Dogum sonrası agrilar

rumuz0644

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2020
102
94
48
35
41+3 le normal. Ve zor. dogum yaptim. Bebek oksijensiz kaldi ve 1 hafta kuvezde kaldi.şukur bebek iyi ama ben hala iyilesmedim.100 gun oldu hala sag kalçam agriyor. Ve benim.ic dikişlerim sarktı. Kadin dogum sorun olmadigini söyledi. Sizce normal mi bu agrilar.sabah her kalkmam da aksıyorum.

Merhaba. Ben de 41+2 de zor bir normal doğum yaptım. Uzun süre bartolin bezi civarında elime gelen sert bir damar midir nedir ağrıdı oturup kalkarken. Tuvalette özellikle zorlandım. Derinden gelen bir ağrısı vardı, dokununca morarmış gibi ağrıyordu. Doğuma giren doktor bir sorun göremediğini söyleyince başka doktora gittim. Ilgili bir doktordu, ayrıntılı bir muayene yaptıktan sonra burda hiçbir şey görünmüyor, bence sen doğumda çok yıpranmışsın, hala korkuyorsun, bu ağrı da psikolojik dedi. Herhangi bir tedavi uygulamadan ağrı zamanla geçti ama hala kendimi sorguluyorum gercekten psikolojik miydi diye. Elime gelen bir şişlik ağrıyordu ama iki doktor da ne şişlik ne başka bir sorun göremedi. O dönem bir de zor bebeğimden vakit bulup düzgün beslenemedigim icin siddetli kabizlik yaşamış, kabızlık sebebiyle de makat kaslarımın zedelenmesi üzerine dışkı kaçırmaya başlamıştım. Doğum ve sonrası tam bir travma olmuştu benim için. Şimdi düşününce olmayan bir ağrıyı hissetmek icin uygun olumsuz zemin zaten hazırmış benim hikayemde.

Bunu duymak size cok sinir bozucu gelecek ama acaba sizin sorununuz da doğumda çok sarsılmış olmaktan kaynaklanan psikolojik bir ağrı olabilir mi? Bebeğiniz 3 aylık olmuş ama bebek diye bahsediyorsunuz,(ben de doğum zor olunca bebeğimi suçlamıştım) sizi bu durumda asla üzmek istemem ama bebegi kabullenmekte de zorluk çekiyorsanız ağrının psikolojik olma ihtimalini iyi degerlendirin. Bir başka doktora daha gidin derim, o da sorun olmadığını söylerse ağrıyı umursamamaya çalışın.

Yazdıklarınız gayet guzel ve beni anlatıyor.Dogum zor olmasi bende ve kızimda zor bir sureci başlattı. Yazdiklarinizin aynisini yaşadım. Kabizlik,makat çatlağı (doktor amaliyat dedi), mastist, ve ic dikişim tutmaması .Aslinda kizima ve eşime doğumdan sonra cok gzl ilgilendim. Iyi baktim onlara.suan bile patlamış dikisin aRasindan icerden parca geldi.

Başka doktora gidin devam ediyosa Sıkıntınız. İkinci bir gözün görmesi daha iyi olacaktır hem aklınızdan şüphelerde kalkmış olur. Doğumdan sonraki süreç çoğu zaman psikolojik oluyor. Benim için de inanılmaz sıkıntılıydı.. İyileşme süreci bazı kadınlar için çok daha uzun olsa da geçiyor merak etmeyin. Geçmiş olsun.

Bu mesajınızı kaçırmışım şu an farkediyorum yazmadığımı. Ne durumdasınız? Umarım her şey yoluna girmiştir. Mutlaka çok güzel ilgilenmissinizdir her ikisiyle de, belki de her şeye yetmeye çalışmamalısınız. Bazen hatamız sadece bu olabiliyor. Ben kızımı buyuttum 3 yaşına geldi, doguma dair kötü anıları unuttum, ikinci bebeğimin doğacağı günü hevesle bekliyorum. Siz de kötü anıları unutacaksınız buna inanın. Huzurla büyütün

Teşekkür ederim.Daha iyiyim.sizde bebeğinizi sağlıkla büyütün.15 günlük logusayken evi lagam bastı.evi baştan aşağı temizlemek zorunda kaldık. Onların falan etkisi oldu yaram geç iyileşti.

2. Kez anne olmakta güzel olur.ama 2. Doğumu mu kesinlikle sezeryan yaptıracağım.6.5 saat şiddetli sancı ve 1 saat çatalda doğurmaya çalışmak.gozu korkuttu

2. Kez anne olmakta güzel olur.ama 2. Doğumu mu kesinlikle sezeryan yaptıracağım.6.5 saat şiddetli sancı ve 1 saat çatalda doğurmaya çalışmak.gozu korkuttu
Her seçiminiz size ve ailenize huzur getirsin. Bebeğinizi büyütürken kolaylıklar dilerim

Kızım 6 aylıktı ağrılarım bitti. Zor bir süreçti. Şükürler olsun. Bebeklerimizi sağlıkla büyütelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…