doğum kontrol hapları:(

dertah

Guru
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2014
1.259
1.401
333
34
Arkadaşlar doğum kontrol hapları bıraktıktan sonra gebelıgi ne kadar süre engelliyor uzun süre kullanmadim ama birakali 3ay oldu hamile kalamadim

Arkadaşlar doğum kontrol hapları bıraktıktan sonra gebelıgi ne kadar süre engelliyor uzun süre kullanmadim ama birakali 3ay oldu hamile kalamadim

bende birakli nerdeyse 8 ay oldu bende hamile kalamdim fakat pko luyum.doktora gozuktunmu belki hormonal bir sorun olabilir ama duyduguma gore iki uc ay sonra duzeliyormus dogum kontrol hapinin etkisi anca gidiyormus die biliyorum..

Doktora gittim ultrasonda birşey çıkmadı hatta ben gitmeden önce kendi kendime cikolata kıstı teşhisi bile koymuştum belirtilerinı çok benzetmiştim ama çok şükür çıkmadı doktor sadece enfeksiyon olduğunu söyledi ama hamile kalmaya engel değilmiş ama benim içim hiç rahat etmiyor bi sıkıntı varmış gibi hissediyorum

Ozaman canim baska bi doktra daha git istersen ama doktorun bi sorun olmadigini soylemis bence stresten boyle oluyodur biraz rahatla zamana birak canim enfeksiyon icin ilac falan verdimi ? ben ne yapiyim bide benim gibi olanlar napsin :)

Merhaba bende 13 ay hap kullandim bir seneden fazlasi yumurtaliklaei tembellestirdigi icin tavsiye edilmiyor fakat hap kullandin kesin hamile kalamazsim diye bir sey de yok ben hapi biraktiktan sonra esim 3-4 ay korundu ve calismalara basladigimiz ikinci ayda Rabbim nasip etti ve hamile kaldim sizde bebeginize kavusacaksiniz insaAllah umudunuzu kaybetmeyin..

ben 2 doğum yaptım.ilk bebeğimi 30 haftada erken doğum nedeniyle kaybettim,şu anda 6 yaşında bir oğlum var ve 5 yıldır yasmin kullanıyorum.ilk aylarda lekelenmelerim oluyordu,doktora sordum ilk aylar için normal oldugunu söyledi.ve şu an hapla ilgili hiç bir sıkıntım yok.ben pko yum hem adetlerim düzenli oluyor hap sayesinde,hemde korunuyoruz.
geçenlerde dr kontrolüne gittim.hapı 5 yıldır kullandıgımı bırakmam gerekip gerekmediğini sordum.malum haplarla ilgili çok şey söyleniyor.tekrar bebek düşünene kadar kullanabileceğimi söyledi.her duydugunuza inamayın doğum kontrol hapları doğurganlığı azaltmaz dedi ama zaten mevcut bir sorununuz varsa hap kullanmasanızda geç yada tedaviyle hamile kalabilirsiniz dedi ve ben şu anda devam ediyorum hapa.tekrar bebek düşünene kadar kullanıcam.bu arada ilk bebeğimden öncede 1 yıl kullanmıştım.yani doktor kontrolünde ve gerekli tahlillerinizi yaptırdıktan sonra kullanabilirsiniz.

Ozaman canim baska bi doktra daha git istersen ama doktorun bi sorun olmadigini soylemis bence stresten boyle oluyodur biraz rahatla zamana birak canim enfeksiyon icin ilac falan verdimi ? ben ne yapiyim bide benim gibi olanlar napsin :)
Enfeksiyon için antibiyotik ve fitil verdi yalnız ben doktora gittiğimde sarı akıntın var dedi fakat ben kendimı bildim bileli akıntım fazla ve sarımsı ilaçları kullandıktan sonra bir kaç gün akıntım azaldı ama yine aynı oldu bendeki kronik mi acaba
Birde rahim agzinda küçük bir yara olduğunu ve yeni evlılerde olabileceğini söyledi biraz araştırma yapinca yarası olanların yaktırdıginı falan okudum ama doktor bana böyle bir şeyden hiç bahsetmedi ilaçla tedavisi yeterli diye mi acaba ?ya çok soru sordum belki ama çok kafama takılıyor

Bu konuda pek fikrim yok ama annemdede yara vardi oda yaktirdi bence baska bi doktora daha gorun canim belki ciddi bisi olabilir ilerde sorun yaratabilir

ingiltere de doktorlar yasmin, femodene,marvelon adlı doğum kontrol hapları kanda pıhtılaşma veani ölümlere neden olduğunu açıkladı. fransa da 1 yılda 14 kadın bu ilaçlardan öldü. içmeyin arkadaslar.benim yakın arkadasım davul gibi şişmiş bacakla hastanelik oldu yasmin yüzünden .ölümden döndü.ben ginera kullanıyorum tavsiye ederim.yaklasık 4 senedir içiyorum kistlerim nedeniyle bi şey olmadı...

bende düğünden önce doktora gittim ve doktor tavsiyesi ile diane 35 kullandım 4 ay. doktor bana doğum kontrol yöntemleri içinde en sağlıklısının hap olduğunu rahim kanseri dahil birçok hastalığı engellediğini falan anlattı ve ilacı bıraktığın gün etkisi biter dedi.ama şimdi gittiğim doktor ise d. kontrol haplarından sonra birkaç ay hamile kalınamayacağını söyledi neden bunu her doktor söylemiyor

Rahim kanserinden koruyor ama bi yandanda meme kanserine yol aciyor uzun sure kullanimda...kim nederse desin cok zarari var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…