Canim benim Allah yardimcin olsunKızlar ben 38 haftalık hamileyim. Şimdilik normal doğum bekliyoruz. Ama her an herşey değişebilir. sezeyan ya da normal doğum olup olmayacağı belli değil. Ben ailemden uzak bir yerde yaşıyorum.
Annem engelli biri ve 9 saatlik yoldan tek başına gelmesi mümkün değil gibi. Ablamın da 2 çocuğu var.
Ablam çocuklarını bırakıp gelemez. Ben de yenidopmuş bir bebekle, hem ablam hem de 2 çocukla aynı evde kalırsam rahat edemem diye düşünüyorum.
Çünkü biz daha yeni dopan bebeğe alışmaya çalışırken evin kalabalık olması beni strese sokar gibime geliyo.
Bu nedenle ben doğumdan sonra yanlız olucam. Ama korkuyorum. Yapabilir miyiyim diye?
Siz ce bakabilir miyim, çok canım sıkılıyor bu duruma.
Canim benim Allah yardimcin olsun
.en azindan kirkin cikana kadar bir kadinla anlasamazmisin yardimci tut diycem ama malum herkes zor geciniyor.
Canım eğer normal doğum yaparsan sorun olmaz.Çabuk ayaklanırsın belki.Peki kayınvalidenlerden gelemez mi kimse?
allah yardımcın olur inşallah içini ferah tut bence eşin anlayışlıysa neden yapamayasın ki kimsesiz olan ne kadar insan var yardımcıya falan gerek olduğunu düşünmüyorum. yavaş yavaş yaparsın kimsede kusuruna bakmaz durumundan dolayı bakacak olan varsa da gelmesin evine moralini bozma hayırlısıyla doğar bebişin inşallah
Şimdiden hiç kendinizi sıkmayın bence Allah bizi o bebeğe bakacak şekilde donatıyor biz farkında değiliz ama, biraz ev işlerine yetişemezsiniz belki onda da eşinizin anlayışlı olduğunu söylüyorsunuz Allah mutlaka bi kolaylık verir içinizi rahat tutun, ben hamileliğim de yanımda birileri olsa diye çok istedim ama eşimden başka yardım edenim yoktu şimdi diyorum bebek doğduğun da Allah sağlık versin kimseye ihtiyacım olmaz yaparım her işimi insan hamileyken kendini daha aciz hissediyormuş anladım.
Hayırlı kolay doğumlar dilerim
En azından ilk 1-2 hafta yemek yapıp getirecek biri olsa haftada bir de temizlik yaptırırsın, çamaşırını da o halleder. Eşin de akşam gelince azcık yardım etse altından kalkarsın.. Yemek konusu önemli çünkü emzirirken iyi beslenmen gerek.
canım ben tektim. hastaneden eve gelince 2 gün zorlandım. ama sonrası çok iyi geçti ve şuan 4 haftalık olduk bile. üstelik eşim de işine gidip geldi hep. yani o halimi tek başıma atlattım
sezeryanoldum üstelik. biliyorsun sezeryan normal doğuma kıyasla daha zor. çünkü kesiyorlar seni resmen :) buna rağmen tek kaldım. hastaneden çıktıktan sonra fazla ağrım kalmamıştı. eşim de düşünceizlik etti ve işten izin almadı. yardımcı tutayım dedi. istemedim. bu şehirde ylnızız. tanıdık yo hiç, komşuluk ilişkileri de zayıf.Ay maşalllah süpersin, peki normal mi oldu doğum? Neden tek kaldın peki sen??gelebilsek kimse yokmuy du?
Canım hikayen benimkine çok benziyor.. Benimde annemin gelme durumu sıkıntılıydı,hatta yalnız olucam filan diye ağlama krizlerine girdiğim bile oldu. Neyseki geldi ama bütün bakımımı tuvalete götürmek de dahil eşim yaptı. Şimdi diyorum niye kendimi o kadar strese sokmuşum üzülmüşüm. Eğer eşine güveniyosan hiç dert etme, ayrıca ablanın çocuklarını gerçekten kafan hiç kaldırmaz çünkü çok yorgun olacaksın ve uyku isteğin olacak. Hiçbirimiz yalnız değiliz Rabbim var, sen sadece tevekkül et,hayırlı Doğumlar diliyorum stres yapma güzelimKızlar ben 38 haftalık hamileyim. Şimdilik normal doğum bekliyoruz. Ama her an herşey değişebilir. sezeyan ya da normal doğum olup olmayacağı belli değil. Ben ailemden uzak bir yerde yaşıyorum.
Annem engelli biri ve 9 saatlik yoldan tek başına gelmesi mümkün değil gibi. Ablamın da 2 çocuğu var.
Ablam çocuklarını bırakıp gelemez. Ben de yenidopmuş bir bebekle, hem ablam hem de 2 çocukla aynı evde kalırsam rahat edemem diye düşünüyorum.
Çünkü biz daha yeni dopan bebeğe alışmaya çalışırken evin kalabalık olması beni strese sokar gibime geliyo.
Bu nedenle ben doğumdan sonra yanlız olucam. Ama korkuyorum. Yapabilir miyiyim diye?
Siz ce bakabilir miyim, çok canım sıkılıyor bu duruma.
Canım hikayen benimkine çok benziyor.. Benimde annemin gelme durumu sıkıntılıydı,hatta yalnız olucam filan diye ağlama krizlerine girdiğim bile oldu. Neyseki geldi ama bütün bakımımı tuvalete götürmek de dahil eşim yaptı. Şimdi diyorum niye kendimi o kadar strese sokmuşum üzülmüşüm. Eğer eşine güveniyosan hiç dert etme, ayrıca ablanın çocuklarını gerçekten kafan hiç kaldırmaz çünkü çok yorgun olacaksın ve uyku isteğin olacak. Hiçbirimiz yalnız değiliz Rabbim var, sen sadece tevekkül et,hayırlı Doğumlar diliyorum stres yapma güzelim
sezeryanoldum üstelik. biliyorsun sezeryan normal doğuma kıyasla daha zor. çünkü kesiyorlar seni resmen :) buna rağmen tek kaldım. hastaneden çıktıktan sonra fazla ağrım kalmamıştı. eşim de düşünceizlik etti ve işten izin almadı. yardımcı tutayım dedi. istemedim. bu şehirde ylnızız. tanıdık yo hiç, komşuluk ilişkileri de zayıf.
eve akşm saat 5te geldik. ertesi gün de eşim işe gitti. tamamen yalnız kaldım. herşeyden önce eşinin desteği önemli. yanında olmasa da sevgisi sayesinde hemen ayağa kalkarsın. ama benim eşim gibi öküzse de takmıycan yoksa sütün kesilir.
ayy ne çok konuştum. biri beni durdursunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
tabi ki kesiyor sütü o stres illeti. benim 1 haftadır hiç sütüm yok. neler yedim içtim ne ilaçlar aldım gelmiyor. tekrr doktora gidecem bugünay cnm ya senin durumun daha da vahimmiş ama bak ne güzel atlatmışsın.. Maşallah sana. Keşke eşin izin alsaydı 1-2 gün bari.Benim eşim mecburen izizn alcak. Bu stres olayına çok taılıyorum. Gerçekten stres vs sütü kesiyo dimi?