• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası kayınvalde sorunu

fluuu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
572
272
323
Hanımlar nolur yardım edin canım çok sıkkın..
Yeni ikiz bebeklerim oldu 2 aylıklar biri kız biri erkek. Çok zor doğum ve lahusalık geçirdim. Oncesinde çok zor hamilelik. Düşme tehlikesi kanama vs. hiç bitmedi.

Lahusalık doneminde kv kaldı yanımda aramızda sorun yoktu ama o donemde hep bişeylerden olmadık şeylerden sorun çıkarıp çıkarıp biriktirmiş bir akşam ben çocukları uyutacaktım yatak odasında altlarını alıyım dedim bez almak için odalarına gittim salonla yanyana odaları bebeklerin. beni kotuluyordu eşime çok uzuldum eşime sordum boşver takma dedi ama annesi beni kotuledikçe onu dinliyordu bişey demeden.

Ertesi gun dayanamadım annesine bir sorun varsa benle konuş dedim yaptığı iyilikleri saydı soylemediğini bırakmadı iyi şeylerden bile bişeyler çıkarıp kafasında kurmuş hep bende çocukları aldım ayrı odada oturdum.

Çocuklar kucuk ve gece çok kalkıyorlar uyuyamıyorum resmen biri kalkıyo sonra biri hiç uyumadan sabah oldu çoğu zaman . İlk başlarda sırayla kalkıyorduk son 4 5 gun hastayım dedi kalkmadı gunduz uyusam biri ağlasa beni çağrıyodu hiçbişeye elini surmemeye başladı resmen gitmek için plan yaptı bigun gribim dedi bi gun omuz ağrısı bi gun tansiyon neyse..

Ertesi gun oldu sabah ben gidiyorum dedi çocukları optu ağladı ağladı benle gorusmeden gitti sonra arayıp sormadı hiç her akşam eşimi arıyor çocuklar kaçta yatmış yemek yemişler mi gece kaç kez kalkmışlar hergun hesap soruyor. Eşime diyormuş ki ayrı oturdu beni kovdu gibi anladım ben gittim oyuzden halbuki ben tartışmayalım uzamasın diye yanından uzaklaştım. Sonra bu sebeplerle eşimle çok tartıştık uzuntuden sütüm gitti emziremiyorum artık gelmiyo hiç.
Bir ay aramadı ben iki bebeğe yalnız baktım kimsem yok çunku gecen hafta sonu geldiler kocasıyla ve kaynımla iyi bi şekilde ağırladım kv ile sadece çok muhattap olmadım ama affedemiyorum bişey yok gibi davrandı hiçbişeye yardımcı olmadı kp de soğuk davrandı be anlattıysa bursada oturuyorlar gitiler 4 gun kalıp sadecd öocukalrı sevdi mama bile vermedi şimdi bu sebeplerle eşimle tartışıyoruz unutamıyorum yapılanları anlatmadığım çok şey var daha eşime dır dır yapıyorum kısaca hep tartışıyoruz geldi huzur bozdu yine off kızlar bana yapılanları kafamdan atamıyorum mutsuzum çok:(

Daha öncede yazdım . Yıne aynısını yazıcam neden yanınızda ılla bırı kalmak zorunda ben onu anlamıyorum dogurun herkes mısafır gıbı gelsın gıtsın. Hayır cok ıhtıyacın varsa kayınvalıdene onunda hep suyuna gıtmek zorundasın . Bunun baska bı yolu yok

Daha öncede yazdım . Yıne aynısını yazıcam neden yanınızda ılla bırı kalmak zorunda ben onu anlamıyorum dogurun herkes mısafır gıbı gelsın gıtsın. Hayır cok ıhtıyacın varsa kayınvalıdene onunda hep suyuna gıtmek zorundasın . Bunun baska bı yolu yok
Bebekler ikiz cute. Tek başına bakmak çok zor.

canım öncelikle bebişlerini sağlıkla büyüt..çok şanslısın bir kız bir erkek ikize çok özenirim..kayınvaliden uzaktaymış zaten boşver takma hiç kafana..yokmuş gibi düşün..arada gelsin gitsin sen tavrını koru..buda onun karakteri yapacak birşey yok..evinin huzurunu bozmasına müsade etme..

Allah bağışlasın bebeklerin minnacık daha iki aylık nasıl sütün kesilir ya.. Çok üzüldüm.

İkiz çok zor ama keşke eşin izin alsaydı da kayınvaliden gelmeseydi. Ben senin yerinde olsam sizin yüzünüzden sütüm kesildi diye onları bi güzel teperdim valla. Lohusa kadının halini anlayamayan yaklaşmasın zaten.

Kayınvaliden çok anlayışsızlık etmiş lohusa kadınsın, demek daha önceden sana bilenmişliği varmış ben böyle düşünüyorum. Ama açıkça söyliyeyim hatalısın . Arkadaşım çok zor bir süreçten geçmişsin ama önceliğin bebeklerin. Çok küçükler ve sadece sana ihtiyaçları var. Konuyu kapat kendine iyi bak ve onlara odaklan.

Hanımlar nolur yardım edin canım çok sıkkın..
Yeni ikiz bebeklerim oldu 2 aylıklar biri kız biri erkek. Çok zor doğum ve lahusalık geçirdim. Oncesinde çok zor hamilelik. Düşme tehlikesi kanama vs. hiç bitmedi.

Lahusalık doneminde kv kaldı yanımda aramızda sorun yoktu ama o donemde hep bişeylerden olmadık şeylerden sorun çıkarıp çıkarıp biriktirmiş bir akşam ben çocukları uyutacaktım yatak odasında altlarını alıyım dedim bez almak için odalarına gittim salonla yanyana odaları bebeklerin. beni kotuluyordu eşime çok uzuldum eşime sordum boşver takma dedi ama annesi beni kotuledikçe onu dinliyordu bişey demeden.

Ertesi gun dayanamadım annesine bir sorun varsa benle konuş dedim yaptığı iyilikleri saydı soylemediğini bırakmadı iyi şeylerden bile bişeyler çıkarıp kafasında kurmuş hep bende çocukları aldım ayrı odada oturdum.

Çocuklar kucuk ve gece çok kalkıyorlar uyuyamıyorum resmen biri kalkıyo sonra biri hiç uyumadan sabah oldu çoğu zaman . İlk başlarda sırayla kalkıyorduk son 4 5 gun hastayım dedi kalkmadı gunduz uyusam biri ağlasa beni çağrıyodu hiçbişeye elini surmemeye başladı resmen gitmek için plan yaptı bigun gribim dedi bi gun omuz ağrısı bi gun tansiyon neyse..

Ertesi gun oldu sabah ben gidiyorum dedi çocukları optu ağladı ağladı benle gorusmeden gitti sonra arayıp sormadı hiç her akşam eşimi arıyor çocuklar kaçta yatmış yemek yemişler mi gece kaç kez kalkmışlar hergun hesap soruyor. Eşime diyormuş ki ayrı oturdu beni kovdu gibi anladım ben gittim oyuzden halbuki ben tartışmayalım uzamasın diye yanından uzaklaştım. Sonra bu sebeplerle eşimle çok tartıştık uzuntuden sütüm gitti emziremiyorum artık gelmiyo hiç.
Bir ay aramadı ben iki bebeğe yalnız baktım kimsem yok çunku gecen hafta sonu geldiler kocasıyla ve kaynımla iyi bi şekilde ağırladım kv ile sadece çok muhattap olmadım ama affedemiyorum bişey yok gibi davrandı hiçbişeye yardımcı olmadı kp de soğuk davrandı be anlattıysa bursada oturuyorlar gitiler 4 gun kalıp sadecd öocukalrı sevdi mama bile vermedi şimdi bu sebeplerle eşimle tartışıyoruz unutamıyorum yapılanları anlatmadığım çok şey var daha eşime dır dır yapıyorum kısaca hep tartışıyoruz geldi huzur bozdu yine off kızlar bana yapılanları kafamdan atamıyorum mutsuzum çok:KK43:
Canimmm oncelikle bebislerin hayırlı olsun. Iki çocuk zordur eminim. Tek çocuğa benzemez. Ama onların annesi sensin. Keske kvyi bastan almasaymissin. Sen tek başına onlara yetersin emin ol.Tavrini belli etmekle iyi etmissin. Birak gelmesin boşver. Yabancı ulkelerde kv mi yardim ediyor? Hayir. Ama eşine sorumluluk yükle. Ha sorumlulugu almazsa da almasin. Kendi bilir sende ona göre tavır alirsin. Sadece bebeklerine odaklan derim.

Tek basina bebek bakmak hic kolay birsey degil hele de ikizse. Insan az yiyerek durmadan oturmadan yasayabiliyor ama uykusuzluk cok cok zor. Insanin ne enerjisi ne sabri kalir. Eskilerden beri anne ya da kv ya da herhangi bir aile yakini lohusa olan anneye yardim eder. bu tek basina buyutme cabasi yeni moda. Hayir hic bir anne bebegiyle cezalandirilmamali. Kv birseylere alinabilir ama hesaplasmasini sonraya birakirsin. Ancak yasayan bilir. Genelde yenidogan bebekler gunde 18 saat uyurken benimki toplasan 7 belki 8 saat uyuyordu. Kim dayanabilir?

Boşver hic uzulmeye değmez şuan çok sikintili durumdasin yardimada çok ihtiyacin var biliyorum seni çok iyi anliyorum ama boyle iki uç gün yardim edip huzursuzluk cikaran bir KV evinden uzak olsa daha iyi olur gibi sekiz senelik evliyim KV ve kp hariç herkese gore gayet iyi bir gelinim ama ne kadar iyi olsamda hic bir zaman yaranamadim...yaranamazsin bu böyledir ...kadim bir kusurun olsa bile lohusa olduğun için için alttan almasi gerekirdi iyi niyetli olan boyle yapar ama niyet bozuk olunca bazi şeyleri bile kusurdan sayip olay cikariyor inan uzulmeye takmaya değmez evinden çocuklarından uzak olmasi senin jayrina bosver

Cnm birine ihtiyacım vardı 2 bebek ve o dikiş ağrıları ev işi yemek hepsi bir arada imkansız iki bebek olunca biri uyuyo biri uyanıyo biri susuyo biri ağlıyo bazen ikisi aynı anda ağlıyolar zaten kv dede gitmek için sorun çıkarttı

Allah bağışlasın bebeklerin minnacık daha iki aylık nasıl sütün kesilir ya.. Çok üzüldüm.

İkiz çok zor ama keşke eşin izin alsaydı da kayınvaliden gelmeseydi. Ben senin yerinde olsam sizin yüzünüzden sütüm kesildi diye onları bi güzel teperdim valla. Lohusa kadının halini anlayamayan yaklaşmasın zaten.

Kayınvaliden çok anlayışsızlık etmiş lohusa kadınsın, demek daha önceden sana bilenmişliği varmış ben böyle düşünüyorum. Ama açıkça söyliyeyim hatalısın . Arkadaşım çok zor bir süreçten geçmişsin ama önceliğin bebeklerin. Çok küçükler ve sadece sana ihtiyaçları var. Konuyu kapat kendine iyi bak ve onlara odaklan.
Nasıl çok sutum vardı gogus pedinden taşardı onum hep ıslanırdı bianda uzuntuden gitti takmamak elimde değil adapte olamıyorm hiçbişeye

Lohusalık bulaşıcı demek ki. Kv doğurmamış ama lohusalık depresyonu yaşıyor.
Ona ihtiyacınız olmadığını düşünün. Çocuklarınız öyle ya da böyle büyüyecekler. Kv surat yaptı, küstü, çocuklara bakmadı, gitti vs gibi şeyleri dert edip bebeklerinizin anne Sütünden yoksun kalmasına sebep olmanız doğru değil. Tamam Davranışları yanlış olabilir ama bu kadar önemseye gerek yok.

Kendi annen veye kızkardeşin yok mu?Bir süre de onlar gelse.Tek çocuk olsa tamam da,ikiz çocukla uğraşmak zor olmalı.Üstüne birde ev işleri,kendine hiç zaman ayıramazsın.Eşin annesinin ağzına bakmıyorsa ,he he de geç.Yorgunlukla bebeklerine de zor bakarsın.
Eşim ağzına bakmıyo ama etkileniyo yine annesinin dolduruşlarından en basından beri boyle ama eşim bu duruma bir dur demiyor oda vazgeçmiyor bişeyler yapmaktan huzur bozmaktan

yani şu lohusa kadına bulaşanlara gıcık oluyorum.
doğum yapan kadın ne kadar kötü olursa olsun (siz kötüsünüz diye demiyorum) karışmasınlar bi.
moralini bozmasınlar. günah değil mi minicik bebeklerin rızkıyla oynuyorlar. bir daha ne zaman anne sütü alacaklar. günahlarına girmişler resmen..
olan olmuş kardeşim boşvereceksin hiçbir şey olmamış gibi davranacaksın.. eşin de bir garipmiş gerçekten..

Bebekler ikiz cute. Tek başına bakmak çok zor.
tekı bıle bakmak zorken ıkı tane sıze katılıyorum...
hem kımse mecbur kalmasa yanında bırını ıstemez ne kendı annemızı ne kv demızı ama esler calısmak zorunda, tecrubesızlık, korkular, logusalıgın verdıgı psıkolojık cokus vs ınsan ılk etapta ıstıyor yanı bırını ama surec uzadıkca herkes kendı duzenını oturtmaya calısıyor ve ısler karısıyor..
gelen kısıler yardıma geldıklerını unutmasa ve guc yarısına gırmese hıcbır sorun cıkmaz ama ıste ınsanoğluna söz geçmiyor...
bakalım bızler nolucaz????

Eşim ağzına bakmıyo ama etkileniyo yine annesinin dolduruşlarından en basından beri boyle ama eşim bu duruma bir dur demiyor oda vazgeçmiyor bişeyler yapmaktan huzur bozmaktan
şu aile kavramına hemen adapte olamayan erkeklerden nefret ediyorum...benimkide aynı cnm takma, hepsi aynı malesef nadirdir yanında olanı bunu dert etme...kv ye gelince doğumda ne annem, ne kızkardeşlerim ,ne de kv bulunmadı hepsinin ayrı sorunları vardı ama yinede kv geleyimmi diye birkaç kez teklif etti,bende benzer sorunlar yaşayacağıma emin olduğum için istemedim ,zaten kaynım ameliyat olmuştu bahanemde bu oldu....dikişli dikişli erken doğmuş bebeğimi hastane hastane gezdirdim,inat ettim kimseye muhtaç olmayacağım ALLAH yardımcım olur diye ve çok şükür ki öylede oldu eşimde ameliyatlıydı aynı dönemde.....çok zordu....senin durum biraz farklı tabi mutlaka yardımcı olacak biri lazım ama başta nasıl alışırsan ilerde senin için kolay olacak göreceksin....böyle düşünürsen iyi bakmış olursun duruma...ALLAH meleklerine sağlık versin şu duygusal zamanlarında sadece onları ve yuvanı düşün hiç üzülme inan bana değmez yıpranırsın yoksa....

Lohusa sendromu diye bir şey var gerçekten arkadaşlarım hep lohusalıkta iyi oldukları kayınvalıdelerıyle kavgalı oldular annelerıne uyuz oldular :D Yanı genel olarak zor bır surec o ama ortada ıkı cocuk var kendını toplamak zorundasın.

Şu hayatta kimseden fayda olmuyor. Eşini karşına al konuş, ben artık huzursuzluk çıkartmayacağım de hakkatende adamın anası hakkında söylenip durma, ama sende bana yardım etceksın de. Butun gece devırıp kıcını yatmasın. Kalksın baksın bıraz, ev ıslerını yapsın ıkı en fazla uc sene boyle sonra ıstesenızde yok zaten.

Allah yardımcın olsun. Düşünmemeye çalış, kolay değil ama.

Canım sen sıkma canını soylediklerindede haklısın ayrıca. O dönemlerde alınganlık fazlalasiyor kendimden biliyorum aşağı yukarı aynı şeyleri yaşamışız hiç sıkıntı yapma bak sütün gitmiş sen kimseyi değil bebişlerini düşün :)

Back