merhaba canım 9 ay önce aldım iş yerinden alacağın evrakları doğum raporunu bağlı olduğun sgk da doğum bölümüne teslim ediyorsun 15 gün içersinde istediğin ptt den kimliğinle gidip çekiyosun ben 1350 tl aldım
Canım 1350 tl az almamışmısın benimde maaş asgari ücretten gösteriyor ama internetten hesaplamaya giriyorum 2800 tl gösteriyor.
ya arkadaşım bide ben konu nerden açılıyor onu soracaktım uzun zamandır girmiyorum önceden link vardı şimdi ya bende yok yada yok konu açamıyorum yardımcı olurmusun tarif olarak
merhaba canım 9 ay önce aldım iş yerinden alacağın evrakları doğum raporunu bağlı olduğun sgk da doğum bölümüne teslim ediyorsun 15 gün içersinde istediğin ptt den kimliğinle gidip çekiyosun ben 1350 tl aldım
nasıl dorguluyorsunuz kızlar yaya
bence sen bulunduğun ilin sgk yı ara sor muhasebeci sana gerekli evrakları hazırlar mührünü basar sgk ya işyerinin adına yollanması gereken evrakları yollar doğum raporu işyerinden aldığın döküm bunları götürüp sen teslim edeceksin çalışan sensin parayı alacak olan sensin başkasını zaten kabul etmiyorlar ben doğumdan 3 ay sonra gittim 5 yıla kadar paran içerde bekleyebiliyor istediğn zaman götürürsün evraklarını alırsın
merhaba. bende bankada çalışıyorum ve ocakta iznim bitti marta kadar süt iznini eklettim. 5.5 ay boyunca maaş aldım.
112 günlük doğum izni bittiğinde bağlı olduğunuz sgk ya başvurabiliyorsunuz. ama ben mart sonunda başvurdum yeni aldım.5700 yattı..
istenen evraklar; işyerinden aldığınız vizite kağıdı (doğum iznine çıktığınız tarih maaş prim v.s. yazıyor)
doğumdan önceki haftaları doğum sonrasına aktardıysanız 32. haftadan sonraki çalışma raporu, nüfus cüzdanı.
ayrıca hastaneden e-rapor olarak hem doğum iznini kapattığınız hemde 32.haftadan sonrası için olan aktarma raporunun başhekim onayı lazım. (benim hastane e-rapor u onaylamamış biraz ona uğraştım.) gitmeden önce e rapor onayını hastaneden yaptırın.
süt parası olan 89 tl için orada dilekçe dolduruyorsunuz.
2 hafta sonra Ziraat Bankasından (daha erken de yatabiliyor) kimlik ve mutlaka kimlik fotokopisi istiyorlar.
89 tl için ayrı doğum parası için ayrı dekontla alıyorsunuz.
Merhaba eksik yazmışım kusura bakmayın. Özel bankada çalışıyorum. 5.5 ay kurumum maaş ödedi, devletin verdiği doğum parasıyla ilgisi yok. 5700 den 2800 ü tekrar kuruma yatırdım. 5.5 aylık asgari ödeme aldım bankadan. yani 5.5 aylık maaşım ve doğumdan kalan toplam olarak 6900 para elime geçmiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?