- 12 Ekim 2008
- 6.656
- 2
- 15.069
- 773
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Teşekkürler :)hayirli olsun.
dogum konusunu takinti yapmis olmayi cevre baskisi olarak yorumluyorum. daha once kendim de farkinda olmadan bu baskinin altimda kaldım. doğum da onemli olan dogumun sekli degil saglikli bir bebek kucaga almak ve saglikli bir anne olmak olmali bence. doğum kosullari cok kisiye özel, kimsenin dogumu ayni degil. o nedenle asla karsilastirmamak ve hatta belki anlatmamak bile lazim. oncelikle sezeryan olmus olmaniz gerçeği ile barışın. bu ne sizi ne cocugunuzu eksik yapmaz. ve hatta belki sezeran olmasaydi cocugunuzun ya da sizin saglik sorunlariniz.olabilirdi. arti normal dogumdan sonra da asagi yukari hepimizin dikişleri oluyor, sancimiz oluyor, tuvalete cikmakta zorlaniyoruz, normal dogum da sonrasinda dertsiz tasasiz degil yani.
cocukla ilgili de ne kadar rahat olursan cocuk da o kadar rahat olur, daha az sıkıntı yasarsiniz. mesela dusmesin diye daha cok sakinilan cocuk daha cok düşer cunku dengesini saglamayi ogrenemez.
Geçecekse tamam ama sanki ömürlük bir durum gibi bu bunalımCok yeni ama gececek.9 aylik oldu bebeğim ve hala heyheyliyim.gececigini biliyorum.kizim 11 yasinda onda lohusalikla birlikte birdr sacma olaylar yaşadım ne oldi gecti gitti
Her şeyin boş olması yaşama sevincimi elimden alıyor zaten. Ben de çok şey yaşadım. Hayatımda sadece evlendiğim zaman mutlu oldum ben. Anksiyete ise bir tercih degil, hastalıkNasıl beceriyorsunuz şu hayatta adına ne diyorsunuz anksiyete? bozukluğu yaşamayı. Daha başıma ne gelebilir dediğim her yıl daha felaketi yaşadım şu kadar kafaya koymadım. Şöyle düşün bir oyunun içindeyiz herkesin 1 can hakkı var ve bir gün fişimiz çekilecek oyundan çıkıcaz geri girme şansın yok ve oyundan ne zaman çıkacağını bilmiyorsun. Aslında çok zor değil biraz genişten bakınca olaya her şeyin boş olduğunu anlayabilirsin.
Teşekkürler :)
Aslında normal dogumu kendim çok istedim. Ama takıntı olması dediginiz gibi çevre yüzünden oldu. O normal dogum yapamaz diyen mi dersiniz, kendş normal dpgum yapamadıgı için benim de normal yapmamı istemeyen mi dersiniz...
Cocugum konusunda da haklısınız belki bu süreç geçince daha rahat olurum
Kpss nin neresi iyi gelsin ki sinav da stres unsuru öncelikle hassasım takiyorumu bırakınMerhaba arkadaşlar
21 Şubat 2020 de bebegimi spinal sezeryan ile kucağıma aldım. Daha önceden konu açmıştım, sezeryandan korktuğumu söylemiştim. Normal doğum için çok çabaladım iki gün de suni sancı çektim ama olmadı. Hiç beklemediğim ve planlamadığım bir şekilde bir anda kendimi ameliyat olurken buldum. Korktuğum gibi degildi ama bu durum ve öncesi beni psikolojik olarak çok etkiledi.
Çünkü zaten hassas bir yapım var. Cocukluk döneminde, ergenlik döneminde ve bundan iki yıl önce depresyon atlattım. Şimdi de sanırım yine depresyona girmek üzereyim,ya da girdim, bilmiyorum.
Psikolojik destek almak istemiyorum. Çünkü maddi durum olarak yetemem. Devlette de yeterince vakit ayırmıyorlar ve bir işe yaramıyor. Daha öncekilerden tecrubem fazlasıyla oldugu için bunları söylüyorum.
Hislerime gelince. Zaten bende her zaman olan belli düşünceler ve hisler var. Bunlar bu dönemlerde alevlenip beni huzursuz ediyor. Mesela yaşamak ve ölmek bana çok anlamsız geliyor. Nasılsa öleceğimiz bir hayatı severek yaşamak anlamsız geliyor. Bir de kaygı bozukluğu var ki sormayın. Sürekli ileriki yaşlarda yapayalnız kalırım, sevdiklerime bir şey olur korkusu. Asıl sebebi ise bu hayatı yalnız çekmekten korkmam. Ha bazen oluyor bu düşüncelerde olmama ragmen hayata baglı ve mutlu olabiliyorum. Ama bir süre sonra yine dipteyim. Bu kez de lohusalık sebebiyle böyle olabilirim.
Bebegime bu hallerim sütten geçer mi diye de düşünüyorum sürekli. Annesi yüzünden depresif olmaz inşallah.
Bu arada doğum Hikayemi @BlupBlupBlup bu arkadaş için yazacaktım ama zaten normal olmadı :)
Neyse diğer sorunum ise cok takıntılı bir anneyim. Ama hastanede doktorlar da dahil herkes bir şey söyleyip kafamı karıştırdı ve bu takıntılı tetiklediler.
Mesela bebegim ikinci gün çok agladı aç dediler mama verdiler hangi marka mama verdikleri aklıma takıldı ve dert ettim. Bebegim iki haftalık ve bunun beş günü, günde otuz CC mama verdim durmadığı için. Sanki onu zehirlendim gibi dert ediyorum. Ama vermeyince de durmamıştı. Meğer ağır geldiği için uyuyormuş hemen, aç olduğu için degil. Bunu da saglık ocağında söylediler. İyice vicdan yaptım. Mamayı tamamen kestim sütümü sağıyorum ve emerken yetmezse onu veriyorum. Doğru mu bilmiyorum.
Bebegim meger gaz nedeniyle huzursuz oluyormuş. Masaj, banyo ve Sab adında ilaçla rahatlatmaya çalışıyorum. Başka tavsiyede bulunmak isteyen varsa çok sevinirim. Sab zararlı mı bir de ona taktım tabi.
Bu süreçte sahiplendiğim kedim de öldü.
Her şey çok anlamsız geliyor ve hayata eşim, bebegim ve imanım nedeniyle tutunabiırum
Konum çorba farkındayım. Yazma becerim sıfır. Bunun için özür diliyorum.
Bu arada 2018 Üniversite mezunuyum. Boş kalmamak için kpss çalışıp atanmak istiyorum. Sizce iyi geli r mi? Baska ne yapabilirim? Bebekle??
Nasıl beceriyorsunuz şu hayatta adına ne diyorsunuz anksiyete? bozukluğu yaşamayı. Daha başıma ne gelebilir dediğim her yıl daha felaketi yaşadım şu kadar kafaya koymadım. Şöyle düşün bir oyunun içindeyiz herkesin 1 can hakkı var ve bir gün fişimiz çekilecek oyundan çıkıcaz geri girme şansın yok ve oyundan ne zaman çıkacağını bilmiyorsun. Aslında çok zor değil biraz genişten bakınca olaya her şeyin boş olduğunu anlayabilirsin.
2gun mu en geç 24 saatte alıyorlar diye biliyorum sizin niye oyle olduiki gün de suni sancı çektim ama olmadı.
Doktor riskleri söyledi bebek enfeksiyon kalabilirmiş ama onun için de antibiyotik verdiler. Ben de bir gün daha beklemek istedim2gun mu en geç 24 saatte alıyorlar diye biliyorum sizin niye oyle oldu
Çok teşekkür ederimBebeginin cildi simdi cabuk kurur. Cildi kurudukca daxhuzursuz olur. Bebe yagiyla hergun yagla. Bu inu rahatlatir. Merak etme cildi cabuk emer yagi, kiyafeylerinde yag kalmaz.
Mama zehir degil. Annesi olmayan cocuklar mamayla buyuyor. Gayet de sagliklilar.
Bu kadar evhamli olma ya. Hayati oldugu gibi karsila ki sana hrp guzel seyler sunsun. Evhamlandikca, korktukca korktugun seyler de basina gelir. Merak etme hersey olmadi gereken gibi oluyor nasilsa.
Bebeginizi gule gule, saglikla buyutun. Allah anali babali buyutsun, hayirli ve saglikli mutlu, uzun omurler versin.
Yani boş kaldıkça sürekli bunalımda oluyorum belki meşguliyet olur diye düşündümKpss nin neresi iyi gelsin ki sinav da stres unsuru öncelikle hassasım takiyorumu bırakın
herkesin hayati zor bu kadar takintili bu kadar bozuk bir psikolojiye ragmen evlilik yapan siz,ustune bile bile doguran siz o zaman bu bebek icin güçlü olmak bu sacmasapan takıntıları bi kenara atmak zorundasiniz bırakın bu hassasim hallerini annesiniz.Cok daha zor halde insanlar var bence onemli olan icinde bulundugun sartlari trajediye cevirmemek.
Beni şimdilik ayakta tutan nadir şeylerden biri onun kokusu ve ona bakmaya bile kıyamıyorum :) bunlar gerçekten çok güzel hisler ama bu bunalım bu suçluluk bana hayatı zehir ediyorHepsi geçecek, bol bol ten tene temas yap sev öp kokla. Sana ne kadar ihtiyacı olduğunu ve kimsenin onu senin kadar koruyup kollamayacağını düşün. Kullanılan gaz damlaları elbette ki bir takım kimyasallar içeriyor ama bu zehir değil. O acıyla kıvranan bebeği rahatlatmak için aynı dönemlerde birçoğumuz damla kullandık. Heralde benim de kullanmadığım marka kalmadı. Ama o an için gerekliydi. Mama da verdim 4 ay , tecrübesiz bir anne olarak aç zannedip takviye yaptım mamayla. Bunlara takılma. Lohusalıkta oluyor. Bazen kendimi öyle yorgun çaresiz hissettiğim oldu ki bir iki defa eşime al bu çocuğu yoksa atacağım camdan diye bağırdığım oldu. Kötü bir anne miyim hayır saçının bir teline kıyamam. Kendini kötü hissetme hemen herkes karmakarışık duygular yaşıyor
Süt yapan damla içerik olarak güvenilir mi peki? Şuan ihtiyacım yok ama ileride olabilir. isim verebilirseniz sevinirim :)Bizimde 3.haftada başladi gaz sancilari.. 2 aylik olduk sanki azaldi bizde damla kullaniyoruz onun etkisi mi bilemem. Sutum azaltigi icin sut yapici damla kullaniyorum asiri ise yariyor. Kullanmak isterseniz ozelden ismini yazabilirim. Benimkide son zamanlarda doymuyordu cunku. Damlaya basladik.
Bu surecin gecici olacagini bilmeniz yetrr. Ben de ilk 1 ay hayati sorguladim hep ömrum oyle gecicek sandimm bende sizin ki gibi bebege ne yapmislar altinimi degistirmisler pek kafa yoramiyordum. Halbuki herseyi arastiririm. 1 ay sonra vucut normale dondukce o psikolojide gidiyor. Hele birde sizin gozlerinize bakip gulumseyince sizi gercekten taniyinca hersey biranda unutuluyor saglikla buyutun bebeginizi. Ve emzirin lutfen emzirdikce cogaliyor sut
Süt yapan damla içerik olarak güvenilir mi peki? Şuan ihtiyacım yok ama ileride olabilir. isim verebilirseniz sevinirim :)
Onbeş günlük bebek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama bana olan bakışları çok anlamlı geliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?