Doğum sonrası depresyon

Doğum sonrası depresyon yaşadınız mı?

• Ankete Katılan
    18

Butterflybasak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2017
7
5
50
Merhaba, 5 ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası depresyon ve anksiyete problemiyle uğraşıyorum.

Benim anlamadığım şey ne biliyor musunuz? Türkiye'de yaklaşık 39 milyon kadın nüfus var. Bunların en az 25 milyonu annedir Türkiye'de.

Yaklaşık her yeni doğum yapmış 7 kadından biri doğum sonrası depresyon/anksiyete problemleri yaşıyor. Bu da demektir ki Türkiye'de yaklaşık 3.5 milyon kadın bu dertten muzdarip.

Kadınlar kulübüne bunlardan 1 milyon tanesi giriş yapıyordur.

Kek tarifi, kozmetik, giyim, alışveriş konularından çok daha önemli bir konuda neden hiç kimse konuşmuyor burada ya????

1 milyon tane kadın. Hiç mi bunu yaşamadınız? İnanamıyorum. Belki birilerine yardımcı olursunuz.

Benim ikinci bebeğim ve zorlandığım zamanlar olmuyor değil ama bugünler geçecek diye teskin ediyorum kendimi.bebeğim doğduktan bir gün sonra ameliyat oldu zorlu bir yoğun bakım süreci geçirdik,bir ay hastanede geçti.bence şükür edecek çok şey var hayatimizda.orada diğer durumu daha ağır olan bebekleri görünce bile haline hamd ediyor insan.basit düşünüp kaygıyı hayatımızdan uzaklastirnca ve bunun geçici bir süreç olduğunu düşününce atlatmak daha kolay.geçmiş olsun size

Ben yaşadım lohusalık dedik ismine depresyonun.. ağır geçirdim emzirmek istemedim bebeği kabul etmedim alıcaklar gibi geliyordu elimden.. doğumdan önce zor günler geçirdim o yüzden depresyona girmesem olmazdı

Doğum sonrası depresyonunu çok yoğun yaşadım ilk kızımda. Aylarca kendime gelemedim. Doktora bir kere gittim ve ilaç kullanmayıp telkinle geçeceğine inandım ama keşke emzirmeyi bırakıp ilaç kullansaymışım diye düşünüyorum şimdi. Halen daha o dönemi düşününce ürperirim. Kızımla yeterince keyifli zaman geçiremedim,depresyon geçsin diye beklerken kıZımn önemli gelişmelerini kaçırdım. Şşmdi hep vicdan azabı çekiyorum ona bakınca. Keşke o günlerin keyfini beraber sürseymişiz. Elbet geçiyor ama bir sürü güzel şeyi kaçırmış,keyfini çıkartamamış oluyorsunuz. Allah kolaylık versin

bende yoğun depresyon yaşadım 2.aya kadar. göğüs uçlarımda büyük yaralar vardı. bu beni daha.da zorlamıştı.emziremedim. emziremedikce vicdan azabı çektim. bebegim devamlı ağlıyordu. ona karşı sevgi beslemedigimi düşünüp kendimi kahrediyodum . gece bebegim uyudukca agliyodum . şimdi hepsi geçti. ama.o günleri düşününce hala urperiyorum. kendinlmi kotu hissediyorum

Merhaba,kaçıncı ayda daha iyi hissetmeye başladınız ?

Merhaba,kaçıncı ayda daha iyi hissetmeye başladınız ?
Kırkım çıkana kadar felakettim kayınvalidem falan gözüme şeytanmış gibi görünüyordu:) kırktan sonra düzeldi gözümde:) eşime hiç tahammülüm yoktu onu 3 ayın sonunda kabullendim yani tamamen iyileşmem düzene girmem 3 ayı buldu biyeree okumuştum bence lohusalık 6 ay diye sanırım 6. Ayda iyice eski ben olurum

Ben de ilk zamanlari zor gecirdim. Bence cok kisi yasiyor ama sakliyorlar. Rol yapiyorlar.
Yaklasik 2 bucuk ay oldu dogum yapali. Daha iyi sayilirim.

Bende çok ağır yaşadım ama sağolsun eşimin desteğiyle yendim
Zor bı dönem insan herşeyi zihninde daha da çaresizleştiriyor
Şükretmek lazım birazda
Benim düzelmem 4. Ayda oldu
Tabi ben doğum yaptım ama ikizlerimi koklayamadan küvöze alındı
Bu yüzden kendimi yetersiz, çaresiz ve nefessiz hissettim
Evlatlarımın elimden alındığını ve asla kavuşamayacağımı zannettim
Ama geçti şükür

Beni tarif etmissin :) esimle yasadigim sorunlardan dolayi benim de cok kotu gecti.bebegim benim.stresimden kucagimda durmadi hep agliyordu bennde tabi.. o donemde esinden destek görmemek cok zor. Simdi bebegim 8 aylik esimle Düzelmeye calisiyoruz ama ne oldu. Ben aylarca agladim kizima yeterli olamadim. Depresif bir anne oldum vicdan azabi cekiyorum ve bunu telafi etmek icin de kucagimdan indiremiyorum onu. Ama hala da o gunler aklima gelince tuylerim urperiyor fotograflara bile bakamiyorum o derece .. Allah kimseye yasatmasin. .

Bende öyle beneğimi emziremedim kokumu alamıyor bana ihtiyacı var diye hep kucagımda temas kuramadık bari böyle bana yakın oldugunu hissetsn diyorum eşten destek görememek çok acı sanki bir kere kalkıp ayağında sallamışta bide halden anlamıyor sorsan çalışıyor herkes çalışıyor

Evet halbuki en cok ese ihtiyaci oluyor insanin.. bende senin hesap bebegimle uzun zaman bag kuramadim hep agladi kucagima gelince. . Bu beni kahrediyordu. Bende ten temasi icin ciplak.emzirdim cogu zaman beraber banyo yaptik ve yanimda yatiriyorum :) böyle de devam edecegim. Lohusalik doneminde ihtiyacimiz olan tek sey anlayis sefkat ve sevgi halbuki.. sonra tamiri mumkun olmayan yaralar aciliyor insanin ruhunda. Ama cok sukur ki evlatlarmiz saglikli yanimizda.. bu da benim en buyuk mutluluk kaynagim su anda

Evet benimde öyle beni iyileştiren tek şey bebeğim onunla ilgili hayallerim..

herkes mutlaka zor zamanlar geçirmiştir ama herkes bunu depresyona bağlamayabilir .benim de hamileliğimin ilk 4 ayı çok zor ve doğumdan sonra ilk 3 ay biraz çetrefilliydi belki de ufak çaplı bir depresyondu ama hormonlar oturdukça geçti

Dogumdan sonra ilk 2 ay cok zordu. Bir anda evde tikilip kalmak, surekli ilgi isteyen bir bebek, olumsuz degisen fizigim.. ve esime ragmen (cok ilgili ve sevecendi bana ve ogluma karsi) devamli yalnizlik duygusu.. 2 ay gece gunduz agladim..
O romantik ay ben anneyim evladim cennet duygusunu ben oglum 3 aylik olduktan sona hissetmeye basladim. Sanirim o siralar ancak alistik birbirimize..

Sonra ise basladim derken toparlandim. Bebegim disinda birseylerle ugrasmak beni toparladi.

Simdi 11 aylik oldu oglum. Yasini doldurduktan sonra kismet olursa ikinci bebegi istiyorum :)

Dogumdan 2.ay sonra bebegim ne beni emmek istedi ne de mama istedi 4 ayligiz ve haladegisen bisry yok uyku hali ile emziriyorum.2 aydir disari kendim icin cikmadim 2 aydir depresyonun dibindeyim kizimla ilgilenemjyorym evde tek kalmak istemiyorum esim isten geldgnde hos geldin bile diyemiyorum moral bozuklugundan bu durumum kizima da yansiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…