Doğuma Hazırlık Doğumdan korkmaya başladım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.605
598
Arkadaşlar ya ben bebeğim içimde hareket ettikçe daha çok korkmaya başladım. Hissettikçe içimden nasıl çıkacak diye çekiniyorum. Bir taraftan o vakit gelse de bi görsem nasıl bir şey çocuğum diye merak ediyorum :)

Bu vakte kadar bu ne cesaret yiğidim diyordum kendime
şimdi normalden ayrı korkuyorum, sezaryenden ayrı korkuyorum.

Normal sancılarım vaktiyle gelsin diye dua ediyorum ama çekiniyorum ya gelmezse diye, gelirse de o acıyla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum

çok şiddetli kabızlık yaşayan biri olarak günlerce sancı çektim bugüne kadar, ondan daha fazlası ise doğum sancısına nasıl katlanacağımın korkusu da ayrı bürüdü.

Sezaryen deseler(Ki bebek biraz gelişimi açısından önde gidiyor kilosu da boyu da) ameliyat sırasında o sesleri duymak, sonrası ameliyat acıları vs resmen aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık.

Hiç korkma bu acıyı tek yasayan biz değiliz ben kendime öyle cesaret veriyorum. Önemli olan sağlıklı olsunlar doğum şeklinin bir önemi yok kokusunu duyunca hepsi geçecek inanıyorum..

Bu platformda ben dahil yıllarca bebek hasteti çekenler var canım. Bazımız o güzel haberi aldı, bazımız hâlâ bekliyor. Kimi Dr Dr geziyor, kiminin derdi belli derman arıyor, kiminin derdi de belli değil. Bana kalırsa bunları düşün ve ne kadar mucizevi bir şey yaşadığına odaklan. Senin yerinde olmak isteyen, bu uğurda varını yoğunu ortaya koyan niceleri var. Baktın korkun geçmiyor genel anestezi ile sezaryen yaparsın ne olacak... Yavruna kavuştuğun onun mis kokusunu aldığın anı düşün, şimdiden stres yapma daha zamanın var. Sağlıkla kucağına alman dileğiyle

Eee anne olmak zor sağ salim gelsınde inanın herseyı her acıyı unutuyor insan. Kafanızda kurmayın herkesin hamileliği de doğumuda kendine hastır. İnsallah hersey kolayca geçer.

İnsan vücudu dogum anında yaşanan sancılar için belli ölçüde morfin gibi uyuşturan bi hormon ürettiği için sancılar düşünüldüğü kadar zor degil suni sancı çekmek çok zor çünkü dışarıdan etki oldugu için vücut yeterli uyuşturucu enzim üretemiyor dayanması zor oluyor gece 3 te gidip sabah 10 dogum yaptım saat 9 a kadar kendi sancılarımı sorunsuz atlattım zorlamadı beni ama son 1saat suni sancı verdiler ve gerçekten çok zorladı beni en son doguramicam diye düşünmeye başlamıştım normal dogum yaptım ve dogumdan sonra hemen ayaga kalkıp kendi işimi kendim yapabildim aksi bi durum yoksa saglık problemi falan yoksa normal dogum anne için de bebek için de en iyisi

Canı aşırı tatlı biri olarak sezeryan doğum hiç de öyle korklck birşey değil. Ameliyat sırasında o sesi hiç duymadım duyani da duymadım. Sonrasında hiç ağrım olmadı direk ayağa kalktım yürüdüm ki ailem bile şaşırıp kaldılar. Ben serum bile taktrnca ağlayan biriydim ki hamile olmadan serum, hastane yatisi hastalık hiç bilmemstm.
Yani doğum şekli gönlüne göre olur inşallah ama sakın korkma.
Ben acil.sezeryan oldgm halde güle oynaya girdim doguma

iki normal doğum yaptım.o an öyle bir an ki.acı çektiğini biliyorsun ama nasıl bir acı hatırlamıyorsun.bebeği kucağına alınca hepsi geçiyor.ben yürüyerek çıktım hastaneden .her kontrolüne bebeğimin peşinden gittim.normal doğumun avantajı o. Korkma sadece onun sağlıkla kucağına geleceğini hayal et.herşeye değer .herşey aniden olup bitiyor.

Ben de sezeryanli oldgm halde ayağa kalkma sebebim Kontrl için goturcgz tek deyince asla dedim peşine piti piti gittim

Hamiş hatunlar size sesleniyorum bu mucizevi durumu nadir yaşıyoruz bir insan hayatta en çok (eskileri saymazsak) 2 en fazla 3 kez hamile kalıyor şu zamanlarınızı doğum nasıl olacak stresiyle geçirmeyin tadını çıkarın inanın bebeğinizin kokusunu duyunca hepsi geçecek sezeryanda olsa normalde olsa sağlıkla gelsin bebekleriniz en fazla 1 hafta sürüyor acısı sakin sakin dua edin fazla iş güç telaş yapmayın hepinize hayırlı doğumlar

Bence şimdiden düşünmenin hiçbir faydası yok. Belki bebeğin kilosundan dolayı normal olamıcak. Boşuna korkutuyorsunuz kendi kendiniizi. Benim şahsen adetlerim aşırı ama aşırı ağrılı geçer. Bir de düşük yaptım ama öyle böyle bir düşük değil kesintisiz 2 saat sancı çektim. Doğum gibiydi aynı. O kocaman parça düştükten sonra anında kesildi bitti sancı. Acılara alışkınım rahim yönünden. Bir de dış gebelikten ameliyat geçirdim, ameliyatı hiç mi hiç önermem o kadar zor geçti ki. Yemin ettim normal doğuracağıma tabii herşey yolunda giderse diye. Sancımızla ameliyat kesinlikle aynı değil. Ameliyat sonrası ayaklanamadım ben 2 hafta yattım resmen o derece. Herşey yolundaysa normal doğum candır diyorum.

Hiç korkma canım, Rabbim öyle bir veriyor ki kolaylığını ikinci i doğumumu 4 ay önce normal olarak yaptım inan 2 saat içinde gelişti herşey hastaneye gittim 15 dk içinde doğum oldu ve ben şokk, nasıl olur da bu kadar kısa sürede az bir sancıyla doğururum dyeRabbime hep dua ediyorum herkese öyle doğumlar nasip etsin dye. Hiç korkma diyorum ya öyle bir anda gelişiyor ki herşey rüya gibi bir bakmışsın kucağında.. Rabbim sağlıcakla kucagına almayı nasip etsin

O kadar doğru söylemişsiniz ki kutlarım inşallah Rabbim bize de o duyguyu tattırır da bizde tadını çıkarırız bebişimizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…