dogumdan korkuyorummm. yardım edin!!!

cesur ol biraz annelik kutsal bişey..zaten doğum ne ki doğum en kolayı, bebeği büyütürken çektiklerin yanında, ben 23 saat sancı çektim normal doğurdum, inan solda sıfır kalır.

Asıl iş doğumdan sonra diyorsun.Allah yardımcımız olsun....

canım benim kadar doğumdan korkan yoktur sanırım kaydirigubbakcemile3 benim gibi biri doğum yapmıssa herkes yapar heralde bende hamileliğimin son aylarına kadar her gece rüyalarımda doğurduğumu görüodum delikafadulden hatta hamileyken doğum videosu bile izledim her gün ağlıodum :gitme: doğum aklıma gelince ama ne oldu o an geldi doğurdum bitti gitti böle düşün korkuosun die cocuk yapılmazmıı onlar dünyanın en güzel şeyi :ecrin_bebek:

tüm afrkadaşlara katılıyorum kucağımda üçaylık bir bebeğim var
7 saat normal doğum sancısı çektim ben bebeğim doğmayınca sezeryane girdim ve doğdu miniğim
onu kollarıma aldığım an çektiğim bütün sancılar acılar gitti inan öyle büyük güzel öyle kutsal bir duyguki annelik bunu anlatmaya inan kelimeler yetmez sadece anne olan anlar ne demek işstediğimi.
meleğin kollarında olduğu an onunla göz göze geldiğin an herşeyi dokuz ay boyunca yaadıklarını çektiğin doğum sancılarını herşeyi inan unutyorsun ve bütün dünyan bebeğin oluyor.
sakın ama sakın erteleme ve en kısa zamanda hamile kalmaya bak. sonra çok pişman olursun keşke daha önce yapsaydım dersinn..
pişman olma emi güzelim

canım çok teşekkür ederim.. sagol mesajın için. artık gözümü kararttım zaten, istiyorum inşallah..
o kadar şirin bir bebegin var ki, onu kucagına alınca herşeyi unutman normal. maşallah allah nazardan saklasın, onu sana bağışlasın...:Saruboceq:

ayy bende doğumun yaklaştı sandım akannehir güzelim önce Allahtan isteyerek hayırlısıyla hamile kal.her günün tadına vara vara hamileliğini yaşa.Yüce Rabbim herşeyi o kadar ince düşünmüşki zaten son aya girince bi an önce doğurmak istiyosun.çünkü hareketlerin kısıtlanıyor iyice.ve doğum zamanı gelince o mükemmel olay gerçekleşiyor.ben spinal sezeryan oldum ve eşim doğumda elimi tuttu.bebeğimizi ilk biz gördük.dünyada bundan daha güzel birşey yok.tamam acı çekiliyor ama sonuçta geçiyor.ilk haftalarda bi daha asla çocuk yapmam diyodum ama şu anda bebeğim 16 aylık 2.yi düşünmeye başlaadım bile herşey geçiyor ve unutuluyor.geriye dünyalar tatlısı evladınla yaşamak kalıyor..sağlıkla bebeğine kavuşursun inşallah..

hiçtee korkulcak bişi deill gerci doğurmadımm ama bizde yeni karar verdik bebeğee ve hiçç korkmuorumm ne kadar acıda verse sonucunda o acıya değcek mükemmel bişi var

ah evet haklısın benim hatam yeni dogum yapmış kişilere sormak oldu.. öyle bi anlattılar ki..

Keşke izlemeseydin..Dışardan izlemek daha zor ama kendin yaşadığın zaman anlamıyosun ki nasıl oldugunu..Ben korkacagımı bildiğim için bi kere bile bakmadım..Doğum yaptıgım halde hala daha izlemeyi aklıma bile getirmedim..

Hamile kaldıgın zaman özellikle son haftalarında bebeğine kavuşmak için can atacaksın merak etme..ben son zamanlarımda, her sabah, bugündemi sancım yok bugündemi gelmio bebeğim diye eşime sızlanıp dururdum..

doğum korkusunu hiç aklıma getirmemiştim ben
herkes doğurabildiğine göre ben de doğurabilirim diye düşündüm
ve sezeryan de düşünmedim hiç 8 saat sancı çektim şükür ki doğumum 5 dakika içinde bitmişti
herkesin ağrı eşiği bir değil ayrıca çekilen sancı süresi de bir değil
korkuyu hiç aklına getirme ve bir evlat sahibi olmanın güzelliklerine,o minicik bebeğin tatlılığına yoğunlaş
ve doğum videosu falan da izleme!

nefes almak yemek yemek nasıl fizyolojik bir olaysa hamile kalmak ve doğurmak da öyle...sonuçta bir hastalık değil...ben üç tane doğum yaptım normal...merak ediyorsun nasıl bir bebek olacak kime benzeyecek ...zaten zaman geçiyor....iyi bir hastane güvendiğin bir doktorun da oldu mu tamamdır...dünyanın en güzel duygusu ..en güzel anı kaydirigubbakcemile5

arkadasım daha dereyi görmeden pacaları sıvamıssın..
bı hamıle kal gerısını allah getırıtyor.

bende cok korkmustum dogumdan ama oldu bıttı..epıdural anastesıyle hıcbırsey hıssetmıyorsun ben yaptırdım tavsıye ederım hıc korkme ve tat dunyanın en tatlı duygusunu

bende 33 haftalık hamileyim p.tesi çatı muayenem var.şimdiden sıkıntı bastı. nasıl birşeydir bilmem ,normal doğum mu sezaryanmı kararsızım.dr normal doğum adına şuan için sorun yok yapabilirsin diyor.b u konuda rahatlamaya ihtiyacım var

valla ne diyeyim canım benim, bu topigi ben açtım yani deli gibi tırsıyorum dogumdan. ama artık bebek istiyorum, inşallah hayırlısıyla olur.. inanıyorum ki Allah yardım edecek. dogum zaten bir mucize, o yüzden egrisini dogrusunu düşünmemeye karar verdim. nasıl olsa düşündügüm planladıgım gibi olmayacak... bekleyip mucizeyi izleyecegiz o kadar.
telaş etme, Allah yardımcın olsun...

ben kan alınırken bayılıp, minnacık 1 tek hap bile yutamamış insanım. Halada öyleyim hamileliğim boyunca hiç hap içmedim. herşeyden ödüm kopuyordu. fakat içinde bir canlıyı hissettikten sonra onun iyi olmasını düşünüyorsun sadece. onun için normal doğum en sağlıklısı olacağından bende normal düşünmeye başladdım...
Annelik öyle bir his ki tarifi mümkün değil yaşayarak öğrenmen lazım...
Hamile iken bu topiğe açtığına güleceksin :) çünkü benimde böyle bir topiğim var :)))

green olive cok haklisin bende hamile degilken yolsa hmile filan gorsen ay nasil dogrucak ya filan derdim ineternetten vidyolara bakar cok korkardim hep derdimki herkez cesaret eder dogurur bir tek ben dogramam bundan 8 bucuk ay once hamile oldugumu ogrendim cok agladim o anda herseyi dusundum dogurucagim ani korkularimi herseyi ama sadece 1saat surdu aglamam bebegin o guzel hissi heryerini sariyor ve eski dusuncelerin sana komik gelmeye basliyo ev dogum kolay bir sey olmayabilir ama ney kolayki sonunda kollarina sana ve sevdigine ait bir parcayi alcaksin inan bana hamile kaldiginda bunlarin hepsi sana komik gelcek bugune kadar milyonlarca anne dogum yapmis ve allah yardim ettiki insanlar bir cok cocuk yaptilar hem sartlar artik cok uygun eger korkarsan sezaryan olursun cok basit ve acisiz inan bana dunyanin en guzel seyi icinde bir varligin buyudugunu hissetmek bi kalp atisi bir hareketi dunyaya bedel....

opuyorumnanaktan

herkesim doğum anısı farklıdır cnm ben zaten hiiç anlamam ayy aman sakın doğurma çok zor laflarını abartı bnce allah sabrını verir arkadaşlar doğru söylemiş o kldr kötü olsa millet 2.ciye 3cüye doğurmazdı dimi mantıklı düşün biraz
hem artık teknoloji sağlık koşulları eskisi gibimi hayır değil istersen epidural spinal sezeryan olursun istersen epidural normal doğum ağrı sızı olmaz korkutma kendini boşa annelik herkese nasip olmaz cnm inan hamile kalınca ayy iyiki yapmışım diyeceksin bn 7 ayımdayım ilk bebeğim doğumdanda korkmuyorum allaha yardım eder inanıyorum buna
ayrıca sitede doğum hikayeleri bölümü var onlarfı okumanı tavsiye ederim sana doğum yapanlar hikayelerini yazıypor o bölüme bir çok soruna orda cevpa bulabilirsin a.s.

canım korkman normal bende çok korkuyodum ve bende hamile kalmadan önce o videoları izlemiştim.. ama hamile kaldığımı öğrendiğimde herşey değişti o günün gelmesini o kadar çok arzu ettim ki anlatamam benim doğumum biraz zor oldu yani normal doğum ağrısını çektim çektim sonra mecburen sezeryan oldum öncesi ve sonrası ağrılarını bebeğini kucağına alınca unutuyorsun emin ol onu kucağına almak herşeye değer ağrıların orada o günde kalıp bitiyor korkulacak hiç birşey yok

Hamile kalmadan önce eminim her kadın bir şekilde korku yaşamıştır. Doğumdan, kaybetmekten, hamilelikten... Ben de hamilelikten ve doğumdan korkuyordum çocuğa hazır olmadığım dönemlerde. Ama çok büyük bir ders verdi hayat bana. İlk hamileliğimde bebeğimi kaybettim:gitme:Ondan:gitme: sonra fikirlerim tamamen değişti. Hamilelik ve doğum hiç korkutmadı beni çünkü hepsinden zoru anne olamamaktı, bunu anladım. Her kadın muhakkak bu duyguyu tatmalı. Yaşın ilerleyip de iş işten geçti mi, keşke zamanında doğursaymışım dersin emin ol. Zaten o minicik yürek senin içine bir yerleşti mi, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kendini özel, üstün ve çook güçlü hissedeceksin. Herşeye gücün yetermiş gibi gelecek. Çouğu sen de istiyorsan, korkunun seni yönlendirmesine izin verme.

Benim çevremde normal ya da sezeryanla doğum yapan çok kişi vardı. Hepsinden aynı şeyi duydum. Eline aldın mı tüm zorluklar unutuluyor diyorlardı. Benim hikayem, etrafımdaki herkesten daha zorlu bir doğum hikayesi olmasına rağmen ben de kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum. Hala ikiş ağrısı çekiyorum ama kızıma baktım mı hepsini unutuyorum. İstersen doğum hikayeme de göz atabilirsin:

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...orquot-quotmuhtesemquot-kavusma-hikayesi.html

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…