• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sırası ve sonrası en büyük sorunum kaynanam

Valla kızlar benim kayınvalidem çok iyidir sağolsun ama bu bebek olayından sonra kadın değişti fena halde. Tamam sağolsun herşeyde bana yardımcı olmaya çalışıyor ama bazen bebeğimi fazla sahipleniyor. Geçen gün kaföre gideceğim için ona bırakacaktım bebeğimi. Sonra uyumayınca alayım da yanımda götüreyim bari dedim. "Aaaa vermem ben kızımı kimselere. Kaybedersin falan orda" dedi:1shok: Bi anda sinirle ağzımdan "Kimin çocuğunu kime vermiyorsun anne. Ben onun annesiyim farkında mısın" dedim. İşi şakaya vurdu. Ay şaka yaptım kızım falan dedi ama gayet ciddiydi yani :1shok:

aman allahımmmmm bır benım sanyodummm..bende nefret edopm bun kadındannn..hergun gelıo yaaa..uyuyan cocugu uynadırıo deli oluyommmm..işn ne uyut dio bıde ..dıcek küfür bulamıom mal karı ne meraklılarmış annemmmmmmmmm dıo bıde kızıma çok mereklıysan dogur dıcem zor tutyom kendımı..herseye karısıoo ya herseyeeeeeeeeeeeee..doktruna bile ..deli olyomm valla../B]

Valla kızlar benim kayınvalidem çok iyidir sağolsun ama bu bebek olayından sonra kadın değişti fena halde. Tamam sağolsun herşeyde bana yardımcı olmaya çalışıyor ama bazen bebeğimi fazla sahipleniyor. Geçen gün kaföre gideceğim için ona bırakacaktım bebeğimi. Sonra uyumayınca alayım da yanımda götüreyim bari dedim. "Aaaa vermem ben kızımı kimselere. Kaybedersin falan orda" dedi:1shok: Bi anda sinirle ağzımdan "Kimin çocuğunu kime vermiyorsun anne. Ben onun annesiyim farkında mısın" dedim. İşi şakaya vurdu. Ay şaka yaptım kızım falan dedi ama gayet ciddiydi yani :1shok:

ay canım bı bende var sanıyodum..bunlar nesilleri tukenmek üzere olan bır tür sanırım..koruma altına alınmalılar aslında..:jeyyar: sen yıne iyisın ben kuföre gtcem desem 50 tane sey sayar ..daha kuçukte ölede bölede...herseyeeeeeeee muhalefet kadın yaa..annem izmırde aile yanı..bayramda gıtcem dıom..olmaz dıo 3 aylık çok kucuk ona soruom sankı yorum yapıo salak yaaa..annem yanı gıtım yerrr..1,5 senedr gıtmıom zaten gebelık falan derken..kendı gelrken kımsye sormuo ama..malozzzzzzzzzzzzz:oklava:oh be rahatladımmmmhihoyyyt

Allah yardımcın olsun canım! Ben henüz doğurmadım ama kayınvalidemle çok yakınız.. Doğum sonrası acaip sorunların çıkacağını gayet iyi biliyorum - birde o bakacak! Bende çok sabırlı değilim, insanları kırmayı sevmem ama fikirlerimi de söylerim. Benim dediğim gibi bakmayacak olursa o zaman ya işten çıakrım yada başka bir çözüm bulurum artık.

Eltim doğum yaptı ve uzak olmasına rağmen, karışmasına engel olmuyor! Doktoruna kadar karışıyor
gerçekten.

Pnrhlt: Ne demek ya "Aaaa vermem ben kızımı kimselere". Kaybedersin falan orda" ınan kocaman bir "yuuuh" çektim! Öyle saçmalık mı olur... Nasıl bir zihniyet anlamıyorum gerçekten!

m.J.oYy: Nasıl yani annene gidemezmişsin! Ya kendisini ne sanıyor ki!? O nasıl evlatlarını ve torunlarını görmek istiyorsa, bu hakka sahibse sende aynı haklara sahibsin.. Sen kayınvalidene giderken annene soruyormusun veya annen karışıyor mu sanki!? Gerçekten çok benciller yaa ve düşüncesiz.

Arkadaşın bebeği oldu, 40 , çıkmadan bebekle gezmeye gittiler diye kayınvalidesi kıyameti koparttı (ama tabii gelinin yüzünde değil) ama ertesi hafta kendilerine götrürünce dediklerini unuttu! Bende böyle şeylere çok kızıyorum gerçekten..

m.J.oYy: Nasıl yani annene gidemezmişsin! Ya kendisini ne sanıyor ki!? O nasıl evlatlarını ve torunlarını görmek istiyorsa, bu hakka sahibse sende aynı haklara sahibsin.. Sen kayınvalidene giderken annene soruyormusun veya annen karışıyor mu sanki!? Gerçekten çok benciller yaa ve düşüncesiz.

Arkadaşın bebeği oldu, 40 , çıkmadan bebekle gezmeye gittiler diye kayınvalidesi kıyameti koparttı (ama tabii gelinin yüzünde değil) ama ertesi hafta kendilerine götrürünce dediklerini unuttu! Bende böyle şeylere çok kızıyorum gerçekten..

valla canım bızmkıde acayıp yakın 1 kaç part ilerde falan..sürekli gelio cat kapı..zaten agrım sızım var sezaryandan..tam dalıo kızım kapı..tam dalıyo telefon cıldrcam valla.. annem buraya geldıgınde bıze bır kere gelmedı..inanılmazzz yaaa..aradım kaç kere yemek yapılcaktı..almış bıseler getrmiş gelrım yaparz demişti..kadın evde bıle durmadı..nıe böle yaptı hıccc bılmıom sanırım annemı kıskandı..surekli burdaydı die 15 gun kadar...geldıgınde de akşam çaya geldi misafır gıbı annem ona ikram da bulundu..ve karsı bınada olmasına ragmen annem sende bır gelıo braya yemge bıle almadı annemi..:olmaz::olmaz::olmaz: yıne annem burdayken kızımı bır kereeee ya eline almadı..sevmedı..annem gıttı elinden düşmüo..hiç anlam veremıom..annemler babamlar burdayken isim konuslsun istedim..kayınpederım okucaktı kulagına..annem dedıkı ben gıdım koyarlar bak görürsün..annem gıttı öğlen akşam üstü 17.00 da ismini kucamdan alıp yan odada sankı gizli bişe yapıolar gıbı okudular kulagına...offf allahım sabırlar versinnnnnsenağlama

benim de kayınvaldem geldi doğuma,annem gelemedi.
ben çok karışmıyorum,o doya doya seviyo ilgileniyo bende gidene kadar bişey demiyorum.onun kayınvaldesi herşeyine karışmış,isimlerini de kendi koymus çocuklarının.beraberlermiş ve cocuklarını sevememiş bile.torununu doya doya sevsin,ilgilensin.
gidene kadar napayım,dayanıyorum.
ara sıra eski yöntemleri uyulamak istiyo kibarca olmaz diyorum.o da hemen kapatıyo konuyu.
bazen komik şeyler söylüyo kafaya takmıyorum.mesela;bebek ağladığında dışardan gelip ''seni ağlatıyolar mı,döverim ben onlarııııı,kısarım ben onlaraaaa....
gibi bişeyler söylüyo,umursamıyom.napalım kendilerinin içinde kalmış,torun olunca sahipleniyolar,saçmalıyolar bazen.
en iyisi kibarca laf söyleyip susturmak,biraz da anlayış ve tabiki sabır.
en güzel günlerinizi zehir etmeyin,sallamayın,ama en önemlisi eşinize sürekli bu konuları açıp şikayetçi olmayın.küçük meselelere alışıp yarın büyük bi olay olduğunda tepkisiz kalabilir.asla annelerinin kötü niyetli olduğunu söylemeyin,sadece sizi anlamadığından filan bahsedin.hiç bi erkek annesinin art niyetli olduğunu kabul etmez.sorunlar onları ortada bırakıyor ve erkekler bir müddet sonra tepkisizleşiyor.
çözüm odaklı olduğunuzu ve iyi niyetinizi ona gösterin.
son olarak kayınvaldenize sabretmeye çalışın,takmayınca daha mutlu oluyo insan,bosuna gerilmeyin...:kahve:

m.JoYy:
valla canım bızmkıde acayıp yakın 1 kaç part ilerde falan..sürekli gelio cat kapı..zaten
agrım sızım var sezaryandan..tam dalıo kızım kapı..tam dalıyo telefon cıldrcam valla.. annem buraya geldıgınde bıze bır kere gelmedı..inanılmazzz yaaa..aradım kaç kere yemek yapılcaktı..almış bıseler getrmiş gelrım yaparz demişti..kadın evde bıle durmadı..nıe böle yaptı hıccc bılmıom sanırım annemı kıskandı..surekli burdaydı die 15 gun kadar...geldıgınde de akşam çaya geldi misafır gıbı annem ona ikram da bulundu..ve karsı bınada olmasına ragmen annem sende bır gelıo braya yemge bıle almadı annemi.. yıne annem burdayken kızımı bır kereeee ya eline almadı..sevmedı..annem gıttı elinden düşmüo..hiç anlam veremıom..annemler babamlar burdayken isim konuslsun istedim..kayınpederım okucaktı kulagına..annem dedıkı ben gıdım koyarlar bak görürsün..annem gıttı öğlen akşam üstü 17.00 da ismini kucamdan alıp yan odada sankı gizli bişe yapıolar gıbı okudular kulagına...offf allahım sabırlar versinnnnn

Haddime düşmez belki ama ne kadar ayıp ya.. Sonuçta torununu görmek, sevmek, ilgilenmek kayınvalidenin hakkı olduğu kadar, senin anneninde hakkı. Şimdi onların arkadaş gibi olmaları lazım, bu rekabet niye? ısmini neden hep bir arada okumadılar yani, herkes bir arada olurdu ne güzel.. Ama annenler öyle yapsalardı kıyamet kopardı.
Benimde annem uzakta büyük ihtimal ben doğuma yanına gideceğim, bir aksilik çıkarsa annem gelecek. Biz kayınvalidemlerle çok yakınız :( (Avantajları olmuyor değil ama ben yine de bu durumdan hoşnut değilim - hele Allah nasip ederde bebişim doğunca). Herşeye karışacağını biliyorum, büyük eltim doğum yaptı ve kendilerine uzak diye içi gidiyor - istediklerini yaptıramıyor diye deli oluyor (ama art niyetli olarak değil - sadece herşeyin en iyisini kendisi bildiğini sandığı için) ama ben yakın olduğum için.. Bu arada ev bakıyoruz, denk gelirse doğumdan öncei olmazsa doğumdan sonra en kısa sürede taşınıcaz Allah'ın izniyle. En azından haftasonları eşim ve çocuğumla başbaşa oluruz.
Ben sevmesinler, gelmesinler demiyorum ama biraz anlayışlı olsunlar. Torunlarını sevmelerine asla bişi demem, zaten hakkım yok ama onlar da onlara doğurmuşuz gibi yapmasınlar ya.. Çıldırıyorum... Yazacak daha çoook şey var ama sıkmim sizi daha fazla..

Esin123:
benim de kayınvaldem geldi doğuma,annem gelemedi.
ben çok karışmıyorum,o doya doya seviyo ilgileniyo bende gidene kadar bişey demiyorum.onun kayınvaldesi herşeyine karışmış,isimlerini de kendi koymus çocuklarının.beraberlermiş ve cocuklarını sevememiş bile.torununu doya doya sevsin,ilgilensin.
gidene kadar napayım,dayanıyorum.
ara sıra eski yöntemleri uyulamak istiyo kibarca olmaz diyorum.o da hemen kapatıyo konuyu.
bazen komik şeyler söylüyo kafaya takmıyorum.mesela;bebek ağladığında dışardan gelip ''seni ağlatıyolar mı,döverim ben onlarııııı,kısarım ben onlaraaaa....
gibi bişeyler söylüyo,umursamıyom.napalım kendilerinin içinde kalmış,torun olunca sahipleniyolar,saçmalıyolar bazen.
en iyisi kibarca laf söyleyip susturmak,biraz da anlayış ve tabiki sabır.
en güzel günlerinizi zehir etmeyin,sallamayın,ama en önemlisi eşinize sürekli bu konuları açıp şikayetçi olmayın.küçük meselelere alışıp yarın büyük bi olay olduğunda tepkisiz kalabilir.asla annelerinin kötü niyetli olduğunu söylemeyin,sadece sizi anlamadığından filan bahsedin.hiç bi erkek annesinin art niyetli olduğunu kabul etmez.sorunlar onları ortada bırakıyor ve erkekler bir müddet sonra tepkisizleşiyor.
çözüm odaklı olduğunuzu ve iyi niyetinizi ona gösterin.
son olarak kayınvaldenize sabretmeye çalışın,takmayınca daha mutlu oluyo insan,bosuna gerilmeyin...:kahve:

Esin sende haklısın ama herkes senin kayınvaliden gibi anlayışlı olmuyor. Bende kalp kırmak taraftarı değilim ve bazı konularda büyüklerin tecrübelerine kulak asarım ama her konuda değil - özellikle mantıklı açıklaması olmayan konularda..
Evet, herşeyi takarsak hayatımız zehir olur ve bebişlerle ilgilenip, tadlarını çıkartacağımız yerde kayınvalide konusuna takılı kalacağız.. Ama bazende insan çileden çıkabiliyor..
Biraz bizim, biraz onların sabrı ve anlayışıyla herşey kolaylaşabilir ama olmuyor işte.. Mesela büyük eltim şuan annesinde kalıyor toparlanana kadar, kayınvalidem kendisinde kalmadı diye köpürdü, "Çocuk onların elinde rezil olucak" gibi laflar söylüyor ve bu çok yanlış ve ayıp. Neyse, şimdiden strese girmim.. ınşallah en kısa zamanda ev buluruz da doğumdan sonra ilişkimiz bozulmaz.. En azından mesafemi koruyabiliyor ve yanlış bulduğum şeyleri kırıcı olmadan açıkca yüzlerine söyleyebiliyorum ama torun olayı bambaşka... Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar

MaviYıldız
arkadaşım sen henüz doğum yapmamısın ama herkesden çok dertlisin bakiyorumda
hele bi doğur canım ondan sonra düşünürsün bu tür şeyleri şimdiden düşünüpte stresse girmenin alemi yok
ben kendi adıma kayinvaldem ile hiç bir sorun yaşamadım doğumdan sonra çünkü doğumdan önce ve doğumdan sonra yanımda değildi. Ben kendi annemin yanına gittim doğum yapmaya ee haliylen yurtdışı oluncada kayinvaldem gelemedi 2,5 ay sonra gördü torununu. Şimdide kendi evimdeyim yine uzağız öyle sık sık görüşmüyoruz arada o geliyor arada ben gidiyorum öyle görüyor ve seviyorlar torunlarını. Ufak ufak bişeylere karışmak ister gibi oluyor ama benim buna bugüne kadar müsade etmediğimi bildiği için bundan sonrada karışamayacağını biliyor kendisi o yüzden sorun yaşamıyoruz Allah'tan. Yinede kızımı kendisi doğurmuş gibi sevmesine arada sinir oluyorum o ayrı konu. Kaynana işte adı yetiyor insana :)

bunların hepsi aynı yazemuszemus ben doguma anama gıtsem kıyamet kopr gerçi..siz bı adım öndesınız..bayramda gıtmeme bıle karışıolar dıyom yaa..bakalım nelr olcak..allhtan 2 hafta yazlığa gıttı oh be nefes aldım valla..hıç gelmese keşkeeeee

merhaba arkadaşlar ben henüz hamile bile değilim ama anne olmak için net bir karar aldım.:CüvCüv: Aslında derdimiz aynı bu kararı verirken en çok kaynanam faktörünü düşündüm. Çünkü benim kaynanamda herşeye karışan ve 10 sn de bir bana laf sokmassa hayata karşı umudunu yitiren bir bayan:1ninca:. Ama artık bebişim için hazırlıklara başladım. Çünkü kaynanam köye ev yapmaya gitti belkide hep orda yaşıcak üst katımda onun sesini duymucamhihoyyyt. Çat kapı gelip bebeğimi elimden alamıcak. Bebiş yalnızca benim Bebişim olucak.naniknanik

m.JoYy:
bunların hepsi aynı ya ben doguma anama gıtsem kıyamet kopr gerçi..siz bı adım öndesınız..bayramda gıtmeme bıle karışıolar dıyom yaa..bakalım nelr olcak..allhtan 2 hafta yazlığa gıttı oh be nefes aldım valla..hıç gelmese keşkeeeee

Evet canım, hepsi aynı! Benim ailem gerçekten çok uzakta ve evlenmeden önce eşime demiştim, gitmeme kimse mani olmasın diye. Sağolsun eşim anlayışlı, her zaman benimle gelemiyor ama ben gidiyorum. Anamın yanında doğurmam konusuna gelince; aslında bu karar yeni alındı - böyle birşey yoktu. Hatta "annem doğuma gelicek" dediğimde böyle bir tuhaf olmuştu. Sonra eşim ona söyledi burada doğurmayacağımı ve rengi felan attı ama bişi demedi. Arkamdan dediyse bilemem ama kesin demiştir. ıstiyor ki hep çocukları yanında olsun.. Eee benim ailemin canı yok mu yani, bende tek kızım..
Bayramda veya canının istediğinde annenin yanına gitmene engelleme hakkı yok - eşin bişi demiyor mu? Vallaha ben lafımı sokuyorum "Herkes gibi anamı babamı kardeşlerimi görmek benimde hakkım, kimse bişi diyemez" diyorum.. Yalan mı ama ya? Ama kendi kızları olsaydı kıyamet kopardı.. Düşüncesizler işte, işlerine nasıl geliyorsa..
Bundan sonra herşey bebişim için, ne gerekiyorsa yaparım da söylerim de. Yazık bizlere ya, bu günlerimiz geri gelmicek..

Simmore:
merhaba arkadaşlar ben henüz hamile bile değilim ama anne olmak için net bir karar aldım.:CüvCüv: Aslında derdimiz aynı bu kararı verirken en çok kaynanam faktörünü düşündüm. Çünkü benim kaynanamda herşeye karışan ve 10 sn de bir bana laf sokmassa hayata karşı umudunu yitiren bir bayan:1ninca:. Ama artık bebişim için hazırlıklara başladım. Çünkü kaynanam köye ev yapmaya gitti belkide hep orda yaşıcak üst katımda onun sesini duymucamhihoyyyt. Çat kapı gelip bebeğimi elimden alamıcak. Bebiş yalnızca benim Bebişim olucak.naniknanik

Merhaba canım, aramıza hoşgeldin :)
Öncelikle inşallah en kısa zamanda hamiş kalırsın :)
Zor ama kayınvalideni boşver, bende çok yakınım ama daha fazla ertelemek istemedim, bebiş istedim. Taşınınca rahatlicam Allah'ın izniyle.
Hayata karşı asla umudunu yitirme, her kim olursa olsun; bunu yapmalarına kesinlikle izin verme. Bak hem bebiş istiyorsun hemde umudumu yitirdim diyorsun! :(
Onlara laf anlatmak çok zordur, eşine bile farklı yansıtabilir olanları ama yılma. Sen gerektiğinde konuş, kırıcı olma ama kararlı ol - seni ciddiye alsın. Baktın olmuyor eşine söyle, baktın ondan da tık yok; o zaman gerekirse sert konuş. Annelerimiz bizi bunun için doğurmadılar.. Güzellik varken bu gereksiz sürtüşmeler niye... ınşallah bizde böyle kaynana olmayız! :):)

PRINCESS-in-LOVE:
Herkesten çok dertliyim çünkü başıma gelecekleri tahmin edebiliyorum :) Büyük eltimden de görüyorum, ki o yakın oturmuyor ama buna rağmen kendi dediği olsun diye çıldırıyor. Tabii biz yakınız ve bu sefer bebişime bakacağı için havasından geçilmeyecek.
Bende yurt dışında doğuracağım. Evet henüz doğurmadım ama yine de stres oluyorum işte - elimde değil. Hatta önce annem doğuma gelicekti ve pek memnun olmadı ama benim annemin yanında doğuracağımı eşim söyleyince bozuldu tabii. Ama daha sonra annem kendisine jest yapıp "Sizde gelin doğuma, biletiniz benden" dediğini anlata anlata bitiremedi - herkese anlattı ve kasıldı. Tabii ben hiç birşey söylemedim, "Gel tabii" demedim. Sonra bir güzel anneme kızdım neden böyle yapıyorsun diye, bir daha sakın bu konu üzerinde bişi söyleme dedim - kadında pişman oldu ama amacı sadece jestti ama olsun - yapmasın canım! :) Gelmek isterse, alır biletini ve masraflarını karşılar ama ben asla davet etmem ve karşılamam. Cimri olduğumdan değil, sadece haketmediği için yapmam..
Doğumdan sonra kendisi bakıcak ve evlerimiz alt üst olduğu için kaçışım yok - bir an önce ev bulma derdindeyim.. Aslında gerçekten kötü bir insan değil, sadece elinde olsa yönetimi ele geçirmek ister. Sorar canın bişi çekiyor mu diye, eşime verdiğim değerden dolayı çok hoşnut, beni över komşulara felan ama bazı şeyler var işte.. Ben haksızlığa gelemem ve
Uzak olsam bu kadar takmicam ama uzaklaşıncaya kadar.. Hem aslında şimdiden bunları düşünmüyordum ama konu başlığını görünce.. :):)

sanırım Allahım işimi bu konuda rast getirdi.doğumumun ne zaman olcağaı tam bellli olmadığı için kayınvaldaem tam doğum zamanında yanaımda olamadıt:dance: malum tarlalarının başından ayrılamadı.tamamen duygusal sebeplerden ötürü yani.amaakşamında bizi aradı ve resmen ondan gizlice doğum yapıyomuşum gibi imalı imalı laflar soktu.ve beni hüngür hüngür ağlattı.e duygusallığım üstümde tabiertesi gün doğuma giricem ve kadın bana hesap soruyo düşünsenize. neden daha erken haber vermemişiz.ben diyorum bizim de yeni haberimiz oldu ama hiiiç tınlayan kim?madem çok meraklıydın doğum saatini haber vermemizi beklemez işini gücünü bırakır gelirdin.annem hasta yatağında kalktı geldi benimle ilgilenmek için kendini bir yana bıraktı.ne zor bi gündü.herşeyimi annem yaptı.başımın ucundan bi saniye ayrılmadı.altımı bile o bağladı yatağımı 2 defa batırdım hep o temizledi.bir kez olsun off demedi.hep başımı okaşıpı öpüp teselli etti.kocam bile bunu yapmadı be.anam ya sadece anam.o hallerimde kaynanam iyiki yanımda değildi.eminim gereksiz ve patavatsızca konuşmalraıyla beni de annemi de deli ederdi.10 gün oldu doğum yapalı ve kadın hala piyasada yok.şeftali talasında şeftali topluyo.geçen sen kızı doğum yaptığında :kedi:ayakları kıçına vura vura koşmuştu yanına.işte biz gelinler onlar için bu kadar insanız.Rabbim onları bizden bir ömür uzak etsin diye dualr ediyorum.:Saruboceq:

ya bir tek ben kendimi sanıyordum doğumu zehir olan ben annem kızkardeşimi eşim i kaynanamı görümcemi anne olmak uğrunda 6 yıldır tedavi görüp 3.yılda ikizlerimi erken doğumda kaybetmiş olmama veyine tedaviyle hamile kalıp oğlumu dikişli bir şekilde 9 ay boyunca yatarak dünyaya getirmeme rağmen ki bu süre zarfında yalnızdım ve düşünün ki eşim yaptı bütün işleri yemek vs.yıllardır hayal ettiğm doğum fotoğraflarına bakıp hikayeleri okudukça kendi doğumumda öyle olacağını sanmıştım yanıldım yukarıda saydığım aile bireylerini tebrik ediyorum ve ben ölüp gitsemde asla affetmeyeceğim onları ....5 aydır evliliğimizin bir anlamı kalmadı...içim acıyor.....eşimle küs gözleri balon gibi şişmiş ve mutsuz bir şekilde girdim sezeryana kimseyle helalleşmedim bile kayınpeder poposunu dönmüş yatıyordu ben doğuma giderken kayınvalide gelmedi benim evde kaldılar mazallah oralarda rezil olurdu beklemekten hem niye gelsin ki herşeyi mahvetti bu da hediyesi mi olacaktı....

kısaca olayı ve doğumu anlatayım arkadaşlar bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim yaram çok taze hatta hiç kurumadı...

doğumuma 5 gün kala kontrole gittim o gün tansiyonum yüksek çıktı ve akşama kadar bir oraya bir buraya koşturmaktan mahvolmuştum eve geldim yattım......tabii beyni sulanmış kaynana 1 hafta önceden gelmişti direnmelerime rağmen uçak biletini almamız için ısrar ediyordu ama yine kendi çıktı geldi ...ne mi yaptı baş köşede oturdu ameliyat olalı 2 sene oldu nerdeyse bunu bahane ederek naz yaptı ve doğum için hiç tasası yoktu hazırlığı da evimin de durumu hiç iç açıcı değildi benim durumumdan dolayı...neyse ben uyandım lavaboya gidiyordum bir de ne duyayım kaynana 'anne ben bebeğimi zor buldum çok kıskanırım onu herkesten istemem ordan oraya hoplatmalarını eşime bile böyle sevdiremem'cümlemi oğlum kızkardeşin gelecek ama bebeği sevdirmeyecekmiş kimselere göstermiyecekmiş sanada sevdirmeyecekmiş'dedi ve eşim ne derse beğenirsiniz benim gibi hamile ve çocuğunu taşıyan kadına anne o normal değil de işte ne yaparsın bu sağlık açısından değil kişilik açısından normal olmamak anlamıdaydı de annesine annesi de biliyorum oğlum da işte yine de öyle dedi ......ben mahvoldum gitmek kaçmak istedim ve sen niye böyle diyorsun ayıp değil mi yaptığın dedim eşim bana çıkıştı üstüme yürüdü araya giriyor güya iyilik yaptı bize ben evden çıktım mart soğuğunda ve gece eşim beni engellemedi parka gittim ailemi aradım ama neye yarar ki çok uzaktalar istanbulda da hiç yakınım yok beni alsalar da götürseler eşim geldi parka neden sonra eve götürmeye çalışıyor arabaya bindim saatlerce gezdirdi başım çatlayana kadar ağladım bağırdım Allahım bebeğimi korudu ona birşey olsa nasıl yaşardım.....nese çarem yok eve geldim bi de nedese kaynana çay için birde okadar rahat ki oğlum biletimi al da gideyim lafa bak nereye gidiyorsun dedim yapacağnı yaptın şimdi de kaçıyor musun ?annem geldi 5 gün sonra anneme de iyiki geldin ....sakinleşti Allah razı olsun ...eşimle doğuma kadar konuşmadık yanyana gelmedik oturmadık kaynanayı görmek bile istemiyordum 1 hafta boyunca evimde yattı keyif yaptı annem gelince doğum bitene kadar da annemi ve kızkardeşimi bir güzel hizmetçi gibi kullandı emir vere vere kraliçe gibi annem de eşime ve ailesine sinirlendikçe beni unuttu bakamadı doğumdan sonra iş yapmaktan ilgilenemedi benimle yüklendiler de yüklendiler beni üzdüler ben de onları ...ve ne mi oldu kaynana hala aynı şekilde gece hortlayıp hortlayıp geldi bebek bakımında zırvaladı yattı kalktı bilmişlik yaptı eşimde onun avukatı ...ve ben eşime kan kusturdum hala da öyle aklımdan çıkmadı yaptıkları ...hayalimi yıktılar hayatım da belki de bir daha olmayacak bir mucizeyi haram ettiler bana .......ben eşim ve bebeğimizle bir fotomuz yok doğum çıkışı .....herkes kendi doğurmuş gbi kendini çekmiş kısa bir video kaydından ibaret o an ...........bir gece kaynana yine geldi koynumdan bebeğimi almaya yeltendi ve ben alma dedim eşim bozuldu ansına üzüldü bana kızdı ve kaynana ertesi gün pufffffffffffff.....

eşim 1ay önce ailemim yanından zorla götürdü kendi ailesinin yanında benim kaynana olmuş atom karınca bir dk durmuyor iş hizmet yemek börek çörek niye damadı kızı torunları var kendi kızı kötü olmasın diye dört dönüyor ama ben el kızıydım ve hamile bir kadının karşında iftira üstüne iftira attı geçmişi karaladı içindekileri kustu .....(görümce görümce sana ne oluyor o bebeği doğuran benim oğlum oğlum deyipte bebeği koynunda uyutmakta nedir öyle be kıskanç sezeryanlıyım ya bunu mu fırsat bildi nedir )bir de görümcek vardııııı ki aman ALLAHIM

şimdi torununu oğlu sayesinde internetten görüyor bazen ........ben yokum hayatlarında ama ya bizim hayatımız ne oldu mutlu yuvam olacaktı ...........

not:doğum yapacak arkadaşlara öneri anneniz varsa annenizi yoksa diğer yakınlarınızı en son çare kaynanalarınızı çağırın yanınıza

Son düzenleme:
Tiwiks'cim,

Öncelikle bebişin hayırlı uğırlu olsun canım ve büyük geçmiş olsun..
Yazdıklarını okuyunca çok kötü oldum, ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten. Yapılan yanlışlıkları, terbiyesizlikleri kelimeler tarif edemez..
Haklısın canım, o günler tekrar yaşanmayacak belki ama şimdi bebişine kavuştun ve elinden geldiği kadar tadını çıkart; onunla vaktini iyi değerlendir canım. Kayınvalidenleri de takma - en azından onlarla görüşmek zorunda kaldığında tınlamıyormuş gibi bir tavır takınmaya çalış. Tamam kolay olmayacaktır ama onları kaile almadığını gösterebilirsen, seni üzemediklerini anlayacaklar.. Üzüntülerini bir yakın arkadaşınla paylaş - tutma içinde ama.. Herkes yaptıklarının bedelini öyle veya böyle ödeyecek - ilahi adalet var. Kendini asla ezdirme - bu kim olursa olsun. Pasif olma, hayatını onların kontrolüne verme..
Eşin baba olmuş ama maalesef bu yaşına gelmesine rağmen hala annesinden etkilenip, ona göre hareket ediyor; güzelim yuvasını boşu boşuna yıpratıyor..
Eşinle konuşmaya çalış diyeceğim ama bence sorunlu olan kendisi - ne demek bebeği sana sevdirmeyecekmiş ya! Bu nasıl bir zihniyet!? Allah'tan kayınvalidenler yakın değil - o zaman daha kötü olurdu.
Hiç kimse canını sokakta bulmadı, sende herkes gibi mutlu olmak için yuva kurdun, koy tavrını. Güzellik varken neden kötülük olsun...
Bunları unutman asla mümkün değildir ama lütfen çok fazla düşünüp yaranı kanatma - hasta olursun Allah korusun. Sana birşey olursa kim bakacak sana, bebişin ne olacak - bunları düşün ve toparlan biraz canım.

Allah her zaman yardımcın olsun..

Tiwiks'cim,

Öncelikle bebişin hayırlı uğırlu olsun canım ve büyük geçmiş olsun..
Yazdıklarını okuyunca çok kötü oldum, ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten. Yapılan yanlışlıkları, terbiyesizlikleri kelimeler tarif edemez..
Haklısın canım, o günler tekrar yaşanmayacak belki ama şimdi bebişine kavuştun ve elinden geldiği kadar tadını çıkart; onunla vaktini iyi değerlendir canım. Kayınvalidenleri de takma - en azından onlarla görüşmek zorunda kaldığında tınlamıyormuş gibi bir tavır takınmaya çalış. Tamam kolay olmayacaktır ama onları kaile almadığını gösterebilirsen, seni üzemediklerini anlayacaklar.. Üzüntülerini bir yakın arkadaşınla paylaş - tutma içinde ama.. Herkes yaptıklarının bedelini öyle veya böyle ödeyecek - ilahi adalet var. Kendini asla ezdirme - bu kim olursa olsun. Pasif olma, hayatını onların kontrolüne verme..
Eşin baba olmuş ama maalesef bu yaşına gelmesine rağmen hala annesinden etkilenip, ona göre hareket ediyor; güzelim yuvasını boşu boşuna yıpratıyor..
Eşinle konuşmaya çalış diyeceğim ama bence sorunlu olan kendisi - ne demek bebeği sana sevdirmeyecekmiş ya! Bu nasıl bir zihniyet!? Allah'tan kayınvalidenler yakın değil - o zaman daha kötü olurdu.
Hiç kimse canını sokakta bulmadı, sende herkes gibi mutlu olmak için yuva kurdun, koy tavrını. Güzellik varken neden kötülük olsun...
Bunları unutman asla mümkün değildir ama lütfen çok fazla düşünüp yaranı kanatma - hasta olursun Allah korusun. Sana birşey olursa kim bakacak sana, bebişin ne olacak - bunları düşün ve toparlan biraz canım.

Allah her zaman yardımcın olsun..

çok sağol arkadaşım bebişini de sağsalim kucağına alasın inşallah benim gibi bir masalın olmaz ...........bana gelirse 5 aydır kendimi toparlayamadım...psikolojik destek almayı da düşünüyorum....

Tiwiks:
çok sağol arkadaşım bebişini de sağsalim kucağına alasın inşallah benim gibi bir masalın olmaz ...........bana gelirse 5 aydır kendimi toparlayamadım...psikolojik destek almayı da düşünüyorum....

Amiin. Sende sağol canım.
Ne gerekiyorsa yap arkadaşım, psikolojik destekse psikolojik destek al.. Kimsenin seni üzmesine izin verme tatlım. ıleride pişman olursun, zaman geri gelmiyor.. Şimdi senin hayat bağın biricik yavrun - herşey onun için.. Güçlü olmalısın arkadaşım. Önce bunu kendin iste ve buna inan, gerekli yardımları da alınca herşey yoluna girecek.. Ben buna inanıyorum. Bol bol da dua et canım, bende edeceğim..

Back