Gebeliğe Hazırlık Doğum kontrol ilacı kullanırken hamile kalınır mı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.605
598
Merhaba, arkadaşlar 8 aylık evliyim. ilk zamandan beri hep hap ile korunuyorum. Ancak son bir iki haftadır mide bulantısı, hafif baş dönmesi ve vücudumda aşırı bir şişkinlik var. İlacın da dönem dönem böyle etkisi var ancak bu sefer gebelikten şüphelendim. Oruç olduğum için belki de şekerim aşırı düşüyor bayılacak gibi oluyorum. İlacımı iki kez unuttum belki o sebeple Bi korku yaşıyorum. Bugün ilacım da bitti. 1 haftalık ara sürece girdim. Test alıp o şekilde mi ilaca devam edeyim nasıl olması daha uygun olur sizce?
Bir de ola ki gebelik durumunda bu ilacı içerken olduysa bir zararı olur mu?

Belirti başladıysa zaten testte çıkacaktır. Test yapmadan ilaca devam etmeyin bence. Doğum kontrol hapını bilmiyorum ama ella ila hamile kalmış bir insan olarak her zaman ihtimal olduğunu düşünüyorum.

Belirti başladıysa zaten testte çıkacaktır. Test yapmadan ilaca devam etmeyin bence. Doğum kontrol hapını bilmiyorum ama ella ila hamile kalmış bir insan olarak her zaman ihtimal olduğunu düşünüyorum.

Teşekkür ederim.
Sokağa çıkma yasağı var malum haftaiçi bir test alalım bakalım. Eczaneye, aile hekimine gitmek bile bu süreçte çok zor geliyor. Gerçekten çekiniyorum şimdi zamanı değilmiş gibi hissediyorum

Canım benim kuzenim ve eşi hap ve prezarvatif kullandıkları halde gebelik oluştu Allah nasip ederse oluyor yani . Karışmak istemem ama bence o şu kullanmayın çok fazla yan etkisi var ve vücutta kalıcı etkileri bulunuyor . Eşiniz krunsa vence siz ve vücudunuz açısından daha iyi olur

Prezervatifle korunurken olması çok enteresan geliyor. Hani hap unutulur başka bir ilaçla etkileşime girer ama..
Doğum kontrol ilaçlarının o kadar zararlı olduğunu düşünmüyorum en temiz korunma yöntemi olarak o geliyor. İğneler falan sıkıntılı geliyor ama.

BAna doktorum önermemişti eşinin korunması ilerde anne olmayı düşündüğün için hormonların açısından em doğru hareket olur demişti

hicbir korunma yontemi yuzde yuz garanti vermiyor.. hepsi dusuk de olsa bir ihtimal veriyorlar gebelige.. dogacak bir evlat varsa kimse durduramiyor bu bir gercek.. daha zamani varsa da elden bir sey gelmiyor. biz de yillardir ugrasiyoruz.. tv de goruyoruz tek iliskiyle veya tecavuzle afedersiniz gebe kaliyorlar vs.. hic oyle bir dunya yok.. ilacin uzun vadede etkileri olabiliyor. mesela cocuk sahibi olmak istediginde iki yil ilac ictiysen en az iki yil gebelik olusmayabiliyormus.. tabi birakir birakmaz gebe kalan da var. nasip..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…