Öncelikle devlet doğum için en doğru tercih. Korkmanız çok normal çünkü neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz. Endişelenmeyin. Rahat olun. Olumsuz şeyler okumayın. Şöyle düşünün olabileceğiniz en iyi yerdesiniz, dağ başında, tarlada değil, hastanedesiniz. Yanımda rahatlatacak kimse olmayacak demişsiniz, yanılıyorsunuz. Şimdi siz eşim olsa elimi tutar annem olsa saçımı okşar falan diye düşünüyorsunuz, çok iyi anlıyorum. Ama o iş öyle olmuyor. Eşinizin annenizin stresi sizi daha çok gerer ki en son lazım olacak şey gerginlik. Ya da sen stres olma diye rahatmış gibi yaparlar bu seferde ben burda doğum yapıyorum şunların rahatlığına bak dersin. Kısacası hayaller iyi güzel ama beklenti içine girmemek daha rahat olmanı sağlar. Ayrıca haftada onlarca doğuma giren ebeler, hemşireler be doktorlar emin ol seni rahatlatma konusunda daha iyi olacaklardır. Son olarak bedenine ve bebeğine güven. Onlar bu işi biliyor.Bu benim ilk hamileliğim, bugün 37+4 hafta. Normal doğum yapmayı düsünüyorum o güne kadar bir sıkıntı çıkmadıkça. Ama son haftalara girdiğimden beri hep endişe, korku yerleşti içime. Doğum hikayeleri okuyorum, ya dayanamazsam, ya çok zor olursa, bir şeyler ters giderse gibi aklımda bir çok şey oluşuyor istemsiz :/ Bunlar normal mi? Mutluluğun yanı sıra deli gibi korkuyorum yani. Devlette yapıcam doğumu, beni rahatlatabilecek kimse olmayacak yanımda sonuçta ne bileyim çok endişeliyim. Tavsiye verin lütfen
Not: ben de tıp. F. Normal doğum yaptım. Üstelik yer olmadığı için ilk gün normal servise çıkamadım 1 gece yoğun bakımda kaldım ama hiç olumsuz bişey hatırlamıyorum. Unutmayın ki pozitif olmak, hayatınızın en özel anını güzel hatırlamak için önemli. Sevgiler.