okadar hızlı doguma alınıonkı heyecannlancak zamnn kalıomu sanıyon??
hemen odana sedye gelıo..amlyathaneye orda hemen anestezıcı bayıltıo gozunu acıon dogrmusun..benm kadar korkmayın vallaha..doktrda cok önmlı ama ben doktrumu cok sewiodum..guvenm coktu..ne ruylar gördummm amelıyatta ooooooooo:)))))) evde sandım kendımı bır actım gzumu amelyathane ve dgum btımıişşşşş:gitme:
canım hiç korkma. hamile kaldıktan sonra zaten bir cesaret gelecek sana. inan bana o sancılar dogumun son evresinde en yüksek noktasına ulasıyor ama dogum olduktan hemen sonra umrunda bile olmuyor. bunu normal dogum yapan onlarca insandan duydum. kimininki çok kolaydı kimininki de zor ancak bu insanlar üstüne ikinciyi dogurdular. o kadar güç olsa, mükafatı bu kadar büyük olmasa, kimse o acıları cekmeyi göze alıp ikinciyi üçüncüyü yapmak istemez. ben hep normal dogum istedim son ana kadar. dogumun gerçekliğini o sancıları hissetmek istedim. 7 saat suni sancı çektim ama olmadı, mecburen sezeryana girdim. spinal anestezi ile sezeryan oldum. sezeryan olmak çok kolaydı.sonrası zor. normal dogumda daha cabuk toparlanıyorlar. tabi unutmamalısın ki bütün bunlar kişiye özel şeyler. herkesin dogum hikayesi farklıdır ve tektir. seninki de öyle olacak. nasıl olacagını bilemezsin. ve bilmedigin bir şeyden korkmamalısın. yaşayarak tecrübe edeceksin. hamile kaldıktan bir süre sonra hala korkuyorsan psikolojik destek alabilirsin..
[sagol canım çok cesaret verici bir mesaj bir an heveslendim ama ne zaman o izledigim normal dogum videoları aklıma gelse vazgeçiyorum. cart diye kesiyorlar falan.ıııyyyyyy yaaa benim halim nolucak. eşimde kızıyor bu halime ama kendime söz geçiremiyorum
/QUOTE]
madem bu kadar korkuyodun izlemeseydin o zman doğum videoalarını herkes nasıl doğurduysa bizde öyle doğurcaz ayrıca normal doğumdan bu kadar korkuyorsan sezeryan olursun büyütülcek bişey yok bence
ama saglıklı olan normal dogummuş?mafoldumben normal dogum nasıl olucak yaaaa....
arkadaşım dogum yaptı benim geçen ay, o sırada 3 dogum vardı hastanede, çıktıklarında konuştum, iki tanesi "aman kardeşim dogum mu? aslaaa yapma iyisin böyle" dediler???
kucagına bebegini alan bile böyle diyorsa:a015::a015::a015::a015:
aman cnmmm acı çeksen en fazla 3 gün çekcen degmesmiii taptatlı bebege ya:)sezeryan ol..bende öle olcam tabi daha yaza evlencem..bebek icin daha iki senem var en az:)ayrıca bebegi olmayan okdr çok çift varkkiii dünyanın en acı halini çekmeye razı olurlar bi bebek sahibi olmak için..
DoĞumda cart dİye kesİyolar dedİn ya İnan doĞumda korkacaĞın en son Şey kesİ atılması olmalı.
Ben hamİleyken kesİden Çok korkardım. Teyzem sancından kesİldİĞİnİ fİlan hİssetmİyosun kİ o masaya Çıkıp doĞurmak İÇİn can atıyorsun dedİ olurmu teyze en kokulacak kısmı o demİŞtİm.
Sancılarım tavan yaptıĞında ben artık sancılara tahammÜl edemedİĞİmde nefret ettİĞİm o masaya Çıkmak o kadar mutu ettİ kİ benİ. İĞne vurulmuŞ kesİ atılmıŞ hİÇ bİrİnİ hİssetmedİm. İŞkİ sancıyı Çekmek.benİm doĞumum masaya yattıktan sonra bİrbuÇuk dakİka sÜrmemİŞtİr. Yattım kesİ atıldı tek ıkınmada bebek olduĞu gİbİ Çıktı. Hatta doktorlar baĞırdı yapma dur dİye ama o an gelen ıkınmayı durdurman mÜmkÜn deĞİl ve sonuÇÇÇÇÇ dÜnyadakİ hİÇ bİ gÜzellİkle hİÇ bİ kokuyla kıyaslanamayacak kadar gÜzel kokan bİ melek.
Adet sancısına dayanabİlİyosan bİraz Şİddetlİsİ doĞum sancısı. Kokrman gereken doĞum anı deĞİl sancı.
dunyada benden daha korkak bi insan gormedim desem yeridir
igneyle kan aldırmaktan bile korkan ben her hafta kan veriyorum
belki her gidisimde bi korku yasıyorum
ama insan herseye alışıyor
ben de cok korkuyodum hamile kalıp dogurmaktan
ama hamileyim bu duygu harika bişey
Allah herkeze yasatsın
hep dua ediyorum
sukrediyorum
korkunu yavas yavas yeniyosun
sonucta herkez doguruyor bi sen dogurup acı cekmiosun
anne olmak hiç kolay degilmiş diorum bazen
bazı zorlukları cekiyorsun bebegine kavusuyosun ama sonucu guzel
kendini korkutacak seyleri yapma
devamlı o korku içinde olur yoksa
kendini cesaretlendir
korkunun esiri olma yani
artık normal dogumu kolaylastıran epidural anestezi var mesela
tek dayanacagın
igne oda nolacak ki diye dusunmelisin ki kendini hazırla yani nolursa olsun
butun dogum yapan annelerin dedigi şey
Allah yardım ediyor işte benim butun inancım bu
ona guven inan ben inanıyorum
Allah yardımcın olsun arkadasım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?