- Konu Sahibi gurbetteyim
-
benim kayınvaldemde saf görünür ama tilkidir aslında.
doğumdan 10 gün önce geldiler ve oğlum 25 günlük olana kadar kaldılar.(35 gün)kafamçokkarıştı
tahmin edersin aynı evde kalınca düzenimiz bozuldu,herşeye karıştılar....Çok üzgünüm çoook
ama en son gidecekleri yok diye kayınvaldeme ne zaman gidiceksiziniz,sen egeye bakta düzenimi kurup evimi temizleyim dedim.:jeyyar:
sen temizle yarın giderim yine gelirim dedi.kafamçokkarıştı
ne gerek var canım egeyle yanlız kalmaya alışmalıyım dedim.:jeyyar::jeyyar:
onlar evimden gittiği gün okadar güzel gelmeye başladıki hayat bana.
allah sabır versin aynı evde kalanlara.:Saruboceq::Saruboceq:
ama artık onlara karşı tutumum %100 değişti kendi bildiğini okur onlara danışmaz biri oldum,ve bundan hiç hoşlanmadılar.
düşün canım kayınpederim bana insan içinde (kendi babamda vardı)sütünü sağmada memeye alıştır şu çocuğu demiş insan.
benimle bu kadar seviyesiz konuşabildi.
hatta beni bir kaç hafta önce arayıp oğlumun iştahsızlığı için söylendi.
benim bu bebeğime bakamadığımı ima etti.
hatta dr.un dediklerini boşver bile dedi.
eşimle tartışmıştım benim anneliğimi kimse sorgulayamaz diye.
ben oğlumu emzirmeyi okadar çok özlüyorum ki,arasıra sırf duygularımı tatmin etmek için göğsümde oynıcanı bilsem bile göğsüme alıp emdirmeye çalışıyorum.
ama malesef ki sarılık olduğunda hastanede fototerapi makinasında yatarken biberonla veriliyor ve oğlumda alıştı.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
artık onlar bişey söylediğinde,akıl verdiğinde dalga geçer ses tonuyla hıııı yada öylemiy mişşş diyorum.
yazlığa gitmek istiyorlar bizimle eşimi arayıp söylüyorlar,onlara gitmemizi istiyorlar eşimi arıyorlar.
bende eşime oğlumun küçük olduğunu bu gezmelerin çok sık olmayacağını söyledim.
kayınvaldem bana sinir oluyor ama belli etmiyor.:roflol::jeyyar:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
onların söylediklerini önemsemediğimi,hatta bunları dert etmediğimi,hayatta başka şeylerle uğraştığımı kısacası onlarsız hayatımız olduğu belli ediyorum...
eşimle EŞıMLE EVLENMıŞ OLMAM ONLARIN BENıM HAYATIMA MÜDAHALE ETMELERıNı,BANA AKIL VERMELERıNı GEREKTıRMEZZ.alkisalkisalkis
Valla arkadaşlar hiç endişelenmeyin sorun sizde değil bunu bende yaşıyorum yaşadımda
hiçbişey sizden ve bebeğinizden değerli değil boşverin
kaynanalar bundan zevk alıyorlar
ben daha amelyttyken hastaneyi ayağa kaldıran torununu kucagına dahi almayan
ben odaya çıkınca ogluna şoc yapmak için dolanan bir kaynanaya sahiim
veee daha neler neler siz kocanızla çocugunuzla mutlu olmaya bakın
haaa sen yapabiliyormusun derseniz?
hayır yapamıyorum sinirlerim 2 aydır okadar bozuk kiiiii
hergun sorun çıkartıyorum çnkü o kadın beni psikopat yaptı bütün lohusalıgımı zehir etti!!
Vallaha çok zor kızlar.. Benim kayınvalidem iyidir ama bebiş doğunca Allah bana yardım etsin! Herşeye karışacağından adım gibi eminim. Eltim doğurdu, 40 yıl önce ki koca karı işlerini uygulamaya çalışıyor. Gerçi ben kırmadan lafımı esirgemiyorum ve gerekirse kırıcı da olurum. İçimize o kan pıhtısı düşünce tüm düşüncelerimiz değişiyor. Büyüklerin tecrübelerini hiçe saymıyorum ama bugün bizler daha bilinçliyiz ve anneye saygı duymaları lazım.
Ben baştan izin verseydim beni zevkle yönetmek isterdi ama ben izin vermedim. Tabii bazen bazı şeyleri yutmak zorunda kalıyorsunuz, bazen eşiniz anlamıyor olayı (erkekler farklı bakabiliyorlar) ama öncelikle tatlı dille ve kırıcı olmadan halletmeye çalışın derim. Baktınız olmuyor o zaman tavrınızı koyun, onlarla evlenmedik sonuçta.
Allah yardımcımız olsun ve sabır versin. Bakalım neler yaşayacağım... Ammmmannnnn, içim karardı!
AysunsudeNAZcım: Karışmasalar olmaz! Biz cahiliz ya, bebek yapın diye baskı yapmasını biliyorlar ama sonra bize çocukmuşuz gibi davranıyorlar! Kendileri 14, 15, 16 yaşlarında doğurdular ve bilinçsizlerdi. O zaman nerede bu kadar bilgi ve teknoloji.. Belki onların da kayınvalideleri onlara aynı şeyleri yaptılar ve üzüldüler, peki neden onlar aynısını yapıyorlar!?
Zaten uzun süre erkekler anlamıyor, anlayamıyorlar, saflar hep iyi niyetten kaynaklandığını sanıyorlar ve sen bişi deyince cadı oluyorsun.
Ya kim olursa olsun, tlf etmeden kimsenin evine gidilmez, çat kapı (acil durumlar hariç) yapılmaz. Müsaittir, değildir, kavga ediyordur, eşiyle meşguldur, vs vs.. Fazla uzatmakta istemiyorum ama sinirleniyorum bazı düşüncesizliklere..
Akıl ve öneri vermeninde bir şekli şemali, yolu vardır, diktatör olmanın alemi yok..
BsRNzM: Boşver canım, bırak çıldırsın. Gerçi arada sende çıldırıyorsun ama olsun, sonuçta kendi dediğin oluyor. Torunları şımartıyorlar, terbiyelerine karışıyorlar sonra
torunlar bir saygısızlık yapınca da hemen anneye "ne biçim çocuk yetiştirdin, terbiye veremedin" diye konuşurlar - ben bizzat şahit oldum yani. Allah hepimizin yardımcısı olsun (amin).
Boşver canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?