• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum (rapor) parası hakkında

arkadaşlar eşim emekli sandığına baglı bende sözleşmeli öğretmenim doğum iznindeyim şu anda konuyu yeni öğrendim sayenizde sanırım bende yararlanabiliyorum verilen para yı geri istiyor devlet demişsiniz onu anlamadım birde yapmam gereken işlemi tam olarak anlatırmısınız

doğum parasını yeni almış birisi olarak ben size açıklıyım. şimdi doğumdan önce doktorunu size bir rapor vermiş olacak.raporun sadece üst tarafı doludur yani doğum öncesi rapor demek siz o raporun fotokopisini işyerinize veriyorsunuz ve işyeri raporunuzu sgk ya işletiyor aynı gün olmak zorunda bu arada. doğum yaptıktan sonra aynı raporun alt kısmını yani doğum sonrası bölümünü dr unuz tekrar dolduruyor ve siz onunda fotokopisini işyerize veriyorsunuz. işyeriniz bu raporunuzuda sgk ya işletiyor. hastaneniz bu raporun bir nüshasını sgk ya gönderiyor. siz raporunuzun bittiği tarihten onbeşgün sonra sizdeki raporunuzla beraber gk ya gidiyorsunuz ve şletiyorsunuz 20 gün sonra paranız yatıyor.vizite kağıdı istemiyorlar isterselerde işyerinizi arayın siz ordayken sgk nın faxsınıa göndersin bir zahmet. varsa sorunuz yanıtlayabilirim.

32.haftadayken 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım bana herşeyin 2.nüshası verildi orjinallerini hep hastane gönderdi fakat 37 ye kadar çalışabilir raporunu aldığımda yanında bi ek yazı vardı 2 satırlık salak ssk müdürlüğü kaybetmiş hastaneye attı suçu hastanede bütün dosyalarını gösterdi herşeyi güzel dosyalamışlar biz gönderdik ssk bize hep atıyor suçu daha dün gene biri geldi sizin gibi dedi hatta kendi eşinin evraklarını kendisi hazırlayıp göndermiş onu bile kaybetmişler göndermediniz demişler. çok sinirim bozuldu eksik alırsın diyo bana paranı ya banane rarporu siz kaybettiniz bende yazının fotokopisi var ve kabul etmiyo ya raporların aslı onlarda sırf ek yazısı yok ortada ve kendileri kaybetmiş kim bilir nere soktular zaten güya dosya diye bi zarfa tıkmışlar evraklarımı kim bilir yazı nerde pöfff :43:

32.haftadayken 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım bana herşeyin 2.nüshası verildi orjinallerini hep hastane gönderdi fakat 37 ye kadar çalışabilir raporunu aldığımda yanında bi ek yazı vardı 2 satırlık salak ssk müdürlüğü kaybetmiş hastaneye attı suçu hastanede bütün dosyalarını gösterdi herşeyi güzel dosyalamışlar biz gönderdik ssk bize hep atıyor suçu daha dün gene biri geldi sizin gibi dedi hatta kendi eşinin evraklarını kendisi hazırlayıp göndermiş onu bile kaybetmişler göndermediniz demişler. çok sinirim bozuldu eksik alırsın diyo bana paranı ya banane rarporu siz kaybettiniz bende yazının fotokopisi var ve kabul etmiyo ya raporların aslı onlarda sırf ek yazısı yok ortada ve kendileri kaybetmiş kim bilir nere soktular zaten güya dosya diye bi zarfa tıkmışlar evraklarımı kim bilir yazı nerde pöfff :43:

devletle ugrasmak zor canım.allah kolaylık versın.2 kurus para verecek,verınceye kadar 9 dogurtturuyor işte...:47:

32. haftada aldığım raporu ve doğum sonrası raporunu çalıştığım şirketin muhasebesine verdim. doğumdan sanırım 1 ay sonra muhasebeci aradı evraklar onaylanmış 1 ay sonra ptt ye gidip paranı alabilirsin dedi. ben de dediği tarihten 1-2 hafta sonra(kesin olsun bebekle çıkmak biraz zor oluyor) gidip paramı aldım. zaten bu evrak işleriyle çalıştığımız yerin ilgilenmesi gerekiyormuş ancak burada okuduklarıma göre pek uğraşmak istemiyorlar. bu konuda bayağı şanslıymışım sanırım...

çok şükür geçtiğimiz cuma aldım paramı gerçi 10 gün eksik ben izindeyken bizim şirket değişti güya onun sigorta nosu görünmüyomuş bişeyler bişeyler eşim geçtiğimiz hafta sigortaya gitmiş sölemiş hastanenin verdiği evrak noyu başka evrak çıkmış arşive göndermişler eşimi ordaki adam allahtan ilgilenmiş tc nomdan bulmuş benim adıma gelen evrakları sonra uyus adamın yanına gitmiş evrak arkadasındaki dosyadan çıkmış iyimi. geçen cuma e devletten ölesine bakıyım dedim bi baktım yatmış param bilgi mahiyetinde sölüyorum 2,500 tl yatmıştı arkadaşlar oda 10 günü eksik hatta tabi bu parada direk borçlara gitti zavallı kocacım tek maaş çevirmeye çalışıyor evi çünki nese bunada şükür

slm ben bu persembe rapor alıyorum ..2 hafta daha calsır raporu alıcam ..bu dogum ucretını toplam ıznım bıtıncemı alıyoruz yanı dogumdan hemen sonra alamıyourz galıba ..dogumdan sonra 2 ay gecmeısmı gerkeıyor

slm ben bu persembe rapor alıyorum ..2 hafta daha calsır raporu alıcam ..bu dogum ucretını toplam ıznım bıtıncemı alıyoruz yanı dogumdan hemen sonra alamıyourz galıba ..dogumdan sonra 2 ay gecmeısmı gerkeıyor

merhaba,oğlum 3 aylıkken çalışmaya başladım.doğumdan 4 hafta öncesine kadar da çalışmaya devam etmiştim.işe başladıktan sonra evraklarla beraber sgk ya başvuruyosun.ve eğer sorun yoksa (benimki gibi gerzek bi memjura denk gelmediysen)15 gün sonra toplu olarak para alıyosun. ama raporlu olduğumuzda aldığımız gibi %25 (sanırım öyleydi tam yüdesini hatırlayamadım şu anda)kesintili olarak para veriliyo. yanii en çok ihitiyacımız zamanda doğum yaptığımızda maaşımız olmuyo arkadaşlar. tabii bu sgk içn ,devlet memurlarında durum farklı,onlar ç.ok şanslı

kızlar doğum raporu alınca ssknız ödeniyormu iş yeri tarafından...sskda nasıl gözüküyo prim ve günleriniz..kimi ödeniyo diyo kimi yok kafam çok karıştı yaaa

kızlar doğum raporu alınca ssknız ödeniyormu iş yeri tarafından...sskda nasıl gözüküyo prim ve günleriniz..kimi ödeniyo diyo kimi yok kafam çok karıştı yaaa

Merhaba,

Doğum izninde işverenin maaş ödeme yükümlülüğü olmadığı gibi SSK priminizi de yatırma yükümlülüğü yok. Çalışmadığınız günleri SSK'ya izinli olarak bildirip eksik gün formu gönderiyorlar. Bu sadece doğum izninde değil diğer hastalık izinlerinde de böyle. Örneğin 10 günlük herhangi bir nedenle raporunuz var. Bunun ilk iki günlük kısmını işveren ödemek zorunda olmadığı gibi devlette ödemiyor. Yani raporun ilk iki günlük kısmı çalışanın cebinden çıkıyor. Kalan sekiz günlük ücretinizi SSK'dan alabiliyorsunuz. İşverenin toplam 10 günlük rapor için ne maaş nede SSK primi ödeme zorunluluğu bulunmuyor. İkisinide -maaş ve SSK primi - ödemek veya ödememek tamamen işverenin isteğine kalmış. Eğer işveren izinli olduğunuz süre içerisinde -Banka- kanalıyla maaşınızı ödemeye devam ederse SSK priminizi de yatırması gerekiyor.

Back