Dogum sonrasi depresyon

bence aileniz yardim edemiyorsa kres veya bakicidan yardim alin eger durumunuz mumkunse arada sirada yanliz rahat kalabilmeniz lazim veya esiniz calismadigi zamanlarda cocuklari ona birakip biraz sevdiginiz seyler yapin. Annelik yipratabili

Benim post partum depresyonum sadece bir tek nedenden olmadi sizin gibi ailem yanimda degildi, hamilelik yuzunden isimi kaybetmistim, esim ailesiyle bir takim olaylar yasanmisti, bide en onemlisi cocuklugumda bir donem annemden ayri kalmistim. Yani tek bir faktor degil bir cok sey tetikliyebiliyor.

Peşin hükümlü olmayın lutfen eski huzurunuza döneceksiniz. Aslan gibi 2 evlat arkanizda kocaman sariliyorum size @meraklimel e de katılıyorum imkaniniz varsa en azindan ev isinde arada yardim edecek birini tutun yoksa da arada esinize birakip kendinize odaklanin bi dolaşıp gelin uyuyun

bence aileniz yardim edemiyorsa kres veya bakicidan yardim alin eger durumunuz mumkunse arada sirada yanliz rahat kalabilmeniz lazim veya esiniz calismadigi zamanlarda cocuklari ona birakip biraz sevdiginiz seyler yapin. Annelik yipratabili
Bakıcı olayını düşündük insanlar 2 çocuğu duyunca reddediyor kreş için de daha 1 yıl var maalesef bakalım belki eşimin ailesi 2 haftalığına gelecek bakalım nasıl olacak.Evet şart kendimize vakit ayırmak yoksa delirecem

Ben de size kocaman sarılıyorum şuan ama msjın sonunu okuyunca yüzüme bir tebessüm yayıldı.Çocuklar eşimi yer valla.1hafta önce hastalandım yatacağm dedim ve 2 saat sonra uyandığımda eşimin t-shirtün ağzı burnu kaymış bir elinde kız bir ayağında oğlan bağrıp çığrışıyorlarda.Bizim ev Maymunlar Cehennemi resmen.Ama dediğiniz gibi en önemlisi aileden destek almak yoksa bu çocukları başka kimse çekmez.Ya da biz beceremiyoruz anlamıyorum herkesin evinde bu yaşanıyormu acaba

Sizde gidin onlara arada hem ortam degisikligide iyi gelebilir, Size iyi gelen insanlari arayin konusun iltibatta kalin tabi durumunuz illerlerse psykolojik destek alin hic beklemeyin kronik olmadan durumunuz.
Bana kitap okumak, insan yuzu gormek, disarida bir kahve icebilmek, bir film izlemek, yoga yapmak, vede bu durumun gecici oldugunu duymak iyi geliyordu.

Geçeceksadece Zamann...

Psikolojik desteği bazen ciddi ciddi düşünüyorum zaten bir ara başlamıştım ama çalıştığım için saatleri uyduramadık.Kitap okumak bana ada çok iyi geliyor ama iş işe başlayınca onada başlayacam boş derslerde en azından okurum biraz belki kafam dağılır ama belki çalışmakta iyi gelir.20 sinde başlayacam hadi inşallah

Ise baslayinca her sey yoluna gider baska ortam baska seylerle ugrasmak baska insanlar muhakak Iyi gelecek anneler ise donunce iyilesiyor genelde

22 Mayısta doğum yaptım ben de sezeryanla. Bir kızım var bir de oğlum oldu 2. çocuğum yani. Küveze aldılar 10 gün kaldı çıktı çok şükür. Ama eve geldikten sonra bende bir hâller oldu. Kendimi hep kötü mutsuz hissediyordum. Bebekte sorun yok ama bende panik atak var. İçime sıkıntı geliyor. Keyifsizim. Ilk zamanlar annemde kaldım. Birkaç gündür kendi evimize geldik. Kızım doğduğunda da olmuştu. Sonra geçmişti. İkincide olmaz diyordum ama yine aynı hisler oluyor. Nasıl geçecek bu günler bilmiyorum

Bi öncekinden nasıl.gectiyse öyle geçecek yasadgnz şeyi çoğu kişi yaşıyor lohusalık adı üstünde bir isim konmuş demek diğer günlerden farklı o kırk gün hormonlar degisioo siz anormal deglsiniz ki gececekk

İnşallah geçer İçime kötü hisler geliyor. Bazen pişmanlık duyuyorum neden ikinciyi yaptık diye. Halbuki istiyorduk doğana kadar da iyiydi herşey. Çok da uslu tatlı bir bebek onu seviyorum ama suçluluk duygusu var içimde

Bende 52 gun oldu dogum yapalı ayni duyguyu yasadim . Hergun agliodum . Uykusuzluk mahfetmisti ama artik uykusuzluga alisio insan 40 indan sonrada hic biseyin kalmio insalllah düzelir bu halin

Merhaba,
Daha erkenmis yani depresyon demek icin Ama daha oncede soyledigim gibi kendinize onceden iyi gelen seyler yapin cocuksuz vakit gecirin mumkun olunca, yardim alin esinizden, ailenizden arkadaslarinizdan, bol bol disari cikin, isiniz varsa birakmayin dogum izni bitince geri donun, sevdiklerinizi gorun arayin, sizi elestiren iyi gelmeyen insanlarlardan uzak durun. Bide sunu soyliyeyim geciyor

Dışarı çıkıyorum ara sıra ama göğsümde ağrı var sanki vücudum uyuşuyor içime sıkıntı geliyor nefesim daralıyor gerçekten geçecek mi niye böyle oluyor

Dışarı çıkıyorum ara sıra ama göğsümde ağrı var sanki vücudum uyuşuyor içime sıkıntı geliyor nefesim daralıyor gerçekten geçecek mi niye böyle oluyor
Tabi ben uzman degilim tam olarak neyiniz var belemiyorum Ama tiroidinize baktirabilirsiniz. Tiroid dengesizligi moralimizide etkiliyebiliyor

Tabi ben uzman degilim tam olarak neyiniz var belemiyorum Ama tiroidinize baktirabilirsiniz. Tiroid dengesizligi moralimizide etkiliyebiliyor ☺
Kan testi yaptırdım b12 ve d vitamini eksikliği çıktı vitamin iğnesi yaptırıyorum haftada bir ama tiroidi bilmiyorum. Biraz yorgunluktan heralde gece uyanıp bebekle ilgilenmek yoruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…