Doğum ve sonrası

Bol bol emzirme gaz damlasi ve bebek uyudukca uyku.
Kendinize zaman verin ben lohusa bunalimini 6 ay yasadim.
Hepsi geciyor

Yediklerinize dikkat edin. Kokan sebzeler gaz yapar. Brokoli, lahana gibi. Kuru bakliyat ve tavuk da yapıyor.
Yemeklere kimyon ekleyin. Bir bardak rezene içebilirsiniz.
Şimdi zaman geçmiyor gibi geliyor ama hızlıca büyüyecek ve siz süt kokusunu özleyeceksiniz. Doya doya emzirip bol bol koklayın.

Doktorunuz mama demedikçe kafanıza göre başlamayın.
Aç bu çocuk ağlıyor diyenlere de bakmayın. İlk dört ay onun dünyası meme. Kendini güvende hissetmek için, annesini özlediği için, teselli için, karnı ağrıdığı için emmek ister. Emzirmek ilk aylar sevimsiz ama sonra çok seveceksiniz. İyi ki sabretmişim diyeceksiniz.

Gazdan gobek fitigi cikan bebegime sab iyi gelmedi.2 tane ayri gaz damlasiyla 4 ayimizi gecirdik.

Ortada bir şey yok her yeni anne gibisiniz.

Daha Bebek 2 haftalık ne kilosu ne beğenmemesi

Tıkayın kulağınızı eşinize de söyleyin annesine sus desin sizin ve bebeğin sağlığı için

Çeviri hakkında fikrim olmadıgı için güvenmedim. Aynen ben de ikinci olmaz diyorum şuan :)

Çok haklısınız ama bazen sanki dünyanın sonu gelmiş gibi dert oluyor içime bazı şeyler. Çok teşekür ederim. İlk andan itibaren o koku her şeye değer. Hele doğunca yanağıma koydukları an dünyada yaşadığım en güzel andı :) hele ki o anda birden sakinleşmesi..

Maşallah diyeyim. Beni görseniz deli dersiniz. Birinin tutmadı ile bile korkuyorum boynuna falan bir şey olur mu diye :)

Her ağladığında aç bu çocuk derler, sütün yetmiyo derler, kilosunu beğenmezler v.s. Önemli olan doktorunuz ne diyor. Çevrenizdekiler hiç susmayacak maalesef.
Bi yandan meme acısı bi yandan ağlaması sonra onların öyle söylemesi gerçekten bunaltıyor. Zaten ilk gün hemşire de aç dedi mama verdi. O yüzden her ağlamayı açlık sandım. Şimdi kimseyi takmıyorum. Çok şükür emiyor ve çözümü fazlasını sagmakta buldum

Bol bol emzirme gaz damlasi ve bebek uyudukca uyku.
Kendinize zaman verin ben lohusa bunalimini 6 ay yasadim.
Hepsi geciyor
Bebek uyudukça uyuyorum çok şükür. İnşallah geçsin de. Şimdi bende yatkınlık var ya eski günlere dönüyorum korkusunu yaşıyorum

Hemşireler aç dediler ve emzirme sonrası hala aglarsa mama ver dediler ben de aç sanıp mama verdim meğer gazmiş. Sonra mamayı bıraktık. Bence emzirme olayı şiödi bile çok güzel. Memede yarık oluştu buna ragmen güzel. Sadece geceleri tatlı uykuda zor oluyor. Her bebek aynı mı bilmiyorum ama benimki uzun uzun emiyor ve uzun uzun da uyuyor.

Emme işinde uzmanlaiana kadar çok uzun süreler emer, yorulurlar çünkü. Bir süre sonra beş dakika emip bırakacak sağlıkla büyüsün

Bebegimin kokusunu çok seviyorum :)
Bulgur, nohut, lahana, fasulye, mercimek gibi şeylerden uzak duruyorum.
Yeşillik, tarhana, tavuk, kırmızı et yiyorum
Tavsiyeniz var mı başka ekleyip cıkarmam gereken

Cok yeni ama gececek.9 aylik oldu bebeğim ve hala heyheyliyim.gececigini biliyorum.kizim 11 yasinda onda lohusalikla birlikte birdr sacma olaylar yaşadım ne oldi gecti gitti

Nasıl beceriyorsunuz şu hayatta adına ne diyorsunuz anksiyete? bozukluğu yaşamayı. Daha başıma ne gelebilir dediğim her yıl daha felaketi yaşadım şu kadar kafaya koymadım. Şöyle düşün bir oyunun içindeyiz herkesin 1 can hakkı var ve bir gün fişimiz çekilecek oyundan çıkıcaz geri girme şansın yok ve oyundan ne zaman çıkacağını bilmiyorsun. Aslında çok zor değil biraz genişten bakınca olaya her şeyin boş olduğunu anlayabilirsin.

Bebegimin kokusunu çok seviyorum :)
Bulgur, nohut, lahana, fasulye, mercimek gibi şeylerden uzak duruyorum.
Yeşillik, tarhana, tavuk, kırmızı et yiyorum
Tavsiyeniz var mı başka ekleyip cıkarmam gereken

Tavuk da yapar, içinde nohut olan tarhana da yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…