- 4 Ocak 2018
- 253
- 123
- Konu Sahibi Anne civciv
Ben yaklaşık 4.5 ay önce Doğum yapmış biri olarak henüz Doğum yapmamış arkadaşlara tavsiyede bulunmayı borç bildim kendime. Keske bana biri bir Allah ın kulu söyleseydi diyerek o kadar çok ağladığım oldu ki . O yüzden söylemezsem içim asla rahat etmez. Arkadaşlar Doğum sonrası park yatakmış yok anakucağıymış, reflü yastığıymış vs hepsi terane boş şeyler . Ennnn önemlisi yanınızda en az 40 gün geceli gündüzlü kalacak ve bebek bakımından , emzirmeye yardımcı olmaktan anlayacak sevdiğiniz birinin olması. Çünkü normal yada sezeryan Doğum farketmez dikişiniz olacak , acı içinde olacaksınız, lohusalık psikolojisiyle kendinizi çaresiz ötesi hissedeceksiniz, ağlamak , acı , hüzün , vs vs kendimi anlatayım ; ben bunu bilmediğimden ilk Doğumumdu ve daha önce hiç bebek bakmamıştım . Çok tecrübesizdim. Kolay zannediyordum . Annem yanımda sadece bi hafta kaldı , babam huysux bi adam olduğundan çağırdı onu ve gitti memlekete beni o halde bırakıp. Benim bebeğimde aşırı huysux sütüm Çeşme gibi aktığı halde mememi reddeden bi bebekti. Tüm bunlar birleşince ben lohusa depresyonuna girdim . He bide kv sakat olduğu için bana yardımı dokunmadı , teyzemi eniştem yollamadı , kız kardeşimde bebekten anlamadığı için uğramadı bile yanıma gelip sağolsun bi tabağımı yıkamadı yardım bile etmedi. Ysni nereye sığındımsa elim boş kaldı , kimsesiz kaldım ortada . Depresyona girdim ve 2 günde sütüm kesildi zaten eşimde bebek tutmayı bile bilmediğinden yardım edemedi, sağmayı bebek susturmaya uğraşmaktan dikiş acılarımdan düzenli sağamayıncada sütüm gitti bitti . Çok korkunç günlerdi . Hafızamdan silinmesini istediğim . Eğer bi Allah ın kulu bana böyle olacağını söyleseydi İnanın para ile de olsa bakıcı vs ayarlardım yanıms yardımcı birini. Hayatımdaki ennn çaresiz gümlerimdi. Ve ben başkasının başıns gelmesini asla istemem . O yüzden eyyy gebe kardeşler bebek arabası vs bunlar sonrada alınır ama en önemlisi yanınıza yardımcı olacak biri. Yoksa kanadı kırılmış kuş gibi kalıyor insan ..