• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum teminatlı özel sağlık sigortası

zugzug20

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2014
5
0
286
34
Merhaba arkadaşlar eşimle nisan mayıs ayı gibi çocuk çalışmalarına başlayacağız. Yakın zamanda doğum teminatlı sağlık sigortası yaptıran var mı?
Doğum teminatı için gördüğüm en kısa süre 5 ay. Anadolu sigorta geçmişte 1 ay olan süreyi sanırım 6 aya çıkartmış.
Bana maksimum 3 ay bekleme süresi gerekiyor önerebileceğiniz bir sirket var mı?

Merhaba arkadaşlar eşimle nisan mayıs ayı gibi çocuk çalışmalarına başlayacağız. Yakın zamanda doğum teminatlı sağlık sigortası yaptıran var mı?
Doğum teminatı için gördüğüm en kısa süre 5 ay. Anadolu sigorta geçmişte 1 ay olan süreyi sanırım 6 aya çıkartmış.
Bana maksimum 3 ay bekleme süresi gerekiyor önerebileceğiniz bir sirket var mı?
Maalesef sigortalar artık 6 ay ya da 1 yıl şeklinde süre veriyor hamilelik için. Ancak hamileliğin ilk aylarında kullanmayıp devamında kullanabiliyorsunuz süre dolduğu zaman. Sırf bunun için sigorta yapmak çok mantıklı değil, iyi bir hastaneden doğum paketi almanızı tavsiye ederim. Yine de siz bilirsiniz.

Bahsettiğiniz şey sanırım şu şekilde işliyor örneğin 5 ay bekleme süreli bir poliçe aldım. Diyelim ki hamilelik nisan ayında gerçekleşti 26 ocak tarihinde yaptırdığım poliçe 26 haziran tarihinden itibaren geçerli olacağı için o tarihten sonra kullanabilir durumda olacağım. Doğum dahil tüm süreci karşılayacak ben ise sadece 26 hazirana kadar yapılacak olan harcamalardan sorumlu olacağım. Doğru anladım mı?

Bahsettiğiniz şey sanırım şu şekilde işliyor örneğin 5 ay bekleme süreli bir poliçe aldım. Diyelim ki hamilelik nisan ayında gerçekleşti 26 ocak tarihinde yaptırdığım poliçe 26 haziran tarihinden itibaren geçerli olacağı için o tarihten sonra kullanabilir durumda olacağım. Doğum dahil tüm süreci karşılayacak ben ise sadece 26 hazirana kadar yapılacak olan harcamalardan sorumlu olacağım. Doğru anladım mı?
Bildiğim kadarıyla 5 ay bekleme süresinde hamile olursan doğumu karşılamıyo ama yine de ayrıntısını siz arayıp öğrenin. Benim anadolu sigortaydı ve geçen yıl 1 ay bekleme süresi vardı

Ben de anadolu nasılsa 1 ay zamani yaklaştığında anadoludan alır geçerim diye çok sallamamıştım açıkçası fakat teklif aldığımda anadolunun poliçe kısmında 6 ay yazıyordu. Neyse yarın bir kaç acenteye gidip duruma bakacağım.

Back