doğum sonrası psikolojı

iremim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
189
1
merhaba arkadaşlar doğumdan sonra aile yaşantınız yani eşinizle aranız nasıl oldu ve kendinizi nasıl hissediyorsunuz , ben doğum yapalı 4 ay bitecek neredeyse ama kendimi çok kötü çirkin hissediyorum kızm erken doğum yoğun bakımda kaldı ve bende doğum sonrası korse takamadım sıkıntıdan ama sonra taktım fayda etmedi, hala göbeğim var ben 52 ile hamile kalıp 71 ile doğuma girip 67 ile eve gelmiştim boyum 1.72 ve şuanda 73 kgmım karın bölgem çatlak bel ve bacaklarımda hafif çatlaklar var , ve selılutlerimde var , eşim işiyle ben kızmla meşguluz ve aynı evde birbirimi<den uzak kaldık beraber biryerlere gidemiyoruz acaba benden soğudumu diyorum ve ben evlendim hemen hemile kaldım mayıs 6 da tam 1 yıl olacak, ve kızımı kayınvalidemden kısakanıyorum aynı sitedeyiz eşimde habire ben toplantıya gidersem sen orda kal kızı onlarda bıraksaydık diyor bense hayır deyince kavga ediyoruz,zaten ilk bebeğim zaten 1 yaşına gelince tekrar işe döneceğim ve kızma babaannesi bakacak sizce ben kızımı yanımdan ayırmama çabasında haklı değilmiyim,ve eşim ailesine çok düşkün çoğu zaman hafta sonlarını ailesi ile birlikte geçiriyor güya iş yapıyorlar bense kızmı çok hırpaladıkları için bişşeyleri bahane edip onlarla gitmiyorum ama eşim birkerede gel annelere gidelim gel beraber gezelim demiyor sizin nasıl

ah arkadaşım aynı dertten mustaribiz bende kendimi hiç çekici vede güzel bulmuyorum eşim memlekete gitmek zorunda kaldı bir haftalığına bende kendimi bakıma soktum eşim cmt gelicek bir haftada ne değişecekse :)
ayrıca benimde eşim 12 kardeş vede ailesi çok yakın hep aynı sitedeyiz kötü niyetli değiller fakat ince düşünce yok o yüzden özel hayata saygıda yok bide biraz dedikoduya düşkünler bende bazen kendimi çok yalnız hissediyorum ama eşimin iyi yanlarını düşünüp şükretmeye çalışıyorum mesela demin bir olay oldu şöyle anlatıyim dedim ya eşim köye gitti diye bana tel açtı konuşurken beni özledinmi dedi ben daha cevap vermeden kayınvalidemin sesini duydum hemen 2 günde seni ne özlicekmiş o otursun çocuğuna baksın
artık nasıl bir dünya görüşüne sahip olduklarını siz düşünün:)))

ya evet kızlar alıştığımız hayattan başka bir hayata geçtik ve bu geçiş dönemlerinde zorlanmayan yoktur eskiden sadece ev işi vede eşlerimizle vakit geçirirdik şimdi bölündük ama dengeyi sağlamak yine bizim elimizde bence kendinizi bırakmayın çirkin kadın asla ve asla yoktur bu günler geçecek hayatımız daha düzene girecek bence bunun için mücadele etmeliyiz. Canım sana gelince eşin ailesine düşkün belli bence sakın eşini yalnız gönderme annesi bile olsa al çocuğunu düş kocanın peşine otur mesafeni koru saygını göster söylenenleri duyma sen kazanırsın aksini yapar eşinin yanında olmazsan hayat daha çekilmez hale gelebilir....

kızlar hepimizin yaşadıkları az çok aynı sanırım
benim 2. çocuğum, fakat 1. den sonra normale dönmemiz çok kısa sürmüştü
ama şimdi tam adapte olamadım, bide 2 çocukla herşey çok daha zor oluyo
birbirimize fazla vakit ayıramıyoruz bile
ama herşeyin zamanla yoluna gireceğini düşünüyorum ben

canimsinya.guzelim yazilarini okuyunca inan cok kotu oldum canimya.canim ayni seyleri farkli zaman dilimlerinde yasamisiz.bende evlendigim ilk gun hamile kaldim uc yasindaki ogluma guzelim.hersey senin anlattigina benzer oldu .bak benim yasadigim ufak bi olayi aktariyim.hamileyim doguma gidicem son bir kac gunum sancilar ara ara geliyo nisanim geldi kayin validem bizde neyse ben evde oyalaniyorum sancilarim siklasssin diye .... zar zor ayaga kalkip kendime su almaya mutfaga gittim kayinvalidemede sordum sende istermisin diye yok kizim cok ictim dediyasakkelimesonrasinda esim geldi isten benimde sancilarim bayabi siklasti ayaga kalkamaz oldum .esime rica ettim su verirmisin diye cevabi ne olsun:çok üzgünüm:kusura bakma annemin onunde bardak yok demek sen kadina su vermedin kendin ictin simdide sana su yok kalk kendin al.:a015:inan o an olmek istedim kayin validemle sorunlarimi anlatmak bile istemiyorum rahmeti oldu cunku.CADIARZUneyse guzelim inan inadina uc ayda eski halime dondum dondumde ama yureyim asla esime ve ailesine karsi eskisi gibi olmadi bak simdi ikinci bebeyim iki aylik oldu kizisim canim sana tek tavsiyem canim esinle beraber git gideceyi yere yada tatli dille sana ihtiyacimiz var hadi gelde bebeyimizi gezdirelim temiz hava alsin de .canim hersey eskisi gibi olurda ne kir ne kiril.ben ornek olayim sana yureyim oyle bi acidiki esim artik istedigim gibi bi insan olsada nafile yasananlar insani yipratiyo.guzelim hersey gecicek bu zamanlarinin zevkini cikar guzelim anneliginin sakin kendinide yipratma esinede zaman tani o kendi kendine anliyacak hatasini hayatina yeni bi bebek girdi oda bi taraftan sevinirken diyer taraftan bocaliyo gecicek.seni cokkk seviyorum guzelim unutma sen herseyin ustesinden gelirsin allahin izniylea.s.

aysimacım başta olmak üzere siz bütün can arkadaşlarıma çok teşekkür ederim hepimiz aynı sorunu yaşıyoruz ,inşallah düzelecek neyse bizim evimiz biraz kutu gibi bize yetmiyor 95 m2 eşim kafaya koydu bu yaz burdan taşınacağız 120 m2 eve girtmek istiyoruz, burdan taşınınca ailesinden uzaklaşınca heralde daha huzurlu oluruz bir laf var zaten sık muhabbet tez ayrılık getiri diye ne kadar uzak olursak muhabbetimiz o kadar tatlı olur ... neyse arkadsaşlar dediğiniz gibi yapmaya çalışayıma.s tatlı dilli olmaya çalışayım, hayırlısı mutlaka düzelmek zorunda bizimle mutlaka ilgilenmek bizi ailesine tercih edip evlenediğinin farkına baba olduğunu farkına tam anlamıyla varmak zorunda
Allah hepimizin yardımcısı olsun inanaın çok zor işler başarıyoruz hem ev kadınlığı hem çocuk bak, hem eşini idare et aileleri idare et ve nekadar üzgün olursan ol sahne sanatçısı gibi yüzünde mutluluk maskesiyle gez valla hepimizi kutlarım kızlar yerimseniben

sağlık ve sevgiyle kalın arkadaşlar

öf içime daral geldi kızlar.bu ne böyle.herkes her seyin içinde.Kötü Kazen

aysimacım başta olmak üzere siz bütün can arkadaşlarıma çok teşekkür ederim hepimiz aynı sorunu yaşıyoruz ,inşallah düzelecek neyse bizim evimiz biraz kutu gibi bize yetmiyor 95 m2 eşim kafaya koydu bu yaz burdan taşınacağız 120 m2 eve girtmek istiyoruz, burdan taşınınca ailesinden uzaklaşınca heralde daha huzurlu oluruz bir laf var zaten sık muhabbet tez ayrılık getiri diye ne kadar uzak olursak muhabbetimiz o kadar tatlı olur ... neyse arkadsaşlar dediğiniz gibi yapmaya çalışayıma.s tatlı dilli olmaya çalışayım, hayırlısı mutlaka düzelmek zorunda bizimle mutlaka ilgilenmek bizi ailesine tercih edip evlenediğinin farkına baba olduğunu farkına tam anlamıyla varmak zorunda
Allah hepimizin yardımcısı olsun inanaın çok zor işler başarıyoruz hem ev kadınlığı hem çocuk bak, hem eşini idare et aileleri idare et ve nekadar üzgün olursan ol sahne sanatçısı gibi yüzünde mutluluk maskesiyle gez valla hepimizi kutlarım kızlar yerimseniben

sağlık ve sevgiyle kalın arkadaşlar

guzelim insallah tasindiginizda dedigin gibi olur canim hersey.duzelir.ama bak guzelim benim esim birv sene ilk cocugumda baba oldugu anlayamadiyakafamçokkarıştıcunku bizler dokuz ay karnimizda tasirken hazirliyoruz kendimizi anneliye hele tekme atmaya baslayinca icimiz sicacik oluyo sadece vuslata gun sayiyoruz kucagimiza aldigimizdada hasretle kucakliyorum oan rabbim oyle bi sevgi veriyoki,ama babalar bunu cok gec yasiyolar yani bu olayi idrak edemiyolar esim bir yasinda anlamis baba oldugu inan kendi soyledi sok oldum.canim bu arada hic tesekkure gerek yok guzelim yazini okudum inan kendi hayatimdan bi parca kesit gibi algiladim bende yasayinca bunlari.sonra kendimi cok kotu hissettim.sana yazarken bir nevide icimi bosalltin aslinda sen sogol boyle bi konu acarak icini bize doktugun icin guzelim firsattan istivaden bende doktumyatatlicadiarzucanim benim kendiner cok iyi bak oldumu guzelim unutma sakin kendini yipratma iliskinide inan sonra hicbirsey eskisi gibi olmuyo bak kendimi oyle yiprattimki yureyim paramparca oldu.bunlar bi surec guzelim gelip gecicek bide yeni dogum yaptigin vucutun degistigi icinde cok hassassin eski haline dondukce moralinde duzelicek bu arada canin sikildikca bebeyini al sev en iyi teraop canim sizi cokkkkkk optumŞeniz

canım benim valla gerçekten çok destek oluyorsun eksik olma kız durmuyor ondan kısa yazıyorum öptüm öptüm öptüm
(arkadaşlar hepinizide öptüm)

canım benim valla gerçekten çok destek oluyorsun eksik olma kız durmuyor ondan kısa yazıyorum öptüm öptüm öptüm
(arkadaşlar hepinizide öptüm)

canimcim ne demek guzelim inan seni cok sevdim esime bile bassediyorum,bu arada senle yazismaktan zevk duyuyorum canim .inan hersey duzelicek canim bu arada bak kizimin resmini koydum senin icin.bide resimler albumler yaziyoya yukarida bak tum ailemi oglumu kendimi kizimi ekledim en son halimide eklicem bak guzelim orda daha iyi gorursun

X