• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sırası ve sonrası en büyük sorunum kaynanam

gurbetteyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2008
47
0
86
İstanbul
Ya herkes için böylemi yoksa benimmi kaderim kadın durdur durdu doğum sırasında etmediğini komadı. Onun yüzünden sezeryan oldum onun yüzünden ağlayarak ameliyata girdim bebeğimin başında etmediğini bırakmadı sütüm gitti neredeyse yuvam gidecekti elden neler neler.

Bazıları doğum arası kaynanalar krize giriyo diyo
ama benimki krizi falan geçti yani yüzünü görmek istemiyorum ne olcak bilmem:sinifsinif:

benim kayınvaldemde saf görünür ama tilkidir aslında.:kızgın:
doğumdan 10 gün önce geldiler ve oğlum 25 günlük olana kadar kaldılar.(35 gün)kafamçokkarıştı
tahmin edersin aynı evde kalınca düzenimiz bozuldu,herşeye karıştılar....Çok üzgünüm çoook
ama en son gidecekleri yok diye kayınvaldeme ne zaman gidiceksiziniz,sen egeye bakta düzenimi kurup evimi temizleyim dedim.:jeyyar:
sen temizle yarın giderim yine gelirim dedi.kafamçokkarıştı
ne gerek var canım egeyle yanlız kalmaya alışmalıyım dedim.:jeyyar::jeyyar:
onlar evimden gittiği gün okadar güzel gelmeye başladıki hayat bana.
allah sabır versin aynı evde kalanlara.:Saruboceq::Saruboceq:
ama artık onlara karşı tutumum %100 değişti kendi bildiğini okur onlara danışmaz biri oldum,ve bundan hiç hoşlanmadılar.
düşün canım kayınpederim bana insan içinde (kendi babamda vardı)sütünü sağmada memeye alıştır şu çocuğu demiş insan.
benimle bu kadar seviyesiz konuşabildi.
hatta beni bir kaç hafta önce arayıp oğlumun iştahsızlığı için söylendi.
benim bu bebeğime bakamadığımı ima etti.
hatta dr.un dediklerini boşver bile dedi.
eşimle tartışmıştım benim anneliğimi kimse sorgulayamaz diye.
ben oğlumu emzirmeyi okadar çok özlüyorum ki,arasıra sırf duygularımı tatmin etmek için göğsümde oynıcanı bilsem bile göğsüme alıp emdirmeye çalışıyorum.
ama malesef ki sarılık olduğunda hastanede fototerapi makinasında yatarken biberonla veriliyor ve oğlumda alıştı.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
artık onlar bişey söylediğinde,akıl verdiğinde dalga geçer ses tonuyla hıııı yada öylemiy mişşş diyorum.
yazlığa gitmek istiyorlar bizimle eşimi arayıp söylüyorlar,onlara gitmemizi istiyorlar eşimi arıyorlar.
bende eşime oğlumun küçük olduğunu bu gezmelerin çok sık olmayacağını söyledim.
kayınvaldem bana sinir oluyor ama belli etmiyor.:roflol::jeyyar:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
onların söylediklerini önemsemediğimi,hatta bunları dert etmediğimi,hayatta başka şeylerle uğraştığımı kısacası onlarsız hayatımız olduğu belli ediyorum...
eşimle EŞİMLE EVLENMİŞ OLMAM ONLARIN BENİM HAYATIMA MÜDAHALE ETMELERİNİ,BANA AKIL VERMELERİNİ GEREKTİRMEZZ.alkisalkisalkis

benim kayınvaldemde saf görünür ama tilkidir aslında.:kızgın:
doğumdan 10 gün önce geldiler ve oğlum 25 günlük olana kadar kaldılar.(35 gün)kafamçokkarıştı
tahmin edersin aynı evde kalınca düzenimiz bozuldu,herşeye karıştılar....Çok üzgünüm çoook
ama en son gidecekleri yok diye kayınvaldeme ne zaman gidiceksiziniz,sen egeye bakta düzenimi kurup evimi temizleyim dedim.:jeyyar:
sen temizle yarın giderim yine gelirim dedi.kafamçokkarıştı
ne gerek var canım egeyle yanlız kalmaya alışmalıyım dedim.:jeyyar::jeyyar:
onlar evimden gittiği gün okadar güzel gelmeye başladıki hayat bana.
allah sabır versin aynı evde kalanlara.:Saruboceq::Saruboceq:
ama artık onlara karşı tutumum %100 değişti kendi bildiğini okur onlara danışmaz biri oldum,ve bundan hiç hoşlanmadılar.
düşün canım kayınpederim bana insan içinde (kendi babamda vardı)sütünü sağmada memeye alıştır şu çocuğu demiş insan.
benimle bu kadar seviyesiz konuşabildi.
hatta beni bir kaç hafta önce arayıp oğlumun iştahsızlığı için söylendi.
benim bu bebeğime bakamadığımı ima etti.
hatta dr.un dediklerini boşver bile dedi.
eşimle tartışmıştım benim anneliğimi kimse sorgulayamaz diye.
ben oğlumu emzirmeyi okadar çok özlüyorum ki,arasıra sırf duygularımı tatmin etmek için göğsümde oynıcanı bilsem bile göğsüme alıp emdirmeye çalışıyorum.
ama malesef ki sarılık olduğunda hastanede fototerapi makinasında yatarken biberonla veriliyor ve oğlumda alıştı.
artık onlar bişey söylediğinde,akıl verdiğinde dalga geçer ses tonuyla hıııı yada öylemiy mişşş diyorum.
yazlığa gitmek istiyorlar bizimle eşimi arayıp söylüyorlar,onlara gitmemizi istiyorlar eşimi arıyorlar.
bende eşime oğlumun küçük olduğunu bu gezmelerin çok sık olmayacağını söyledim.
kayınvaldem bana sinir oluyor ama belli etmiyor.:roflol::jeyyar:
onların söylediklerini önemsemediğimi,hatta bunları dert etmediğimi,hayatta başka şeylerle uğraştığımı kısacası onlarsız hayatımız olduğu belli ediyorum...
eşimle EŞıMLE EVLENMıŞ OLMAM ONLARIN BENıM HAYATIMA MÜDAHALE ETMELERıNı,BANA AKIL VERMELERıNı GEREKTıRMEZZ.alkisalkisalkis

Topic sahibi yerine sen yazmışsın kaynananı canım ya..kaydirigubbakcemile3

Bence sen de ayrı bir topic aç:)))

Ben de o yazdı diye okuyorum saf saf..kaydirigubbakcemile3

Valla arkadaşlar hiç endişelenmeyin sorun sizde değil bunu bende yaşıyorum yaşadımda
hiçbişey sizden ve bebeğinizden değerli değil boşverin
kaynanalar bundan zevk alıyorlar
ben daha amelyttyken hastaneyi ayağa kaldıran torununu kucagına dahi almayan
ben odaya çıkınca ogluna şoc yapmak için dolanan bir kaynanaya sahiim
veee daha neler neler siz kocanızla çocugunuzla mutlu olmaya bakın
haaa sen yapabiliyormusun derseniz?
hayır yapamıyorum sinirlerim 2 aydır okadar bozuk kiiiii
hergun sorun çıkartıyorum çnkü o kadın beni psikopat yaptı bütün lohusalıgımı zehir etti!!

Valla arkadaşlar hiç endişelenmeyin sorun sizde değil bunu bende yaşıyorum yaşadımda
hiçbişey sizden ve bebeğinizden değerli değil boşverin
kaynanalar bundan zevk alıyorlar
ben daha amelyttyken hastaneyi ayağa kaldıran torununu kucagına dahi almayan
ben odaya çıkınca ogluna şoc yapmak için dolanan bir kaynanaya sahiim
veee daha neler neler siz kocanızla çocugunuzla mutlu olmaya bakın
haaa sen yapabiliyormusun derseniz?
hayır yapamıyorum sinirlerim 2 aydır okadar bozuk kiiiii
hergun sorun çıkartıyorum çnkü o kadın beni psikopat yaptı bütün lohusalıgımı zehir etti!!

allah sabır versin canım

Vallaha çok zor kızlar.. Benim kayınvalidem iyidir ama bebiş doğunca Allah bana yardım etsin! Herşeye karışacağından adım gibi eminim. Eltim doğurdu, 40 yıl önce ki koca karı işlerini uygulamaya çalışıyor. Gerçi ben kırmadan lafımı esirgemiyorum ve gerekirse kırıcı da olurum. ıçimize o kan pıhtısı düşünce tüm düşüncelerimiz değişiyor. Büyüklerin tecrübelerini hiçe saymıyorum ama bugün bizler daha bilinçliyiz ve anneye saygı duymaları lazım.
Ben baştan izin verseydim beni zevkle yönetmek isterdi ama ben izin vermedim. Tabii bazen bazı şeyleri yutmak zorunda kalıyorsunuz, bazen eşiniz anlamıyor olayı (erkekler farklı bakabiliyorlar) ama öncelikle tatlı dille ve kırıcı olmadan halletmeye çalışın derim. Baktınız olmuyor o zaman tavrınızı koyun, onlarla evlenmedik sonuçta.

Allah yardımcımız olsun ve sabır versin. Bakalım neler yaşayacağım... Ammmmannnnn, içim karardı!

Vallaha çok zor kızlar.. Benim kayınvalidem iyidir ama bebiş doğunca Allah bana yardım etsin! Herşeye karışacağından adım gibi eminim. Eltim doğurdu, 40 yıl önce ki koca karı işlerini uygulamaya çalışıyor. Gerçi ben kırmadan lafımı esirgemiyorum ve gerekirse kırıcı da olurum. İçimize o kan pıhtısı düşünce tüm düşüncelerimiz değişiyor. Büyüklerin tecrübelerini hiçe saymıyorum ama bugün bizler daha bilinçliyiz ve anneye saygı duymaları lazım.
Ben baştan izin verseydim beni zevkle yönetmek isterdi ama ben izin vermedim. Tabii bazen bazı şeyleri yutmak zorunda kalıyorsunuz, bazen eşiniz anlamıyor olayı (erkekler farklı bakabiliyorlar) ama öncelikle tatlı dille ve kırıcı olmadan halletmeye çalışın derim. Baktınız olmuyor o zaman tavrınızı koyun, onlarla evlenmedik sonuçta.

Allah yardımcımız olsun ve sabır versin. Bakalım neler yaşayacağım... Ammmmannnnn, içim karardı!

çok önemli bir şey yazmışsın canım;isin verseydim beni yönetebilirlerdi.
aynen katılıyorum,bunu yapmaya çalışıyorlar.
benim eşimde ailesi hakkında konuştuğumuzda onların iyi niyetle bizlere karıştığını söylüyor.
bende sana karışabilirler belki ama bana ve çocuğuma asla diyorum.
ben anlamıyorum oğlunu evlendirdikten sonra sürekli rahatsız etmek,gelip gitmek,karışmak,akıl vermek niye ki?
kendi hayatına bak.gez toz,torununu özleyince ziyaret et ama karışma.
bırak herkes kendi hayatını kendi doğrularıyla yaşasın.
herşeye karışmak niyee?

erkek annelerinde bu olay çok var ya malesef
sanki ogulları evlenince aldıkları kız onlrın kölesi
onların yolndan gitmek zorundayız
benim eşim elinden geldiğince beni ezdirmedi
onun yanındayken tek kelime edemiyorlar bana amaaa
o yokken edilen laflar sokulan laflar beni çıldırtıyorrrrrr
çocugumu onun yöntemleriyle büyütmedğim için çıldırıyorrrr
ve tabiki bennn çıldırıyorum

AysunsudeNAZcım: Karışmasalar olmaz! Biz cahiliz ya, bebek yapın diye baskı yapmasını biliyorlar ama sonra bize çocukmuşuz gibi davranıyorlar! Kendileri 14, 15, 16 yaşlarında doğurdular ve bilinçsizlerdi. O zaman nerede bu kadar bilgi ve teknoloji.. Belki onların da kayınvalideleri onlara aynı şeyleri yaptılar ve üzüldüler, peki neden onlar aynısını yapıyorlar!?

Zaten uzun süre erkekler anlamıyor, anlayamıyorlar, saflar hep iyi niyetten kaynaklandığını sanıyorlar ve sen bişi deyince cadı oluyorsun.
Ya kim olursa olsun, tlf etmeden kimsenin evine gidilmez, çat kapı (acil durumlar hariç) yapılmaz. Müsaittir, değildir, kavga ediyordur, eşiyle meşguldur, vs vs.. Fazla uzatmakta istemiyorum ama sinirleniyorum bazı düşüncesizliklere..

Akıl ve öneri vermeninde bir şekli şemali, yolu vardır, diktatör olmanın alemi yok..

BsRNzM: Boşver canım, bırak çıldırsın. Gerçi arada sende çıldırıyorsun ama olsun, sonuçta kendi dediğin oluyor. Torunları şımartıyorlar, terbiyelerine karışıyorlar sonra torunlar bir saygısızlık yapınca da hemen anneye "ne biçim çocuk yetiştirdin, terbiye veremedin" diye konuşurlar - ben bizzat şahit oldum yani. Allah hepimizin yardımcısı olsun (amin).
Boşver canım

kayınvaldem kendi kayınvaldeleriyle oturuyor hala.
ona yapılanları bana yapmaya çalışıyor ama ben yaptırmıyorum ve bu yüzden bana çok kızıyor anlıyorum.
hatta kendi laf söylemiyor ama kayınpederime anlatıyor yada kayınvaldesine oraya gittiğimizde bana laf söylediklerinde anlıyorum ki kayınvaldem doldurmuş onları.
hatta oğlum olduktan sonra o kadar çok akıl verildi kii.
sütü sağıp veriyor olmam o kadar büyütülmüştü kiiiiiiiiii.
ben dedikleri hiç bir şeyi yapmadım,yaptırmadım.
dr.hemşire arkadaşlarım var oğlumun dr.var hep onlara danışırım bu yüzden de bana kızıyorlar.
onlara sorup danışmamı istiyorlar ama kusura bakmıcaklar bu işin eğitimini almış insanlara güvenirim ben.

AysunsudeNAZcım: Karışmasalar olmaz! Biz cahiliz ya, bebek yapın diye baskı yapmasını biliyorlar ama sonra bize çocukmuşuz gibi davranıyorlar! Kendileri 14, 15, 16 yaşlarında doğurdular ve bilinçsizlerdi. O zaman nerede bu kadar bilgi ve teknoloji.. Belki onların da kayınvalideleri onlara aynı şeyleri yaptılar ve üzüldüler, peki neden onlar aynısını yapıyorlar!?

Zaten uzun süre erkekler anlamıyor, anlayamıyorlar, saflar hep iyi niyetten kaynaklandığını sanıyorlar ve sen bişi deyince cadı oluyorsun.
Ya kim olursa olsun, tlf etmeden kimsenin evine gidilmez, çat kapı (acil durumlar hariç) yapılmaz. Müsaittir, değildir, kavga ediyordur, eşiyle meşguldur, vs vs.. Fazla uzatmakta istemiyorum ama sinirleniyorum bazı düşüncesizliklere..

Akıl ve öneri vermeninde bir şekli şemali, yolu vardır, diktatör olmanın alemi yok..

BsRNzM: Boşver canım, bırak çıldırsın. Gerçi arada sende çıldırıyorsun ama olsun, sonuçta kendi dediğin oluyor. Torunları şımartıyorlar, terbiyelerine karışıyorlar sonra
torunlar bir saygısızlık yapınca da hemen anneye "ne biçim çocuk yetiştirdin, terbiye veremedin" diye konuşurlar - ben bizzat şahit oldum yani. Allah hepimizin yardımcısı olsun (amin).
Boşver canım

canım bence erkekler herşeyin farkında ama ailelerine laf söyletmek istemiyorlar

yalnızca kaynanalara bi haller olmuyo kızlar. benim de anneme bi haler oldu ben doğum yapınca. sanki lohusa olan oydu. şimdi hatırlamak bile istemiyorum. bana hayatı zindan etti. başka da bişey demiyorum

valla bende yaşadım aynı şeyleri hamileyken geldiler doğumdan bir ay önce şekrim vardı benim diyetteydim hersey yasaktı doğuma kadar karşımda oturup çaylarıı tatlılarını yediler bir gün dayanamadım eşime dedimki kendi kızı olsa böle yaparmı ayıp eşimde hiç toz kondurmaz ailesine evet yapardı yerlerdi ne olcak canları çekmiş falan dedi hadi dedim çocuğumu riske atmim sinirlenince şekerim çıkıyor yine sustum doğum yaptım çaocuğuma maşallah demiyor düşünsenize benim nazarım geçmez diyor bende bir gün sinirklendim dilinemi yapışçak ksdın bir sölesene dedim vb bir sürü şey yasadım buarada doğumdanm sonra annemde yanımdaydı sürekli iki aile itişmesi falan en sonunda eşimle artık ayrıla aşamasına geldik dedim sizi istemiyorum gdin artık yüzlerine planlamışlar biz şu zaman gideriz anca diyolar bende topladım çantayı daha oğlum 20 günlük dedim eşime bugün ya onlar gider ya bne aynı gün hem annem gitti hem kaynanamlar oh be şidmi sadece eşim ve oğlum var kayınvalidenmlerle konuşmuyorum ama çok rajatım yüz versem hemen gelirler çok yüzssüzler kaynanam çok sinsi oğluna sürekli aman paşam çeken bri bir gün kulaklarımla duydum ben odadayım eşim işten geldi oğlumun ghazı var ağlıyor kaynanam diyorki sen gel oğlum yemeğini ye o bakar çocuğuna sanki ben anamın evinden getirdim bunu bir duydum gidinceye kadar göstermedim çocuğu giderken gördüler birde ist geçerken uğardılar yarım günlüğüne öyle sevdiler anladılar benle takışırlarsa torunlarının yüzünü s.. sene göstermicemi onlara aslında hiç istemezdfim böyle şeyler olsun ama malesef kendileri yaptıolar dahada anlatamıyacağım bir süür şey diyeceğim oki kendinizi kaynanalara karşı ezdirmeyin diceksinizki sizde kaynana olucaksınız evet olucaz ama asla onlar gibi olmucam oğlumun rahatını huzurunu gelinimin rahatını yaşam tarzını asla değiştimrm ve müdahele etmem

ArkadaŞlar ben kızımdan dolayı sık sık ınternete gıremıyorum
yazdıklarınızı okudum aslında anlatmak ısterım ama ınanın Öyle kÖtÜ gÜnlerdıkı hatırlamak bıle pıskolojımı bozuyor ve dırek sÜtÜm etkılenıyor. Şunu sÖlıyımkı hastane odasına gÜvenlık gelecek kadar baĞrıŞ ÇaĞrıŞ ıÇınde rezıllık yapan bı ınsan ıŞte. Sebepte yok. Okuduklarımdan anladıĞım herkesın deĞıl ama bazılarının da benzer sıkıntılar yaŞamıŞ oldukları

ben bu zıhnıyetı anlayamıyorum ve hıÇ bır Şekılde de aÇıklayamıyorum.

Kızlar yaşadıklarınızı okuyunca sinirlerim bozuldu. Resmen çıldırdım. Ya bunlar ne biçim insanlar ya, inanın anlayamıyorum. Allah bir daha öyle günler yaşatmasın (amin).

ınaysa
kaynanam diyorki sen gel oğlum yemeğini ye o bakar çocuğuna sanki ben anamın evinden getirdim

Canım inan gözlerim doldu, bu ne biçim bir vicdandır ya. Torun torun diye başımızın etini yerler sonrada bazıları böyle yaparlar işte. Kıskanıyor sizi, sevineceği, destek olacağı yerde kıskanıyor maalesef. Allah herşeyi görüyor ve herkes ektiğini biçecek.
Bide dedin ya, 'şekerin çıkmış ama onlar karşında tatlıları yuttular' diye, ay çok kötü oldum inan ki
:(( Yaptıkları hem ayıp hemde günah.

Benim annem çoook uzaklarda yaşıyor ve doğumumda annemle kayınvalidemi beraber düşünemiyorum çünkü annem kayınvalideme ayıp olmasın diye herşeyi ona bırakır, yani karışmaz. Bu durumda da ben sinirden çatlarım, ee sonra benle eşimi etkileyecek. Allah nasip ederse doğum için annemin yanına gideceğim, benim tüm ailemin ve çevremin olduğu yere.
Bugüne kadar mesafemi koruyabildim kayınvalidemlerle ama bebek olunca farklı davranacaklar - eltimden görüyorum zaten ama ben yine mesafeyi koruyacağım. Torunları diye istedikleri gibi davranamazlar, anneyi babayı hiçe sayamazlar..

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Uzun oldu ama kusura bakmayın, bende doluyumda.. Neyse şimdi daha gerilmiyelim..

Kendinize ve bebişlere iyi bakın :)

keşke dünyanın merkezine kendimizi koyabilsek keşke kimseyi takmadan yaşayabilsek sadece bize muhtaç bebeklerimiz için yaşabilcek güç bıraksalar bizde

Vala bayanlar kaynana herzaman kaynanalığını yapıyor en iyisi bile bir laf diyor muhakkak. Ben hamile değilim seneye düşünüyorum. Eşimin ailesi özellikle babasu mükemmel bir insan. Kayınvalidem sever sağolsun kırmaz beni ama arada laf atmayı iyi bilir. Çok inanılmaz titiz ve herşeyin en iyisini ben bilirim diyen kendi fikirlerinin en doğrusu olduğunu savunan bir kaynanam var. Kayınpederim de eşimde onun yönlendirmelerinden sıkılmış durumda ve neyse ki benimle ilgili birşey dediğinde tepkisini veriyor. Hala eşimin kıyafetine saçına sakalına karışıyor, Eşimin iki ismi var ilk ismini kayınpederim kendi babasının ismini koymuş kaynanama dememiş istemeyeceğini bildiği için ve sürekli başına kakıyor kayınpederimin artık dün yine konu açıldı yine söyledi kayınpederim çok kızdı. Bana saçlarını neden hep topluyorsun diyor hatta buzağı yalamış gibi bile dedi ve bunu kaç kere söyledi ben hep sustum kıvırcık bir saçım var ve uğraşamıyorum işe giderken diyorum ama anlamıyor. Tabii ben patladım eşime sonra yine deyince eşim susturdu. Çocuk doğurunca da karışacağına eminim kendi yöntemlerini uygulatmaya çalışacak hele hele benim annemle yanyana gelmelerini düşünemiyorum bile ikisi de yengeç burcu ve dediğim dedikçi. Çok çatışacaklar kayınvalidem bişi diyecek annem bişi diyecek biz ortada kalcaz. Annemde zaten çok alıngandır toplar herşeyini anında gider ve evime ayağını basmaz. Neyse ki eşim bu konuda dengeyi sağlıyor ve cevabını veriyor o yönden şanslıyım hiç olmazsa.

En azından eşin anlıyor, görüyor ve en önemlisi tepki veriyor - seni savunuyor canım. Bunu yapmayan öyle çok eş var ki maalesef ve bu ciddi birşey çünkü insanların yuvaları yıkılıyor.

Kayınvalidem hep der "aman siz mutlu olun yeter" ve gerçekten mutlu olmamızı istiyor ama elinde olsa yönetecek. Hep kendi istediği olsun istiyor ama bunu öyle yapıyor ki, kimse iyi niyetinden şüphe etmiyor. Yani sadece bizi düşünüyormuş gibi ama aslında istiyor ki hep dediği olsun. Hakkını yiyemem, kötü bir insan değil. Sadece cahil ve çevresinde ki çoğu kişinin gelinleri yönettikleri gibi yönetmek istiyor. Çalışmıyor olsaydım aramız bu denli iyi olurmuydu - hiç sanmıyorum. Dediğin gibi Dejavu_one, en iyisi bile lafı sokuyor ama bende yerine göre cevap veriyorum. Kendimi ezdirmiyorum.
Evlenince maalesef ailede paketin parçası ama dengeyi sağlamak çok önemli. Ayrıca bizler de sevmediğimiz davranışlarını unutmamalıyız ki, ileride bizde gelinlerimize yapmayalım (Allah korusun).
Biraz anlayış, incelik ve hoş görü istiyoruz sadece, neden çok görüyorlar ki?

Back