• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum yaklaştıkça korku :/

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bu benim ilk hamileliğim, bugün 37+4 hafta. Normal doğum yapmayı düsünüyorum o güne kadar bir sıkıntı çıkmadıkça. Ama son haftalara girdiğimden beri hep endişe, korku yerleşti içime. Doğum hikayeleri okuyorum, ya dayanamazsam, ya çok zor olursa, bir şeyler ters giderse gibi aklımda bir çok şey oluşuyor istemsiz :/ Bunlar normal mi? Mutluluğun yanı sıra deli gibi korkuyorum yani. Devlette yapıcam doğumu, beni rahatlatabilecek kimse olmayacak yanımda sonuçta ne bileyim çok endişeliyim. Tavsiye verin lütfen :KK43:
Öncelikle devlet doğum için en doğru tercih. Korkmanız çok normal çünkü neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz. Endişelenmeyin. Rahat olun. Olumsuz şeyler okumayın. Şöyle düşünün olabileceğiniz en iyi yerdesiniz, dağ başında, tarlada değil, hastanedesiniz. Yanımda rahatlatacak kimse olmayacak demişsiniz, yanılıyorsunuz. Şimdi siz eşim olsa elimi tutar annem olsa saçımı okşar falan diye düşünüyorsunuz, çok iyi anlıyorum. Ama o iş öyle olmuyor. Eşinizin annenizin stresi sizi daha çok gerer ki en son lazım olacak şey gerginlik. Ya da sen stres olma diye rahatmış gibi yaparlar bu seferde ben burda doğum yapıyorum şunların rahatlığına bak dersin. Kısacası hayaller iyi güzel ama beklenti içine girmemek daha rahat olmanı sağlar. Ayrıca haftada onlarca doğuma giren ebeler, hemşireler be doktorlar emin ol seni rahatlatma konusunda daha iyi olacaklardır. Son olarak bedenine ve bebeğine güven. Onlar bu işi biliyor.
Not: ben de tıp. F. Normal doğum yaptım. Üstelik yer olmadığı için ilk gün normal servise çıkamadım 1 gece yoğun bakımda kaldım ama hiç olumsuz bişey hatırlamıyorum. Unutmayın ki pozitif olmak, hayatınızın en özel anını güzel hatırlamak için önemli. Sevgiler.

Ne hikayeler okudum ne planlar yaptım nefes egzersizleri kaydettim okudum okudum okudum.
Ama sonuç
Sancı zamanı geldi çattı herşey olağan gelişti o ana göre birşeyler yaptm oldu bitti.
Oyüzden kafanı böyle şeylerle yorma günlerinin tadını çıkar diblenebildiğin kadar dinlen uyuyabiliyorsan uyu.
Doğumdan sonra iyi bi maraton seni bkliyor olacak
Hayırlısyla güzel güzel doğurursn inşallah

Ne hikayeler okudum ne planlar yaptım nefes egzersizleri kaydettim okudum okudum okudum.
Ama sonuç
Sancı zamanı geldi çattı herşey olağan gelişti o ana göre birşeyler yaptm oldu bitti.
Oyüzden kafanı böyle şeylerle yorma günlerinin tadını çıkar diblenebildiğin kadar dinlen uyuyabiliyorsan uyu.
Doğumdan sonra iyi bi maraton seni bkliyor olacak
Hayırlısyla güzel güzel doğurursn inşallah
Aslında en doğrusu bu ama ilk tecrübe insanı farklı bir merak endişe tuhaflık alıp götürüyor hele benim gibi birazda panik atakta :((

Aslında en doğrusu bu ama ilk tecrübe insanı farklı bir merak endişe tuhaflık alıp götürüyor hele benim gibi birazda panik atakta :((
Ben de öyleydim. Doğum çantan hazır olsun yanında manevi desteğiyle birisi olsun.
Dırdır edip moral bozacak birileri olmasın gerisi kolay zaten.
Hemşireler ebeler ve doktorun gayet güzel yönlendiriyor.
Ağrılı mı evet ağrılı hayal ettiğinden çok farklı ama çıktığı an bitiyor herşey.
Buğulu puslu bi hayal gibi o an. Öyle hatırlıyorm. Doğduğu an öyle bi rahatlık ki anlatamam bi anda bitiyor gidiyor.

Beklemek hiç kolay değil valla :/ Güzelce yazmış herkes ama ne biliyim. Gece itibariyle 40+1 olduk. Arayanlar bir yandan, yanında bekleyenlerin sabırsızlığı bir yandan. Her gün acaba o gün bugün olabilir mi diye düşünen umutlanan ben bir yandan... O bölüme gelmek istiyorum artık. Hiç bir belirtim yok ya, hiç. Doğumdan korkmayı bırakalı çok oldu. Artık nasıl doğuracağım diye korkmaya başladım. Inşallah artık kavuşurum sağ salim. Burda bekleyen diğer tüm herkeste aynı şekilde kavuşurlar umarım çok beklemeden :( Şuraya iyi haberlerle geleceğim gün yakın olsun inşallah :(

Beklemek hiç kolay değil valla :/ Güzelce yazmış herkes ama ne biliyim. Gece itibariyle 40+1 olduk. Arayanlar bir yandan, yanında bekleyenlerin sabırsızlığı bir yandan. Her gün acaba o gün bugün olabilir mi diye düşünen umutlanan ben bir yandan... O bölüme gelmek istiyorum artık. Hiç bir belirtim yok ya, hiç. Doğumdan korkmayı bırakalı çok oldu. Artık nasıl doğuracağım diye korkmaya başladım. Inşallah artık kavuşurum sağ salim. Burda bekleyen diğer tüm herkeste aynı şekilde kavuşurlar umarım çok beklemeden :KK43: Şuraya iyi haberlerle geleceğim gün yakın olsun inşallah :KK43:
Doktorun sezeryan demiyormu

Bu benim ilk hamileliğim, bugün 37+4 hafta. Normal doğum yapmayı düsünüyorum o güne kadar bir sıkıntı çıkmadıkça. Ama son haftalara girdiğimden beri hep endişe, korku yerleşti içime. Doğum hikayeleri okuyorum, ya dayanamazsam, ya çok zor olursa, bir şeyler ters giderse gibi aklımda bir çok şey oluşuyor istemsiz :/ Bunlar normal mi? Mutluluğun yanı sıra deli gibi korkuyorum yani. Devlette yapıcam doğumu, beni rahatlatabilecek kimse olmayacak yanımda sonuçta ne bileyim çok endişeliyim. Tavsiye verin lütfen :KK43:
Dogum yapmak cok zevkli bisey.Sezeryani tercih ederim o ayri ama normal de guzel bir anı oluyor.Oyle abartılı bir acı degil hop diye unutuluyor.Benim ilki 38+1 de sezeryan oldu 2. si 37+2 de normal dogdu.Cok heyecan verici muhtesem anlar.Tadini cikar ve asla olumsuz seyler düşünme.Hersey cok guzel olacak.

Dogum yapmak cok zevkli bisey.Sezeryani tercih ederim o ayri ama normal de guzel bir anı oluyor.Oyle abartılı bir acı degil hop diye unutuluyor.Benim ilki 38+1 de sezeryan oldu 2. si 37+2 de normal dogdu.Cok heyecan verici muhtesem anlar.Tadini cikar ve asla olumsuz seyler düşünme.Hersey cok guzel olacak.
Eminim öyle olacak, çünkü artık korkum kalmadı. 40+1 oldu bugün :( Beklemek bezdirdi. Gelsinde ne kadar ağrım olursa acım olursa olsun diyorum artık. Ne güzel sizin yanınızda ikiside :) Sağlıkla büyütün

Ben de 37.hafta içindeyim normal doğum çok istiyorum ama istemekle olmuyor işte inşlah açılma ve doğal sancım gelir de kolaycacık olur..bende çok korkuyodum ters giden bişey olursa diye ama o an sonuçta müdahale edilir yani artık pozitif düşünüyorum doğum koçum da annem :) çok rahat bi insan rahatlığıyla bana destek olacağına inanıyorum. İnşalah hepimiz sağlıkl kucağımıza alırız

14 agustosta 2.normal dogumunu yapmis biri olarak sakin kotkma canim Allah yardim ediyor benim ikinci oldugu halde korkiyordum sanciyi evde çektim hastaneye gittigimde 8 cm acilmam vardi gün biyu hareket ettim sanci aralarinda...
Hamilelihim boyunca cok hareketliydim ama merdiven in cik cok etkili ...
Bol bol hurma ye ananas adacayi tüket
Dua et
En önemlisi namaz kil canim secdeye egilmek inan muazzam sonuclar getirecek
Sancin gelirsede kosa kosa hastaneye gitme bekle evde biraz ...
Duş al mutlaka
Sürekli yürü
Karnin tok olsun dogumda cok efor harciyosun
Bende devlette dogurdum ebeyi iyi dinle yardimci olcak
Merak etme baslayinca sonu geliyo
Hayirli doğumlar
Dogum aninda sümmes sebila yesserah duasini bol oku ve ayetel kürsi

Ben de 37.hafta içindeyim normal doğum çok istiyorum ama istemekle olmuyor işte inşlah açılma ve doğal sancım gelir de kolaycacık olur..bende çok korkuyodum ters giden bişey olursa diye ama o an sonuçta müdahale edilir yani artık pozitif düşünüyorum doğum koçum da annem :) çok rahat bi insan rahatlığıyla bana destek olacağına inanıyorum. İnşalah hepimiz sağlıkl kucağımıza alırız
Insallah saglikla alirsin kucagina tez zamanda. Ne guzel ki yaninda tecrube sahibi olan ve pozitif anlamda enerji verecek olan kisi en yakinin annen. :) Cok sanslisin. Ben 40+2 oldum. Sanci filan yok hala. Bu endise verici olmaya basladi artik bakalim bekliyoruz

14 agustosta 2.normal dogumunu yapmis biri olarak sakin kotkma canim Allah yardim ediyor benim ikinci oldugu halde korkiyordum sanciyi evde çektim hastaneye gittigimde 8 cm acilmam vardi gün biyu hareket ettim sanci aralarinda...
Dua et
Duş al mutlaka
Sürekli yürü
Hayirli doğumlar
Sağlıkla büyütün inşallah :) 40+2 oldu bugün. Hiç sancım belirtim filan yok ne yazık ki. Hurma pek sevmiyorum yemeye çalıştım 2 tane anca yiyebildim :( Ananas aldım yedim bugün. Son haftalarda düzenli yürümeye başladım. Bugün 3-4 saat yürüdüm ama nafile. Üzülüyorum artık doğum haberlerini alınca çevremdeki başka hamilelerin :( sıcak duş almaya bakıyorum hep. Ama yok işte... Doğum zamanım gelince dediklerinizi uygulamaya koyucam insallah.

Insallah saglikla alirsin kucagina tez zamanda. Ne guzel ki yaninda tecrube sahibi olan ve pozitif anlamda enerji verecek olan kisi en yakinin annen. :) Cok sanslisin. Ben 40+2 oldum. Sanci filan yok hala. Bu endise verici olmaya basladi artik bakalim bekliyoruz
Çok merak ediyorum 40haftayı doldurcak mı bakalım benimki de :) hareketleri nasıl sizinkinin azaldı mı son hafta? Sancı gelmezse suni sancı mı alıcaksın?

Çok merak ediyorum 40haftayı doldurcak mı bakalım benimki de :) hareketleri nasıl sizinkinin azaldı mı son hafta? Sancı gelmezse suni sancı mı alıcaksın?
Son bir kaç gündür biraz azaldı sanki ama endişelendirecek gözle görülür bir azalma olmadı gibi. Yemek yediğim zamanlar genelde çok aktif :) Evet gelmezse düşünüyorum bunu. Bugün tekrar hastaneye gidicem acile. Bayram nedeniyle doktorlar yok çünkü :/

Dua et
Duş al mutlaka
Sürekli yürü
Hayirli doğumlar
Mrb siz normal yapmışsınız sancısı abartıldığı kadar değil diymi? Yani zor da olsa sonuçta okadar insan yaptığına göre dayanılıyor o an? Bazıları okadar kötü anlatıyoki kendini kahraman ilan edicek nerdeyse ben yaptım ama sen dayanır mısın bilemem felan diyenler ... bide epidural almışmıydınız?

Son bir kaç gündür biraz azaldı sanki ama endişelendirecek gözle görülür bir azalma olmadı gibi. Yemek yediğim zamanlar genelde çok aktif :) Evet gelmezse düşünüyorum bunu. Bugün tekrar hastaneye gidicem acile. Bayram nedeniyle doktorlar yok çünkü :/
Nstye girdiğimde uyuyodu benimki çok tecrübesizim ama bidakine yanımda tatlı felan götürcem :) iki kere girmek zorunda kaldım iki saat hastanedeydim. Acaba 41dolunca mı gelmeyi düşünüyo ☺️ Walla suni sancıyı da çok kötü diyolar ama bazıları da abartıyorlar diyo anlamadım ben bu işi herkes farklı acı çekiyo demekki...

Nstye girdiğimde uyuyodu benimki çok tecrübesizim ama bidakine yanımda tatlı felan götürcem :) iki kere girmek zorunda kaldım iki saat hastanedeydim. Acaba 41dolunca mı gelmeyi düşünüyo ☺️ Walla suni sancıyı da çok kötü diyolar ama bazıları da abartıyorlar diyo anlamadım ben bu işi herkes farklı acı çekiyo demekki...
Aynısı bir kere nst de benim de başıma geldi. Birdahakinde tecrübeliydim badem fındık çikolata aldım gittim :D enerjikti. O öyle mi düşünüyo bilemem ama benim sabrım kalmadı :D Acı eşiği herkesin farklı tabi ama annem de küçük kardeşimde suni sancı aldığını söyledi. Okadar kötü bir şekilde anlatmadı açıkcası. Bünye meselesi ama :)

Back