• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum sonrasi ve kv sorunum

Merhaba
Dogum yapali 3 ay oldu yardimci olursaniz cok sevinirim hatalarim olmus olabilir rencide etmeden söylersiniz com sevinirim cok hassas bir donemdemdeyim. Dogum yapmadan once kiradaydik doguma az bir zaman kala esimin ailesinin oldugu yere taşındık. Kayinvalidem surekli benimle samimi olmak istiyor hep birlikte bir seyler yapalim aksamlari yemegi onlarda yiyelim istiyor .Ben esime tasinmadan once konuştum eski evimizde nasilsak oyle olacagiz diye. O da merak etme dedi ona güvendim geldim.Ama kayinvalidem devamli zil basip biz suraya gidiyoruz haberiniz olsun gibi garip davranislarda bulundu onceden gidecekleri yere bize haber vermiyordu ama tasininca boyle oldu.evde ne yaparlarsa bize de getiriyor bizim yemekler ziyan oluyor ya da onlarin ki.dogum yaptim annemin kalmasini istedim kv bende kalıcam dedi bende istemedigimi soyledim zaten doğumdan sonra cok kötüydüm.. arada tatsizlik oldu. Annem kaldi esim annem kaliyor diye soguk davrandi elimden geleni yaptim sogumasin diye. O da annesinin kalmasini istedi .annesi halbuki dibimde oturuyor ayrica benim o donemde sadece anneme ihticayim vardı. Bir suru laf etti bana kv. Yok cocuk kokuma alismasin. Yok kucaklama.yok cocuk beni emmiyormus .sutun var mi diye devamli sormasi.her dedigime zit cevap vermesi ..beni kendinden buz gibi soguttu. Ona o kadar laf soyledim hic birini umruna katmadi hala daha samimi olmaya calisiyor.. kapimi calip bisey isticekyim.o var mi su var mi.. onu gorunce hic yuzum gulmuyor ama anlamiyor.. esimle kavga ettik benim.anami yatirmadin diye demedigini birakmadi.. guler yuzunun altinda otoriter baskici bir kisiligi var ve ben dayanamıyorum. Cocuk biraz buyuyunce cocugu anneme.baktirmak istedigimi.soyledim. cunku oda yakinimda oturuyor esim tamam dedi.cunku artik ona hic guvenim kalmadi. Çocuklarını polisler eve getirirmis evden kacarmis kucukken yok dolaptan ilac icerlermis .bu gibi hikayeler anlatiyor. Kimse kizmasin ama cocugumu ondan cok kiskandim ilk dogunca. Ona karsi isinamiyorum. Evime geliyor kardeslerimle agiz kavgasina giriyor .. anneme sen git evine ben bakarim demis ... bunun gibi milyon tane sey... simdi ben napayim geri.mi tasinayim kiraya.. cocukta oldu malum kiralar belli.. o zamanda calisamicam..evde kendim bakicam kiraya gidersem.. boyle olursa da cildiracagim.. esim beni karistirma diyor kendin hallet gittim guzelce konustum cat kapi yapma diye anlamıyor laftan... ne yapayim ben bana akil verin

Sen hiç takılma bu kadına. İstediğini yapsın söylesin, işine gelmeyeni duyma, kafanı bozarsa tersle. Kapıyı çalıp biz şuraya gidiyoruz dediğinde de niye haber veriyorsun? Diye sor.

Nasıl ki anneniz sizin ve bebeginizin yanında kalmak istiyorsa yada siz. Doğal olarak babanne ve eşinizin de istemesi çok normal. Yazık soğuk davranmayın. Ne güzel işte calişmak da istiyosunuz baksın babanne. Onun işi oldugunda yada yoruldugunda da anneniz gelir size.olmaz MI biz bayanlar isterswk yaparız her şwyi.ortak yol bulunur bi şekilde. Ayrıca doğumdan sonra dogru soylenen sey bile mantıksız geliyo insana kendimden biliyorum. Tabi kv de üstünüze gelmemeli ayarında bırakmalı fakat eşiniz var arada bunu unıtmayın.
Babanne baksın çocuğa, yorulduğunda annen gelir demişsiniz.Yani anane el gibi misafir gibi arada gelip gitcek öyle mi torun sevgisini hep babanne tatcak öyle mi neden kız anneleri hep 2. plana atılıyor erkek anneleri kral gibi eve çörekleniyor sinir oluyorum ya

Seni çok iyi anlıyorum,doğum sonrası tek ihtiyacım annemdi ve sütün var mı sorusundan nefret ediyordum,sanki yok deyince kv sevinecek ondan soruyor gibime geliyordu, istemsizce sürekli tersliyordum.Genelde yaşanan şeyler bunlar,çok dert etmemeye çalış ve insanları kırmamak için sadece sus en hayırlısı bu oluyor. bebeğinle güzel güzel ilgilen bol bol doya doya emzir,indirme kucağından,bir kaç ay sonra bebiş kaçmaya yer arayacak zaten ;) Kv de çok sıkıntı yaratırsa imkanlar olgunlaştığında daha uzağa taşınırsın,hiçbir şey senin ve bebeğinin psikolojisinden önemli değil,zamanla rayına oturur zaten,kendi doğru bildiğini yapmaya çalış ama dediğim gibi insanları kırmadan.

Ben ikinizdede sorun gördüm kv daha önde olmak ister e bu durumda siz ters yaptıkça daha da hırslanıyor. Onun hatasıda doğmda anneni istemen normal onun yanında daha rahat edersin onun tripleri hos olmamıs. Pohpohlayacan kardes.madem samimi olmak istiyo ol ne olacak hem kocanla annesi kdnsnda karsı karsıya gelme sen atarmısn anneni. Yemek li getiriyor oğlunun önüne koy bi ögün geçir.ha arada ne yapıh ne yapmamasını göster

Babanne baksın çocuğa, yorulduğunda annen gelir demişsiniz.Yani anane el gibi misafir gibi arada gelip gitcek öyle mi torun sevgisini hep babanne tatcak öyle mi neden kız anneleri hep 2. plana atılıyor erkek anneleri kral gibi eve çörekleniyor sinir oluyorum ya
Ben böyle düşündüğüm için yazmadım. Tabikş annelerimşz ikinci planda dgl.kv yakın oturduğu için söyledşm

Konu sahibi aynı konudan ben de dertliyim.Oğlum 16 aylık hala bu toruna yapışma geline üvey anne muamelesi yapma olayına çözüm bulamadım.Tek hedefim oğlumu bir an önce büyütmek,oğlum 3 yaşına gelirse insanlar kucağımdan pat diye çekip çekip alamaz,kucak dönemi geçmiş olcak çünkü.Ve 5 seneden önce, hatta şöyle diyim kaynana kayınbabam vefat etmeden 2. çocuk düşünmüyom aynı bebek kıskançlıklarını tekrar yaşamamak için. Doğum yapsamda iki çocuğumun arası 5 yaş olur sanırım. O zamana kadar bu sorunlar belki düzelir

Burada eşlerinin annelerini evlerinde istemeyen kadınların sanırım sadece kız çocukları var. Eğer erkek çocukları varsa umarım ileride kendileri de gelinlerinden aynı muameleyi görmezler. Bu konuda bir nevi kehaneti andıran çok atasözü var da aklıma geldi.

Burada eşlerinin annelerini evlerinde istemeyen kadınların sanırım sadece kız çocukları var. Eğer erkek çocukları varsa umarım ileride kendileri de gelinlerinden aynı muameleyi görmezler. Bu konuda bir nevi kehaneti andıran çok atasözü var da aklıma geldi.
Bende bir erkek evlat annesiyim kızım yok ama gelinimi torunun üvey annesi görüp bir kenara atıp torun sırf benim kucakta durcak anneye gitmicek diye düşünüp veya torun geline anne demicek diye laflar söyleyip zulmetmeyi düşünmüyorum.Torunu torun olarak sevmek lazım kendin doğurmuş gibi değil,o çocuğun bir annesi var, başka bir anneye ihtiyacı yok.

Merhaba
Dogum yapali 3 ay oldu yardimci olursaniz cok sevinirim hatalarim olmus olabilir rencide etmeden söylersiniz com sevinirim cok hassas bir donemdemdeyim. Dogum yapmadan once kiradaydik doguma az bir zaman kala esimin ailesinin oldugu yere taşındık. Kayinvalidem surekli benimle samimi olmak istiyor hep birlikte bir seyler yapalim aksamlari yemegi onlarda yiyelim istiyor .Ben esime tasinmadan once konuştum eski evimizde nasilsak oyle olacagiz diye. O da merak etme dedi ona güvendim geldim.Ama kayinvalidem devamli zil basip biz suraya gidiyoruz haberiniz olsun gibi garip davranislarda bulundu onceden gidecekleri yere bize haber vermiyordu ama tasininca boyle oldu.evde ne yaparlarsa bize de getiriyor bizim yemekler ziyan oluyor ya da onlarin ki.dogum yaptim annemin kalmasini istedim kv bende kalıcam dedi bende istemedigimi soyledim zaten doğumdan sonra cok kötüydüm.. arada tatsizlik oldu. Annem kaldi esim annem kaliyor diye soguk davrandi elimden geleni yaptim sogumasin diye. O da annesinin kalmasini istedi .annesi halbuki dibimde oturuyor ayrica benim o donemde sadece anneme ihticayim vardı. Bir suru laf etti bana kv. Yok cocuk kokuma alismasin. Yok kucaklama.yok cocuk beni emmiyormus .sutun var mi diye devamli sormasi.her dedigime zit cevap vermesi ..beni kendinden buz gibi soguttu. Ona o kadar laf soyledim hic birini umruna katmadi hala daha samimi olmaya calisiyor.. kapimi calip bisey isticekyim.o var mi su var mi.. onu gorunce hic yuzum gulmuyor ama anlamiyor.. esimle kavga ettik benim.anami yatirmadin diye demedigini birakmadi.. guler yuzunun altinda otoriter baskici bir kisiligi var ve ben dayanamıyorum. Cocuk biraz buyuyunce cocugu anneme.baktirmak istedigimi.soyledim. cunku oda yakinimda oturuyor esim tamam dedi.cunku artik ona hic guvenim kalmadi. Çocuklarını polisler eve getirirmis evden kacarmis kucukken yok dolaptan ilac icerlermis .bu gibi hikayeler anlatiyor. Kimse kizmasin ama cocugumu ondan cok kiskandim ilk dogunca. Ona karsi isinamiyorum. Evime geliyor kardeslerimle agiz kavgasina giriyor .. anneme sen git evine ben bakarim demis ... bunun gibi milyon tane sey... simdi ben napayim geri.mi tasinayim kiraya.. cocukta oldu malum kiralar belli.. o zamanda calisamicam..evde kendim bakicam kiraya gidersem.. boyle olursa da cildiracagim.. esim beni karistirma diyor kendin hallet gittim guzelce konustum cat kapi yapma diye anlamıyor laftan... ne yapayim ben bana akil verin
Uzak durun , uzak durun , uzak durun... 5 geldiğinde 3 kez kapıyı açın, bahane uydurun. Ev onların diye herşeyinize karışamazlar. Mesafeli olun. Yüzsüz ve arsız değilse o da zamanla geri çekilecektir.

Geldigimde bir iki kere acma kapiyi bence tepkini anlasin uyuyodum banyodaydim dersin. Cocugu sahiplenmelerine izin verme surekli al annenlere git mesela disari cikart hava iyi oldugu zaman hem seninde kafan dagilir.

Bu ne ki..Benim kv kiskancliktan ve nasil bir vicdansa bana düşkün olmasin diye emzirme mama ver buna diye diye sinir krizi gecirtti bana.Her defasinda tersledim emzirip emzirmeyecegime ben karar veririm sen degil dedim.Tam bir bucuk yasina kadar surekli beynimi yedi yok sütüm yaramiyormus cocuk zayif mis bla bla..Allah biliyo ya hakkıma cok girdi

Allah sabır versin sanada ama bazı insanlar sabırı Tüketip artık kasiniyor. Ben nasıl kimseye karismiyorsam kimsede bana karismasin en nefretim...

Kokuna alışmasın ne demek ya Bebeklik ve çocukluk döneminde seni çocugundan ayırırlarsa ilerde evladınla soğukluk yaşarsın
Bu lafı eden indandan her şeyi beklerim ben

Burada verilen tavsiyelerin hepsini yaptim
Kapiyi 3 caliyorsa 1 ini actim.. yüzüm hic gülmedi bana dedigi laflardan sonra. Gunduzleri uyuyoruz dedim aksam olunca basti bu defa zili kapattim tik tik yapti kapiya vurdu acmayinca bir daha tik tik kapıyı kiripta girecek sanki. Yazmislar konu sahibinin kizi var herhalde diye.hayir oglum var gelin dogum yaptiginda bana ihtiyaci olup olmadigini sormayi düşünüyorum onun disinda kendi annesi nasil ihtiyaci oldugunu cok ama cok iyi biliyorum.. kv bana boyle yapmasaydi iliskimiz boyle olmayacakti zaten cocuhum kolik arada yardim isterdim ya da böyle surat yapmazdim ona.ama hic biri umrunda degil bir gün kek kalibi istiyor bahane ile oglumu seviyor. Ertesi gun o kalibi getiriyor ..bir ertesi gün yemek getiriyor .. bahanesi bitmedi cat kapi gelmek icin.gittim konustum ama ise yaramadi.. beni hakli gördü ayrica.. kendi kv sine bir kere bile evine sokmayan kahinvalidem benden lohusaligimda bana yaptigi onca seye ragmen cocugumu onla büyütmeyi istiyor ona muhtac olup kapisini calmami onu pohpohlamami istiyor.hic birini yapmıyorum.. o geldiginde baska bir is yapiyorum.ama yine anlamiyor...

Gerçekten çocuk büyüyünce gelmeyecekler dimi aynı konudan muzdaribim cunku çocuk doğunca tatlandı hamileyken umurlarında olmuyorsun

Kesinlikle cocuk büyüyünce arada getire dönüyor muhabbetler.. Gidip götürüyorsun seviyorlar tamam bu kadar.. Ama dedigim gibi mesafe koymaniz şart.. Cok üzücü ama suratsiz gelin modu nefes aldiriyor..

Hiç lafını çekmeden gelme istemiyorum de.beni rahatsız ediyorsun ailemle ilgili konuşmalar yapıyorsun canımı sıkıyor Sun de .Direk konuş mutlaka anlar

Back