doğum sonrası tuz kullanımı

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
Kızlar merhaba, çok yakında doğum yapacagım, sizin tecrübelerinizden faydalanmak istedim. gebelik sürecinde tsh degerim yükselmişti, 4e yaklaşmıştı. bu nedenle doktor euthyrox verdi gebelik boyunca bunu kullanıyorum, birde iyotsuz tuz kullanıyordum, onun yerine iyotlu tuz verdi. şimdi gebelik bitiyor artık. euthytrox kullanmayı bırakacagım. tuz olarak iyotlu tuza devam etmelimiyim yoksa iyotsuz tuza mı geçmeliyim ? emzirme döneminde nasıl hareket etmek gerekir ? Bilgisi olan varmı acaba, veya tecrübe eden ?

tsh için gittigim doktor artık başka hastaneye geçmiş, onun yerine de başka doktora gitme imkanım şu aşamada yok. genel manada sormak istemiştim. gebelik esnasında tsh degeri yüksek çıkıp iyotlu tuz kullanan birisi varmı acaba ? emzirme döneminde ne kullanıyor diye. veya genel olarak bir kural varmıdır emzirme döneminde tuz tüketimi ile ilgili?

Kızlar merhaba, çok yakında doğum yapacagım, sizin tecrübelerinizden faydalanmak istedim. gebelik sürecinde tsh degerim yükselmişti, 4e yaklaşmıştı. bu nedenle doktor euthyrox verdi gebelik boyunca bunu kullanıyorum, birde iyotsuz tuz kullanıyordum, onun yerine iyotlu tuz verdi. şimdi gebelik bitiyor artık. euthytrox kullanmayı bırakacagım. tuz olarak iyotlu tuza devam etmelimiyim yoksa iyotsuz tuza mı geçmeliyim ? emzirme döneminde nasıl hareket etmek gerekir ? Bilgisi olan varmı acaba, veya tecrübe eden ?
Kesinlikle doğumdan sonra tekrar tahlillerine göre doktorun yönlendirmeli canım

Gebelik TSH ı sonradan kayboluyor sanirim bende guatr hastasıyım kaya tuzu kullaniyordum bir ara. Bende aynı ilacı kullanıyorum. Suanda emziriyorum evdeki yemekler hangi tuzla yapılıyor bilmiyorum🤷‍♀️ açıp dökmüştüm . Bunu doktorunuza sorun. Genel olarak emzirme döneminde herseyi yiyip icebilirsiniz. Çevreden gelecek şeylere kulak asmayın muhtemelen size onu yeme bunu yeme diyen olacaktır. (Tuz harici) ve ya onu ye bunu iç. Kesinlikle bunlara inanmayın.

Oncelikle gecmis olsun. Tani sirasinda TSH iniz 4 muş, bu cok yuksek bir deger degil simdi yeniden sabah aç karna o gun ilac almadan kan vermeniz lazim. Normale dondu ise ilac kesilecek. Tuz konusuna gelince iyot eksikligi onlwnebilir zeka geriliklerinin en onemli nedenlerindendir. Dolayisi ile siz emzirdiginize gore iyotlu tuz kullanmaya devam edeceksiniz. Ancak iyot ışık ve ısıda bozulur. Yemek yaparken icine atmaniz bir sey ifade etmez. Az miktarda yerken atip yemeniz gerekiyor.

Back