Doğum sonrası anksiyete...

Muzlu kurabiye

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2021
55
31
41
Arkadaşlar merhaba öncelikle,
38 yaşımda anne oldum. 3 buçuk aylık bir kızım var. Kızım doğduğu günden beridir korkunç bir anksiyete sorunum var. Sürekli onun başına bir şey geleceğini, durduk yere öleceğini falan düşünüyorum... geceleri bir anda uykum kaçıyor, ruhsal acılar birer birer üzerime çöküyor... emzirdigim için anti depresan da kullanamıyorum....benzer bir durum yaşayanınız var mı? Neler önerirsiniz?

Oncelikle yavrunuzu gule gule buyutun. Lohusa huznu yasiyorsunuz. Guzel haber; yalniz degilsiniz. Daha guzel haber azalarak bitecek. Ben 6’li nefes egzersizleriyle kendimi sakinlestiriyordum. 6 defada nefes alip, 6 seferde veriyordum yani.

Bugunleri gulerek animsatacaksiniz, inanin.

Yasaminizi cok etkiliyorsa destek alin. 💕

Merhaba
Allah bebeğinize de size de uzun ömürler versin
Ben de lohusa hüznü yaşadım, sizi çok iyi anlıyorum. Üstteki arkadaşımın da belirttiğim gibi zamanla geçiyor.
Ben çalışmaya çok erken başlamak zorunda kaldığım için 4 ay gibi çok şiddetli sürmüştü, 7. Ayından sonra çok daha iyiydim.
İnşallah kısa zaman sonra bu duygu durumundan çıkacaksınız, biraz sabredin.

Profil fotografiniz beni bile stresse soktu. 😬

Geçmiş olsun, gecici bir surec diye biliyorum ama ilerlerse tehlikeli bir şeymiş, yardim almaktan cekinmeyin.

Yazıldığı gibi genelde geçici oluyor bu durum. Ancak ilerlerse destek alın. Olur da ilaç kullanmak durumunda kalırsanız emziren kadınların da kullanabileceği ilaçlar var. (Bunu illa ilaçlık bir durumunuz olduğu için değil siz özellikle bu durumdan dolayı ilaç kullanamayacağınızı söylediğiniz için belirttim)

Ben halada öyleyim elini bı dk bırakmıyorum market içinde bile artık bana kızıyorlar rahat bırak şu çocuğu diye korkuyorum heran yola koşar birşey olur diye ,zor bı durum yaşayan bilir Allah yardımcın olsun

38 yaşımda anne oldum. 3 buçuk aylık bir kızım var. Kızım doğduğu günden beridir korkunç bir anksiyete sorunum var. Sürekli onun başına bir şey geleceğini, durduk yere öleceğini falan düşünüyorum... geceleri bir anda uykum kaçıyor, ruhsal acılar birer birer üzerime çöküyor... emzirdigim için anti depresan da kullanamıyorum....benzer bir durum yaşayanınız var mı? Neler önerirsiniz?
Bu her yeni annenin yaşadığı şey.
Kızım doğduğu zaman gece uyanıp beşiğini kontrol ederdim hırsız gelip bir tek onu alıp kaçacak diye.
Lohusa sendromu bu.. Atlatacaksın.

asiri evham bu. uyku kaçıracak denli olması tuhaf. destek alsanız..

Kuzum her an hepimizin basina bir seyler gelebilir bunu biliyoruz,ama durduk yere boyle seyler aklina gelmesi onemsiz zira bir belirti var mi?bebek hasta mi?degil ,ki hasta bile olsa bebektir hastalanir ateslenir kusar normal boyle boyle buyuyorlar ...ölum konusuna gelince kim olecegini biliyor?belirli vakitlerde dunyadayiz boyle dusun...yeni dogum yapmissin hassassin bebegini cok seviyorsun bu dusunceler hassasiyetinden kaynaklaniyor biraz rahatla op sev tadini cikar

Oncelikle yavrunuzu gule gule buyutun. Lohusa huznu yasiyorsunuz. Guzel haber; yalniz degilsiniz. Daha guzel haber azalarak bitecek. Ben 6’li nefes egzersizleriyle kendimi sakinlestiriyordum. 6 defada nefes alip, 6 seferde veriyordum yani.

Bugunleri gulerek animsatacaksiniz, inanin.

Yasaminizi cok etkiliyorsa destek alin. 💕
Nefes egzersizleri ni Nescafe diye okumak😅🤭

X