim diye sürekli yemeye verdim kendimi. Oldum 93... Kendimden tiksiniyordum derken eşimle onu kaybetme pahasına delice konuştum. Annesinin nane yemeklerini, bu süreçte herkesin üzerime geldiğini anlattım. Ve oturdu benimle ağladı. Rabbime bin şükür ki o konuşmayı yapmışım. Sonrasında eşimle aram düzeldi. Kilolarımı verme kararı aldım. Fakat emzirmemin bitmesini bekledik. 2.5 yaşını geçti ve bitti. Daha bi kaç aydır diyet yapıyorum. Ve şuan 72 kiloya indim. Şimdi de 21 günlük açlık su orucu yapıp minimum 12 kilo verme sürecine giricem inşaallah. Güzelim salma sakın kendini. Eşin sana benim eşim gibi köstek olmadıysa bunu sevdiğin adama ve bitanecik bebişine yapma. Sonra ben gibi pişman olursun ki senin derdin de yok anlattığına göre.

Back