Doğum kontrol hapı ve şiddetli regl ağrısı

Bu 3 ay olayını bilmiyordum açıkçası.
Umarım bu ay çok kötü geçmez de rahat geçiririm.

Bu ara verme döneminde de koruyuculuk sağlıyor mu acaba?
Evet sağlıyor, yazz da mesela 24 normal hap 7 etkisiz hap var gun karıstırmamak ıcın oyle yapmıslar yasmin de 21 gun kullanıp 7 gun ara veriliyor, o 7 gun de genelde Regl dönemine denk geliyor, o aralarda da etkisi devam ediyor etkisinin tamamen bitmesi için uc ay ara kullanmayı kesmeniz lazım demisti bana doktorum. Sadece belki ilk ay dikkat edebilirsiniz ekstra

Anladim çok teşekkür ederim
Plasebo hapları olarak geçiyor galiba o etkisiz olanlar.
Ben de Yasmin kullaniyorum.

Merhaba
Ben uzun süredir hap kullanıyorum ve evet, yedi günlük sürede koruma özelliğini taşıyor. Hapı alma saatlerine ama lütfen özen gösterin. Zaten ara verdiğiniz dönem gelen adet gerçek adet değil, o an hapı kestiginiz için vücudda ilactaki hormon azalınca vücudun reaksiyon göstermesi gibi oluyor.
Zaten gerçek adet olsa yumurtlama olurdu ki korunmamis sayılırsınız. Ben yaklaşık 20 gün önce hapı biraktim mesela, 31 yaşındayım ve vücudumu hissetmek istiyorum. Normal adet görmek istiyorum. Neredeyse normal adet olmayı özledim dicem o kadar:)
Belki aldığınız ilaç size iyi gelmemiştir, belki bir tesadüf, başka birşey gelmiyor aklima

Sürece bakmaya devam edeceğim ben de
Herhalde vücudum adapte olacaktır
Teşekkür ederim yorum için

Bende endometriozis var. Adet doneminde dayanilmaz agrim oluyor. Doktor dogum kontrol hapı onerdi, adetin azalacağı icin, toplanan kan da azalacak ve daha az agrin olacak dedi. Ama hic kullanmadım açıkçası.
Benim doktorum oyle dedigi icin, adetinizin azalmasi mantikli geldi bana

Evet ben de okudum onu normalmiş.
Ama ağrı icin bir şey bulamamıştım.
Sağolsun kızlar kafamdakilere cevap verdi.

Hap atladiginiz olmuş muydu peki bu süreçte ya da düzensiz içtiğiniz?
Böyle durumlarda hamile kalma durumları olduğunu okumuştum acaba ondan mı oldu
Ben dikkat edeyim o zaman riske atmayayim teşekkür ederim
Olmadı.ama ben cok cabuk hamile kalan biriyim.doktorum hapin bana hafif kaldığını söylemişti.korumamis beni.suan aynı hapin daha ağır dozunu kullanıyorum.

Ara kanamalar olursa dikkat edin.o zaman da korumadığı anlamına geliyormuş.birde antibiyotik ve bazı ilaç kullanımları da etkisini yokeder.oyle zamanlarda da ekstra dikkat etmeni tavsiye ederim.

Kendi başına regl olmuşsun yani Hap kullanmaya başlamadan önce. Bu durumda hapa başlayınca sana regl sancısı yapmaz ki
Düzenli kullanırsan aradaki hap içmediğin boş dönemde zaten regl olacaksın. Ama koruyuculuğu düşmüyor.
Senin kullandığın hangisi bilmiyorum ama ben yazz kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadum

Kullandığınız marka nedir acaba?

Ben Yasmin kullaniyorum

Senin niye öyle oldu bilmiyorum ama ben 3 aydır kullanıyorum şiddetli adet sancılarım vardı çok iyi geldi adetimde de bir değişiklik olmadı ama doktor demişti bana ilk bi kaç ay alışana kadar adetin düzensiz olur diye

Mrb ben microgynon kullanıyorum ama bu ay saat duzenim baya şaştı hapların hepsini düzenli aldım hicbirinden 24 saat geçmedi ama saati saatine alamadm hiç bi gun akşam 10 bazen 12 -1 gibi değişik saatlerde.çok korkuyorum simdi 7 gunluk aradayım yarın adet olacağım eğer normal şekilde olursam da(baya yoğun oluyorum) hamilelik durumu soz konusu olur mu?yoksa adet oldum oh bebiş filan yok diyebilir miyim rahatlikla

Doğum kontrol haplari adeti kısaltır fakat ağrıları kesmez her insanda farklıdır koruyuculuğu 7 gün aradada devam eder 2 sene kullandım kullanmaz olaydım çok fazla şişkinlik ve kilo yaptı. Adetim çok gecikirdi iyiki bıraktmmmm.

Ben çok düzensiz kullanıyordum canım adetini geciktirme olasılığı yüksek. Benim adetim üç gün gecikirdi o hapta iki sene kullandım. Ve gebe kalmadım hapı bırakıp üç ayda spiralle korundum çıkarttım hamile kaldım. Korkmana gerek yok. Ama her insanda farklı olabilir o hap iştah açıyor bende kilo yaptı. Adetin süresini kisaltabiliyor...

tamam cok tesekkur ederim canim bendede istah acti ama bu istedigim biseydi cok zayifim. 4-5 gun cok yogun oluyorum bazen 3 gunde bittigi oluyo gebelik olur diye cok korkuyorum sürekli test yapmaktan bi hal oldum

benimde sizin gibi oldu bıraktım hemen, siz ne için kullandınız bu hapı dr rahim içi zarını endmetrium dediğimiz tabakayı sıfırlamak için vermişti 3 ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…