• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yaptım oda sessizdi oğlumun erayımın sesi eksikti bi tek.......

canım merak ettim senin plasentan erken mi ayrılmıştı? yoksa sadece kanama mı olmuştu? bir de benim durum biraz farklı. benim rahmin alınma durumu vardı. bebeğim olmadığı için rahmin her yerine dikişler atarak kurtardılar. o yüzden de 6 aydan önce gebe kalırsan rahmi de seni de kurtaramayız dediler. benim dr da ankara'nın en iyi dr.larından yoksa. hem kaynımın arkadaşı da dr. aynı yerde o da ' biz millete 6 ay diyoruz ama abicim bence 1 yıl ara ver' dedi:44: bir de ben rahmimin toparlanamadığını kendim bile hissedebiliyorum. geçen gün bir yere yetişmek için 100m yavaşça koştum. 2 gün rahim ağrısından kıvrandım. yatakta da dönerken dikiş yerlerinin ağrıdığını hissediyorum. ben daha erkenine cesaret edemem canım. zaten ailem 1 yıl beklememi istiyor:50: ama ben o kadar da dayanamam.
ya açıkçası psikologun bana pek faydası olmadı. ben kendi kendimi telkin ettim. psikologun çevremdekilerin bana yaklaşımı konusunda yardımı oldu. beni daha anlayışla karşıladılar.
evet 4 ocakta yaptım doğumu ben de. bir de dün facede bir yazı okudum. suya olumlu cümleler kurup dondurduğunda daha güzel kristalleştiğini, olumsuz cümleler kurulup dondurulduğunda dağınık kristalleştiğini deneylerle tespit etmişler. demekki su bile kurduğumuz cümlelerden etkileniyor, vücudumuzu düşün artık! kaldı ki ben çok pesimistimdir. ki bizim vücudumuzda da su olduğuna göre demekki ne yapacağız artık olumlu düşüneceğiz.
her şey güzel olacak canım. inşallah allah bu sefer gönlümüze göre verecek:16:

Yok canım plasentam ayrılmamış sadce yırtılmış ve kanama olmuş bana sancı verende oymuş yani bebeğin ölmesiyle alakası yok.ha anladım hamileliğin ilk aylarında mı attılar dikişi doktorum bana bi kaç saat daha geç kalsaydınız rahmini almak zorunda kalıcaktım dedi. senin durum daha kötüymüş ya çok cesaretlisin ben senin yerinde olsam en az bir yıl beklerdim sonunda çünkü hiç çocuk sahibi olamamak var düşünürsen o yıllar daha uzun bir ömür yani bencede canım sen sabret biraz ya bir yıl bekle çok samimi söylüyorum çok üzüldüm senin adına canım benim ama bak o kadar uzun ömrün yanında bir yıl ne ki acele etme bence hayatım. bak ağrıların oluyormuş aramızda nerdeyse 25 gün var ben senden 25 gün sonra doğum yapmış olmama rağmen çok şükür bende ağrı falan yok spora bile başladım artık bi sorun olmuyor bence bekle lütfen bak gör Rabbim acının da sabrınında mükafatını vericektir inşallah hayatım. bence bu siteyede çok girme şimdi arkadaşların hamileyim dedikçe sen dayanamazsın bence sabredemezsin yinde Rabbim hakkında en hayırlısını versin inşallah ama çok endişelendim senin için.
Çok haklısın hayatım olumlu düşünmek gerek ama benim rahmim kalp şeklinde olduğu için doktorum ilk üç ay düşük tehliken var dedi ama inan hiç düşüceni düşünmedim iyi düşündüm sonra 6 aylık erken doğum riski var dedi yine aynı şekilde erken doğmaz benim oğlum dedim yine annem de kaldım ama kesinlikle kötü düşünmedim annem benden çok korktu elimi bişeye sürdürmedi sürekli yattım her gelen onu konuşuyordu neoldu erken doğum dur falandır.... ama hiç kötü düşünmedim en son c.tesi sancım hafiften kendini gösterdi anneme söyledim annemin yüzü düştü çok endişelendi ben annemi teselli ediyorum :> c.tesi oğlumun son eksiklerini almaya çarşıya çıkmıştım anne yorulduğum içindir falan dedim sonra pazar p.tesi oğlumun öldüğü aklımın ucundan bile geçmedi ya doktorum seni ameliyata alıcam dio ben daha oğlum çok küçük dayanamaz diyorum hiç ölmüş olabileceğini düşünmedim ama ne oldu kötüyle karşılaştım . yani bu durumlarda tekrar olurmu düşüncesi mutlaka olur bak aysem hamile ama o da düşünüyormuş. ama yinede dua edelim hayatım inşallah bi daha aynı acıyı yaşamayız.

cnm bende bes bucuk aylık kaybettım su an altı haftalık hamıleyım yazına yuregım dayanmadı ben gormustum bebegımı mezara esım ellerıyle koydu adı yagmurdu uc ay oldum kaybedelı allahım kımseye yasatmasın su an cok kotu oldum

Canım benim ya üzülme bak yeni bir umudun var artık ne mutlu sana onu düşün sen üzülürsen oda üzülür.Rabbim inşallah sağ salim kavuşturur bebeğine canım.

sevgili arkadaşım seni en iyi insanlardan biri de benim..ben de erken doğum yaptım bebeğim 3 gün yaşadı.aynı acıları yaşamışız..kader arkadaşım benim..tek farkımız benim acımın üzerinden 9 ay geçti seninki daha çok taze.ben şimdi daha iyiyim sen de iyi olacaksın.yine hamile kalacaksın bebişini kucağına alacaksın..kader böyleymiş elden ne gelirki.şimdi o cennette kuş gibi uçuyor mutlu mesut.senin bakabileceğinden daha rahat.böyle düşün.sen deisyan etmezsen mükafatı büyük.bol bol dua et canım.atlatıcaksın bu günleri emin ol.laf olsun diye konuşmuyorum hepsini yaşadım çünkü.hem ben de az kalsın ölüyordum gittim geri geldim ailem perişan oldu.dolayısıyla bebeğimi pek düşünen yoktu benim için dua ediyorlardı.çok ağır bir operasyon geçirdiğim için kalkıp oğlumu görmeye gidemedim iyiki de görmemişim.ben taburcu olamadan vefat etti yavrum.babam ve eşim defnetmişler.eşim sonra anlattı tabi herşeyi etraflıca görmüş kadar oldum Eymenimi..hala içim buruk.yaşasaydı gününde doğsaydı 7 aylıkolacaktı diye hesap yapıyorum.hamile birini görünce hemen aklıma geliyor hüzünleniyorum.şimdi tekrar çalışmalara başlıyorum.inşallah korunma dönemin bitince senin de güzel haberlerini alırım.kendini kahretme şekerim lütfen.çünkü bunun sana hiç yararı yok.Rabbimin takdiri deyip teselli bul.unutma yalnız değilsin.senin gibi nice kadın var.daha beterlerini yaşayanlar da var.bebeğini ve rahmini de kaybedenler var onlar ne yapsın?hem bebeğini hem de tekrar anne olma şansını kaybetmek ne demek?çok daha büyük bir imtihan.o yüzden beterin beterini düşün canım en azından tekrar anne olabilirsin..ben psikiyatra da gittim antidepresan kullanıyorum gerçi bırakmam lazım ama şiddetle tavsiye ederim bana çok yardımı oldu..sormak istediğin birşey olursa yardımcı olmak isterim canım..Allaha emanet ol senin için dua edicemm..

Canım yaaa kıyamam. canım benim başın sağolsun seninde baya olmuş atlatmışsın ne güzel sevindim senin adına. Doğru bizim bakabileceğimizden daha güzel yerde ama ne biliym canım anlarsın beni işte kahroluyorum.Aslında şöylede düşünüyorum yani bebeğim sağlıklı doğsaydıda bana bişe olsaydı o zaman kim benim kadar iyi bakabilirdi ki bebeğime ben işi bırakmışken bir saat bile başkasına emanet edemem derken bir ömür başkaları bakıcaktı ama nasıl bakıcaktı kim bilir. senin içinde en hayırlısı olmuş bence sana bişey olmasın. Bak sen Rabbim ne eylerse güzel eyler. ama ben dayanamam nasıl defnettiklerini nasıl gözüktüğünü soramıyorum bi kez hastahanedeyken sordum kimi benziyordu die eşim sana banziyordu deyince bile bi kıyamet daha koptu odada ama şu gün olmuş 2 ay geçti hala cesaret edemiyorum sormaya. senin tavrına hayran kaldım keşke bende dinleyebilsem senin gibi. evt bende hamile birini görünce çok kötü oluyorum ya resmen o anki enerjim herşey bitiyor deli gibi zamanı geri çevirmek istiyorum çok istiyorum ama elimden gelmiyor. ne güzel ya inşallah hamile olursunda sağ salim alırsın kucağına canım benim ama haber ver olurmu hamile olunca çünkü siz gerçekten umut oluyorsunuz bize.evt benimde rahmim alınabilirdi ona şükrediyorum zaten canım.ben psikoloğu psikiyatrı düşünmüyorum canım ya bilmiyorum ama zaten sizinle tanışmam bana gerçekten iyi geliyor yanlız deilim diyorum beni anlayan insanlarla sohbet ediyorumbu çok daha iyi bence benim için.bitanem çok çok teşekkür ederim sana bende senin için dua edicem umarım bi an önce hamile olup sağ salim bebeğini alırsın kucağına resimlerini yolarsın bize :>

Canım yaaa kıyamam. canım benim başın sağolsun seninde baya olmuş atlatmışsın ne güzel sevindim senin adına. Doğru bizim bakabileceğimizden daha güzel yerde ama ne biliym canım anlarsın beni işte kahroluyorum.Aslında şöylede düşünüyorum yani bebeğim sağlıklı doğsaydıda bana bişe olsaydı o zaman kim benim kadar iyi bakabilirdi ki bebeğime ben işi bırakmışken bir saat bile başkasına emanet edemem derken bir ömür başkaları bakıcaktı ama nasıl bakıcaktı kim bilir. senin içinde en hayırlısı olmuş bence sana bişey olmasın. Bak sen Rabbim ne eylerse güzel eyler. ama ben dayanamam nasıl defnettiklerini nasıl gözüktüğünü soramıyorum bi kez hastahanedeyken sordum kimi benziyordu die eşim sana banziyordu deyince bile bi kıyamet daha koptu odada ama şu gün olmuş 2 ay geçti hala cesaret edemiyorum sormaya. senin tavrına hayran kaldım keşke bende dinleyebilsem senin gibi. evt bende hamile birini görünce çok kötü oluyorum ya resmen o anki enerjim herşey bitiyor deli gibi zamanı geri çevirmek istiyorum çok istiyorum ama elimden gelmiyor. ne güzel ya inşallah hamile olursunda sağ salim alırsın kucağına canım benim ama haber ver olurmu hamile olunca çünkü siz gerçekten umut oluyorsunuz bize.evt benimde rahmim alınabilirdi ona şükrediyorum zaten canım.ben psikoloğu psikiyatrı düşünmüyorum canım ya bilmiyorum ama zaten sizinle tanışmam bana gerçekten iyi geliyor yanlız deilim diyorum beni anlayan insanlarla sohbet ediyorumbu çok daha iyi bence benim için.bitanem çok çok teşekkür ederim sana bende senin için dua edicem umarım bi an önce hamile olup sağ salim bebeğini alırsın kucağına resimlerini yolarsın bize :>

canım tesadüfen buldum bu topiği Rabbim ikinizede sabırlar versin,sağlıklı sıhhatli ve hayırlı evlatlar versin inş.

Ahh canım :((

Hem okudum hem ağladım. Bende anneyim, on aylık bebeğim, nasıl oturdu içime yazdıkların anlatamam. Rabbim tekrar sana hamile kalmayı ve en güzel şekliyle anne olmayı nasip etsin inşallah. Güzel Eray ın da melek oldu, sana şefaatçi olur, cennette kavusursunuz hasret giderirsiniz inşallah. Ahhh çok kötü oldum yaa :(((( Allah sabırlar versin...

ha anladım hamileliğin ilk aylarında mı attılar dikişi doktorum bana bi kaç saat daha geç kalsaydınız rahmini almak zorunda kalıcaktım dedi. senin durum daha kötüymüş ya çok cesaretlisin ben senin yerinde olsam en az bir yıl beklerdim sonunda çünkü hiç çocuk sahibi olamamak var düşünürsen o yıllar daha uzun bir ömür yani bencede canım sen sabret biraz ya bir yıl bekle çok samimi söylüyorum çok üzüldüm senin adına canım benim ama bak o kadar uzun ömrün yanında bir yıl ne ki acele etme bence hayatım.
Çok haklısın hayatım olumlu düşünmek gerek ..... ama ne oldu kötüyle karşılaştım . yani bu durumlarda tekrar olurmu düşüncesi mutlaka olur bak aysem hamile ama o da düşünüyormuş. ama yinede dua edelim hayatım inşallah bi daha aynı acıyı yaşamayız.

canım yok rahime dikişleri bebeği alırken attılar. ya evet bir daha aynı şeyleri yaşamak, hiç çocuk sahibi olamama ihtimalini düşünmek bile çok korkutuyor beni. aslında hiç de cesur değilim yani! ama evlat hasretine dayanamadığım için önce rabbime sonra dr.uma güvenmekten başka şansım yok.:50: o yüzden dr.umun dediği ve rabbimin gönderdiği zaman evlat sahibi olmaya çalışacağım. yani 6 ay bekleyeceğim demiyorum kendime.
canım tekrar aynı şeyler olur mu düşüncesi elbette olacak. ben topice olumlu msjlar yazarken bu endişeleri taşımıyorum mu sanıyorsun. hatta bazen kendim bile inanamıyorum yazdıklarıma ama belki karşıdaki insana bir umut olurum, destek olurum belki düşüncesi ile yazıyorum bunları. (bu arada inandırıcılığımı kendi kendime kaybettirdim değil mi?:19:) bir de dua etmek ve olumlu düşünmeye çalışmaktan başka hiçbir şey gelmiyor elimden. kendimi bu konuda o kadar aciz hissediyorum ki!!!:50:
dua edelim canım dediğin gibi, rabbim bir daha hiçbirimizi böyle bir acıyla sınamasın inşallah...

acını çok iyi anlıyorum.. hastaneden bom bom çıkmak...yok daha ötesi:5::5: bende şuan hamileyim 7 aylık ve oğlumuzun ismi nasipse eray olucak..okudukça tutamamdım kendimi işyerinde olmama rağman gözlerimden yaşlar dökülüverdi tutamadım kendimi..rabbim sabır versin..ne desek boş... kelimeler anlamsız....cennette bir meleğin seni bekliyo olacak ..tek teselli bu insana...

acını çok iyi anlıyorum.. hastaneden bom bom çıkmak...yok daha ötesi:5::5: bende şuan hamileyim 7 aylık ve oğlumuzun ismi nasipse eray olucak..okudukça tutamamdım kendimi işyerinde olmama rağman gözlerimden yaşlar dökülüverdi tutamadım kendimi..rabbim sabır versin..ne desek boş... kelimeler anlamsız....cennette bir meleğin seni bekliyo olacak ..tek teselli bu insana...
:14::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:bende cok ama cok uzuldumm Rabbım arkadasımıza sabır versınn .. acını unuttursun ınsallahhh

:14::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:bende cok ama cok uzuldumm rabbım arkadasımıza sabır versınn .. Acını unuttursun ınsallahhh

allah sabır versın sana canım benım..okudukca gozyaslarım patır patır dokuldu..ınsallah ılerde kendını toparlayıp bebegınıde kucagına alırsın saglıkla.. Allahım yar ve yardımcın olsunn..

can, uzülme, kırılma, gücenme, vardır Allahın bir hikmeti....

Allah mutlaka sabrını da verir. allahım başka sınavlar vermesin sana...

can üzülme...........

güzel dileklerine çok teşekkür ederim arkadaşım Allah sana bin mislini versin inşallah,sen de ne güzel düşünüyorsun tebrik ederim her şerde bir hayır vardır elbet belki bebişin yaşasaydı ona alışınca öpüp koklayınca ona alışınca kaybedecektin bu çok daha beter olurdu belki de engelli olacaktı bu hem onun hem de sizin için bir ömür boyu azap olacaktı.Rabbim bizi bizden daha çok seviyor.

canım ben eşimi dinlemek istedim yani bu oratk acımızı o farklı boyutuyla yaşadığı için onu da anlamaya çalıştım.o yavrumuzu gördü,kucağında taşıyarak defnetti,yıkanmasına yardımcı oldu falan farklı yönden yaşadı acıyı,benimle paylaşmak istediğini hissettim ve konuşup rahatlamasına izin verdim.eşimin doğru düzgün bir ailesi yok tek sahip olduğu benim bu yüzden de içine atıp hastalanmasını istemedim çünkü panik atağı var halihazırda.neyse öyle işte..acılar zaman geçtikçe hafifliyor,o hüzün ve mahsunluk geçmiyor ama gözyaşları bir müddet sonra azalıyor.benim bir yavrum daha olduğu için kendimi toparlamam gerekti çünkü kızım gözümün içine bakıyordu onun için de büyük travma oldu..hamile kalmamı istemiyor öleceğimden korkuyor yavrum..kısmet yaa herşey inşallah hepimiz için hayırlısı olur..öpüyorum canım..

Ahh canım :((

Hem okudum hem ağladım. Bende anneyim, on aylık bebeğim, nasıl oturdu içime yazdıkların anlatamam. Rabbim tekrar sana hamile kalmayı ve en güzel şekliyle anne olmayı nasip etsin inşallah. Güzel Eray ın da melek oldu, sana şefaatçi olur, cennette kavusursunuz hasret giderirsiniz inşallah. Ahhh çok kötü oldum yaa :(((( Allah sabırlar versin...

canım benim çok saol Allah bebeğini sana bağışlasın inşallah. çok teşekkür ederim

canım yok rahime dikişleri bebeği alırken attılar. ya evet bir daha aynı şeyleri yaşamak, hiç çocuk sahibi olamama ihtimalini düşünmek bile çok korkutuyor beni. aslında hiç de cesur değilim yani! ama evlat hasretine dayanamadığım için önce rabbime sonra dr.uma güvenmekten başka şansım yok.:50: o yüzden dr.umun dediği ve rabbimin gönderdiği zaman evlat sahibi olmaya çalışacağım. yani 6 ay bekleyeceğim demiyorum kendime.
canım tekrar aynı şeyler olur mu düşüncesi elbette olacak. ben topice olumlu msjlar yazarken bu endişeleri taşımıyorum mu sanıyorsun. hatta bazen kendim bile inanamıyorum yazdıklarıma ama belki karşıdaki insana bir umut olurum, destek olurum belki düşüncesi ile yazıyorum bunları. (bu arada inandırıcılığımı kendi kendime kaybettirdim değil mi?:19:) bir de dua etmek ve olumlu düşünmeye çalışmaktan başka hiçbir şey gelmiyor elimden. kendimi bu konuda o kadar aciz hissediyorum ki!!!:50:
dua edelim canım dediğin gibi, rabbim bir daha hiçbirimizi böyle bir acıyla sınamasın inşallah...

dua etmekten ve olumlu şeyleri düşünmekten başka şansımız yok canım haklısın. ama dua etmek te çok iyi geliyor insana rabbim açılan elleri geri çevirmez inşallah. bize düşen sabretmek ama bizde onu yapamıyoruz işte. canım bence sen bir yıl bekle ya endişeleniyorum senin için gerçekten yinede sen bilirsin ne hissettiğini çok iyi anlıyorum ama bunu zorunluymuş gibi düşün öyle inandır kendini bence ama yinede sen bilirsin benim fikrim hayatım. ben çok etkilendim inan şu durumu düşmanım bile yaşasın istemiyorum kendime dua ederken herkese de ediyorum kimse yaşamasın die ikinci bi defa yaşamak yıkar seni bence sabret biraz

başınız sağolsun... çok zor bi durum. Allah sabır versin size de eşinize de

ayyy canım benim ya erayımın adı yaşasın inşallah sağ salim alırsın kucağına sen doyarsın inşallah erayına canım benim.

Back