• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum ziyareti

Ben olsam gitmezdim. Ne kadar geç o kadar iyi 😄 hem sizin tanışma faslınız da sıradan bir durum gibi olacak o ortamda. Ama diğer türlü sizin için hazırlıklar yapılacak ve size özel olacak.

Daha önceden kimseyle tanışmadıysan gitme bence. Sonuçta yeni doğum yapmış olacak, ağrısı olur, emzirmesi gerekir vs tanışıklık olmadığı için çekinebilirler senden. Bir de sadece aile gelmeyebilir, eş dostta gelirse herkesle saçma bir şekilde tanışmış olacaksın.
Ablası eve çıkınca hem tebrik hem tanışma olarak sevgilinle evlerine gidersin.

Bence gitmeyin.
1-) orada sadece erkek arkadaşınızın ailesi olmayacak eniştenin ailesi arkadaşlar uzaktan akrabalar vs bişeyler de olacak muhtemelen. Diyecekleri diyemeyecekleri insanlar olur bizim oğlanın kız arkadaşı diye
2-) Gerçekten o an insanın canı burnunda oluyor. En yakınını bile görmek istemiyoe bazen.
Benim babam bypass ameliyatı olmuştu yoğn bakımdan çıktığı gün kardeşimin kız arkadaşıupramıştı ve inanın kafamız o an onu karşılayıp ağırlayacak durumda değikdi ve ben gereksiz bulmuştum gelişini ki sonradan bi cafede buluştuk sevdim yani kızı.
Onun için incelik yapacağım diye kendinizi anlamsız durumlara sokmayın derim.

yazmıştım ama şunu da ekliycem, sanki görümceden rol çalar gibi olacak. o anki duygu durumu ve gerginliği ile ben olsam valla düşündüm ifrit olurum.
kadın belki sezaryan olacak, kendi pırtının derdine düşecek, neymiş kardeşinin hiç tanışmadığı sevgilisi gelmiş. vallahi onun üzerine üzerine pırtımı yaparım o durumda ben olsam kıllığına.

şaka bir yana, bunlar çok özel ailevi anlar. ve siz şu an dış kapının mandalısınız. bence eve çıkınca evine gitmek bile anlamsız. sevgilinizle selamınızı ve hediyenizi gönderin yeter.

Merhaba hanımlar. Kafamı kurcalayan bir durum var, size danışmak istedim.
Sevgilimin ablası yarın çalıştığım yere yakın bir hastanede doğum yapacak. İş çıkışı gitmeyi düşünüyorum ziyarete ama kararsızım. Çünkü sevgilimin ailesi ile hiç tanışmadım daha önce. Aramızda henüz ciddiye binen bir şey olmadı söz nişan vs.
Acaba nasıl düşünürler. Ciddi duruma yönelik adım atmış olur muyum, ya da tabiri caizse tanışmaya görüşmeye meraklı gibi görünür müyüm bilemedim.- Ailesini de merak etmiyor değilim bu arada. -
Sevgilime de endişelerimi dile getirdim ama seninle 1 yıla yakın zamandır beraberiz, öyle düşünme, onlar da böyle düşünmez zaten diyor. Bilemedim. Sizce ziyarete gitmeli miyim yoksa sadece sevgilim aracılığıyla iyi dileklerimi iletmeli miyim?
Kk üyeleri olarak, fikirlerinizi önemsiyorum, dayanışmamızı seviyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum ❤
Not: Eğer gidersem, sevgilim beni iş yerinden alacak, beraber ziyarete gideceğiz.
Tanışmak için çok yanlış bir ortam. Abla canının derdine düşmüş, bebekle ve anneyle ilgilenmeleri gereken bir durum, "sen nerden çıktın şimdi düşüncesiz başka zaman mı yoktu" diye düşünebilirler. Ve ablası senin hakkında o an güzel şeyler düşünemeyebilir lohusa halinde. Sonuçta ilgi odağı o ve bebek, sen neden rol çalıyor durumuna düşüresin kendini. Biraz düşünceli olsun sevgilin de. Ona deyin ki ablanın özel günü o gün, biz müsait oldukları bi gün haberli bir şekilde bebek görmeye gidelim de. Sakın ilk gün hastanedeyken gitmeyin etik olmaz, daha önce hiç tanışmamışsınız.

Yok ya gitmeyin yanliş zaman yanlis yer.
Biraz siz niyetliymisiniz gibi olmuş.
Erkek arkadasinin itiraz etmemesi normal gelme dese kirılırsın. Teklif gelmemiş ondan sen hic ilişme.

İlk gun cok erken bence ve ortalık baya bı kabalık olur. 2.gun olabılır bence

yazmıştım ama şunu da ekliycem, sanki görümceden rol çalar gibi olacak. o anki duygu durumu ve gerginliği ile ben olsam valla düşündüm ifrit olurum.
kadın belki sezaryan olacak, kendi pırtının derdine düşecek, neymiş kardeşinin hiç tanışmadığı sevgilisi gelmiş. vallahi onun üzerine üzerine pırtımı yaparım o durumda ben olsam kıllığına.

şaka bir yana, bunlar çok özel ailevi anlar. ve siz şu an dış kapının mandalısınız. bence eve çıkınca evine gitmek bile anlamsız. sevgilinizle selamınızı ve hediyenizi gönderin yeter.
Ilk başta okurken pirtı derken ne demek istediniz diye okudum sonunda anladim :)) evet o gün sezeryanliysa pırti derdi vsr :D

Gitmem. Kadın yeni doğum yapmış ne alaka siz. Önceden tanışmış olsam giderdim ama ilk kez görecek olmak önemlidir.
Eşimin annesi tanışmadan hastaneye yattı bi ara. Gitmedim. Gerek yoktu. Tanışmamıştık.

çok alakasız olur bence..
hiç bi lüzumu yok gitmenizin..
ben olsam ikileme bile düşmezdim, aklıma bile gelmezdi gitmek..

Doğum hassas bir konu. Bırakın hiç tanımadığım görümcemi yakın akrabamı bile hastane ziyaretine istemem

ablası hı ne alaka der.hiç görüşülmemişse daha önce

Merhaba hanımlar. Kafamı kurcalayan bir durum var, size danışmak istedim.
Sevgilimin ablası yarın çalıştığım yere yakın bir hastanede doğum yapacak. İş çıkışı gitmeyi düşünüyorum ziyarete ama kararsızım. Çünkü sevgilimin ailesi ile hiç tanışmadım daha önce. Aramızda henüz ciddiye binen bir şey olmadı söz nişan vs.
Acaba nasıl düşünürler. Ciddi duruma yönelik adım atmış olur muyum, ya da tabiri caizse tanışmaya görüşmeye meraklı gibi görünür müyüm bilemedim.- Ailesini de merak etmiyor değilim bu arada. -
Sevgilime de endişelerimi dile getirdim ama seninle 1 yıla yakın zamandır beraberiz, öyle düşünme, onlar da böyle düşünmez zaten diyor. Bilemedim. Sizce ziyarete gitmeli miyim yoksa sadece sevgilim aracılığıyla iyi dileklerimi iletmeli miyim?
Kk üyeleri olarak, fikirlerinizi önemsiyorum, dayanışmamızı seviyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum ❤
Not: Eğer gidersem, sevgilim beni iş yerinden alacak, beraber ziyarete gideceğiz.

Ben olsam gitmezdim. Şimdi orada belki baba, amca dayı vb. kişilerle karşılaşabilirsin.. Gereksiz olur yani... Ne güzel gezin tozun, işler ciddileşince tanışırsın. Şimdiden milleti sokmayın aranıza...

İki kez akıntı yapmışsım. off bunu hep yapıyorum ve sonra silemiyorum da

Son düzenleme:
Lohusalık çok ilginç bir ruh hali. İnsan gergin oluyor, herkes gözüne batıyor. Normalde sevdiklerin bile uzak dursun istiyorsun.
Kısacası görümce adayın bu durumdan memnun olmazsa en başından aranız bozulur.
Bir de ben hastaneye yakın arkadaş en yakın akraba hariç kimseyi istemedim. Meme bep açık, canın acıyor, uykusuzsun, ağlayan bir benek falan insan kimseyi istemiyor o an.
Uzak durman gerekir.

El kadar bebeğin, tazecik lohusanın yanına değil potansiyel gelin, yakın akraba bile gitmemeli. Bi bebeğe alışılsın, bebek dış dünyaya alışsın, bağışıklığı kuvvetlensin, anne toparlansın. Ki ev ziyareti icin bu söylediklerim. Hastane odasını düşünemiyorum bile.
Kesinlikle gitmemelisiniz, bu şekilde açıklarsanız prim bile yapmış olursunuz.

Bu dürümün nasıl karşılanacağını bence sevgilinize danışın. O "gel iyi olur" derse gidebilirsiniz. Ablasının haberi var mı geleceğinizden iyi karşılıyor mu asıl o önemli? "Ablan biliyor mu? ne dedi?" diye sorun. Sevgiliniz "iyi sorun yok" diyorsa siz de üzerinde fazla durup abartmayın. Gidersiniz,, biraz kalır dönersiniz hastane ziyaretleri zaten kısa olur. Ama eğer haberi yok ya da sıcak karşılamadıysa gitmeyin, zaten daha önce tanışmadıysanız kimse sizin oraya gelmenizi de beklemez sizden dolayısyla bu biraz da size kalmış.

Back