doğum

sumsum50

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
24
0
36
Nevşehir
kızlar fikrinize çok ihtiyacım var iyice kafam karıştı.eşim ve ben yaz tatili için memleketimize geldik.ikimizde aynı memleketteniz.o annesinde bende annemde kaldım.daha doğrusu kalmak zorunda kaldım.çünkü evliliğimizin en başından beri hem kaynana hem kayınbaba huzur vermediler.nefret ettirdiler yaptıklarıyla yinede ben 10 gün kaldım onlarda ayıp olmasın diye neyse..eşimle memlekete geldiğimizden beri kavgalarımız başladı.hep annesinin dolduruşu yüzünden.eşim başından beri annesi babası olmadan karar veremez hiçbişi yapamaz tam ana kuzusu..düğünde takılan altınlardan tutunda aldığımız arabaya varana kadar hepsi kaynan kayınbaba elinde.katiyyen bana layık görmezler.benden para kaçırırlar durmadan.işte böyle yine eşim benim temmuz maaşımıda alıp altın yaptırıp annesine vermiş saklasın diye..bana sormadı bile.bişide demedim..hamileyim ve eylül başında çocuk doğacak umrunda değil.hiç bir hazırlık yok.varsa altın yoksa altın..bende bu ay maaşımı vermedim bebişimin eksiğini gediğini aldım.eşim 1 çöp bile almadı..neyse benim bu ay maaşımı vermemem büyük olay oldu..eşim annesinin dolduruşuna gelip bana birsürü laf saydı telefonda.teli kapattıktan sonra felaket sancılarım başladı.eşimi aradım hastaneye götür diye.eşimde annesini babasını alıp benim annemlere geldiler..3 ününde suratı 5 karış.kaynanam gelir gelmez kavgaya başladı.yok anneme sen kıznın parasını yiyosn oğluma verdirmiyosn..annemde alttan almaya çalışıyo yeminler ediyo ben yemiyorm diye yok zıvanadan çıkmışlar.bende bu arada sancı çekiyorum.eşime dedim anneni sustur anne sus mus dedi annesi susmayınca kapıyı çarpıp beni sancılı halimle bırakıp gitti.fırsattan istifade kayın baba ve kaynana benim üstüme yürüdü sen ne biçim gelinsin paranı niye oğluna vermiyosun senden gelin olmaz boşattıracam küfürler hakaretler..sonra kayanana elini yumruk yapmış beni dövecek arkadanda kayınbaba dişlerini sıkıyo..tam kaynana beni dövecekken annem kızkardeşim tutular bileğini.bende o sinirle defolun gidin yüzünüzü görmek istemiyorm dedim..tamam boşat dedim..annemlerde kovdular..1 saat gecmedi benim sancılar sıklaştı hastaneye gittik.3gün yoğun bakımda yattım.sancımıda durduular bu arada eşim kesinlikle aramadıda sormadıda..ortak bi tanıdıgımız hala annemle babam haklı diyomuş bu arada.kesinlikle ayrılmaya karar verdim..haftaya salı yada çarşamba doğumum var ve eşim bugün mesaj atmış kaç günden sonra..o çocuk benimde çocugum doğduğu gün bende hastanede olcam.bu benim hakkım diye..yani çıldırmamak için sabrediyorum ama dayanamıyorum.beni mahvettiniz ya sancılı beni bırakıp gittin annenin babanın beni dövmesine izin verdin ne hakkından bahsediyosun diye mesaj attım bende..kesinlikle görmek istemiyorum dedim.şimdide acaba görsemiydi diyorum kararsız kaldım akıl verin nolur..

öyle sünepe bir adamın ne msj larına cevap yaz ne tlf larına çık karısını savunmak tan aciz parasını tutmaktan aciz birde baba olacak boşver hiç doğumuda haber verme köpek olsun kapında beklesin tabi anasına babasına sorup izin alabilirse belki aklı başına gelir bu aileye taviz verirsen dahada zıvanadan çıkacakları belli:50:

vallaha esra arkadaşımız en güzel cevabı vermiş sana ...kocandır belki seviyorsundur sırf ailesi yüzünden huzurunuz kaçmış ama yinede alttan alma gerçekten artık bazı şeylerin farkına varsın evli olduğunun kendi başına sorumluluk sahibi olduğunun senin ve bebeğinizin farkına varsın bebeğini çok merak eden insan sancılı halde karısını bırakıp gitmez kendimi zor tutuyorum yaa okadar sinir oldumki yazacak çooookk şey vardaaaa neyse sen şimdi bunları düşünme bebeğini düşün canım hayırlı doğumlar

Bütün bu olanlar nasıl tolere edilecek.
Bu terbiyesizlerle ve bu karakterdeki kocayla nasıl ömür geçireceksiniz bilemedim.
Boşanın demek geliyor dilime ama öyle zamansız ki.
Size tek söyleyeceğim yavrunuza odaklanmaya çalışın.
O içinizde tüm yaşadıklarınızı hissediyor ve çok sıkılıyor.
Hayatta hiçbirşey ondan önemli değil. Onun için mutlu olun.
Diğerlerin zamanı gelince düşünürsünüz.
ALlah korkusu yok demek bu insanların içinde.
Bedel,ni ödeyecekler merak etmeyin.
Sağlıkla alın inşallah kucağınıza bebeğiniziz.
Ömrü uzun bahtı açık olsun
Allah onu iyi insanlarla karşılaştırsın
Kocanıza da merhamet versin

ya ben anlamıyorum kayınvaliden nasıl sana el kaldırabiliyor.bunlar nasıl insanlar ya.benim kayınvalidem de çok çirkeftir ama o kadarını yapamaz.bende de biraz cadalozluk var yani.yuh diyorum kayınvaliden Allahından bulsun.hamile kadına nasıl yapılabilir bu ya.baştan sona kadar haklısın ama haksız bile olsan yine de en azından hamile olduğun için yapmamalı.yazıklar olsun böyle insanlara.erkekler de böyle analarını hep haklı görürler zaten.gösterme ona çocuğunu.elinden geleni yap.pişman etmeye bak derim.

Kocan maasini sanami veriyormuski sen ona veresin kendi maasini. Tövb tövbe. O bebek sanki onlarin torunu degil, birde bebek icin harcadigin para gözlerine batiyor. Hem kayinvaliden kim oluyor ya ev basiyorlar. Oglu tüm parayi ona yedirince iyi oluyormusta. Bence kayinvaliden gayet iyi biliyor parayi annene vermedigini, bebege birseyler aldigini, sadece kavga icin yer aramis o. Amaci oymus zaten. Ama kocanizin yaptigi cok ama cok ayip. Sen onun cocugunu tasi hastanede yat oda sana günler sonra mesaj ceksin. Ben orda bile bir art niyet sezdim ne yalan söyliyeyim. Gelecek olan adam mesajla izin istemez, cikar gelir. Aklinca seni kizdiriyor hala, hani sende ters geri yazda kavga sil bastan baslasin diye.

Son düzenleme:
doğumun olacak insan kenarda para bırakır nolur nolmaz hala altın derdindeler.paranı isitoylar falan.üstüne iki canlısın birde sana yumruk sıkmalar hakaretler afedersin dövmeye kalkmalar.annenle kardeşin iyi sabretmişler ben olsam kayınvalideni haklayıverirdim ordan tutup yakasından paçasından atardım sokağa.eşininde babalık duygusu kabarmış ama babalık doğduğu gün hastaneye gelemke olmuyor sen sancılarını çekerken yoğun bakımlarda yatarken neredeymiş.bence bunlarla canını sıkma inş doğumun güzel geçer bebeğini alırsın kucağına gerisini sonra düşünürsün stres yapma canım al bebeğini sağlıkla kucağına gel annenin evine toparlan gerisini gelir.belki eşin bebeğini görünce hatalarını anlar artık annesinin babasının sözüne dinlemez kendi ailesinin üzeirne titrer

canım yazık sana ya valla çok çok üzüldüm yazıklar olsun öyle kocaya zaten öğretmen olmak suç bu devirde millet imrenir yok tatili var yok cartı var curtu var ama sanki bize kalıyo o tatiller hemen millet atlıyo tepemize gelin gelin diye işte böle gidince de yüz göz oluyosun ben daha yazını okur okumaz tahmin ettim öğretmen olduğunu en iyisi memlekete gitmemek bende yaptım aynı hatayı doğum izinlerim yaz tatilim kaynana evinde geçti gitmeseydim diyorum şimdi senin iler kadar vicdansız değiller Allah var ama o arada ki perde yırtıldımı bidaha eskisi gibi olmuyo insan hele bide koca anlayışsızsa daha beter oluyo Allah sana sabır versin çocuğunu doğr ya annenin yanında kal yada git evinde kal en büyük nasihatım sana şimdiden hayırlı doğumlar canım tekrar geçmiş olsun çocuğu görmek isteyen de gelir görür sana danışcak değil öle düşünüyosa madem

Eşinin zaten msj yazması bile saçmalık. Gelmek isteyen gelir, çocuğunun kıymetini biliyorsa, çocuğunun annesinede hak ettiği değeri verecek. Bu arada seninle hemşeriyiz ne yazık ki eşinin ailesinin davranışlarına pek şaşırmadım. Çoğunluğu anneci olur. Ama eşin eğitimli bir insan parasını bile ailesine vermesi, senden para beklemeleri çok saçmalık ama üzülme, keser döner sap döner gün gelir hesap döner, onların yaptıklarıda yanlarına kalmaz canım. Sen bebeğini düşün önce onun sağlığı. Allah yardımcın olsun.

Kaynanan kayınpeder alsınlar kocanı güle güle büyütsünler...

Terbiyesizliğe bak ya.İnsan olan hamile kadını ne olursa olsun bırakmaz bir kenarda.

Düşmanına bile yapılmaz bu.

Bırak hiçbiriyle muhattap olma.Eşinde anlasın hatasını.Hiç taviz verme.Hata tamamen onlarda.

Allah hayırlı doğum nasip etsin.Umarım eşinin aklı başına gelir...

Allah sana yardım etsin. iyi bile dayanmışsın. bebeğin doğsun. yasal haklarını öğren. hatta şu an bile eşinin seni hastanede yalnız bıraktığını yasal olarak kanıtla. bunu bir karakoldan öğrenebilirsin. zararın neresinden dönersen kardır. bebek herşeyden önce annenindir, bunu unutma. ayrıca çocuğun hatrına diye hiçbirşeyi kabul etme. huzursuz ortamda büyüyen çocuklar, ana babası ayrı olanlardan daha sorunlu oluyor. sen insan olarak değerlisin. hem çalışıyorsunda. kendinede çocuğunada bakarsın. bu hayatta hiç kimse değişmiyor. bu yaşa kadar kocan değişmemiş bundan sonrada değişmez. kimseyi değil kendini düşün. sen iyi olmalısınki bebeğine iyi bakabilesin.

eşiniz malesef anasının karnından çıkmış ama eteğinin altından çıkamamış tiplerden.

o daha büyümemiş bir çocuk...

ne koca olabilmiş evin reisi olabilmiş... ne de o bebeğe baba olabilir.

evlendiği halde hala annem babam haklı onlar bilir diyorsa bu işler yürümez...

büyü de gel diyin siz ona...

siz şimdi bir bebek sahibi oluyorsunuz buna sahip olmak isteyen milyonlarca kişi var. siz bunun keyfini çıkarın. şükredin. haber de vermeyin. merak eden insan hastanenenin kapısında yatar.

Allahım şu mübarek günde böyle kaynanalara ver bi dert de karışmasınlar milletin evliliğine...dertleri başları gelin rahat etmesin gelin mutlu olmasın oğlum onu sevmesin...eşinize de inanmıyorum bebeğini bile düşünmüyor boşanın demem ama ne olur bunu o kocanıza ödetin çalışan kültürlü kadınsınız yol yakınken tavır koyun yutmayın olanlar cok cok çirkin:59:

Eşiniz de eşinizin aileside İnsan değil ..
Bırakın çocugu gostermeyı hemen kaynananıza ve kayınpederınıze dava acın sızı hastanelık ettıklerı canınızı tehlıkeye attıkları ıcın ..

Ya ınsanlar ileri gideceklerine geri gidip hayvanlıktan bıle cıkıyorlar ne bu boyle ..
Allah yardımcınız olsun cok uzuldum ..

canım senın sınırlerın cok bozuktur şimdi bi de hamılelıkte cok hassas oluyo ınsan doğumdan sonra kocan yanında olamıycak galıba bu gıdışle sankı olsa ne farkeder hale annem babam haklı dıyosa bi de ınsan cocuguna hıc masraf yapmaz mı bu akdar parayı napıyo bu ınsanlar

adamlar beni para olarak görüyo zaten 1 insan olarak değil.parayıda vermeyince gerçek yüzlerinin iyice gösterdiler.altın biriktiriyorlar habire durmadan.öbür dünyaya götürcekler..1 yıl oldu evleneli yemin ederim rahat yüzü göstermediler herşeye karıştılar.13 saat mesafeden telefonla eşimi yönettiler.doğmamış çocugun ihtiyaçlarını değil kim ne kadar altın takar onun hesabını yaptılar gece gündüz..şimdiden mama alınmayacak ee süt gelmezse yok o süt gelecek:)))yani şaka gibi valla..sinirlerim bozuldu.şuan dediğiniz gibi kızlar sadece bebeğimi düşünüyorum.inş. o benim yaşama kaynağım olacak..sabır falan kalmadı..çok severekde evlenmedik zaten görücü usulü oldu çok aceleye geldi..eşimde damla pişmanlık yok..hazır doğmuş çocuga herkes babalık yapar.kızlar çok saolun..Allah razı olsun hepinizden..

adamlar beni para olarak görüyo zaten 1 insan olarak değil.parayıda vermeyince gerçek yüzlerinin iyice gösterdiler.altın biriktiriyorlar habire durmadan.öbür dünyaya götürcekler..1 yıl oldu evleneli yemin ederim rahat yüzü göstermediler herşeye karıştılar.13 saat mesafeden telefonla eşimi yönettiler.doğmamış çocugun ihtiyaçlarını değil kim ne kadar altın takar onun hesabını yaptılar gece gündüz..şimdiden mama alınmayacak ee süt gelmezse yok o süt gelecek:)))yani şaka gibi valla..sinirlerim bozuldu.şuan dediğiniz gibi kızlar sadece bebeğimi düşünüyorum.inş. o benim yaşama kaynağım olacak..sabır falan kalmadı..çok severekde evlenmedik zaten görücü usulü oldu çok aceleye geldi..eşimde damla pişmanlık yok..hazır doğmuş çocuga herkes babalık yapar.kızlar çok saolun..Allah razı olsun hepinizden..

canım onlar sımdı hayal kırıklıgı yasıyo olabılırler o zamn cocuga takılan altınlara ulasamayacaklarından ama yuzsuzluk yapıp bızım hakkımız dıyebılırler sakın verme cocugunun ve kendı gelecegını düşün

Back