-kader ne demek..hayatımı başkasımı yönlendiriyor..o zaman neden cennet cehennem var?
Allah Teala'nın elbette yaratılmış herşeyi kuşatan iradesi ve kudreti vardır ve herşeyi yalnızca O yaratır ama kişiye eylemlerini, arzu, niyet ve amaçlarına göre kontrol altında tutabilme ve belirleme gücü vermiştir; buna özgür irade yasası da diyoruz! Özgür iradenin varolduğu biryerde kader nasıl olabilir? Seçeneklerde seçimlerde bize aittir, neyi seçeceğimize biz karar veririz. Ve bana göre cennette cehennemde içinde yaşadığımızdır.
-ben eksizsiz yaratıldım..ya özürlü doğanlar..neyin cezasını çekiyor..yeniden doğuş yoksa neyin cezası..hayat sınavsa onun sınavı neden benimkinden daha zor..çok mu kötü bir ruh taşıyor..
Engelli olmanın o kişiye verilmiş bir ceza olduğunu düşünmeniz beni şaşırtmadı ancak ben böyle düşünmüyorum. Rabbimiz adaletli ve esirgeyen, gözetendir. Hiç bir kula varoluş programında hak geçirmez. Normalde etrafımıza baktığımızda adaletten eser göremeyiz. Kimi çok zengindir kimi çok fakir, kimi güzeldir kimi çirkin, bazen özürlü, bazende bir kul doğar ve belki bir kaç dakika sonra ölür. Yaşam içinde bu kısır bir döngüdür bu şekli ile baktığımızda adaletten söz edilemez. İşin en önemli kısmı insan varlığı esas olarak fizik beden ve enerji bedenden oluşur Fizik beden ruhun evidir ve bir kabuktur. Enerji bedense olümsüzdür ve yaşam aslında enerji bedenin gelişimi ve tekamülü için vardır.
Bir enerji beden varlığı ana rahminden dünyaya gözlerini açtığı andan sonra gelişimine başlar. Yaşam dediğimiz imtahan başlamış olur. Kader ve kişinin hayatı yorumlama biçimine göre gelecek yaşamlarını belirler. Bir örnek vermek gerekirse geçmiş yaşamda çok büyük düşmanı olduğu ve zarar verdiği bir kişi bu yaşamında bankadan kredi istediğinde banka müdürü olur. Ruhsal varlığımız aslında her türlü evrensel bilgiye sahiptir. Ama benlik ve şuur bunu algılayamaz veya bir bölümünü algılar. Yaşam programında ruhsal varlığımızın gelişimi esas alınmıştır. Geçireceği tekamüle göre esaslar belirlenir ve anne, baba bu gelişimin bir parçası olarak seçilir. Bir yaşam ruh için asla yeterli değildir. Zengin bir kişinin geçireceği gelişimle fakir veya özürlü bir kişinin geçireceği gelişim asla bir olamaz. Bu yaşam sahnesinde elde ettiklerimiz ve aldığımız dersler gelecek yaşamda daima ileri adım atarak devam eder ve adalet sistemi böylece oluşmuş olur.
-peki erkekler kadınlardan neden üstün tutulmuş..2 kadın 1 erkek yerine geçiyor..biz yarım insanlarmıyız..en çok buna takılıyorum..kuranı kerimde neden bize daha adil yasalar konulamamış..peki biz zayıfsak daha çok korunmamız için yasaların bizden yana olması gerekmez mi?
İslamiyette kadının yeri maalesef erkeğin ardında kalmış, yanyana-eşit bakılmıyor bencede.
-pekiiiii..o dönemde bu hakların kadına tanınması bile büyük nimet..kız çocukları toprağa gömülüyordu deniyor..o zaman kuranı kerim tek bir devrin kitabı değil her döneme uyar tezi ne olacak..bu döneme uyamıyomu..
Dini modernize etmeye çalışanlar bu döneme uyarlıyorlar ama aslına ihanet ediliyor bence.
Bunlar benim düşüncelerim, inançlarım ve benden başka kimseyi bağlamayaz. Kimseye muhalefet değilim ve polimik çıkmasını da istemiyorum, düşüncelerimin çarpıtılmasından sıkıldım çünkü. Size iyi okumalar...