- 23 Şubat 2016
- 215
- 116
- 23
- Konu Sahibi Free madam
-
Cocukta olacagindan korkmuyorum,normal dogumda tabiki her komplikasyon gelisebilir.benim sikintim bende kucukken vardi ve simdi bile ani bi harekette zorladigimda kasiliyor sol kalcam kitleniyo sanki.normal dogumda bunun sikintisini yasayip bebegime zarar verir miyim diye korkuyorumBen önceki konulara bakmadım ama yanlış anlamadiysam sizde yada yakininiz baska birinde kalça çıkığı vardı, çocukta da olmasından endişe ettiginiz için sezeryan düşünüyorsunuz?
Böyle bir zorunlu sezeryan şekli yok. Olma ihtimali her yenidoğan kadar.
Anne de olması çocukta da olur demek değil.
Yanlis anlamayın ama bence Doktorunuz tatile gidecek diye sizi sezeryana alacak gibi görünüyor.
Eğer istiyorsanız normal doğumu bekleyin ve deneyin. Tabiki olmama ihtimali var.
Eğer korkuyorsaniz, içiniz rahat etmiyor ise, endişeli iseniz sezeryanla doğum yapın ve takip eden doktora yapın. Hele buyuksehirdeyseniz devlet hastanesinden uzak durun.
Maalesef Ankara'dayimBen önceki konulara bakmadım ama yanlış anlamadiysam sizde yada yakininiz baska birinde kalça çıkığı vardı, çocukta da olmasından endişe ettiginiz için sezeryan düşünüyorsunuz?
Böyle bir zorunlu sezeryan şekli yok. Olma ihtimali her yenidoğan kadar.
Anne de olması çocukta da olur demek değil.
Yanlis anlamayın ama bence Doktorunuz tatile gidecek diye sizi sezeryana alacak gibi görünüyor.
Eğer istiyorsanız normal doğumu bekleyin ve deneyin. Tabiki olmama ihtimali var.
Eğer korkuyorsaniz, içiniz rahat etmiyor ise, endişeli iseniz sezeryanla doğum yapın ve takip eden doktora yapın. Hele buyuksehirdeyseniz devlet hastanesinden uzak durun.
Garanti rahat dogum olacagini bilsem normal derim doktorum da ozelde olmasina ragmen normal dogum yanlisi.tatile cikacak ama illa gel sezeryan yapalim demedi istersen bekle arkadaslarim normale alir seni dedi ama iste insanin icini kemiren bi ACABA var ortada.su an bile icim rahat degilken o dogumhanede kac senaryo gecer kafamdan acaba.sezeryani da ilk dogumum olmasindan dolayi pek istemiyordum ama herkes ayni fikre sahip,ben de dusunecegim artik sezeryaniasıl sorun ameliyat olan sezeryanda değil mi
yani devlet hastanesine girdin derdini anlattın sana hemen sezeryanı nasıl hazırlasınlar
bir de sezeryanda iki gece hastanede kalıyorsun ortam, bakım daha önemli
maddi olarak zorlamayacaksa özelde doktorun izne gitmeden ol sezeryanını
zira normal doğumda belki sıkıntı olmaz ama senin kafana hep bir acaba olacak, doğuma stresli gireceksin bu da olumsuz etkiler
sağlıkla kucağına al
Zorunlu sezeryanda fiyat farki ayri mi oluyor tam anlayamadim da?Asil sezeryan olacaksan ozel hastanede olmalisin. Normal dogumun esprisi farkli ? Normal dogum her yerde olabilir ama sezeryan asla. Kendini bilmedigin doktora emanet etmek cok farkli ve zor. Ayrica zorunlu sezeryana girer seninki fiyat olarak dusunuyorsan.
Ben de bi iki test icin gittim devlete ama dayaktan beter ettiler beni.o yuzden ozeli tercih etmistim en basindan.hasta sayisi cok olunca yetismek icin yarim yamalak is yapiyorlar isteKuzenimde vardı ileride normal doğumun ona kötü etkisi olur diye sezeryan ile dünyaya getirdi kızını özel hastanede.Ama ikinci çocuğu ne gerek var diyerek devlette doğurdu.
Ben olmuş olsam bir devlete de giderdim dicem ama Ankarada yaşıyoruz ikimizde ve Ankara devletler bana göre değil cidden muayene için gittim o bile tiksindirdi beni.
Başka Şehir olsa doğur derdim ama doğurma devlette,bakım ilgi alaka hijyen sıfır.
B
Ben de bi iki test icin gittim devlete ama dayaktan beter ettiler beni.o yuzden ozeli tercih etmistim en basindan.hasta sayisi cok olunca yetismek icin yarim yamalak is yapiyorlar iste
Özel ile devlet asla kıyas kabul etmez.Cocukta olacagindan korkmuyorum,normal dogumda tabiki her komplikasyon gelisebilir.benim sikintim bende kucukken vardi ve simdi bile ani bi harekette zorladigimda kasiliyor sol kalcam kitleniyo sanki.normal dogumda bunun sikintisini yasayip bebegime zarar verir miyim diye korkuyorum
Fikirleriniz ve iyi dilekleriniz icin coj tesekkur ederim.Özel ile devlet asla kıyas kabul etmez.
Ben burada hatrı sayılır bir özelde sezeryan doğum yaptım. Nasıl emzirmem gerektiğini dahi öğrettiler,başımda durup anlattılar uyurken ayağına dokun,uyuyakalırsa uyanıp emmeye devam etsin aç kalmasın,yada sadece meme ucunu verme ememez,şöyle emzirmelisin vs diye. Bebeğin bez değiştirilme saatlerinde gelip aldılar bezini dahi değiştirdiler,gece gündüz farketmeden. En ufak sorunda 1 tuşla odama geldiler.Banada gayet iyi baktılar. Bebeğimle ilgili vitamininden,pişik kremine,gaz giderici bitkisel şurubuna kadar bilgilendirdiler vs vs. Çok sevdiğim bir ablamda özelde doğum yaptı ama fiyat anlamında ciddi uygundu (sezeryan),ne emzirme bilgisi verildi,ne bebeğe bakım yapıldı doğru düzgün. Sonuç ablamın dikişleri tam 2 kez açıldı,iltihap oldu,her gittiğinde başka doktor buldu karşısında,emziremedi. Bebeğin topuk kanında bile sorun çıktı,tam 3 kez alındı (biri özelde yeniden,diğeri sağlık ocağında)neyseki problem çıkmadi kanda ama o korku yetiyor insana ve tabi maalesef emziremedi tüm olup bitenden dolayı.
Yani diyorum ki özelle özel arasında bile dağlar kadar fark var,devleti düsünemiyorum bile. Tek tavsiyem asıl sezeryan olacaksanız özeli tercih etmeniz.
Sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
Bunu hayal etmek bile yetti....Ameliyata girdiğini ama senden önce ameliyathanenin temizlenmediğini düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?