benim de kayınvaldem geldi doğuma,annem gelemedi.
ben çok karışmıyorum,o doya doya seviyo ilgileniyo bende gidene kadar bişey demiyorum.onun kayınvaldesi herşeyine karışmış,isimlerini de kendi koymus çocuklarının.beraberlermiş ve cocuklarını sevememiş bile.torununu doya doya sevsin,ilgilensin.
gidene kadar napayım,dayanıyorum.
ara sıra eski yöntemleri uyulamak istiyo kibarca olmaz diyorum.o da hemen kapatıyo konuyu.
bazen komik şeyler söylüyo kafaya takmıyorum.mesela;bebek ağladığında dışardan gelip ''seni ağlatıyolar mı,döverim ben onlarııııı,kısarım ben onlaraaaa....
gibi bişeyler söylüyo,umursamıyom.napalım kendilerinin içinde kalmış,torun olunca sahipleniyolar,saçmalıyolar bazen.
en iyisi kibarca laf söyleyip susturmak,biraz da anlayış ve tabiki sabır.
en güzel günlerinizi zehir etmeyin,sallamayın,ama en önemlisi eşinize sürekli bu konuları açıp şikayetçi olmayın.küçük meselelere alışıp yarın büyük bi olay olduğunda tepkisiz kalabilir.asla annelerinin kötü niyetli olduğunu söylemeyin,sadece sizi anlamadığından filan bahsedin.hiç bi erkek annesinin art niyetli olduğunu kabul etmez.sorunlar onları ortada bırakıyor ve erkekler bir müddet sonra tepkisizleşiyor.
çözüm odaklı olduğunuzu ve iyi niyetinizi ona gösterin.
son olarak kayınvaldenize sabretmeye çalışın,takmayınca daha mutlu oluyo insan,bosuna gerilmeyin...