• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası kalp çarpıntılarınız oluyor mu??

gorkem06

dumadumadum
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
196
5
96
Ankara
Kızlar, 5 aylık bir bebiş annesiyim. Hamileligimin 3. ayında çarpıntılarım başladı. Günlük hayatımı engelleyecek kadar degil ama arada bir girip cıkan ve daha once hiç başıma gelmedigi için beni korkutan. Ozamanlar doktorumu aramıştım ve bana bir tansiyon hapı vermişti. Ama ben daha tansiyonuma bile bakmadan verdigi için bebegime zarar verir endişesi ile almamıştım ilacı - dogru mu yaptım yanlış mı bilemiyorum- zaten birkaç ay sonra da geçmişti. Bu arada demir hapımı hamileligim boyunca aksatmadım ve spor da yaptım. Ama dogumdan sonra tekrar başladı. Bazen haftalarca yok olup sonra geri geliyor, özellikle yorgunken. O günlerde bebegim kucagımdayken sokakta yürüyemiyorum, kalbim duracak gibi oluyor ama Allahtan hemen geçiyor.

Merak ettim, sizler de aynı şeyi yaşıyor musunuz?

Canım benımde doğum sonrası oldu sezeryandan 3 gun sonra hastanede bırdenbıre cıktı hemde fena kalp krızı gecırıom sanmışlardı halada devam edıo benımkı sanırım panık atak korkudan daha doktora gıdemedım

ben doğumda çok kan kaybettim,zaten demir eksikliğim oldum olası vardı...gerçi hamileliğimde hemoglobinimi 12 ye çıkartmıştım ama...sezeryandan 3 gün sonra göğüs ağrım başladı...hala devam ediyor,13.günümdeyim...dün kardiyoloğa gittik çok şükür kardiyolojik açıdan bişeyin yok dedi..ama kansızlık da buna sebep olur dedi..biraz da stres sıkıntı tabi..bu ilk günler çok bunaltıcıymış,sırtım belim heryerim zaten ağrıyo..bi de biraz hareket edince göğsüm ağrıyo...dayanılmaz oluyo,Allahtan annem var da bebeğin bakımından o sorumlu benden daha çok,ALLAH binkere razı olsun...yememize içmemeize dikkat edip moralli olmaya çalışıcaz..bi de kan değerlerimizi yükselticez bu sorunların ortadan kalkması için..başka yolu yok..

neyse bu sabah 6.ay aşıları yapıldı ..ben butun gece uyumadım ...kızım gıkını bıle cıkarmadı:)
bence bosuna bız stres yapıp ,kalp çarpıntısı yapıyoruz kendı kendımıze bence tadını cıkaralım..
bırde bu tıp seyler doğum sonrası kansızlıktan olma ıhtımalı yuksek ...hergun 1 ya da 2 tatlı kaşığı pakmez yemeye karar verdım..

Back