dogum sonrası

çok küçük uyku eğiytimi için imş düzelecektir yakında

daha yeni dogan yavru,surekli uyur..maksimum 2 saat uyanik kalabilir uyku egitimi filan hic ama hic dusunmeyin bile..sadece rutin olustur simdiden,aksamlari surekli ayni yontemle uyut,ama bikmadan usanmadan tekrar et hergun..mesela emzir (yada mamasini ver),pijamalarini giydir,sessiz los bi ortam yarat ve uyut yavrunu,benim oglum ilk 7 ay kucagimda uyudu,sonra artik kucakta durmayinca yatagina koydum kendi kendine done done uyudu:KK45:

lohusaliga gelince..bak en azindan annen ulasabilecegin yerde,ben yurtdisinda bi basima dogum yaptim.ne anneden ne kv`den yardim gormedim.tek basima lohusalik gecirdim.
ilk zamanlari zor zaten her baslangic zor olur ama sabret sonrasi guzel olcak insallah.
dusun annen yaninda olmayinca guvende hissetmiyorsun,bide yavrunu dusun,9 ay boyunca yasadigi annesinin bedeninden cikti boslukta gibi..aglamasi hem gazindan hem seni yaninda istemesindendir.:KK66:

Bebeğinin güzel annesi evet büyüklerin desteği çok iyi oluyor fakat içgüdüsel olarak senin yaşın kaç olursa olsun bebeğinin ne istediğini nasıl rahat ettiğini nasıl davranman gerektiğini büyüklerimizden daha çok iyi hisseder ve uygularsın hiç korkma .Allahın bu güzel minicik mucizesini doya doya her anını yaşamaya bak .zaman akıp gidiyor

daha yeni dogan yavru,surekli uyur..maksimum 2 saat uyanik kalabilir uyku egitimi filan hic ama hic dusunmeyin bile..sadece rutin olustur simdiden,aksamlari surekli ayni yontemle uyut,ama bikmadan usanmadan tekrar et hergun..mesela emzir (yada mamasini ver),pijamalarini giydir,sessiz los bi ortam yarat ve uyut yavrunu,benim oglum ilk 7 ay kucagimda uyudu,sonra artik kucakta durmayinca yatagina koydum kendi kendine done done uyudu:KK45:

lohusaliga gelince..bak en azindan annen ulasabilecegin yerde,ben yurtdisinda bi basima dogum yaptim.ne anneden ne kv`den yardim gormedim.tek basima lohusalik gecirdim.
ilk zamanlari zor zaten her baslangic zor olur ama sabret sonrasi guzel olcak insallah.
dusun annen yaninda olmayinca guvende hissetmiyorsun,bide yavrunu dusun,9 ay boyunca yasadigi annesinin bedeninden cikti boslukta gibi..aglamasi hem gazindan hem seni yaninda istemesindendir.:KK66:
içim cız etti ben annemi arıyorum benim yavrum ne yapsın :KK43:

Kizim 8 aylik cok degil bunlari kisa bir sure once bende yasadim oncelikle sakin ol seni cok iyi anliyorum bebegim uyanip aglayinca sirtimdaki kemikler agriyodu stresten ama uc aydan sinra gece gunduz ayrimi yapmaya basliyo bebisler uykusu duzene giriyo merak etme giderek sende alisiyosun zaten kuzucuga bol bol ninni,sarki soyle kuzuna sevdigini soyle sakin olmaya calis cunku bebekler her seyi hissediyor.Annelik mukemmel bir duygu tadini cikar biraz daha buyuyup sana tepki vermeye baslayinca daha iyi anlayacaksin kuzucugu saglikla buyut ALLAH sana bagislasin

Arkadaşım hepsi geçiyor merak etme. Benim bebeğimde hiç uyumazdı ve ben hep yanlızdım eşimde dışarda çalışıyordu doğuma bile gelemedi. Düşünsene gecede yanlız kaldım ben. Şimdi alışmazsam hiç alışamam dedim ve cesarete gelip kaldım. Bebeğim 8 aylık ve ben hala yanlızım. Eşim 2,5 aylığına izine geldi gitti bu süre zarfında. Annelik içgüdüsü sizi yönlerdirir. Biz 2 dişi çıkardık şimdi 3 diş birden geliyor. Düşün yani ateşi var, huyszluğu var bide gece hala uyumaz bizimkisi her saat başı kalkar ama ben alıştım düzene. Sana gülmeye başlayınca hepsini unutuyorsun merak etme ve bol bol dua et.

içim cız etti ben annemi arıyorum benim yavrum ne yapsın :KK43:

inan onlarin icin bizden daha zor bi surec..
bizim isteyerek davet ettigimiz yavrularin dunyada ilk gunleri bizim stresimizden zehir oluyor.
sakin ol,gercekten zamanla daha iyi olacak..
o minik hicbiseyden habersiz,renkleri dahi ayirt edemiyor seni kokundan sesinden taniyor..cok zavallilar cok..
daha poposunu kaldirip sagindan sola donemiyor,cok muhtac durumda..
herseyiyle sana muhtac,Allah sana onu bakabilecegine inandigi icin gonderdi emin ol.
o sana Rabbin emaneti.
ilk sene zor ama gazi biter disi baslar,disi biter yurume hircinligi..ama sonrasi su gibi akiyor,bi bakmissin bugun basini oksadigin yavrun senin basini oksuyor,bugun guldurmek icin kiliktan kiliga girdigin yavrun yarin senin arkana gecip seni kovaliyor:KK68:
sabir sabir..cok sukur sagligi yerinde diye dusun..

kızlar 41 gün önce doğum bebegim geceleri uyumuyor bu güne kadar annem bizde bende birazda onlarda kaldım arada tek kaldığım günlerde korktum ağladım hep sterese girdim değişik duygulara kapılıyorum panik oluyorum tarifi imkansız annem yok artık yanımda tekim aglıyorum hiç iyi degilim neden böyleyim ne oluryardım edinnn çocuga bakmaktan korkmuyorum ama annem olunca kendimi guvende hissediyorum annem ömür boyu yanımda olamaz ki hiç iyi degilim
Buna bi tur lohusalik sendromu diyolar canim bende bole degilde duygusal acidan cok buyuk seyler yasiyodum icimde kolay degil bianda anne oluyosun duygu yogunlugu yasiyosun sen kendine guven guven ki cocugunada tek basina kimseye muhtac olmadan buyutebilesin moralini yuksek tut ifaklik seziyo herseyi:)

Canım böyle hissetmek çok normal daha çok küçük benim ailemde,eşimin ailesi de bize uzak kv geldi yanıma 40 gun bana zehir etti o gitti bebeğim çok gazlı ve hiç uyumuyordu sinirden oturup ağlıyordum o günler geçmeyecek gibi dusunuyordum ama geçiyor emin ol ki bir kaç ay sonra çok rahat olacak sadece birazcık sabır :)

Canım inan her geçen ay çok şey değişiyor, daha da kolaylaşıyor.Daha çok yeni annesin, sen acemi bebek acemi.Yalnız kalmaktan tedirgin olma hissi şuan çok normal.Hormonlar, bebeğin sorumluluğu, uykusuzluk, yorgunluk, sosyal hayattan ve toplumdan geçici kopma bunlar insanda bu hisleri yapıyor.Haftaya 6 aylık olacak bir bebeğim var.Bu yaşadıklarını 3 ay bitene kadar aynen yaşadım.Şimdi bile zaman zaman yaşıyorum.Ama inan gün geçtikçe kendine güvenin geliyor.Bebek dünyada 100 gününü tamamlayınca gece uykusunu öğrenip dünyaya daha da adapte oluyor.Bak havalar da güzelleşiyor.Zamanla her şey daha güzel olacak.Kötü düşüncelerden kendini arındır.Ben bunu çok geç başarmaya başladığım için şuan doğum sonrası depresyon durumları yaşıyorum.

kızlar 41 gün önce doğum bebegim geceleri uyumuyor bu güne kadar annem bizde bende birazda onlarda kaldım arada tek kaldığım günlerde korktum ağladım hep sterese girdim değişik duygulara kapılıyorum panik oluyorum tarifi imkansız annem yok artık yanımda tekim aglıyorum hiç iyi degilim neden böyleyim ne oluryardım edinnn çocuga bakmaktan korkmuyorum ama annem olunca kendimi guvende hissediyorum annem ömür boyu yanımda olamaz ki hiç iyi degilim
Bende yaşadım aynı duyguları lohusa bunalımı yaşıyosun bende sürekli yanımda biri olsun istyodum 3gündür tek basıma bakıyorum ve bebeğim 2 bucuk aylık inan tek kalmak daha zevkliymiş

X