Doğum sonrası kayınvalde sorunu

Nasıl çok sutum vardı gogus pedinden taşardı onum hep ıslanırdı bianda uzuntuden gitti takmamak elimde değil adapte olamıyorm hiçbişeye

Arkadaşım sen iyi ol güçlü ol dirayetli ol bak zaten yazık anne sütü çok önemlidir kesilmiş, kendinden daha fazla şey verme başkaları için. Bir arkadaşım da yeni doğum yaptı. Kv si geldi iki günde delirtti kızı eşi de sırf sütü kesilmesin diye gönderdi anasını. Aslında asıl sorun eşin anlıyorum seni.

Yalnız kendini yesen de içsen de insanları değiştiremezsin. Şu anda hasassın uykusuz ve yorgunsun tükenmişsin. Sabret güzel bebeklerinde oyna dertleş. İlerde bunların hesabını sorarsın arkadaşım.

Şu anda senin yerinde olmak isteyen kim bilir kaç kişi vardır nazar değmesin. Bi kız bi erkek iki minnak aboow ne tatlıdırlar. Boşver onu bunu cidden. Allah bebişlerinle sana sağlık versin. Yapma..

Suan hamilesiniz yazdıklarınzdan anladığım kadarıyla bi bebeğiniz yok o dönem de biri olmaz zorunda. Ki bebekler ikiz birde bakması oldukça zor.

Esin annesinin yaptiklarinin farkinda mi? Eger oyle ise, adamin basinin etini yeme bence hic.. Bos yere huzurunu kacirma.. Onemli olan esinin yaninda durmasi ve gercekleri bilmesi..

Öncelikle bebeklerin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün canım. Benimde 14aylik ikizlerim var ve inan TEK basıma buyuttum doğum yaptım 3hafta kadar KV geldi gitti ama burnumdan getirdi ölmek istedim hep seni o kadar iyi anlıyorum ki neler neler loğusa loğusa daraltmayim seni. O 3haftadan sonra dayanamadım annemin evine kovdular sutum kesildi vs çektim epey anlayacagin sut için bol bol sıvı iç su sut kahve meyve suyu durmadan ye iç biliyorum ikisiyle çok zor ama onlara mama yap onlar içerken sende birşeyler ye iç . illa birine ihtiyacın yok inan kendin çok daha güzel bakarsın bir ay da annemin evinde kaldım 2aylıklardi döndüğümde ve kimseyi katmadim evime karistirmadim ben baktım evet çok Yoruldum uykusuz kaldım ama baktım dayandım senin ve çocukların sağlığından huzurundan daha önemli değil inan termos ta ilik suyun hazır dursun mutlaka yaninda tut onu mamayi kolayca yapıp icirirsin su ısıtmayla yorulmazsin , emzik bende hic istemiyordum ama inan ikizlerden müthiş kolaylık ikisine de ver emzik onlar kendi hallerinde dururlar uyuyakalirlar alışırlar kendileri uyumaya inş.sende dusuna gir kahveni iç inan yalnız büyütmek daha avantajli çocuklar sakin oluyorlar tek anneyle olunca onlar anlıyorlar herşeyi çünkü senin kargasan uzuntun geçiyor onlara boşver sakin ol düşünme onlar senin çocukların kv kim ki koca bi hic sen önemli sin onlar için sen iyi ol iyi Hisset bak bir aya havalarda duzelecek koy bebek arabasına çık dolaş bebeisler açık havada çok kolay uyurlar şaşırıp kalirsin banyolarini yaptir uyut iki uç saat uyurlar mis gibi sana da bol vakit kalır inşallah ne zaman istersen yaz elimden geldiğince inan yardımcı olurum yakınsak gelirim bile hic gocunmam Allah yardımcın olsun inşallah dua edicem senin için kolaylıklar

Biri lohusamii dedi acılıınn ben geldim))
Canim zorlu hamilelik zorlu gecen lohusalik hepsini dibine kadar yasadim bebegim 3 aylik.Sen simdi kv ve esin ile ne kadar birseyler icin mucadele etsende suan kendini uzmekten baska eline hic birsey gecmeyecek. Ve uzerinden biraz zaman gecipte dusununce pisman olacaksin kafana taktigina. Dusundukce sutumun gitmesine sebep oldu vss daha da hirslanacaksin. Tek care bosvereceksin. Icinden aglamak gelsede güleceksin.
Hic bi kv bir sorun olmasada gelini kizi gibi gormez.Suan ona ihtiyacin var stratejik ol sende guleryuz goster isini gucunu yaptir tatli sozle. ama lohusaligin cikinca kendine gelince davranislarinla herkese ederi kadar davran hirsini al. Bende yeni atlattim lohusa depresyonunu simdi diyorum ki bundan sonra herkes ederi kadar...
Geciyor bu gunler sakin ol. Ama en onemlisi su ki kocanla arani kimse icin sakin bozma kavga etme boyle mutlu olamazsin

Amaaan kiz niye üzulüp sütünden oldun ki. Kv kp torun torun diye ölürler, olunca da bir garipleşirler. Umursama, yok say. Biraz çocuklar toparlansın şimdi. Yapilanı unutmasın sadece bir kenara at, ilerde dökersin içini. Misafir de kabul etme. 2 bebeklesin bir de gelip suya sabuna dokunmam havasını çekme.

Bebislerin hayirli olsun canim
Birak kv misafir gibi gelsin gitsin
Senin yaninda kalip da ise yaramayacagina, bir de esine seni kotuleyecegine hic gelmesin hatta evinize, yuzsuz arsiz kadinmis bosver sen uzme kendini

Ayrica misafir de kabul etme
Senin derdin sana yeter bir de elalemin acini doyurmaya ugrasma gitsin disarida zikkimlansinlar elini birseye surme, boyle hizmet ettikce kotu olursun

benim de ikizlerim var. doğum öncesi ve sonrasında (hatta erken doğumdan dolayı küvez dönemi oldu)yanımda bir gece dahi kalan olmadı.tamam kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. ama biraz olsun yardımcı olunabilir.insan bir tas çorbaya muhtaç oluyor. şimdi bir şey olduğunda ben karıştırmıyorum.o insanlar bebekliklerinde neredeydiler diye.
çok yıpratıcı bir süreç. o günleri hala unutamıyorum.kızgınlığım hala geçmiyor.
konu sahibesi sadece sabır gerekiyor

Kayınvalidenin de haklı yönleri var ama sen de haklısın. İlla suçlu biri olacaksa bence o kişi eşin. Bebeklerden senin kadar eşin de sorumlu,sana yardımcı olabilseydi annesine bu derece ihtiyaç duymazdın,kimse ne sinirlenirdi ne de üzülürdü

tek bebek bile çok zor ikizi düşünemiyorum ama kimse bebeklere bakmak zorunda değil.ben de anneyim ben de çok uykusuzluk çektim hala tam uyumuyorum.benim kv bi kere su bile vermişliği yoktur bebeğime.çocuk sizin çocuğunuz madem çok zorlanıyorsunuz kendi tarafınızdan birini çağırın bence.yakın arkadaş bile olur.anne olmak kolay değil,hepimizin var zorlukları...sütünüzün kesilmesi beni çok üzdü aslında ortada çok büyük bi sorun yok ama lohusalık işte her şey dünyanın en büyük derdi gibi geliyor insana.

Gün içinde yardımcı tutabilecek imkanınız varsa, yarım gü bile biri olsa, bir yemek yapsa, ortalığı toparlasa, size bebekler kalsa daha rahat edersiniz.

çok zor dönemler haklısın.
ikiz bebek bakımı hiçbirşeye benzemiyor.
tek bebekliler bunu anlamakta zorlanır malesef.
ikizlerim on aylık ,bir de büyük var.o yüzden anlayabiliyorum.
kv ayıp etmiş.ilk başta seni eşine şikayet edip doldurarak.
bu zorlu süreçte o bebeklerin hatrına susar insan.
bir büyük olarak evladına gelinine yardım elini uzatabileceği en önemli dönemlerden biriydi oysaki.
ama şaşırmamak lazım her kv gibi eline yüzüne bulaştırmış.
lohusa bir kadını üzmüş,sütüne sebep olmuş.
ah bu kv ah.ne desem az.
halen zor günler geçiriyorsun.
bir kere ne yap et emzirmeye devam et.
şu an bebeklerinin rızkından daha mühim hiçbirşey olamaz.
onu yaptı bunu yaptı larla zihnini bulandırıp durma.
eşin de tesir altında kalıyor belli ki.hangi erkek kalmıyor ki.
ah işte yine göre sana düşüyor.konuyu uzatmayıp sen de kapatacaksın.
içinde bulunduğun ruh halini kolay kolay kimse anlayamaz canım.
böyle anlayış bekleme etrafından.
sen de herşeyden önceye ve üste bebeklerinin bakımını sağlığını koy bu dönemde.
eğer sütün az da olsa var ise hala emzirmeye devam et.bu konundaki sana verilebilecek en önemli öğüt budur.

Konu sahibesi öncelikle hayırlı olsun. Ben de sizin gibi çok zor bir gebelik ve ardından lohusalık süreci geçirdim, kayınvalidem bizde kalmamasına rağmen sürekli laf sokup gidiyordu birgün de kavga çıkarttı bastı gitti. Öncelikle şunu belirteyim kayınvalidenize kızmaktan ve o sinirlenmekten vazgeçin. Olan olmuş, anlıyorum çok zor bir durum başıma geldiği için yardımcı olmak adına söylüyorum ben ne zaman kayınvalideme sinirim geçti inanın ben çok rahatladım. Kimsem yok diye de düşünmeyin eşiniz varsa ikiniz de çok güzel idare edersiniz, misafir kabul etmeyin. Bol bol su için. Hem sütünüz artar. Hem sakinleşirsiniz. Akşamdan eşiniz gelince yemekleri yapın ertesi gün de yersiniz.

Bende ikizlerimi TEK buyuttum yapilmayacak bisey değil az sabir

sizi çok takdir ettim.. ben de 20 günden sonra tek başıma kaldım çok zorlandım, size helal olsun..

Ben de sizin gibiydim sizi çok iyi anlıyorum. Benim yanımda 20 gün annem kalmıştı ama. Helal olsun sizi de çok takdir ettim..

Üzüntüden sütün kesildi ve eşin hala seninle tartışmaya devam etti öyle mi? Valla kusura bakma ama çok içerlenmişsin sen. Neden üzüldün o kadar, ne derse desin, isterse gelin beni evden kovdu desin, keşke üzmeseydin kendini bu kadar. Sende kocana patlasaydın, al işte süt gelmiyor minicik bebekler nasıl beslenecek ama pardon annen yüzünden kavga etmeye devam edelim diye. Sizin yardıma ihtiyacınız olduğunun farkındalar, resmen üzmek için yapmışlar. Sende misafir olarak ağırlama bir daha, bebeklerinle ilgilen, hem huzurunu bozuyor hemde iyi şekilde ağırlanıyorlar.

Eşin anasının huyunu biliyor. Bişey dese seni savunsa gidecek yardım etmeyecek biliyor bu yüzden sadece dinleyerek geciştirmis . aksiolsa gelip sana hesap sorardı sende eşinin yaptığını anlanayip kv ye acmıssın konuyu. Seni gizli gizli eşine cekistiren kv den ne bekledin. Haha yavrum haklısın hata yaptım demeyecekti tabiki. Bundan sonra yapman gereken eşine yüklenme. Ayda yılda bir geliyor ise gelsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…