Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
rica ederim canım valla ben de seni bulduğuma sevindim çünkü bu ayaklardaki ağrı herkeste olmuyor, insan ne oluyor diye tırsıyor..
ben bir de hamileliğimde diyetisyen eşliğinde her gün aksatmadan yemem içmem gereken şeyleri yedim içtim, o nedenle eksik beslenme ya da vs.. onlardan olacağını pek sanmam.. Sadece aklıma gelen magnezyum var, bir arkadaşım hamileliğinde kalçaları filan ağrıyordu doktor magnezyum vermişti. ben kullanmadım hiç mesela.hamilelikte bazı kişiler kullanıyor bazıları kullanmıyor acaba ondan olabilir mi ? sen kullanmış mıydın ?
hamilelikte bol ödemli bir dönem geçirdim özellikle ayaklarım davul olmuştu ama 2 hafta sonra tamamen eski haline döndü ayaklarım..hatta hatırladığım kadarı ile ilk haftalarda bu ayak ağrım yoktu, sanki doğum yaptım ödemlerim indi sonra ağrım başladı gibi oldu..sende ayaklarda ödem sorunu olmuş muydu ? ama ödem varken ayaklarım ağrımıyordu mesela ...bu çok garip bişey...
evet herkeste olmuyor bu duruum da mide bulantısı gibi bazı hamileler yaşar bazıları yaşamaz herkeste farklı oluyor demek ki..ama tabirin çok doğru kalkalar kalkmaz önce ördek gibi yürüyüp sonra açılıyorum..sanki bir ton ağırlık taşıyo ayaklarım gibi.
Bende hamilelikden once ve hamilelikde hic boyle sorunlarim olmadi dogumdan bir muddet sonra basladi ve hala devam ediyor ve topuklar degil ayaklarin kucuk parmak kisminin yan kemikleri ve zaman zamanda taban kisimlari sanki kirik gibi agriyor benim gibi diger arkadaslardada ayni sekilde bu enteresan bir durum ,Sanada cok gecmisler olsun verdigin bilgi icin cok tesekkurlerBende çok taban özellikle topuk ağrısı çekerdim ama hamilelikle kiloyla ilgisi yokdu benim hamile kalmadan öncede böyleydi biraz fazla ayakda kalsam topuklarımın ağrısından gece uyuyamazdım şu yumuşak silikon tabanlıklardan aldım kullanamadım olmadı neyse birgün evde bir bornoz terliğim vardı ama yumuşacık bildiğiniz bornoz takımlarıyla birlikde satılan terliği onu giymeye başladım tesadüfen sonra bir fark ettimki topuklarım artık hiç ağrımıyor bir sene hiç ağramadı terlik yırtıldı ben yine normal terlik giymeye başlamamla topuk ağrılarım tekrar başladı şimdi bir tane daha edendim o terliklerden ve geçdi evde devamlı o terliği giyiyorum bilmiyorum ne kadar işinize yarar ama benim derdime çözüm olmuşdu
bende 3 ay oldu dogum yapalı benimde sezeryan ve ayaklarım dizlerim ve belim kopuyor ne yapsm geçmiyor kızlar tırnak kenarlarında siyahlaşma olan varmı yada sebebini bilenbilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile
ay kızlar aynen bende işte ördek gibi yürüyorum çok fena. benim ağrılar biraz ayakta kalınca dahada fena oluyo bugün misafirim vardı mesela ölüyorum topuk ağrısından eşime biraz masaj yaptırıyım dedim dokunduramıyorum bile çok acıyo özellikle ayaklarımın yan tarafları
ben hamileliğimde magnezyumda içtim hiç şişmedim ödemde olmadı çok kiloda almadım ama aynı şikayetler hep. çaresi varmıki yaaa
ay kızlar aynen bende işte ördek gibi yürüyorum çok fena. benim ağrılar biraz ayakta kalınca dahada fena oluyo bugün misafirim vardı mesela ölüyorum topuk ağrısından eşime biraz masaj yaptırıyım dedim dokunduramıyorum bile çok acıyo özellikle ayaklarımın yan tarafları
ben hamileliğimde magnezyumda içtim hiç şişmedim ödemde olmadı çok kiloda almadım ama aynı şikayetler hep. çaresi varmıki yaaa
Canim bende okadar odem olmadi dedigim gibi 6 ayda oda cok ayakda kalmakdan kisa bir sure ayaklarim sisti ama sonra gitti ikinci kez de doguma son 10 gun kala oldu ama oda normaldi, magnezyum almadim hic diyetisyene gitmedim ama kendime yemek listesi yapip ona gore beslendim yani tum tahlillerim herey normaldi ,Doktor bana magnezyum vermedi, ama belkide magnezyum eksikligi olabilir bilemiyorum , hepimizin soyledigi gibi yan kemiklerin agrimasi neden? dokunmak bile mumkun olmuyor cogu zaman , aslinda dengeyi saglayan kucuk parmaklar acaba 9 ay tum agirlik o bolgeleremi basinc yapiyor dersin ?bilmiyorumkismile
Mesela hamileligim boyunca buz yemek istedim hep arasdirdim kansizlikdan olabiliyormus bu gibi istekler , bir ihtimalde hafif anemi bu durumu tum hamileler yasar normal olarak tabi bakalim daha neler cikacak ortaya bunu yazdikca bilecegiz sanirim .boshayallersmile
demek ki magnezyumdan değil..valla aklıma bi o geldi başka birşey demek ki sebebi..
hımm o zaman ödemden de olamaz..bende anemi yoktu zaten demir hapı kullandım..peki sen normal sezeryan mı oldun yoksa epidural mi ??
hatta herkese sorayım; ayak ağrısı çekenler arasında genel anestezi olan var mı ?
bu arada yabancı siteleri de araştırdım ben birkaç şey buldum; öncelikle bu sorun çok yaygın birçok doğum yapan kadında görülüyormuş ama birçok sebebi var; bir tanesi de bağ dokusu ile ilgiliymiş..özellikle tenis topu ile ayak tabanına masaj etkili olur diyo;
gece yatarken kesinlikle ayak parmakları ileri doğrulturlmamalıymış bu bağ dokuyu daha kötü hale getiriyormuş; parmaklar ileri doğru olmayacak..kalkmadan önce ayak parmaklarını kendimize doğru birkaç kez gerdirip öyle kalkmalıymışız ; bir denemek lazım...bir de çıplak ayakla dolaşmayın, ortopedik bir ayakkabı ile gezinin diyor...
Merhaba, 2010 temmuz annesiyim. Hamile iken 16 kg aldım. Hamile iken örneğin gece uykudan tuvalete kalkarken ilk etapta yürüyemezdim ayaklarım tutulmuş gibi olurdu ( yaşayanlar bilir bunu uzun süre hareketsiz kalınca bi anda haldur huldur yürünmüyordu) Hamilelik geçince bu da geçer sandım, ama nafile...Şimdi toplamda 5 kg fazlam var, ama hareketsiz kalıp yürümeye çalışınca ayak tabanlarım acıyo..ayak tabanlarımı kemiğini filan tuttuğumda resmen kemiklerim ağrıyo..Özellikle topuk kısmını ellediğimde ağrı var..Bunu yeni doğum yapanlar yaşadılar mı acaba ? Nedeni nedir nasıl geçer ?
Bütün gün evde küp gibi oturmuyorum da, arada yürüyüşe çıkıyorum ama ağrı devam ediyor.
sunny; hatta herkese sorayım; ayak ağrısı çekenler arasında genel anestezi olan var mı ?[/QUOTE .!.:benim genel anesteziyle sezeryan cnm.hamileliğim boyuncada magnezyum ve kan şurupları kullandım hemde günü gününe hiç atlamadan.bu ağrılar neden kaynaklanıyo bilmiyorum:uhm:
Canim sanada gecmis olsun kac ay oldu senin dogum yapali?
Suradan anliyoruz ki magnezyum eksikligi de degil bunun sebebi:umursamaz: aynen canim dokunmak mumkun degil sende hamilelikde neler yasadin odem oldumu vs. bunlari yazarsan cok sevinirim belki bir seyler buluruz bilmiyorumkismile
sağol canım ben doğum yapalı beş buçuk ay oldu hala ağrılarım devam ediyo doktora gittim röntgen istedi çektirdim hiç birşey çıkmadı sadece kaslarla ilgisi olduğunu doğum sonraası hormonların etkisiyle kasların zayıfladığını ve menepozdaki bir kadın gibi hormonların çalıştığını söyledi. çıplak ayakla dolaşmamamı ortopedik yumuşak terlik giymemi söyledi şikayetler uzun sürerse geçmezse ayak tabanına radyofrekansla bişey yapıyolarmış onu önerdi.
geçen gün tvde bi doktor çıktı bu konuyu konuştular ayak altında bi kasın sürekli gergin durmasından dolayı olduğunu söyledi. o kası esnetmek gerekiyomuş dümdüz yatıp ayaklarınızı bir ip yada çarşaf yardımıyla kendinize doğru çekin bekleyin falan dedi.
Bu arada sormayi unuttum bel agrisi yada beltutulmasi ceken varmi ?
4 aylik hamileyken belim tutuldu hemde cok kotu ,uc gun once gene ayni sekilde tutuldu ortopedi uzmanina gittim rontgen cekildi bel kemiginde egrilme varmis ..
Korse falan verdi ,ayak agrilarimi sordum ve bana belimden olabilecegini soyledi ,gerci kontrol etmedi ama, sizde durum nasil ,ayni sorunu yasadinizmi yada yasiyormusunuz?
bende ben tutulması yok ama sırt ağrısı var.. sanırım benim sincabı kucağa fazla alıştırdım..bütün gün taşımaktan sırtım ağrıyor..ayak agrıları bu arada bende hala devam..hatta o kadar kotu durumda ki terliksiz yuruyemez oldum..terligi giyince ama sorun olmuyor..
ayakları kendine dogru cekmek mantıklı..cunku ayaklar yatınca ozellikle one dogru sarktıgından bag dokuları gerginlesiyor..