Doğum sonrası heyet raporu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki çocuğumda da yirmişer ay ücretsiz izin kullandım. Birçok kişide olduğu gibi bizi de maddi olarak çok ama çok zorladı.
Doğru olan ücretsiz izin ama heyet alan anneye bu kadar saldırılmasına da anlam veremiyorum.
Burda eleştirilmesi gereken o annele değil onları bu yola iten devlettir!
Çatır çatır o raporları satıyor hastaneler, sağlık bakanlığının bundan haberi yok mu sanıyorsunuz? Açın bakın googleda bile yazıyor heyet raporu veren hastaneler diye.
Devlet görmüyor mu onu? Basbayağı yasal olarak döndürülüyor bu işler.
Avrupa da doğum yapan anneye sağlanan haklar bizde de sağlansa kimse bu yola girmez. Devlet en azından 6 ay izin vermeli anneye. İlk 6 ay anne sütü diye kamu spotu çekmeyi biliyorlar, nasıl alsın sütü o bebek?
Süt izni falan hikaye , kaç kişi işin ortasında bir saatte gidip gelebilecek imkanlara sahip?
Herkes hırsını başkasından çıkarmaya çalışıyor, bu enerjimizi birlik olup haklarımızı aramaya harcasak şu an çok daha farklı olabilirdi durumumuz.

Evet ama özelde çalışanlara sürekli haksızlık oluyor. Bayramları birlestirirler resmi tatil değil idari tatil derler bütün memurlar memlekete gider biz essek gibi çalışırız . O zaman kimseye tatil olmasın??
Süt izni desen bizde iki saat onlarda üç saat. Bazı müdürler 2 de çıkması gerekiyorken insiyatif kullanıp 12.30 da gönderiyor memurunu eve o da süt izni adı altında resmen yarım gün çalışıyor.
Ücretsiz izin hakkı tam 2 sene!!
Bizde ise 6 ay sadece. Paran olsa bile kullanamiyosun yani.
Yarım gün yasası diye uyduruk bı yasa çıkmış herkes kendi kılıfına uyduruyor. Ben kendi kurumuma sordum yasada en fazla 5 saat çalışabilir yazıyor. Bunlar da şöyle duzenleme yapmış: sabah 9 da geliyorsun öğleden sonra 3 de dönüyorsun aradaki öğle tatilini çıkarınca 5 saat çalışma süresi oluyor. 6 yerine 3 de çıkıyorsun ve maaşının Yarisini alıyorsun. Bu nasıl adalet? Resmen yarım gun calismasin diye caydırıcı olarak böyle yapmislar.
Şimdi ben devlete kızmayın da kime kizayim? Devletteki memurların çalışma şartlarıni saymıyorum bile. Tmm yoğun olanlar da vardır ama genel olarak 1 kişinin yapacağı işi 4 kişilik kadro ile yaptıkları için bizim yaşadığı miz yipranmanin Yarisini bile yasamiyolar
Memurum ise basladigimdan beri yasada 13 elmanla calismamiz gerekirken en fazla 9 genelde 7 elemanla calistim yillardr, saglikciyim rapor 7 yildr 1 kez almadim, 37. Haftasa izne ayrildim, her isi yaptim masa basi asla olmadim 38 de dogurdum iznim bitince 2 yillik izinlerimle beraber bebegm 5 aylikken ise basladim, sut iznimi kullandim sonucta bana verilmis bir hak ki ozele de verilmesi gerekiyor haklisiniz ama simdi ozeldekilere verilmedi diye kullanmayim mi ? Bunun suclusu bizler miyiz ? Verilen hakki kullanarak suclu mu oluyorum bence size verseler bu hakki inan o da yetmeyecek, cunku anneyiz yetmiyor yani yurt disinda 1 yil ucretli kullaniyorlar keske bizde de oyle olsa....ama benim kizdigim insan sartlarini oturtmadan hamile kalip sonra da rapor rapor diye ortalikta dolasmayacak ! Sinir oluyorum hemen ariyorlar beni bize rapor ayarlar misin ? Ben kendime almadim ya sana alir miyim ? Bir de kimse yanlis anlamasin ama okul acilir acilmaz ogretmen arkadaslarim hemen basliyor rapor diye beni darlamaya en cok onlarda var nedense

Böyle konuları okuyunca kadinlar çalışmasın diyenlere hak veresim geliyor.Erkek çalışanlar cocuğu olmayan kadınlar enayi değil mi bir de siz gidince sizin işiniz de onların üstune kalıyor en sinir olduğum da oğretmenler kendi çocuguna haram yedirdiği yetmezmiş gibi kaçtane çocuğun aylarca dersleri boş geçiyor bir sürü gećici ogretmen gelip gidiyor tabi eğitim de hak getire bu sürede

Böyle konuları okuyunca kadinlar çalışmasın diyenlere hak veresim geliyor.Erkek çalışanlar cocuğu olmayan kadınlar enayi değil mi bir de siz gidince sizin işiniz de onların üstune kalıyor en sinir olduğum da oğretmenler kendi çocuguna haram yedirdiği yetmezmiş gibi kaçtane çocuğun aylarca dersleri boş geçiyor bir sürü gećici ogretmen gelip gidiyor tabi eğitik de hak getire bu sürede
Yani erkekler ve cocugu olmayan kadinlar diyorsunuz da ne yani simdi cocuk yapmak mi suc? Ya da cocuk yapacak olanlar calismasin gercekten cok sig bir dusunce ? Ayrica dogum izni tatil degildr hatirlatayim, siz baska bir sebepten rapor alinca da hasta oldugunuzda da digerleri sizin yerinize bakiyor o zaman hasta olma potansiyeli olanlar da calismasin

Yani erkekler ve cocugu olmayan kadinlar diyorsunuz da ne yani simdi cocuk yapmak mi suc? Ya da cocuk yapacak olanlar calismasin gercekten cok sig bir dusunce ? Ayrica dogum izni tatil degildr hatirlatayim, siz baska bir sebepten rapor alinca da hasta oldugunuzda da digerleri sizin yerinize bakiyor o zaman hasta olma potansiyeli olanlar da calismasin
Dogum izninize yada yasal hakkınız olan süt izninize laf etmiyorum başlıkta da yazdiği gibi alinan yalan raporlara laf ediyorum ücretsiz izni kullanmak yerine haksiz alinan raporlar ve kazanılan haram paralar sorun

Ben bunu ilk bir tanıdığımdan duyunca şoka uğramıştım nasıl yani ya dedim nasıl çalışmadığın bir işin parasını alabiliyorsun? Hem de yalan dolanla.
Bir de bu kadar yaygın olması.. çok ayıp.
Arkadaşlar öylesi böylesi yok, haram para, kul hakkı hem de en alasından. Ve hiç br bahaneyle de vicdanınızı susturmayın. Devlet başka bir hak da vermiş, ücretsiz izin mesela. Ücretsiz izin alan insanlar enayi mi? Kıt kanaat geçinirim yine de hak yemem diyenler enayi mi? Haram paradan asla hayır gelmez kesinlikle ama kesinlikle çıkar insandan bunun örneğini çok gördüm, bir de Allah korusun ama minicik bebeği besliyorsunuz o parayla, Allah çocuğunuzdan çıkarır

Ha ben kendi adıma da ben eşşek gibi çalışırken (çalışmıyorsam da haketmediğim parayı almazken) tanıdık manıdıkla haksız yere aldığı heyet raporuyla evde yatan hiç bir vatandaşa da o “maaşındaki” hakkımı helal etmeyeceğim.
Kesinlikle...
Kredi filan alan da iki adim sonrasini düşünsün,herkesin akli var sonucta...

Memurum ise basladigimdan beri yasada 13 elmanla calismamiz gerekirken en fazla 9 genelde 7 elemanla calistim yillardr, saglikciyim rapor 7 yildr 1 kez almadim, 37. Haftasa izne ayrildim, her isi yaptim masa basi asla olmadim 38 de dogurdum iznim bitince 2 yillik izinlerimle beraber bebegm 5 aylikken ise basladim, sut iznimi kullandim sonucta bana verilmis bir hak ki ozele de verilmesi gerekiyor haklisiniz ama simdi ozeldekilere verilmedi diye kullanmayim mi ? Bunun suclusu bizler miyiz ? Verilen hakki kullanarak suclu mu oluyorum bence size verseler bu hakki inan o da yetmeyecek, cunku anneyiz yetmiyor yani yurt disinda 1 yil ucretli kullaniyorlar keske bizde de oyle olsa....ama benim kizdigim insan sartlarini oturtmadan hamile kalip sonra da rapor rapor diye ortalikta dolasmayacak ! Sinir oluyorum hemen ariyorlar beni bize rapor ayarlar misin ? Ben kendime almadim ya sana alir miyim ? Bir de kimse yanlis anlamasin ama okul acilir acilmaz ogretmen arkadaslarim hemen basliyor rapor diye beni darlamaya en cok onlarda var nedense
Haklarınızı sonuna kadar kullanın kardeşim benim asla gözüm yok yanlış anlaşılmasın , benim kızdığım devletin bu çifte standardı ülke vatandaşlarına reva görmesi , bir kesimin hakkı cokken diğerlerinin köle gibi çalışması ve doğal olarak aile hayatına kalitesine yansıması.
Bnm burda tek kızdığım kişi konu sahibi zihniyetinde olanlar. Memur olmayı dirsek curutmekle bir tutup diğer herkesi tembel varsaymak ve bu haksız ücretli rapor muhabbetini en doğal haklariymis gibi savunmalari.
Yoksa sana süt izni verdiler de kullanmayacak misin asıl kullanmayan haksızlık eder bebeğine bı kere

Haklarınızı sonuna kadar kullanın kardeşim benim asla gözüm yok yanlış anlaşılmasın , benim kızdığım devletin bu çifte standardı ülke vatandaşlarına reva görmesi , bir kesimin hakkı cokken diğerlerinin köle gibi çalışması ve doğal olarak aile hayatına kalitesine yansıması.
Bnm burda tek kızdığım kişi konu sahibi zihniyetinde olanlar. Memur olmayı dirsek curutmekle bir tutup diğer herkesi tembel varsaymak ve bu haksız ücretli rapor muhabbetini en doğal haklariymis gibi savunmalari.
Yoksa sana süt izni verdiler de kullanmayacak misin asıl kullanmayan haksızlık eder bebeğine bı kere
Onlara ben de kiziyorum, ben de magdur oluyorum cunku yalan yere rapor alininca en cok bizler etkileniyoruz nobet listemiz alt ust oluyor, ben hamileligimde dahil hic rapor almadan calistim gecen hastaydim is yerinde arkadaslar idare etti dinlene dinlene calistim ama bakiyorum boylelerin gorunce deger mi diye ? Diger konuda sonuna kadar haklisinz anne annedr ozeli devleti olmaz kimn ne kadar dirsek curuttugunu Allah bilir kalani nasip isi yapacak birsey yok ama burda asil mesele devletin yaptigi haksizlik

Böyle konuları okuyunca kadinlar çalışmasın diyenlere hak veresim geliyor.Erkek çalışanlar cocuğu olmayan kadınlar enayi değil mi bir de siz gidince sizin işiniz de onların üstune kalıyor en sinir olduğum da oğretmenler kendi çocuguna haram yedirdiği yetmezmiş gibi kaçtane çocuğun aylarca dersleri boş geçiyor bir sürü gećici ogretmen gelip gidiyor tabi eğitim de hak getire bu sürede

Siz de abartmayın. 😒

Konuyu memurluktan öğretmenlere kaydıranlara yazıyorum . 32.haftada resmî izne başlayınca yerimize öğretmen geliyor . Abartmayın isterseniz napalım doğurmayalım mı tarihini mi ayarlayalım onu mu istersiniz ? Aa o kadar da değil .

Valla ben kimseyi kınamıyorum doğum izni dediğiniz şey tamı tamına 112 gün...4 ay bile değil.O yüzden rapor alana da kızmam yani

Öğretmenim. Şu anda görünen mart başı doğum yapacağım. 37 saat dersim var. 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. En iyi ihtimalle mayıs ortasında yasal iznim bitiyor. Şimdi gıcık olduğunuz bir öğretmenin bu durumda ne yapması mantıklı sizce. Ben doğum iznine çıktığımda benşm yerime şu aylardır milli eğitimde boş duran depo öğretmen gelecek. Depo öğretmen ne demek? Eş durumundan o ile atanan, boş yer olmaması dolayısıyla yedek bekleyen öğretmenler demek. Maaşlarını normal alıyorlar.
Seçenek 1 mart-nisan - mayıs ortası yerine depo öğretmen gelsin, ben iznim biter bitmez yaklaşık 20 gün için tekrar okula gideyim.(bu durum okuldaki bütün dengeleri alt üst ediyor. Öğrenci tam yeni öğretmenin sistemine alışmışken hop yine değişiyor.)
Seçenek 2 Kimsenin düzenini bozmadan okullar tatil olana kadar iznim bitince rapor alayım (ki burada vatan haini ilan edilmiş bu grup)
Seçenek 3 MART başında doğurayım, bir jafta sonra izin falan almadan derse girmeye devam edeyim
Seçenek 4 çalışan bayanlar için çocuk sahibi olmak yasaklansın. (ama tabii bundan sonra hiç kimse okula öğrenci kayıt ettirirken bayan öğretmen olsun, doktora gittiğinde bayan doktor olsun diye isteklerde bulamayacak)

Öğretmenim. Şu anda görünen mart başı doğum yapacağım. 37 saat dersim var. 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. En iyi ihtimalle mayıs ortasında yasal iznim bitiyor. Şimdi gıcık olduğunuz bir öğretmenin bu durumda ne yapması mantıklı sizce. Ben doğum iznine çıktığımda benşm yerime şu aylardır milli eğitimde boş duran depo öğretmen gelecek. Depo öğretmen ne demek? Eş durumundan o ile atanan, boş yer olmaması dolayısıyla yedek bekleyen öğretmenler demek. Maaşlarını normal alıyorlar.
Seçenek 1 mart-nisan - mayıs ortası yerine depo öğretmen gelsin, ben iznim biter bitmez yaklaşık 20 gün için tekrar okula gideyim.(bu durum okuldaki bütün dengeleri alt üst ediyor. Öğrenci tam yeni öğretmenin sistemine alışmışken hop yine değişiyor.)
Seçenek 2 Kimsenin düzenini bozmadan okullar tatil olana kadar iznim bitince rapor alayım (ki burada vatan haini ilan edilmiş bu grup)
Seçenek 3 MART başında doğurayım, bir jafta sonra izin falan almadan derse girmeye devam edeyim
Seçenek 4 çalışan bayanlar için çocuk sahibi olmak yasaklansın. (ama tabii bundan sonra hiç kimse okula öğrenci kayıt ettirirken bayan öğretmen olsun, doktora gittiğinde bayan doktor olsun diye isteklerde bulamayacak)

Lütfen vicdanınızı rahatlatmak için bahane uydurmayın. Kendinizi Çalışamayacak kadar hasta göstermenin ve bu şekilde para almanın hiç bir bahanesi olamaz. Evet haram evet günah evet vatan hainliği.
Çocuklar yeni öğretmene de alışır. Ama yoo benim aşırı umrumda çocuklar diyorsanız ücretsiz izin alın. Ama lütfen ne kendi ne çoluk çocuğunuzun boğazınızdan haram lokma geçirmeyin. Bunun gidip de devletin kasasından para çalmaktan farkı yok

Yine bir izin ve ucu öğretmenlere dokundurulan bir konu. Oyle tarihini ayarlama sansimiz olmuyor ne yazikki. Bebek ne zaman isterse o zaman doguyor. Ilk dogumum 8 eylulde ikincisi 26 agustosta oldu. Yani dogum oncesi haklarim yaz tatiline geldi. Tabi bizim kendi istedigimiz tarihlerde kullanacagimiz yillik iznimiz de olmadığı icin dogum sonrasi sekiz haftalik hakkimla kalakaldim ortada. Daha kirki yeni cikmis bebegi birakip yarin is basi yapmam gerek. Devletin bu uygulamasi tamamen kadinin ekonomik ozgurlugunu elinden alip eve hapsetmektir. Ucretsiz izin demek sadece maddi anlamda dusunulmemeli. Ekonomik ozgurlugunu eline almis bir kadin icin, maasinin tamamen elinden alinmasi ve eve kucucuk bir bebekle hapsolmasi ne kadar zor aslinda. Evet o bebegi kendi ozgur irademizle dunyaya getiriyoruz, iznimizin bu kadar oldugunu da biliyoruz ama bu sacma uygulamayi kabullenmek en az kendisi kadar yanlis. Rapor almak hak yemektir, haksizliktir gibi laflara guluyorum sadece. Ozellikle kadinlarin buna sessiz kalip boyun egmesi cok aci. Devlet evinde otur, bes kurussuz kocanin eline bak, cocugunu buyut diyor, bizler de eyvallah diyip devam ediyoruz. Yillardir emek verdigimiz, hizmet ettigimiz devlet cocuk dogurunca neden bizim yanımızda durmuyor? Kimse kusura bakmasin. Senin iznin cok benimki az kavgasina duserek bosuna nefes tuketmeyin. Bu isin en dogrusu bebek 1 yasina gelene kadar anne evinde bebegine kendi bakacak vr maasi da catir catir yatacak. Kimse tatil yapmiyor evinde. Ise gitsem daha iyi bebek bakmaktan, cok daha yorucu bence.

Hiçbir şekilde haklı bir taraf yok. Bir çocuğa doğru olanakları sağlayamayacaksan, kredi borçları arasında dünyaya getirmeyi seçtiysen bu kimseyi bağlamaz. Gerçekten ihtiyacı olduğunda geyet raporu ile ücretli izne ayrılabilsin insanlar diye bu olanağı sağlayan devleti de bağlamaz. Devlet sana git sahte rapor çıkar, ücretli izne ayrıl demiyor; bu olanak çalışamayacak durumda olan insanlara sağlanmış bir hak, senin hakkın değil. Bunu yukarıda devlet memuruyum iki ay haksız heyet raporu ile çalışmazsam çalıştığım kurum batmaz, hakkım diyen insan için söylüyorum.

Senin o iki ay haksız aldığın maaş kadar protez kullanan bir insan geri ödeme alamıyor; sen bez, mama diyorsun. Ya son 4 yıldır ortez-protez uygulama merkezlerinde neler gördüm. 6-9 ayda bir çocuğunun protezinin değişmesi gerekirken protez parasını denk getiremediği için protez değiştiremiyor insanlar. Çünkü az buz değil, 25 ile 50 bün arası değişiyor. Düşünüyorum imkân olmasa 6 ayda bir çocuğumun ayağını sadece 15 bin lira ödeyerek nasıl karşılayabilirdik? Devlet bizim için 2000 bin lira ödenek veriyor, bildiğim kadarı ile de 3600'e kadar çıkıyor bu ödenek. 15 bini geçtim 25 bin için de 3600 nedir ki? Biz o ödeneği hakkımız olduğu halde almıyoruz mesela. Fakat keşke bugüne kadar alsaymışım da gücü yetmeyenlere verseymişiz. Hanımefendi de hırsızlık olduğu halde borç içine çocuk doğurmayı seçip, devlet memuruyum hakkım diyor. Ay öyle sinirliyim ki ne yazdım bilmiyorum.

Ben de öğretmenim yerime depo öğretmen falan gelmeyecek bulunduğum yerde depo öğretmen yok ücretli öğretmen gelecek . En azından sene sonuna kadar ona ekmek kapısı olur rapor alırsam uzatmak için dersime öğretmen giremez ki ? Ücretsiz izne ayrılabilirsiniz mesela bu da bir seçenek .

Lütfen vicdanınızı rahatlatmak için bahane uydurmayın. Kendinizi Çalışamayacak kadar hasta göstermenin ve bu şekilde para almanın hiç bir bahanesi olamaz. Evet haram evet günah evet vatan hainliği.
Çocuklar yeni öğretmene de alışır. Ama yoo benim aşırı umrumda çocuklar diyorsanız ücretsiz izin alın. Ama lütfen ne kendi ne çoluk çocuğunuzun boğazınızdan haram lokma geçirmeyin. Bunun gidip de devletin kasasından para çalmaktan farkı yok
Siz olayı anlamadınız ki. Kimse doğumdan sonra hastayım diye izin almıyor. Üstelik son yasal süreye kadar çalışıyoruz. Hatta ikinci dönem hiç gitmeme hakkım varken, sırf öğrenciler birkaç hafta daha fazla soru çözsün diye (özellikle 8. Sınıflar), yasal son güne kadar gidiyoruz. Biz ücretsiz izin de alsak raporda alsak öğrenci mutlaka öğretmen değiştirecek. Ondan aldığımız paranın haramı helali sizin belirleyeceği bir durum değil, o Allahla kul arasında. Sizin bunu bu şekilde dile getirmiş olmanız bile Müslümanlığa göre günahtır haberiniz var mı?

Ben de öğretmenim yerime depo öğretmen falan gelmeyecek bulunduğum yerde depo öğretmen yok ücretli öğretmen gelecek . En azından sene sonuna kadar ona ekmek kapısı olur rapor alırsam uzatmak için dersime öğretmen giremez ki ? Ücretsiz izne ayrılabilirsiniz mesela bu da bir seçenek .
24 adet depo var benim branşımdan bulunduğum ilde. Ücretsiz izin en az 2 yada 3 ay veriliyor sanırım. Benim ihtiyacım olan 20 gün izin.

Yine bir izin ve ucu öğretmenlere dokundurulan bir konu. Oyle tarihini ayarlama sansimiz olmuyor ne yazikki. Bebek ne zaman isterse o zaman doguyor. Ilk dogumum 8 eylulde ikincisi 26 agustosta oldu. Yani dogum oncesi haklarim yaz tatiline geldi. Tabi bizim kendi istedigimiz tarihlerde kullanacagimiz yillik iznimiz de olmadığı icin dogum sonrasi sekiz haftalik hakkimla kalakaldim ortada. Daha kirki yeni cikmis bebegi birakip yarin is basi yapmam gerek. Devletin bu uygulamasi tamamen kadinin ekonomik ozgurlugunu elinden alip eve hapsetmektir. Ucretsiz izin demek sadece maddi anlamda dusunulmemeli. Ekonomik ozgurlugunu eline almis bir kadin icin, maasinin tamamen elinden alinmasi ve eve kucucuk bir bebekle hapsolmasi ne kadar zor aslinda. Evet o bebegi kendi ozgur irademizle dunyaya getiriyoruz, iznimizin bu kadar oldugunu da biliyoruz ama bu sacma uygulamayi kabullenmek en az kendisi kadar yanlis. Rapor almak hak yemektir, haksizliktir gibi laflara guluyorum sadece. Ozellikle kadinlarin buna sessiz kalip boyun egmesi cok aci. Devlet evinde otur, bes kurussuz kocanin eline bak, cocugunu buyut diyor, bizler de eyvallah diyip devam ediyoruz. Yillardir emek verdigimiz, hizmet ettigimiz devlet cocuk dogurunca neden bizim yanımızda durmuyor? Kimse kusura bakmasin. Senin iznin cok benimki az kavgasina duserek bosuna nefes tuketmeyin. Bu isin en dogrusu bebek 1 yasina gelene kadar anne evinde bebegine kendi bakacak vr maasi da catir catir yatacak. Kimse tatil yapmiyor evinde. Ise gitsem daha iyi bebek bakmaktan, cok daha yorucu bence.

Ha eyvallah dememek için haram yiyorsunuz. Çok güzel tebrikler. Yolu bu çünkü. Evet 4 ay az ama hırsızlığın bahanesi yok, sizin yaptığınızın gidip bir kasadan para çalmaktan farkı yok. Siz gece yastığa başınızı rahat koyuyorsanız burda ben ne konuşsam boş. Evet siz hırsızsınız, bu doğrusu 1 yıl evde durmak yalanlarıyla vicdanınız susuyor mu?

İnanın doktorum, bir tane kişiye dahi haksız yere rapor yazarsam tükürün yüzüme, isterse kardeşim olsun. Okula gitmek istemeyen çocuğa bile yazmam.

Öğretmen olacak insanlara bakın çocuk emanet ettiğimiz toplumun aydın yüzüne bakın. Yazık çok yazık. Hayatın kolay yolunu bulmuşsunuz.

Ya ben ağır grip geçirdiğimde sesim artık içimden çıkma noktasına gelince bile bir günlük rapor vermeyen doktor vardı
Bu heyetleri nasıl böyle kolay alıyorlar aklım şaştı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X