Doğumdan sonra devletten maaş almak

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
Kızlar eğer sigortalı çalışansanız doğumdan sonra maaşınızı 3-4 ay sanırım devlet ödüyor. Öyle bir duyum aldım. Doğum parası da olabilir ismi ya da doğum parasından farklı bişeyde olabilir. Bu konuda bilginiz vardır mutlaka aranızda bunu yaşayanlar vardır. Benim sigortam yeni yapıldı. Kaç gün ödenmesi gerekiyor ki bundan faydalanabileyim?

4 ay doğum izniniz var, izne çıktıktan itibaren maaşınız yatmıyor, rapor bittikten sonra da sgkya gidiyorsunuz. Toplu halde alıyorsunuz. Sigortanızın yeni yapılması vb farketmiyor

4 ay doğum izniniz var, izne çıktıktan itibaren maaşınız yatmıyor, rapor bittikten sonra da sgkya gidiyorsunuz. Toplu halde alıyorsunuz. Sigortanızın yeni yapılması vb farketmiyor
Doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta çalışmak yasak olduğu için bunun parasını sgkdan alıyorsunuz diye bişey okudum internette. 90 gün de prim ödenmeliymiş falan kafam çok karıştı

Hamile kalmadan önce sigortalı olmak gerekiyor bildiğim kadarıyla faydalabilmek için telefonlada bilgi alabilirsiniz.

İzin alacagınız zamana kadar en az 3 aylık calısan olmus olacak mısınız?

Doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta çalışmak yasak olduğu için bunun parasını sgkdan alıyorsunuz diye bişey okudum internette. 90 gün de prim ödenmeliymiş falan kafam çok karıştı
İstersen doğumuna 3 hafta kalınca izne çıkıp kalan 13 haftayı doğum sonrası da kullanabilirsin.Toplam iznin 16 hafta,ben 32.haftamda çalışabilir raporu aldım doğum sonrası kullandım ve tavsiye ederim,bebeğinle daha çok vakit geçirirsin. 90 gün prim ödemeyi bilmiyorum canım

Bu konuyla ilgili direk SGK'yı arayabilirsiniz.
Ancak bildiğim kadarıyla doğumdan önce en az 3 ay sigorta priminiz yatması gerekiyor. Sonra doğuma yakın (hamileliğin 32. haftasında) doktordan rapor alıyorsunuz, bu raporu iş yerinize veriyorsunuz ve süreç başlıyor. Toplamda 16 hafta sonra SGK size toplu 4 maaş ödemesi yapıyor.
Ama siz 32. haftadan önce işten ayrılmayı düşünüyorsanız süreci bilmiyorum ama tahminen raporunuzu elden teslim etmeniz gerekecektir.
Ve raporun doğru zamanda alınması gerekiyor, bilginiz olsun.

Bende 25 haftalık hamileyim doğum parası almak için izne ayrılmadan 90 gün priminizin yatmış olması gerekiyor.
Hastaneden alacağınız hamile olduğunuza dair belgeyi bulunduğunuz kurumun muhasebe departmanına
bildiriyorsunuz onlarda sgk ya ulaştırıyorlar.detaylı bilgi için 170 i arayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…