Bu konularda ben de şunu merak ediyorum. İnsan muamelesi görmeyen, hakaret, ihmal veya şiddetin herhangi türünü gören hasta ve yakınları bu sağlık çalışanlarını şikayet ediyor mu, cevabını verip haddini bildiriyor mu, ve şikayetten sonra sonuç ne oluyor? Bilen bilir, ben yurtdışında yaşıyorum ve burada kimse kimseye insanlık dışı muamele yapamaz, ha yapmaya kalkışan olacaksa da yaptırımları var, şikayeti var disiplini var, vs. Ben de sağlıkçıyım zaten. Ola ki birine sesimi yükselteceğim ha, bir tarafımdan kan alırlar kan. Ben Türkiye'de de devlet hastanesine gittim birkaç kez, ve iyi muamele gördüm. Şanslı mıydım, yoksa artık eskisi kadar kötü değiller mi bilmiyorum. Ama böyle hastaya şiddet örnekleri okuyunca deliriyorum. Bana yapılsa o hastaneyi o insanın başına geçirirdim herhalde, asla tahammülüm yok böyle şeylere. Herkes herkese "insan" gibi davranacak. Bunun aksi davranışın hiç bir açıklaması, bahanesi olamaz. İnsanların bu konuda daha bilinçlenip hakkını aramasını istiyorum şahsen. Çünkü çoğu kez hasta ve yakınlarının da sağlık personeli tarafından azarlanmayı, hakaret görmeyi kabullendiklerini görüyorum. Kabullenmeyin. Şikayet edin, şikayet edeceğinizi de bildirin. Böyle anlarda kimsenin size saygısızlık yapamayacağını hatırlatın o karşınızdaki kişiye bence.