Ben normal dogum yaptım,bikaç ay benimde göbegim sorundu.
Hatta kilo bile veremiyordum ,şuan bebeğim 8. ayına gircek .. zayıfladım ,emzirmekten ötürü sanırım ben birşey yapmadım zira..
zayıflayınca göbegim sırıttı moral bozuklugu oldu ister istemez..
Hergün düzenli mekik çekiyorum,şekeri azalttım,aklıma gelen heryerde karnıma icime cekıp bırakıyorum mekik gibi,bolda su içiyorum, şuan göbegim yok denecek kıvamda.. 1 seneda falan ancak toparlanabilir vücut
Tamamen eski halimize dönmemiz yıl alacak yani ama olsun :)
Bakımlı ve güzel anneleriz her halükarda :)
Ben 16 ağustosta dogum yaptım haftaya kirkim cikacak ve gobegin oldukca az kaldi. Sezeryandan çıktığımda doktorum suan bes alti aylik hamile gibi karnin ama zamnla inicek dedi . Korse kullanayimmi diye sordum hic bir faydasi yok aksine kan akisini yavaslatir sıktiğı icin daha kotu olur dedi. Kirkina kadr bekle hic bisey yapma dedi. Doktoruma guvenirim izmirin oldukca taninms bi dr. Ve prof. Ayni zamanda.
Bence kirkina kadr bklemekte yarar var . O kirk gun rahimin toparlanmasi icin cok onemli cunku. sonrasinda spor da yapilrsa karinlar gider bence :)
korse kullanın arkadaşlar öyle faydası oluyormuş diye duydum ben =)
Ben 16 ağustosta dogum yaptım haftaya kirkim cikacak ve gobegin oldukca az kaldi. Sezeryandan çıktığımda doktorum suan bes alti aylik hamile gibi karnin ama zamnla inicek dedi . Korse kullanayimmi diye sordum hic bir faydasi yok aksine kan akisini yavaslatir sıktiğı icin daha kotu olur dedi. Kirkina kadr bekle hic bisey yapma dedi. Doktoruma guvenirim izmirin oldukca taninms bi dr. Ve prof. Ayni zamanda.
Bence kirkina kadr bklemekte yarar var . O kirk gun rahimin toparlanmasi icin cok onemli cunku. sonrasinda spor da yapilrsa karinlar gider bence :)
toplumda sezeryanlılar ASLA spor yapamaz o karın öylece kalır gibi bir düşünce var. bu doğru mu? sezeryan olursam egzersizlere ne zaman başlayabilirim? doktorun sana ne dedi bu konuda? cevaplarsan sevinirim :)
toplumda sezeryanlılar ASLA spor yapamaz o karın öylece kalır gibi bir düşünce var. bu doğru mu? sezeryan olursam egzersizlere ne zaman başlayabilirim? doktorun sana ne dedi bu konuda? cevaplarsan sevinirim :)
merhaba, kırkım çıktı ve doktora gittim. doktorum bana herşey serbest dedi. o öyle söyleyince ama dikişler mekik falan dedim üstüne basa basa tekrar herşey serbest dedi hatta spora başla hemen dedi. ben dikiş acısı duymuyorum zaten bayadır ama yinede temkinli başlıycam spora. daha başlamadım aslında bisiklette var evde ama gel görki gözüm almıyor şuanda herşey bahane :) kendime birkaç gün izin verdim artık başlarım haftaya yürüyüşlere bisiklete falan. sana da kolay gelsin. herşey gönlünce olsun.
bildiğim kadarıyla korseler var doğumdan sonra takılıyo göbeği küçültüyomuş ablam sezeryanından sonra doktor söylemiş ama ablam kullanmadı dikişlere zarar verir diye bence sizde spor yapmayın hatta doktorlar derler bi süre ağır kaldırmayın koltukları itip çekmeyin diye çünkü dikişler taze açılma ihtimali var siz yinede her ihtimale karşı dikkatli olun
yani hemen mekik gibi karın çalıştıran egzersizlere başlanmaz herhalde. ama en azından yürüyüş, hafiften bisiklet olabilir belki. ama benim yukarıda dediğim doğru değil mi? herkes beni normal doğuma yönlendirmek için öyylee göbekkliii kalıosunn falan diye bastıra bastıra konuşuyor. ilk bir yıl falan zaten beklemiyorum 36 bedene dönmeyi. ama ömürboyu da yasak değildir herhalde spor...
aynen dediğin gibi yürüyüş filan yapılır. onu bilemem ama ben şahsen normal doğum yapmak isterim normal doğum her açıdan sezeryana göre daha sağlıklı hem bebeğini ilk gören sen oluyosun zaten bebeğin yüzünü gördüğünde bütün ağrın acın bitiyomuş çok güzel bi duygu diyolar hem sezeryan olunca en az 3 sene hamile kalmak yasak bide sezeryan olunca bazı kişilerde süt geç geliyomuş bende bu sebeplerden sezeryan istemezdim
3 sene mi :S ben iki sene diye biliyorum.
evet canım 3 sene hatta birine doktor en az 5 sene hamile kalma demiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?